Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist vizesiyle çalıştırıldım.

• Merhaba;

Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı.

Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum.

Teşekkürler
    İyi çalışmalar.

• çalıştırıldım derken? silah zoruyla falan mı oldu? ayrıca hayatınızın mahvolduğunu sanmıyorum ama şikayet ederseniz o zaman bunu kendi elinizle başarabilirsiniz sanırım.

• nasıl yani zorlamı çalıştırıldınız öyle birşey varsa polise gidin mutlaka

• @zaferb Sizin turist olarak calismaniz da lokantanin sizi calisma izniniz olmadan calistirmasi da kanunsuz... lokantada calismisiniz paranizi da almissiniz...sikayet ederseniz muhtemelen lokanta bir para cezasi alir sizde sinir disi edilirsiniz... lokanta calisma izniniz olsa bile sizi kanuni olarak ayni sekilde isten cikarabilirdi...

• Zaten herşey kuralına göre olmuş olsa bile sayın @gizem19 'un da dediği gibi, deneme süresi içinde olduğunuz için sorgusuz sualsiz çıkartma hakkı vardı..

Geçmiş olsun..

• @zaferb, içinde söyledi: Turist vizesiyle çalıştırıldım.

Merhaba;

Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı.

Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum.

Teşekkürler
    İyi çalışmalar.

Sayın @zaferb,
    İşveren çalışma izni olmayan birini çalıştıramaz. Çalıştırdığı takdirde işveren bazı cezalara tabii olabilir. Bu cezalar para cezası, hukuka aykırı çalışmayı durdurma emri, ve hapis cezasına kadar değişik cezalar olabilir. Hukuka aykırı çalışanların sayısı fazla olursa cezalar da artar. İşe alma bilfiil olarak çalışmayı başlamayı gerektirir ve deneme suresini içermez. Geçici çalışanlar veya taşeronlar çalışan sayılmaz. İşverenin I-9 Formu üzerinden giderek belgelerinizi kontrol etmiş olması gerekir. Bunun siz çalışmaya başladıktan sonra üç işgünü içinde yapılması gerekir. İşveren formun yanlış doldurulmasından da sorumludur. I-9 Formu işverenler için çok problem yaratabilir ve I-9 auditleri işverenleri zor duruma sokar. Eğer durumunuz bunlara uyarsa şikâyetçi olabilirsiniz. Şikâyetin sizin için de hukuki sonuçları olacaktır. Lütfen linke bakiniz. https://www.uscis.gov/i-9
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    250 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • EB-2 vs H1-B vizeleri

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    200 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zombiee, içinde söyledi: EB-2 vs H1-B vizeleri Merhabalar, Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı? Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut. Sayın @zombiee, Fizik tedavi uzmanları hızlandırılmış yeşil kart hakkına sahiptirler. Vize ile gelebileceğiniz gibi direkt yeşil kart ile de gelme ihtimaliniz olabilir. H-1B alabileceğiniz bir çalışma vizesidir. EB-2 direkt yeşil karta başvuru yoldur. Bu iki linke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-updates-guidance-for-schedule-a-occupations, https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7 Teşekkürler.
  • B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı

4
    0 Oy
    4 İleti
    469 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @metin1985, içinde söyledi: B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım. Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir? Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır? Siz ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler şimdiden Sayın @metin1985, Size ne olacağını tam olarak söylemek mümkün değildir. Öncelikle sizin ABD’de kalışınız 6 ayı geçecek idi ise buna daha 6 aylık sureniz bitmeden ABD’de iken uzatma istemeniz gerekirdi. Uçak şirketinin yaptığı bütün ertelemeleri elinizde bulundurun. Bunları hangi yola başvurursanız başvurun mutlaka kullanacaksınız. CBP mesajını öğrenmenizde ve onlara durumu iletmenizde yarar olacaktır. Genelde deferred inspection denen CBP ünitesi bir takım düzeltmeler yapabilmektedir. Siz hangi havalimanından giriş çıkış yaptı iseniz oranın gümrüğü ile yazışmanız gerekecektir. Gümrükle temasa geçmeden sonrası hakkında ne yapmanız gerekeceği ile ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bir tip benzetmesi kullanacak olursak, teşhisinizi doğru yapmazsanız doğru tedavi ve doğru ilacı alamazsınız. Bu nedenle ilk aşamada giris-cikis yaptığınız gumruk deferred inspection ünitesi ile yazışmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra yeni vizeye mi başvurursunuz, gümrük isinizi düzeltebilir mi, waiver mi gerekir belli olacaktır. Gümrükle yazışmanızda bilgi ve belgelerle ver durumunuzu en lehinize şekilde anlatarak yazışmayı yapmanız sonucu etkileyecektir. Teşekkürler.
  • F1 den J1 vizesine gecis

2
    1 Oy
    2 İleti
    275 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis Merhaba, Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik. Sayın @coolmystics, Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k