B2 Turist Vizesinden F1 Ogrenci Vizesine Gecis
-
Merhabalar, Esimle B2 vizesiyle ABD'deyken ben F1'e gecis yapacagim (I-539 basvurusu). Ben F1'e basvuru yaparken esime F2 vizesi basvurusunu ayni anda mi yapmaliyiz? Yoksa benim F1 basvurum onaylandiktan sonra ayrica mi basvuru yapilmali? Tesekkurler.
-
@vermaynen, içinde söyledi: B2 Turist Vizesinden F1 Ogrenci Vizesine Gecis
Merhabalar, Esimle B2 vizesiyle ABD'deyken ben F1'e gecis yapacagim (I-539 basvurusu). Ben F1'e basvuru yaparken esime F2 vizesi basvurusunu ayni anda mi yapmaliyiz? Yoksa benim F1 basvurum onaylandiktan sonra ayrica mi basvuru yapilmali? Tesekkurler.
Sayın @vermaynen,
Bu işlem iki turlu de yapılabilir. Sizle beraber change of status I-539 olarak yapılabileceği gibi konsolosluğa gidip F2 alarak da yapılabilir. Esinizin bu işlemler sürerken nerede beklemesini istediğinizi de değerlendirmelisiniz. Eğer I-539 işlemleri B2 vizenizin geçerlilik tarihinden daha uzun sürecekse (ki genelde simdi durum budur) B2 vizenizi uzatmanız ve bunun için de ayrıca I-539 başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Kısaca statünüz sona erer veya geçersiz olursa I-539 işleminiz reddedilecektir. Ayni durum esiniz için de geçerlidir. Yani öğrenci programı başlamadan 30 gün öncesine kadar geçerli statüyü muhafaza etmeniz I-539 ile B2den F1e veya F2ye geçebilmeniz için şarttır. Buna bridging the gap deniyor. Detaylı bilgi için bu linke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-united-states/students-and-exchange-visitors/students-and-employment/changing-a-nonimmigrant-f-or-m-student-status
Teşekkürler. -
@Claudia j,Muslu,
Tesekkurler vermis oldugunuz bilgiler icin. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
55
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum