Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist vizesiyle çalıştırıldım.

• Merhaba;

Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı.

Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum.

Teşekkürler
    İyi çalışmalar.

• çalıştırıldım derken? silah zoruyla falan mı oldu? ayrıca hayatınızın mahvolduğunu sanmıyorum ama şikayet ederseniz o zaman bunu kendi elinizle başarabilirsiniz sanırım.

• nasıl yani zorlamı çalıştırıldınız öyle birşey varsa polise gidin mutlaka

• @zaferb Sizin turist olarak calismaniz da lokantanin sizi calisma izniniz olmadan calistirmasi da kanunsuz... lokantada calismisiniz paranizi da almissiniz...sikayet ederseniz muhtemelen lokanta bir para cezasi alir sizde sinir disi edilirsiniz... lokanta calisma izniniz olsa bile sizi kanuni olarak ayni sekilde isten cikarabilirdi...

• Zaten herşey kuralına göre olmuş olsa bile sayın @gizem19 'un da dediği gibi, deneme süresi içinde olduğunuz için sorgusuz sualsiz çıkartma hakkı vardı..

Geçmiş olsun..

• @zaferb, içinde söyledi: Turist vizesiyle çalıştırıldım.

Merhaba;

Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı.

Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum.

Teşekkürler
    İyi çalışmalar.

Sayın @zaferb,
    İşveren çalışma izni olmayan birini çalıştıramaz. Çalıştırdığı takdirde işveren bazı cezalara tabii olabilir. Bu cezalar para cezası, hukuka aykırı çalışmayı durdurma emri, ve hapis cezasına kadar değişik cezalar olabilir. Hukuka aykırı çalışanların sayısı fazla olursa cezalar da artar. İşe alma bilfiil olarak çalışmayı başlamayı gerektirir ve deneme suresini içermez. Geçici çalışanlar veya taşeronlar çalışan sayılmaz. İşverenin I-9 Formu üzerinden giderek belgelerinizi kontrol etmiş olması gerekir. Bunun siz çalışmaya başladıktan sonra üç işgünü içinde yapılması gerekir. İşveren formun yanlış doldurulmasından da sorumludur. I-9 Formu işverenler için çok problem yaratabilir ve I-9 auditleri işverenleri zor duruma sokar. Eğer durumunuz bunlara uyarsa şikâyetçi olabilirsiniz. Şikâyetin sizin için de hukuki sonuçları olacaktır. Lütfen linke bakiniz. https://www.uscis.gov/i-9
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• F1 statu ile F1 vizesine basvurmak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ipek-kaya, içinde söyledi: F1 statu ile F1 vizesine basvurmak Merhaba, Ben J1 vizesi ile 2019-2021 yillari arasinda Aupair olarak Amerika'daydim ve J1 vizem bitmeye yakin F1 vizesine Amerika'dan basvurdum. Su an F1 visa statum var ve yuksek lisans yapiyorum yazilim uzerine. Okulum %100 burslu ve okulun departmaninda assistan olarak calisarak geciniyorum. Benim sorum Turkiye'den F1 vize randevusu aldim okulun birinci donemi bitince gelmeyi dusunuyorum. Ancak cok korkuyorum vizem onaylanmaz ve geri donemem diye. Turkiyeye gelip vizemi degistirmek yerine amerikada exchage visa statumu yapmami olumsuz karsilarlar mi? (O donemde covid olaylari yeni duzelmeye baslamisti ancak randevu bulunmuyordu.) Ikinci olarak F1 statumun gelmesi 8 ay surdu bu surecte nasil gecindin diye sorgularlar mi? (SSN numarami hic kullanmadim calismak icin, burda bulunan aile destekledi ve kendi ailem de destekledi) Konsoloslugun banka hesap gecmisimize bakma izinleri var mi? Cunku burdaki aile zaman zaman maddi olarak destekledi ve benim banka hesabima yatirdi, eger bakanbiliyorlarsa bunu olumsuz karsilarlar mi?) Sayin @ipek-kaya; konsoloslukta vizenin onaylanmama durumu her zaman bir ihtimaldir. Zaten ABDde F1 statunuz onaylandi ise burada kalinca bir sey yapmaniza gerek olmaz. Yani ABDden cikmadiginiz surece F1 vizesi almaniza gerek olmaz. Ancak ABD disina ciktiginiz zaman F1 vizesini almaniz gerekecektir. 8 ayda nasil gecindiginizi sorgulayabilirler. Gecerli bir aciklmaniz var gibi gorunuyor. Konsolosluk banka dokumlerinizi isteyebilir. Sosyal medya hespalarinza bakabilir. Ancak aile size hediye verdigini teyit eder ise problem olmaz. Yani aile size covid sirasinda hediye yapmis olabilir. Sorulmadikca bu konulara da girmenize gerek yoktur. Ancak hukuka aykiri calismamis olmaniz gerekecektir.
  • Banka borçları K1 vizesini almaya engel mi

3
    0 Oy
    3 İleti
    470 Bakış
    Güven Carmen TekG
    @Claudia-J-Muslu şuan icralık gözüküyor bu sorun yaratır mı acaba hocam
  • B2 Turist Vizesinden F1 Ogrenci Vizesine Gecis

3
    0 Oy
    3 İleti
    552 Bakış
    V
    @Claudia j,Muslu, Tesekkurler vermis oldugunuz bilgiler icin. :)
  • Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak

3
    1 Oy
    3 İleti
    353 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ali-Kartal, içinde söyledi: Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak Merhabalar, Ablam ABD vatandasi, bana F4 vizesi için kardes kategorisinden basvuru yapacak. Esim ve cocuklarimi da yanimda goturecegim. I-130 formunu dolduruyoruz. Sadece benim adima mi I-130 formunu doldurmasi gerekiyor? Yoksa esim ve cocugum icin de ayri ayri I-130 formu dolduracak miyiz? Tesekkurler. Sayın @Ali-Kartal F4 kategorisi ABD vatandaşlarının kardeşlerine verilen bir göçmen vizesidir. F4 kategorisinden göçmen vizesi alanlar es ve çocukları ile ABD’ye gitme hakkına sahip olurlar. F4 kategorisine başvurulduğunda sadece kardeşin adına form doldurulması yeterlidir. Ancak bütün aile üyelerinin formda belirtilmesi gerekir. Yani ablanızın sizin adınıza form doldurması yeterlidir ancak formda bütün aile üyelerinizin adinin belirtilmesi gerekecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k