Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sponsorlukta ABD vatandasi geliri yerine tum evin gelirini gosterebilir miyim?

• Merhaba, sorum ABD vatandasi ile evlilik ile ilgili olacak. Adjustment of Status yapmaya hazirlaniyorum, esim ABD vatandasi ama calismiyor, benim gelirim ise yoksulluk sinirinin ustunde. 1 yildan uzun suredir ayni evde benim gelirimle yasiyoruz. Esim I-864 dolduracak ama geliri yok, benim kazancimi household income olarak gosterip basvuru yapabilir miyiz? Yoksa baska bir sponsor mu bulmamiz gerekiyor? Tesekkurler.

• @comanchero, içinde söyledi: Sponsorlukta ABD vatandasi geliri yerine tum evin gelirini gosterebilir miyim?

Merhaba, sorum ABD vatandasi ile evlilik ile ilgili olacak. Adjustment of Status yapmaya hazirlaniyorum, esim ABD vatandasi ama calismiyor, benim gelirim ise yoksulluk sinirinin ustunde. 1 yildan uzun suredir ayni evde benim gelirimle yasiyoruz. Esim I-864 dolduracak ama geliri yok, benim kazancimi household income olarak gosterip basvuru yapabilir miyiz? Yoksa baska bir sponsor mu bulmamiz gerekiyor? Tesekkurler.

Sayin @comanchero,
    Affidavit of support (I-864) formunu hazırlarken ilk tercih edilen yöntem sponsorun yani sizin adınıza başvuruyu yapan kişinin (sizin durumunuzda esinizin) geliri olmasıdır. İkinci yöntem olarak sponsorun geliri yoksa sponsorun malvarlığı, sponsor edilen kişinin malvarlığı veya diğer evde yasayan kişilerin geliri bunun için kullanılabilir. Yani sizin geliriniz de kullanılabilir. Eğer sponsorun yeterli malvarlığı veya geliri yok ise üçüncü yol joint sponsor yani başka bir sponsor daha bulmaktır.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu cok tesekkurler Claudia Muslu Hanim. Sagolun.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    8 İleti
    558 Bakış
    A
    @Emre-Çınar-0 Emre bey oğlunuza yeşil kart nasıl aldınız acaba? Anlatabilirmisiniz
  • IR-5 başvurusu için ABD'de yaşamak gerekir mi?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    161 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mango2014, içinde söyledi: IR-5 başvurusu için ABD'de yaşamak gerekir mi? Merhaba, Bu yaz 21 yaşına girecek ABD vatandaşı bir oğlum var. Türkiye’de yaşıyoruz şu an üniversitede bilgisayar mühendisliği ve dijital oyun tasarımı bölümlerinde okuyor. Aynı zamanda kardeşim uzun yıllardır ABD vatandaşı ile evli ve 2 çocuğuyla birlikte ABD’de yaşıyor. Oğlum ara sıra ABD’ye dayısını ziyarete gittiğinden ABD’de banka hesabı ve ehliyeti var. Kardeşimin eşi ABD’de devlet vergi dairesinde çalışıyor. Maddi durumları yeterli. Benim sorum oğlum Türkiye’de yaşamasına rağmen kardeşimin ve eşinin sponsorluğunda bizim için IR-5 başvurusunda bulunabilir mi? Ve sonuç olumlu olur mu? Yardımlarınızı rica ederim. Ayrıca böyle bir fırsat sunduğunuz için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sayın @Mango2014, Eğer oğlunuz TC’de yasarken anne-baba için bu surece başvuracak ise ekstra bazı belgeler hazırlamak gerekecektir. Oğlunuzun ABD’ye dönme niyeti olduğu surece; TC’de kalıcı geçici olduğu surece, ve ek sponsorunuzun da geliri yeterli ise, oğlunuz sizin adınıza bu başvurularda bulunabilir ve süreç olumlu isler. Teşekkürler.
  • Şu an göçmen miyim, değil miyim?

4
    0 Oy
    4 İleti
    329 Bakış
    crazycellsC
    @Adventure00, içinde söyledi: Şu an göçmen miyim, değil miyim? @Claudia-J-Muslu Teşekkürler cevabınız için, bu konuyu bir özel avukata danışma kararı aldım, şu anda Ankara'dayım, sizden nasıl randevu alabilirim veya Ankara'da önerebileceğiniz bir avukat var mı? Muslu Hukuk Burosu'nun iletisim bilgilerine suradan ulasabilirsiniz: http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/
  • finansal sponsorluk nasıl alınır

2
    -3 Oy
    2 İleti
    236 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @kae26, içinde söyledi: finansal sponsorluk nasıl alınır ben öğrenciyim yeşil kart kazandıktan sonra vize alabilmek için banka hesabımızda 10 ile 25 bin dolar arası para göstermek gerekiyor ve benim maddi durumum yok bunun için finansal sponsorluk nasıl alabilirim Sayın @kae26, Yesil kart değişik nedenlerden dolayı alınabilir. Hepsinde finansal sponsorluk ihtiyacı yoktur. Öğrenci vizesi alabilmek için finansal durumunuzun yeterli olması gerekir. Sizin sorunuz öğrencilik vizesi almak için sponsorluk mu yoksa yeşil kart almak için sponsorluk mu tam olarak anlayamadım. Eğer konu yeşil kart sponsorluğu ise sizin hangi yoldan yeşil kartı aldığınız önemlidir. Genelde sizin için başvuruda bulunan kişi veya firmanın yeşil kartinizi için ayni zamanda finansal sponsor olması gerekir, Bazen bu yeterli değil is ek sponsor bulunabilir. Ek sponsorun mümkün ise bir aile üyesi olması ve yeşil kartlı veya ABD vatandaşı olması tercih edilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k