Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist vizesiyle çalıştırıldım.

• Merhaba;

Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı.

Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum.

Teşekkürler
    İyi çalışmalar.

• çalıştırıldım derken? silah zoruyla falan mı oldu? ayrıca hayatınızın mahvolduğunu sanmıyorum ama şikayet ederseniz o zaman bunu kendi elinizle başarabilirsiniz sanırım.

• nasıl yani zorlamı çalıştırıldınız öyle birşey varsa polise gidin mutlaka

• @zaferb Sizin turist olarak calismaniz da lokantanin sizi calisma izniniz olmadan calistirmasi da kanunsuz... lokantada calismisiniz paranizi da almissiniz...sikayet ederseniz muhtemelen lokanta bir para cezasi alir sizde sinir disi edilirsiniz... lokanta calisma izniniz olsa bile sizi kanuni olarak ayni sekilde isten cikarabilirdi...

• Zaten herşey kuralına göre olmuş olsa bile sayın @gizem19 'un da dediği gibi, deneme süresi içinde olduğunuz için sorgusuz sualsiz çıkartma hakkı vardı..

Geçmiş olsun..

• @zaferb, içinde söyledi: Turist vizesiyle çalıştırıldım.

Merhaba;

Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı.

Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum.

Teşekkürler
    İyi çalışmalar.

Sayın @zaferb,
    İşveren çalışma izni olmayan birini çalıştıramaz. Çalıştırdığı takdirde işveren bazı cezalara tabii olabilir. Bu cezalar para cezası, hukuka aykırı çalışmayı durdurma emri, ve hapis cezasına kadar değişik cezalar olabilir. Hukuka aykırı çalışanların sayısı fazla olursa cezalar da artar. İşe alma bilfiil olarak çalışmayı başlamayı gerektirir ve deneme suresini içermez. Geçici çalışanlar veya taşeronlar çalışan sayılmaz. İşverenin I-9 Formu üzerinden giderek belgelerinizi kontrol etmiş olması gerekir. Bunun siz çalışmaya başladıktan sonra üç işgünü içinde yapılması gerekir. İşveren formun yanlış doldurulmasından da sorumludur. I-9 Formu işverenler için çok problem yaratabilir ve I-9 auditleri işverenleri zor duruma sokar. Eğer durumunuz bunlara uyarsa şikâyetçi olabilirsiniz. Şikâyetin sizin için de hukuki sonuçları olacaktır. Lütfen linke bakiniz. https://www.uscis.gov/i-9
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Eşime ve oğluma B/1 vizesinde AOS başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    389 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @SAVAS, içinde söyledi: Eşime ve oğluma B/1 vizesinde AOS başvurusu @Erkand Muslu buradan cevap vermiyormu sadece? Sayin @Savas, oncelikle siz yesil kartinizla ilgili sorun yasayabilirsiniz. Yesil kart sadece giris-cikis yapmak icin uygun degildir. Esiniz ve cocuklar B1/B2 vizesi ile girebilirse girdikten 90 gun sonra bu ayki Ekim 2022 vize bulteni F2A kategorisi icin current ( vize numarasi var anlaminda) oldugu icin AOS yapabilirler. Vize bulteni degisirse yapamayabilirler. Giriste sorulan sorulara esinizin dogru cevap vermesi onemlidir ancak vize durumunuzla da celiski yaratmamasi gerekir. Girisinizi iyi ve duzgun planlamaniz onemlidir. Ek sponsora ihtiyac olacaktir.
  • E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık.

2
    1 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @halilildeniz, içinde söyledi: E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık. Herkese merhaba. Forumda ilk başlığım ve yazışmam. Eğer başlık ve içerikte hatalı bir durum varsa kusura bakmayın. Aradım ama durumuma ilişkin bir içerik bulamadım. Yıllardır net ve kararlı bir biçimde Amerika'ya yerleşmeye kararlıyım, yegane hedefim bu. Binlerce video izledim, binlerce yazı okudum, orada yaşayan insanlarla defalarca konuştum. Kız arkadaşım ile birlikte 3 kez Greencard başvurusu yaptık ama çıkmadı, başvurularımıza devam edeceğiz, ama Greencard durumu malum; ne zaman çıkar ya da çıkar mı bunu bilemiyoruz. Son dönemde Amerika'ya gidiş için alternatif yolları araştırıyorum. Dil okulu, yüksek lisans gibi konuları araştırdık. Lisans ve yüksek lisans diplomam var, güzel sanatlar fakültesi alanında eğitim aldım, aynı zamanda şeflik yapıyorum. Fakat son dönemde ekonomik durumum iyi değil, icralık borçlarım vs. var. Amerika'da yaşayan arkadaşlarımız var. Çok yakın bir arkadaşım artık Amerika vatandaşı ve Seattle yakınında yaşıyor. Kendi evi, arabası var, yıllardır sabit bir işte çalışıyor. Artık kendi işini kurmak istiyor, benim oraya gidebilmem için de elinden geleni yapmaya hazır ama nasıl bir yolu olur o da çok bilmiyor, çünkü o evlilik yolu ile gitti ve vatandaşlık aldı. Arkadaşımın kurmak istediği iş için benim ortak olmam mümkün olur mu, bunun için benim ne kadar para göstermem gerek, benim para göstermediğim bir yol mümkün olur mu? Arkadaşımın benim oraya gitmem için başka nasıl bir faydası olabilir ya da en doğru yapılabilecek şey nedir? Amerika'ya gitmek bizim için çok önemli, ekonomimden ötürü bir kısıtlayıcı durumum var ama onu çözmek için uğraşacağım. Ama en ekonomik ve işe yarar yol ne olabilir? Konu hakkında bilgisi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim. Sayın @halilildeniz, Arkadaşınız size bu konuda yardımcı olabilir. Onla ortak bir is kurabilirsiniz veya size ise alabilir ve size sponsor olabilir. İşyerinin şartlarının ve sizin özgeçmişinizin ise uygun olması serttir. Ayrıca İngilizce diline de genelde hakim olmanız gerekir. Öncelikle E-2 vizesi ile ilgili bilgilere bakabilirsiniz. Sizin ABD’de olası bir E2 onay için en az 100 bin dolar bir para gösterebilmeniz gerekir. Ancak ofis kirası, eleman maaşı, araç alimi vs. gibi bütün masrafları da bu yatırımın içine dahil edebilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors Eğer İngilizce dili hakimiyetiniz yok ise öncelikle oradan başlamanız gerekebilir. Borçlarınız bir takım vizeleri almanıza engel teşkil edecektir. Teşekkürler.
  • EB-2 vs H1-B vizeleri

2
    0 Oy
    2 İleti
    200 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zombiee, içinde söyledi: EB-2 vs H1-B vizeleri Merhabalar, Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı? Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut. Sayın @zombiee, Fizik tedavi uzmanları hızlandırılmış yeşil kart hakkına sahiptirler. Vize ile gelebileceğiniz gibi direkt yeşil kart ile de gelme ihtimaliniz olabilir. H-1B alabileceğiniz bir çalışma vizesidir. EB-2 direkt yeşil karta başvuru yoldur. Bu iki linke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-updates-guidance-for-schedule-a-occupations, https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7 Teşekkürler.
  • Turist Vizesi ile Geldik Green Cart Çıktı...

2
    1 Oy
    2 İleti
    503 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Erdal-Arslan, içinde söyledi: Turist Vizesi ile Geldik Green Cart Çıktı... Merhabalar...Şubat 2019 da ailecek geldik...başlarda Ticaret vizesi ile kalmak idi amacımız,yapacağımız iş kolu gıda idi ancak FDA ya takıldık ve ticaret vizesi alamadık bu arada Mayıs ayının sonunda'da lotary den green cart çıktığını öğrendik fakat 2020 nin di bizde Türkiye'ye dönmek istemedik çeşitli sıkıntılardan dolayı sorun yaşayabileceğimizi düşündük ayrıca burada çocuklarımız okullarına başlamıştı ve hayli süre geçmişti. bizde burada kaçak durumuna düşmemek için asaylum yaptık ...haklı gerekçelerimizde vardı .. fakat asaylum ın yasal bir statü olmadığını öğrendik fakat danışman arkadışımızın yaptığı araştırmalar neticesinde 3-5 abd mahkemelerinden verilmiş ve üst mahkemelerin de onayladığı yargılamalar neticesinden asaylum yasal süreçten sayılmış olduğu kararlar mevcut. şu an green cartta bize çıkan numaranın bültenle yayınlanmasını bekliyorum. bu arada DS 260 doldurdum gönderdim fakat bu Türkiye'den başvuru durumunda geçerliymiş bizim burada statü değiştiği için I 485 doldurmamız gerekiyormuş tabi bültenle sıramız geldiğimizde yapılması gerekiyormuş. bize önereceğiniz farklı bir yol yöntem varmıdır? greencart ilgili bu şansımızı kaybetmek istemiyoruz Georgia da bizim durumumuzda fazla insan yok. hatta bir kişi var.malesef yüksekücretlerden dolayı burada avukatla bir anlaşmamız olamadı...TEŞEKKÜRLER İYİ GÜNLER... Sayın @Erdal-Arslan, Önce yapılmış asylum (iltica) başvurusunun yeşil kart sureci üzerinde sonuçları olur. Dayanağı olmayan iltica talepleri ileride doğabilecek bütün göçmenlik haklarını sona erdirir. Sizin anlattıklarınızdan anladığım üzere iltica dayanağınız bulunmaktadır. Ancak bunu devlet yetkilileri de değerlendirecektir. Atlanta’dan iltica talepleri daha çok reddedildiği için çok güçlü bir iltica talebiniz yok ise oradan genelde ret gelir. Hukuka uygun statünüz yok ise ABD’de genelde statü değiştiremezsiniz. Sizin statünüz olup olmadığını anlattıklarınızdan tespit edemiyorum. Statü değiştirmek için I-485 formunu doldurmanız gerekecektir. Ayrıca DV lotaryasını kazandığınız için expedite talebinde (hızlandırma talebinde) bulunmanız gerekecektir. DV lotaryası kazanmış bir Türk vatandaşı için Ekim 2019 ayındaki adjustment of status (statü değiştirme) başvurumuzda expedite (talebinde bulunduk). Ekim 2019 ayında yaptığımız başvuru için Aralık 2019 ayı sonuna görüşme tarihi geldi. Bildiğiniz üzere DV lotaryasının en geç Eylül sonuna kadar alınması gerekmekte olup eğer yeşil kartı bu sure zarfında alamazsanız hakkiniz yanmaktadır. Bu yüzden hızlandırma talebi ABD’de DV lotaryası çıkanlar için yapılmasını mutlaka tavsiye edeceğim bir prosedürdür. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k