Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gizemb ahahahaha biometrik otomatı iyiymiş cidden 😃 😃 orası dijital bir şekilde verebiliyorsa bende gideyim 😃


  • @erdenbcr Aynen öyle ama ne yapalım insanlar başvuruyor ben çevreme diyorum vallahi hiç gücenmeyin çıkarsa gidebilecekseniz başvurun diyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emir600RR amaç yüzünü kapatmaması yani bakıldığı zaman yüzün tamamı gözükmesi gerekiyor mesela kapalı bayanların çekimi de aynı mantıkla çekiliyor


  • @ayvalik10 ben fotoğrafçıda çektirdim resimleri. İş garanti olsun diye. 10 Tl kişi başı ödeme yaptım ve maillime gönderdi fotoğrafı. sonra da bu adresten: https://travel.state.gov/content/dam/passports/content-page-resources/FIG_cropper.swf (Edge ya da Ecplorer ile açılırsa direkt browser üzerinden, açılmaz ise GOM Player gibi bir uygulama ile fotoğrafı uygun hale getiriyorsun. Adobe Flash yüklü olması lazım (izin verilmesi gerekiyor). (Ben win 10 64 bit kullanıyorum). Resmi ayarlarken dikkat edilmesi gereken noktalar ise;

    1. Choose Photo butonu ile fotoğrafı seçiyoruz (Resmi ilk yükleme ekranı:
    2. c2fd39a1-58b9-4833-ad86-b0bad9e71094-image.png )
    3. Ortada bulunan oval çizginin içerisine yüz gelecek şekilde yerleştiriliyor. (e4b57d6b-46ca-4525-9237-0a6340850815-image.png )
    4. Dış çizgiler ise, başın içerisine oturacağı şekilde yerleştiriliyor. Eğer saçlara göre ayarlanırsa, uygun olmuyor ve hata veriyor.
    5. Crop Photo seçiliyor sonrasında ( 8d040ae7-590a-4bd5-ba5d-c8344b0ee532-image.png ) ve,
    6. Save Photo ile kaydediliyor ve size resmin isminin önüne Cropped yazılı bir resim veriyor. (CROPPED-[resminizin adı]

    Açıkası, normal vesikalık fotoğraf ile bir ayarlama yapılabilir belki fakat, işi garantiye almak adına, bir vesikalık yerine ben bu yolu tercih ettim.

    Yine de herkese başarılar diliyorum. Umarım gerçekten isteyen herkese, isteğince bir sonuç olur.

    Teşekkür ederim.

    NOT: Bu resim doğru bir resim değil saçın tamamı görünmediği için. sadece izlenecek yol adına bu şekilde görsellerle birlikte ekledim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TheTigon idphoto4you programıda aynı mantıkla çalışıyor


  • @ayvalik10 evet. yine de burası daha garanti gibi geldi bana 🙂 O adresteki uygulamayı da denedim. Orası da kullanışlı tabii.


  • @ahmet-34 hayır uygun olmuyor şuanda aynı sorunu bende yaşıyorum bence uygun bir resim çektirmeniz daha doğru olacaktır

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baris1405 klasik vesikalık çektirince geniş açılı olduğu için programlarla kolaylıkla ayarlanıyor


  • @ayvalik10 Evet bende artık öyle olduğunu düşünüyorum. Bilgi için teşekkür ederim.


  • @Thetigon, saclari ve kulaklari da icine almali sol kulak biraz dista kaldi gibi neden sizde hata verdi?
    Ilk yuvarlak alin cene kismi arasinda mi olmali sizin orneginizde ilk kisim sacin on kismini da icine almis tam olarak bunun olcusu ne olmali?


  • @vermaynen mesajda da belirttiğimi gibi, bu resim standrtlara uygun değil. ama orta halka yüz, dış halka da baş kısmını tamamen içine alması gerek. işlem yaparken, fotoğrafı sürükleme şansınız ve aşağıda bulunan oklar ile büyütüp küçültme şansınız var. Örnekteki fotoğrafı tam olarak uygun hale getirip kaydettim pc'ye. bu resimde saçı tam görünmüyor oğlumun ancak, doğru hali, dediğim gibi, var. oradaki resimler işlemi nasıl yapacağınızı anlatmak için koyuldu. Eğer dediğim browserdan (Edge ya da İE) yaparsanız, zaten sizi yönlendiriyor. Tüm kafayı saçla birlikte almaya çalışırsanız hata veriyor zaten program.


  • @TheTigon, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @vermaynen mesajda da belirttiğimi gibi, bu resim standrtlara uygun değil. ama ever orta halka yüz, dış halka da baş kısmını tamamen içine alması gerek. işlem yaparken, fotoğrafı sürükleme şansınız ve aşağıda bulunan oklar ile büyütüp küçültme şansınız var. Örnekteki fotoğrafı tam olarak uygun hale getirip kaydetti pc'ye. bu resimde saçı tam görünmüyor oğlumun ancak, doğru hali, dediğim gibi, var. oradaki resimler işlemi nasıl yapacağınızı anlatmak için koyuldu. Eğer dediğim browserdan (Edge ya da İE) yaparsanız, zaten sizi yönlendiriyor. Tüm kafayı saçla birlikte almaya çalışırsanız hata veriyor zaten program.

    Evet simdi ornek bir foto ile denedim tam cerceveye oturttugum zaman soyle bir hata veriyor;
    Please reposition photo so that it fills the guidance square. If doing so results in the head being positioned outside of the ovals, then you must select a different photo.

    Fakat sac kisminin 3/1 disarda kaldiginda ise resmi croplayabiliyoruz bu dogru mu bir croplama midir?

    burdaki ornek de saci da yukardan ikinci cemberin icine almis.

    Ayrica ilk icteki ufak cemberin aldigi yer alttan ceneye biraz daha yaklasik fakat sizin vermis oldugunuz ornekte dudak kisminin hemen altinda bisiginden croplanmis ?

    Bunlarin tam olarak bir olcusu yok mu 2 cm asagidan 2 cm yukaridan bir sekilde standart degil mi? Siz dudak alt kismindan alirsiniz ice ben ceneye biraz daha yakin yerden baskasi ikisinin ortasina denk getirir boyle bir sey soz konusu olmaz sanirim ?


  • @vermaynen Eğer saç tamamen görünüyorsa, crop işi dığru demektir. Benim yaptığım fotoğraftaki saç oldukça sıradışı bir saç. o resmi uygun hale getirdim. Yani eğer crop yapmanız için ok verdiyse sistem, doğrudur diye düşünüyorum. Fakat kesinlikle doğru demem imkansız. Bu fotoğraf için bir de video vardı, onu da izlemnizi öneririm. Ayrıca, sayın @crazycells bu konularda daha da derin bir bilgiye sahip. Bir de kendisiyle görüşürseniz, sanırım daha iyi lacak. paylaştığım tüm bilgiler sadece kendi deneyimim sonuçta.


  • @TheTigon, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @vermaynen Eğer saç tamamen görünüyorsa, crop işi dığru demektir. Benim yaptığım fotoğraftaki saç oldukça sıradışı bir saç. o resmi uygun hale getirdim. Yani eğer crop yapmanız için ok verdiyse sistem, doğrudur diye düşünüyorum. Fakat kesinlikle doğru demem imkansız. Bu fotoğraf için bir de video vardı, onu da izlemnizi öneririm. Ayrıca, sayın @crazycells bu konularda daha da derin bir bilgiye sahip. Bir de kendisiyle görüşürseniz, sanırım daha iyi lacak. paylaştığım tüm bilgiler sadece kendi deneyimim sonuçta.

    croplama islemini yaptiktan sonra sac tamamen gorunuyor onda bir sikinti yok fakat crop olayini hersekilde yapabiliyorum ornegin sacin 3/1 disarda yada 3/2 disarda yada farkli birsey yapip crop yapabiliyorum bu islemin dogru anlamina gelmemeli bence herkes birsekilde asagi yukari saga sola cekerek yapabilir herkesinki farkli olur tam bir olcusu olmali bence. Video izledim ve farkli farkli videolarda izledim yabanci herkesin olcum seyi degisiyor. @crazycells, bakalim ne dicek bu ise?


  • @ChipsTR bu soruda hala net cevap göremedim ben. Çünkü formda 4. sorunun açıklamasında "Enter Birth City Only. Do not enter District/Country/Province/State" yazıyor. Hala kimliğiniz ilçe yazıyorsa ilçe yazın diye açıklamalar geliyor. Kafa karıştırıyor.


  • @ahmetaydin En mantıklısı @crazycells'in yorumunu beklemektir veya konsolosluğa ulaşıp bilgi alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fetihy 3–4 sayfa geride @crazycells yayınladı

  • ⭐⭐⭐

    Tşk ederim Fatih hocam sağolun 😊

  • ⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

  • 10228
  • 193
  • 9899
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum