Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
512 102 37.6k 69

• çok sevindim ya öyle yorumlar görüyorum ki adam başvurmuş bu sene çıkmış bi youtube kanalının altına şöyle yazmış aynen aktarıyorum 'kardeş şimdi bana çıktı ama ben greencardı sadace abd de yazın 2 ay tatil yapmak için kullanmak istiyorum sorun olur mu ve gitmek için ne kadar para lazım' adamın yorumu bu ama bu pasaport olayı ile ben inanıyorum ki başvurular %30 a kadar düşecekdik hiç değilse gerçekten gidebilecek pasaportu olan adam başvurucak gerçekten çok sevindim umarım kabul edilir bu

• pasaportun turu(bordo veya yesil olmasi) secilme sansimizi etkiler mi sizce?

• @jinglebells tamm dostum ;)

• @akıf_turk umarim oyle olur

• @akıf_turk, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

çok sevindim ya öyle yorumlar görüyorum ki adam başvurmuş bu sene çıkmış bi youtube kanalının altına şöyle yazmış aynen aktarıyorum 'kardeş şimdi bana çıktı ama ben greencardı sadace abd de yazın 2 ay tatil yapmak için kullanmak istiyorum sorun olur mu ve gitmek için ne kadar para lazım' adamın yorumu bu ama bu pasaport olayı ile ben inanıyorum ki başvurular %30 a kadar düşecekdik hiç değilse gerçekten gidebilecek pasaportu olan adam başvurucak gerçekten çok sevindim umarım kabul edilir bu

Greencard çekilişi başvurularında düşme olucaktır.Pasaport kullanımı bir ciddiyet yaratıcak başvurularda bence.eskiden sade boş bir form doldurmaktan ibaret olan sistem,sen kimsin necisin ver bakalım pasaport numaranı deyince ister istemez kafasında soru işareti olanları vazgeçirebilir.greencard çıkmazsa red almış sayılırım diye çekingenlik bile olabilir.tabii ki boyle bir şey olmayacak ama surece hakım olmayanları caydırabilir.TC pasaportu almak kolay zaten işin peşine dusmus olan,ciddi olan zaten pasaportu yoksa duyuruyu gordugu gun pasaport basvurusu yapar yada randevuyu alır.bu kitle asla caymaz pasaport kullanımı nedeniyle hatta bavurmaktan vazgececek olan varsa bile belki daha az kısı basvurur bi ihtimal son bir defa daha deniyeyim deyip başvuracaktır.inşallah buyuk dusme olur.
    edıt:
    çeşitli yerlerde greencard çıktı gitsem mi gitmesim mi turist vizesi gibi kullanıcam diyene bence pek dikkate almayın.bu tur kısılere cıktığından emin bile değiliz.dalga gecme vb amaclı olabılır.boyle sozlerı duymak uzerinizde olumsuz etkı yapıyor.sıze cıkmadı hayal kırıklığı yaşadınız, ozellikle ilk seferde sankı kesınmıs gibi dusunuyorsunuz ama cıkmıyor tabii bide ustune bana cıktı gıtsem mı gıtmesem mı dıye bırısını duyorsunuz buyuk ıhtımallede cıkmadı kafa buluyor.buda sız daha fazla etkılyor.ya parası çoktur ya aklı yoktur dıyın gecın her ıkısınede laf anlatamazsınız bosuna uğrasmayın bence.

• @blkc, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

pasaportun turu(bordo veya yesil olmasi) secilme sansimizi etkiler mi sizce?

hayir, etkilemez.

• @jinglebells o zaman kismen pasaport zorunlu oldu eylul ayi yonergeleri beklemek kaliyor degil mi @crazycells hepimize hayirlisi olsun arkadaslar

• @nilfersev, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@jinglebells o zaman kismen pasaport zorunlu oldu eylul ayi yonergeleri beklemek kaliyor degil mi @crazycells hepimize hayirlisi olsun arkadaslar

Evet, buyuk ihtimal Eylul ayinda aciklanacak yonergeler...

• Bence green card çekilişi hususunda son yıllarda alınan en güzel karar! Mükerrer ve sırf spor olsun diye yapılan birçok başvurunun önüne geçecektir diye düşünüyorum. Tahminimce bu sene dünya geneli ve TR geneli başvuru sayılarında sırf bu yeni gelen pasaport zarureti nedeniyle ciddi bir düşük bekliyorum. DV2021 ve sonrası adaylar adına hayırlı olsun.

• Yillar once ilk basvurumda dunyada toplam 9 milyon kisi basvuruyordu 55bin kisiye cikiyordu ve turkiyeye ayrilan kotada 2bin 2500 arasiydi diye hatirliyorum tahmini istatistik gibi birsey yapmislardi guya ne derece dogru bilinmez tabi de. sayisal oynasam 13 yilda cikardi biseyler herhalde. 14.yil olucak bu sene bakalim amerikada yada burda basvurumu yapacagim kismet. Hic umidim yok ama basvurmadan da duramiyorum.

• @nilfersev, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@jinglebells o zaman kismen pasaport zorunlu oldu eylul ayi yonergeleri beklemek kaliyor degil mi @crazycells hepimize hayirlisi olsun arkadaslar

artık bekleyip görücez.kesinleşmesi dv2021 yönergesinde.

• Sosyal medyadan takip ettigim kadariyla ornegin seyahat grublarinda bir kisi abd yazdiginda altina insanlar nasil gittin gidilir gibi seyler yaziyorlar ve bir kisi de cikip green card ile dediginde insanlar o nedir para mi gerekiyor dediginde bir baskasinin her sene oluyor ucretsiz herkes basvuruyor demesi hic bilmeyen yada alakasiz birseyler okurken bunlari gorup dur bende basvurayim parasizmis demekki belki bana da cikar deyip basvuran sayisi oldukca fazla ve ayni sekilde insanlarin da bunu her mecra da dillendirmesi bilinilirdigini daha da arttiriyor. Biz diyoruz ya iyi pasaport zorunlulugu getirildi daha az basvuru olur diye ama birde hic bilmeyenlerin boyle birseyden haberdar olmasi pasaport zorunlulugu getirilmesinden cok daha fazla kisinin olmasi demek aslinda biz azalacak diye dusundugumuzde aslinda her sene yeni kisilerin ilave olmasi demek. Birde bu tarafindan bakacak olursak cok da sevinecek bir durum goremiyoruz.

• Bakalım göreceğiz.

• @vermaynen, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Sosyal medyadan takip ettigim kadariyla ornegin seyahat grublarinda bir kisi abd yazdiginda altina insanlar nasil gittin gidilir gibi seyler yaziyorlar ve bir kisi de cikip green card ile dediginde insanlar o nedir para mi gerekiyor dediginde bir baskasinin her sene oluyor ucretsiz herkes basvuruyor demesi hic bilmeyen yada alakasiz birseyler okurken bunlari gorup dur bende basvurayim parasizmis demekki belki bana da cikar deyip basvuran sayisi oldukca fazla ve ayni sekilde insanlarin da bunu her mecra da dillendirmesi bilinilirdigini daha da arttiriyor. Biz diyoruz ya iyi pasaport zorunlulugu getirildi daha az basvuru olur diye ama birde hic bilmeyenlerin boyle birseyden haberdar olmasi pasaport zorunlulugu getirilmesinden cok daha fazla kisinin olmasi demek aslinda biz azalacak diye dusundugumuzde aslinda her sene yeni kisilerin ilave olmasi demek. Birde bu tarafindan bakacak olursak cok da sevinecek bir durum goremiyoruz.

En azından girmeyecektim ama öylesine başvurdum diyenler ve başvurup onemsemeyip kazandığını bilmeden aureci gecirenler ve çıkacak mi diye denedim diye başvuranlardan kurtulmuş olacağız.Emin olun böyle başvuran çok kişi var bu kadar kolay başvuru varken herkes deniyordu. Is yerimde bile çıktığını duyup seneye de ben deniyim çıkacak mi diyen birsuru insan var. Gider misin çıkarsa diye sorduğumda Ne gerek var isim gücüm var burda zaten sadece denemek için diyor bu arkadaşlar. Enazindan bu kirlilik yaratan kişilerin başvurusunu engelleyecek bu durum. Niyeti olmayan zaten gidip en az surelisi 300 lira olan pasaportu çıkarmaz bu arkadaşlar.

• @air_technic, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@vermaynen, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Sosyal medyadan takip ettigim kadariyla ornegin seyahat grublarinda bir kisi abd yazdiginda altina insanlar nasil gittin gidilir gibi seyler yaziyorlar ve bir kisi de cikip green card ile dediginde insanlar o nedir para mi gerekiyor dediginde bir baskasinin her sene oluyor ucretsiz herkes basvuruyor demesi hic bilmeyen yada alakasiz birseyler okurken bunlari gorup dur bende basvurayim parasizmis demekki belki bana da cikar deyip basvuran sayisi oldukca fazla ve ayni sekilde insanlarin da bunu her mecra da dillendirmesi bilinilirdigini daha da arttiriyor. Biz diyoruz ya iyi pasaport zorunlulugu getirildi daha az basvuru olur diye ama birde hic bilmeyenlerin boyle birseyden haberdar olmasi pasaport zorunlulugu getirilmesinden cok daha fazla kisinin olmasi demek aslinda biz azalacak diye dusundugumuzde aslinda her sene yeni kisilerin ilave olmasi demek. Birde bu tarafindan bakacak olursak cok da sevinecek bir durum goremiyoruz.

En azından girmeyecektim ama öylesine başvurdum diyenler ve başvurup onemsemeyip kazandığını bilmeden aureci gecirenler ve çıkacak mi diye denedim diye başvuranlardan kurtulmuş olacağız.Emin olun böyle başvuran çok kişi var bu kadar kolay başvuru varken herkes deniyordu. Is yerimde bile çıktığını duyup seneye de ben deniyim çıkacak mi diyen birsuru insan var. Gider misin çıkarsa diye sorduğumda Ne gerek var isim gücüm var burda zaten sadece denemek için diyor bu arkadaşlar. Enazindan bu kirlilik yaratan kişilerin başvurusunu engelleyecek bu durum. Niyeti olmayan zaten gidip en az surelisi 300 lira olan pasaportu çıkarmaz bu arkadaşlar.

En azından başvuru ekranında passport number dediğinde amaan boşver diyenler çıkacak benim düşüncem.

• @vermaynen evet öyle bir seçenekde var ama ben pek katılmıyorum çıksada gitmem veya greencardın ne demek oldugunu dahi bilmeyen insanlar başvuruyor pasaport olayı onları engellicek kesinlikle o yüzden ben %30 lara kadar düşüş olucağını zanndiyorum umarımda benım dediğim gibi olur

• ⭐⭐⭐

Eğer pasaport sorulan kısım arka planda kontrolü olmayan boş bir kutucuk olacak ise ki tahminim öyle olur;
    sorulan kısma “şimdilik bişeyler yazalım, çıkarsa bakarız” diyenler olacağını tahmin ediyorum maalesef.
    Başvuruyu öylesine yapan kesim zaten bilincinde olmayan avare kesim ve onlarında bu davranışı göstereceğinden eminim (en azından bir kısmının)

Umarım yanılırım.

• Umarim Pasaport kontrol sistemi ile olur eğer sadece bir kutucuk ise malesef başvurular azalmayacaktir çünkü zaten öylesine başvuran yazdığı kutucuğunda farkında olmayacaktır o yüzden fazla gözümüzde bu olayı büyütmeyelim bence

• Ücretli olmadigi surece bos ucretli olcak baska care yok - 160 dolar olarak parayi yatiranc bir numara verilecek numara sisteme girilecek o kadar ...

• @serkanist, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Ücretli olmadigi surece bos ucretli olcak baska care yok - 160 dolar olarak parayi yatiranc bir numara verilecek numara sisteme girilecek o kadar ...

Aynen ucretli olmasi orani asagi ceker.
    Sadece pasaportunuz mevcut mu secenegi bos kalir suan icin. Suan icin isaretleyim kutucugu cikarsa cikartiriz pasaport diyen tonla insan olur. Ama pasaport no giris zorunlulugu olursa bir nebze belki duser oran dicem ama bu dusus gercekten bir ise yarar mi bilemem cunku her sene basvuru yapanlarin sayisi artiyor. Cikmayanlar tekrar basvuruyor ve bunlara yenileri ekleniyor her sene. Umarim ise yarar da bizlere de cikar 13 yil aradan sonra :)

Benzer Başlıklar

• Pasaport degisikligi

6
    0 Oy
    6 İleti
    265 Bakış
    scuba06S
    @gucarslan teşekkürler üstadım, mail atmıştım lakin bu zamana kadar cevap alamadım
  • Greencard (sponsorluk)

2
    0 Oy
    2 İleti
    547 Bakış
    crazycellsC
    @berkayy11 Greencard (sponsorluk) içinde söyledi: Merhabalar Sponsorluk yoluyla greencard ı almış biriyle evlensem bende greencard sahibi olabilirmiyim? Greencard ı almak için illaki Abd vatandaşıylamı evlenmek gerekli yoksa greencardı almış biriyle evlenmek yeterli olurmu? Eger Green Card alma surecinde ya da oncesinde evlenirseniz siz de dosyasina eklenirsiniz, ama Green Card'i aldiktan sonra evlenirseniz ya da evli olsaniz bile oncesinde surece dahil olmazsaniz o durumda F2A basvurusu yapmaniz gerekecek. Ilgili konu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari
  • Öğrenciyken Greencard...

17
    3 Oy
    17 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @ato Öğrenciyken Greencard... içinde söyledi: @crazycells biraz gec donus sagladim kusura bakmayin. evet baktim o kutucuk isaretli degil anladigim kadariyla ben bu 2 yil kurali kategorisine girmiyorum. eger vizenizin uzerinden "two years rule apply" diye yazmiyorsa ya da DS2019'daki kutucuk isaretli degilse o zaman 2 yil kurali yok diyebiliriz.
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

1
    4 Oy
    1 İleti
    839 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k