@BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
-
Benim gibi idari işlemlerde kalan varmı?
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)
-
bildiğim kadarıyla ilk mesainizden sonra vatandışlık başvuru hakkınız oluyor ancak işlemler sonucunda 1 yılı buluyor tabi tam emin değilim
-
@kaptansuleyman Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Selamlar
Duygugum kadariyla abd de orduya yazilip 1 gun askerlik yapinca vatandas olma islemleri hemen basliyormus.Abd kendini savasta kabul ettigi icin 1 gun mesainin ardindan vatandaslik islemleri basliyormus.Ben 10 gune gidiyorum.gidip orduya yazilsam vatandasligi verseler, ardindan F4 vize turunden kardesime yesil kart almam ne kadar surer sizce ?F4 vize turu icin su an yaklasik 13 yillik bir bekleme zamani var. Bu arada 1 gunde vatandas olmuyorsunuz, 1 gun sonra basvuru yapabiliyorsunuz. Ayrica aktif gorevde ya da reserve de olmaniz lazim, asker sayilabilmeniz icin 12 haftalik egitimi de bitirmeniz sart (sureyi yanlis hatirliyor olabilirim forumda konusu vardi, oradan bakabilirsiniz ayrintilara) . Bir de askere girdikten sonra vatandas olduktan sonra cikamazsiniz
honorable sekilde discharge olmaniz lazim, o da en azindan 1 yil suruyordu diye hatirliyorum. Forumda bu konularda cok daha bilgili arkadaslar var, eger sureleri yanlis veriyorsam onlar beni duzeltsinler.vatandaslik sureci icin su konuya bakabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization/1
-
@crazycells Merhabalar... DS260 formu ile ilgili birşey sormak istiyorum. Ben Amerikada yaşayan abimden dolayı green card almaya hak kazandırm. Ancak abim benim ve eşim için başvurduğu zaman çocuklarımız yoktu. DS260 formunun "APPLICANT INFORMATION" kısmında sadece benim ve eşimin adı çıkıyor. Çocukları nasıl ekleyeceğim? Orda ekleme butonu çıkmıyor.
-
@aslı_a_b Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells Merhabalar... DS260 formu ile ilgili birşey sormak istiyorum. Ben Amerikada yaşayan abimden dolayı green card almaya hak kazandırm. Ancak abim benim ve eşim için başvurduğu zaman çocuklarımız yoktu. DS260 formunun "APPLICANT INFORMATION" kısmında sadece benim ve eşimin adı çıkıyor. Çocukları nasıl ekleyeceğim? Orda ekleme butonu çıkmıyor.
Basvuruyu ne zaman yapmistiniz acaba? Priority date'iniz geldi mi?
-
@crazycells 3 şubat 2004
-
@aslı_a_b Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells 3 şubat 2004
Size tavsiyem su sayfadan NVC'ye email ya da telefon ile ulasip durum konusunda onlari bilgilendirmeniz. Eger siz DS260 formu olusturamiyorsaniz, kendileri olusturabilirler.
Eger sonuc almazsaniz ilgili dokumanlari (evlendiginize dair) NVC'ye gonderip esinizin dosyaniza eklenmesini talep edebilirsiniz.
Bu surecte siz de gerekli dokumanlari toparlayabilirsiniz. Esiniz de vize randevusuna gidecegi icin onun icin de gerekli evraklari dosyaya ekleyin.
Eger bana yazdiginiz tarih dogruysa 1 yildan daha uzun suredir sizin numaraniz aktif olmus gibi? Daha once surece baslamanizi engelleyen bir neden mi oldu? Yoksa siz belgeleri gonderdiniz mulakat almayi mi beklerken evlendiniz?
-
@crazycells tarih doğru. abimin ihmali oldu diyebilirim. bizdeki durum şu: abim benim için başvuru yaptığında zaten evliydim. DS260 formunu da hem benim, hem de eşim için doldurdum ve submit ettim. fakat listeye çocuklarımı ekleyemiyorum. bu durumu nvc ye mail atarak belirttim ama cevap gelmedi. şu an 4. step teyim. 1 yıldan daha uzun suredir numaram aktif gibi görünüyor ama nvc den Welcome Letter 30 mart 2018 de geldi. Açıkçası ne olduğunu ben de tam olarak anlamadım
-
@aslı_a_b Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells tarih doğru. abimin ihmali oldu diyebilirim. bizdeki durum şu: abim benim için başvuru yaptığında zaten evliydim. DS260 formunu da hem benim, hem de eşim için doldurdum ve submit ettim. fakat listeye çocuklarımı ekleyemiyorum. bu durumu nvc ye mail atarak belirttim ama cevap gelmedi. şu an 4. step teyim. 1 yıldan daha uzun suredir numaram aktif gibi görünüyor ama nvc den Welcome Letter 30 mart 2018 de geldi. Açıkçası ne olduğunu ben de tam olarak anlamadım
ne zaman email gonderdiniz acaba? NVC cok hizli donus yapmayabilir email'lere. size email geri bildirimi geldi mi? NVC'den welcome letter cok onemli degil, teorik olarak siz numaraniz aktif olunca baslayabilirsiniz surece. Welcome letter'in ustundeki tarih nedir acaba?
Su an icin cocuklarinizin dogumunu ve onlar ile ilgili butun gerekli belgeleri de NVC'ye gondereceginiz paketin icine koyun kesinlikle. Eger CEAC sitesinden yeni form acamiyorsaniz kesinlikle bunu NVC uzerinden yapmaniz lazim. Size tavsiyem, size gondermis oldugum sitedeki her yolla NVC'ye ulasmaya calismaniz. Ozellikle telefon ile ulasmayi denemenizi tavsiye ederim.
-
@crazycells çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. nvc ye tekrardan ulaşacağım... welcome letter ın üstündeki tarihte 30 mart 2018.. oysaki bu tarihten önce pay fee yapıp, DS 260 formunu doldurmaya başlamıştım ben. yani welcome letter e-mail ile sonradan geldi. sanırım işlemlere geç başladığım için. dediğim gibi bazı şeyleri ben de anlamadım. çocuklarımdan büyük olan amerika doğumlu onun doğum sertifikası var, küçük olan için benim vukuatlı nufus kayit ornegim yeterli mi? yoksa doğduğu hastaneden bir belge de mi alayım?
Bu durumda süre aşımı gibi birşey söz konusu mu? ya da sürem ne kadar ve ne zaman başladı? Hakkımı kaybedeceğim endişesi duymaktayım.
Süreci kısaca teyid etmek adına: Sizin de forumda belirttiğiniz belgeleri hazırlayacağım ve nvc belgeleri ne şekilde göndermemi söylerse (bunu ne zaman söyleyecek?) posta ile ya da elektronik ortamda göndereceğim.
Bu aşamada bazı sorularım var:
1- Abimden dolayı green card hakkı kazandığım için abimin başvururken I-130 formunu doldurduğunu varsayıyorum. Dolayısıyla 4. adımda abim yanlızca Form I-864EZ formunu dolduracak değil mi? (bu formu çıktısını mı alıp dolduracak? çünkü mouse ile her alana tıklanmıyor.)
2- Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi), Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi), askerlik durumu e-devlet üzerinden alınıyor. buradan alınması yeterli mi? Bir yerden onaylatmamız gerekir mi? bir de bu belgeleri ingilizceye çevirttireceğim değil mi? nvc ye gönderirken de hem türkçe belgenin, hem de çevirisinin fotokopisini göndereceğim değil mi? Ayrıca abimin doldurduğu formunda fotokopisi olacak değil mi? ıslak imzaladığı değil.
3- Elçilikteki mülakatta abimin doldurduğu formu da yanımda götürmem gerekiyor mu? öyle ise bana imzaladığı formu amerikadan göndermesi lazım.çok soru sordum ve yalnış yapmamak adına çok detaylara takıldım, kusura bakmayın lütfen. cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim..
-
@aslı_a_b NVC ile iletisim konusunda birine danisip size cevap vereyim ben.
-
I130 formunu ablam doldurdu ..Receıpt Number ın yazdığı This notice does not grant any imigration status or benefit yazan bir form çıktısı var elimde .. check your case status yaptığımda (uscis.gov dan) başvurunuz alınmıştır diyor ..Ablamla görüşmüyorum ..Süreç tamamlanıp F4 sonuçlanırsa başka bir sponsor gösterebilir miyim ..Yoksa başvurudan vazgeçme olasılığı var mı ilk sponsorun
-
@meltem Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
I130 formunu ablam doldurdu ..Receıpt Number ın yazdığı This notice does not grant any imigration status or benefit yazan bir form çıktısı var elimde .. check your case status yaptığımda (uscis.gov dan) başvurunuz alınmıştır diyor ..Ablamla görüşmüyorum ..Süreç tamamlanıp F4 sonuçlanırsa başka bir sponsor gösterebilir miyim ..Yoksa başvurudan vazgeçme olasılığı var mı ilk sponsorun
maalesef bildigim kadariyla size basvuran yapan kisi sponsorlardan biri olmak zorunda. Eger tek basina sponsor olmak icin maddi birikimi yeterli degilse kendisiyle beraber baska biri de sponsor olabilir, ama kendisinin olmasi sart.
-
@crazycells teşekkür ederim ...2013 de başvuruldu ...2005 değerlendiriliyor gibi gördüm ...Ülkeden ülkeye değişiyor sanırım ...
-
@meltem Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells teşekkür ederim ...2013 de başvuruldu ...2005 değerlendiriliyor gibi gördüm ...Ülkeden ülkeye değişiyor sanırım ...
evet, maalesef F4 kategorisi en cok bekleme suresine ait kategori. Size sira gelince islemlere devam edebilirsiniz ancak, belki o zamana kadar sorunlar ortadan kalkmis olur.
-
Selamlar..
07.05.2010 tarihinde elimize ulaşan mektup ile Priority Date: 11.08.2009 olarak görünüyor. Bu aşamada ara ara Visa Bulletin takip ediyoruz. Dec2018 bulletinde F4 vizesi için 01.02.2006 görünüyor..Bu durumda 01.02.2006 öncesi priority date olanlar için evrak gönderme prosedürü başlamış oluyor ve bizim halihazırdaki duruma göre (sonradan değişme ihtimali de var elbette) 3,5 yıl bekleyeceğiz gibi bir sonuç çıkarıyorum. Bilgileri teyit edebilirmisiniz? Hesabım doğru mudur?
-
Priority date geldiği zaman bizi belgeleri toplamak için mektup aldık diyelim. Forumdan okuduklarımdan, bundan sonraki süreç anladığım kadarıyla 3-4 ay sonrasına mülakat tarihi veriliyor şeklinde ve mülakat sonrası sürecin ne kadar süreceği hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olaiblir misiniz?
-
3,5yıl priority date bekleme süresi ve ardından 0,5yıl mülakat bekleme,vs. olsa kabaca 4 yıl sonra ailecek USA'e gidebilecek duruma geliyoruz gibi bir sonuç çıkarıyorum. Bu yaklaşık doğru mudur?
Bilgiler için şimdiden teşekkürler.
E.D.
-
-
@edavazli F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri) içinde söyledi:
Selamlar..
07.05.2010 tarihinde elimize ulaşan mektup ile Priority Date: 11.08.2009 olarak görünüyor. Bu aşamada ara ara Visa Bulletin takip ediyoruz. Dec2018 bulletinde F4 vizesi için 01.02.2006 görünüyor..Bu durumda 01.02.2006 öncesi priority date olanlar için evrak gönderme prosedürü başlamış oluyor ve bizim halihazırdaki duruma göre (sonradan değişme ihtimali de var elbette) 3,5 yıl bekleyeceğiz gibi bir sonuç çıkarıyorum. Bilgileri teyit edebilirmisiniz? Hesabım doğru mudur?
-
Priority date geldiği zaman bizi belgeleri toplamak için mektup aldık diyelim. Forumdan okuduklarımdan, bundan sonraki süreç anladığım kadarıyla 3-4 ay sonrasına mülakat tarihi veriliyor şeklinde ve mülakat sonrası sürecin ne kadar süreceği hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olaiblir misiniz?
-
3,5yıl priority date bekleme süresi ve ardından 0,5yıl mülakat bekleme,vs. olsa kabaca 4 yıl sonra ailecek USA'e gidebilecek duruma geliyoruz gibi bir sonuç çıkarıyorum. Bu yaklaşık doğru mudur?
Bilgiler için şimdiden teşekkürler.
E.D.
1.Evet, hesap dogru 15 Mayis 2006 gorunuyor su an icin... yaklasik 3.5 yil ama bu sure azalabilir de artabilir de

2-3.Ondan sonraki sureci 6 ay -1 yil arasi gibi dusunmek daha dogru olur kanimca, dolayisiyla siz surecinizi 4.5 yil sonra bitirecekmis gibi kabaca plan yapabilirsiniz.
-
-
@crazycells Bilgi için çok teşekkürler.
-
@brooklyn merhabalar NVC dosyayı kabul edip herşey tamam ise Ankara'nın dosyayı bana gönder demesi veya randevu vermesi ne kadar zaman aliyor.
Teşekkürler -
Selam,Eşim kardeşinden dolayı F4 vize kategorisinden GC alma hakkı kazandı.Ocak 2019 da DS260 formunu doldurup gönderdik, kardeşi de kendisi ile ilgili evrakları sisteme yükledi ve kabul edildi.2019 Şubat ayı içersin de ise bizim ile ilgili istenilen gerekli dokümanları sisteme yükledik, Mart ayı ortasında da NVC'den dokümanların kabul edildiği ve konsolosluk randevusu ile ilgili mail gönderileceği bilgisi geldi. Bu arada bizim (Your Priority Date 11OCT2005)" numaramız aktif olmuştur diye düşünüyorum.Bu süreci yaşayan aynı vize kategorisindeki arkadaşlar ne kadar bir bekleme süresinden sonra mülakat tarihi maili aldılar?Bu kategoride ki mülakat tarihlerinde uzun süreli gecikmeler oluyor mu?
-
@burhak 2-3 ay icinde mulakat tarihi bilgisi verilecektir diye tahmin ediyorum, verildikten sonra da mulakatiniz 1-2 ay icinde olur.
Benzer Başlıklar
146
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
NVC Contact Information