IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@İpek-Berkyürek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
ayı takip ediyorum ve çok bilgi edindim çok teşekkür ediyorum.@crazycells ayrıca bir sorum olacak sağlık raporunu muayeneden ne kadar zaman sonra alabiliyorsuz ya
Selamlar, benim esim bu cuma gunu gitti rapor cumartesi hazirdi. Bize soyledikleri sey eger tahlillerde bir eksik cikarsa ya da uzama durumu olursa (kucuk ihtimal) bu mulakati degil sadece ABD ye gidis surecinizi etkiler. Rapor konsolosluga online olarak iletildi eskisi gibi zarf vermiyorlar bir de. 4-5 gun gayet yeterli kisaca.
-
@xyz Ben de ayni maili aldim bana biraz daha farkli bir sirayla belge siralamislar CEAC icin ama yukleme yapilacak bir durumum yok benim de sanirim zaten ya her seyi onden yukledik ya da fotograf ve PTT kaydi diyor. Her seyi konsolosluga goturecegiz tabii ki.
-
Merhaba,
Mulakatta verecegimiz orijinal belgelerin birer de fotokopisini istiyorlar mi acaba? Tum hepsininin fotokopilerini de goturmemiz gerekiyor mu?
Bir de bu pasaport vs. fotokopileri siyah beyaz olsa oluyor degil mi?Tesekkurler
-
@İpek-Berkyürek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
İyi akşamlar bende uzun zamandır sayfayı takip ediyorum ve çok bilgi edindim çok teşekkür ediyorum.@crazycells ayrıca bir sorum olacak sağlık raporunu muayeneden ne kadar zaman sonra alabiliyorsuz yada muayeneden 4 yada 5 gün sonra raporu alabilme şansımız varmı
sayin @nativity 'nin de belirttigi gibi Ungan'lar genelde bir gun sonra hazir ediyor, ve artik direkt konsolosluga gonderiyor. Ama siz belgeleri 4-5 gun sonra da alabilirsiniz, Unganlardan DS-3025 formunu almaniz lazim, bu belge daha sonra ABD'de isinize yarayabilir. Ama mulakattan sonra da gidip alabilirsiniz.
-
@xyz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba,
Mulakatta verecegimiz orijinal belgelerin birer de fotokopisini istiyorlar mi acaba? Tum hepsininin fotokopilerini de goturmemiz gerekiyor mu?
Bir de bu pasaport vs. fotokopileri siyah beyaz olsa oluyor degil mi?Tesekkurler
Evet, fotokopi gerekiyor. Siz cekmezseniz kendileri cekip dosyaya koyuyorlar, o nedenle kendilerini daha az ugrastirmak icin direkt goturmeniz daha iyi olur. Siyah/beyaz fotokopi sorun olmaz.
-
@crazycells konsolosluktaki yetkili eşim ile telefon e mail ve messenger yazışmalarını verdim ama bana verdiği doğum günü kartlarını unuttum göstermeyi acaba konsolosluğa e mail atmam iyimi yoksa sakıncalımıdır 3 hafta oldu AP olalı
-
@hüseyin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells konsolosluktaki yetkili eşim ile telefon e mail ve messenger yazışmalarını verdim ama bana verdiği doğum günü kartlarını unuttum göstermeyi acaba konsolosluğa e mail atmam iyimi yoksa sakıncalımıdır 3 hafta oldu AP olalı
Iliskinizin gecmisinden dolayi idari isleme kalmiyorsunuz, isminizden dolayi kaliyorsunuz. Idari islem surecine bunun bir katkisi olmaz, ama eger konsolosluk evliligin gercekligine dair ek belge istediyse, o durumda faydali olur gondermeniz.
-
@crazycells teşekkürler demek ismin yüzünden idari işleme tabii tutuldum bende eşim i 10 yılldır görüşmediğimizden dolayı idari işleme tutulduk sandım konsolosluk yetkilisi 10 yıldır eşimi görmüyorum dediğimde şaşırdı bende mazeretleri açıkladım oda okey tamam inşallah dedi genellikle demekki ismimden dolayı teşekkürler
-
this comment is disabled
-
CR1 mulakatimiz olumlu gecti ve onaylandi. Yine de pasaport elimize gecmeden ve CEAC statusu issued demeden rahat edemeyecegiz sanirim :) Desteginiz icin tesekkurler @crazycells
-
merhaba bu forumdakı bılgılerden cok faydalandım basta crazycells e cok tesekkur ederım bıkmadan usanmadan of puf cekmeden cıkarsız yardım ettı cok tesekkur ederım . ımzamda amerıkaya gırıs tarıhıme kadar tarıhler mevcut belkı bır fıkır olabılır allah herkesın yardımcısı olsun gercekten beklemek kadar zor bır durum yok dılerım tum arkadaslar hayallerıne ve sevdıklerıne kavusur . nerdeyse 2 yıla yakın bekleyıp 5 veya 10 dakıka suren konsolosluk gorusmesı sonrası alınan vızeden sonra kı duygu cok afedersınız argo tabırle Bu mu lan amk ... bunca kosturma bunca evrak arastırma ınsan sevınıyor ama cok garıp gelıyor ben sevındım mutluyum umutlarım gerceklestı baskalarına sabırlı ol demek kolay yakında yakında demek kolay gel onu o ınsana sor burdakı arkadaslarımın ıcındekı atesı bılıyorum ama ne yazıkkı dıyebılecek tek sey var ALLAH SABIR VERSIN hersey gonlunuzce olsun saygılarımla PHILADELPHIA dan sevgıler ...
-
@nativity tebrikler
-
@Mustaparta-Totengraber, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba iyi akşamlar benim sorum koşullu green card ile gidildiği taktirde her hangi bir anlaşmazlık veya ayrılık durumunda ülkeye geri dönüş mü yapmak zorundayız?
2.nci sorum İstanbul ve Ankara muayene ücreti arasında fark olduğu bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
3.ncü ve son sorum Mülakat zamanı herhangi bir örgüt veya sempatizanı olduğumuz kuruluş veya grubun dövmeleri sorun olur mu? teşekkürler-
Evet, genel olarak eger kosullu Green Card'in suresi bitmeden bosanirsaniz, 10 yillik Green Card'a ceviremezsiniz ve dediginiz gibi Green Card statusunu kaybetmis olursunuz.
-
Istanbul'da muayene olamiyorsunuz.
-
Eger gorurlerse ve ABD'nin degerlerine aykiri bir goruse sahipse problem olabilir.
-
-
@nativity tebrikler, hayirli olsun.
-
@cskn68 hayirli olsun :)
-
@yapay-zeka @crazycells tesekkurler!
-
this comment is disabled
-
@crazycells ptt kaydını nerden, nasıl yapıyoruz?
-
@crazycells Merhaba,
Aynen dediğiniz gibi oldu. Tam 21 gun sonra randevu tarihini bildirdiler.
tam tamina 6 hafta sonrasına da randevuyu.
Umarım hersey sorunsuzca biter. Çok teşekkür ederim desteginiz, bilgilendirmeleriniz icin. -
@Nursen-Nursen, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells ptt kaydını nerden, nasıl yapıyoruz?
Suradan yapabilirsiniz:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum