Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

• @dknyst_34, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@dknyst_34, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@crazycells evet 2 gün önce evlendim :D eu2019** currentım,olayı çok geç gördüm ve baya geç kaldım birkaç gün önce konsolosluğa mail atmıştım ve birkaç saat önce cevap geldi benden
    Kullanilmamis vize paketiniz
    Evlilik cuzdaninizin kopyasi
    Vizenizin bulundugu pasaportunuz
    Esinizin pasaportunun kopyasi’nı istiyorlar sanırım benim içinde yeniden süreç işleyecek şimdi beni düşündüren acaba ellerinde başka vize kalmazsa benimkininde tamamen iptal olma şansı var mı?Daha fazla geç kalmamak için eşimin soyisminin değişmeyen pasaportunun kopyasını göndermek engel teşkil eder mi?Yani eğer evliliğimizin sisteme işlemesini beklersek 1 hafta daha kaybedeceğiz ve en son hangi aya kadar vize randevusu verildiğini bilmediğimden bayağı bir stres yaşıyorum.

Tamamdir, simdi netlesti. DV2019 talihlisisiniz o halde ve vizenizin bitis tarihi 5 Ekim. Siz giris tarihi diye belirtince ABD'ye girip ciktiniz zannettim ama diger bilgiler bu bilgiyle uyumlu degildi.

Eylul'un sonuna kadar vize almaniz sart. Evliliginiz hayirli olsun ama sizin medeni durumunuz degistigi icin size de yeni bir vize verilecek, yani ekstradan $330 harcamaniz olacak. ABD'ye girmeden vize vermek icin tum bilgileri istediler buyuk ihtimal. Bu saatten sonra her sey tabii ki riskli olacak, vize alma ihtimaliniz %100 desem yalan soylemis olurum; ama konsolosluk sizi magdur etmemek icin elinden geleni yapacaktir.

Yeni bir mulakat tarihi isteginde bulunun ve esinize DS-260 formu doldurmak icin evlilik cuzdaninizin fotokopisini gonderin. Bu bilgilerle kendileri yeni bir DS-260 formu olusturacaklar. Pasaportunuzu en yakin zamanda guncellemenizi tavsiye ederim, simdilik eski pasaportu gonderebilirsiniz, ama yeni pasaport geldiginde bu pasaport bilgilerini kullanmalisiniz formda. Elinizi cabuk tutun. Bol sanslar.

• @crazycells çok teşekkürler yardımınız için

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@frejya, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhabalar; Size durumumdan bahsedip bir kaç soru sormak istiyorum. Erkek arkadaşımla 4 senelik bir ilişkimiz var dv2020 ye beraber başvurduk bana çıkmış ona çıkmadı bizde evlenmeyi düşünüyoruz fakat şuan üniversite okumaktayız ve ailelerimiz karşısında biraz da olsa zaman kazanmak adına ben ds-260 formunu doldurmaya karar verdim. Case number 27XXX lerde.

1. Şuan süresi bitmiş bir yeşil pasaportum var onu yenilemeden ds260 da other travel doc. seçeneğini seçerek doldursam sorun olur mu ?
    2. Pasaportlarımızı kaç yıllık almamızı tavsiye edersiniz ?
    3. DS260 formunu doldurduktan ve gönderdikten sonra evleneceğiz, evlendikten sonra hemen konsolosluğu bilgilendirmeli miyim? Ya da mülakat tarihim belli olunca mı bilgilendirmeliyim o süreç tam olarak nasıl işliyor? Bizden hangi belgeler ne zamana istenecek özellikle evlendiğim için ayrı olarak eşimin de mülakata gelmesi için bir şey yapmalı mıyım?
    4. Tahmini olarak mülakat tarihi ne zamana gelir sizce ?

3.Siz formlari doldurup evlendikten sonra foruma tekrar yazin, surecte nerede oldugunuza gore sizi yonlendirelim.

4.Dosya numaranizi imzaniza tasimalisiniz.

@crazycells @Muhtaradana çok ama çok teşekkür ederim bu süreçte insanın kafası çok karışıyor bazen bu şekilde yardımcı oluyor olmanız içimi rahatlattı sürekli forumda yazılanları okuyorum. O halde ds-260 ı submit ettikten ve evlendikten sonra kafama bir şey takılırsa tekrar sorarım sizlere. İmza kısmına taşıdım yeniyim kusura bakmayın. Kendinize çok iyi bakın :)

• Bu ileti silindi!

• @crazycells öncelikle tekrar merhabalar beklediğimiz mail geldi 26 ağustosta bir görüşmemiz olacak ama tabii kafamıza takılan sorular var şimdi istenen belgeler içinde sağlık raporu yazıyor benim yaptırdığım sağlık raporunun ekim 5’e kadar süresi vardı acaba ben tekrar yaptıracak mıyım bu sağlık muayenesini ve bir diğer sorumda ds-260 formu açıldı eşim için onu doldurduk ve evli seçeneğini seçtik benimki completed olarak duruyordu ve değiştirmeme izin vermedi ben mi beceremedim ya da gerek yok mu hiç bilemedim son olarak ilişkimizi tasdik edecek dökümanlar istiyorlar mesela fotoğraf ve yazışmalar telefonu yanımızda görüşmeye sokamıyoruz e resimlerdede tarih yok bu durumu nasıl çözeceğiz şimdiden çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dknyst_34, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@crazycells öncelikle tekrar merhabalar beklediğimiz mail geldi 26 ağustosta bir görüşmemiz olacak ama tabii kafamıza takılan sorular var şimdi istenen belgeler içinde sağlık raporu yazıyor benim yaptırdığım sağlık raporunun ekim 5’e kadar süresi vardı acaba ben tekrar yaptıracak mıyım bu sağlık muayenesini ve bir diğer sorumda ds-260 formu açıldı eşim için onu doldurduk ve evli seçeneğini seçtik benimki completed olarak duruyordu ve değiştirmeme izin vermedi ben mi beceremedim ya da gerek yok mu hiç bilemedim son olarak ilişkimizi tasdik edecek dökümanlar istiyorlar mesela fotoğraf ve yazışmalar telefonu yanımızda görüşmeye sokamıyoruz e resimlerdede tarih yok bu durumu nasıl çözeceğiz şimdiden çok teşekkürler.

Ekim 5'e kadar ABD'ye giris yapacaksaniz saglik raporunu yenilemenize gerek yok.

Sizinkini acmayi unutmuslar, medeni durumla ilgili degisiklik yapmak istediginizi konsolosluga belirtip DS-260 formunun acilmasini talep edin.

Telefon yazismalari ve fotolari siz bir word dokumanda duzenleyip tarih ekleyebilirsiniz, kabul edeceklerdir.

• Merhabalar sevgili forum üyeleri çok meşkul etmek istemiyorum sizleri benim şöyle bir sorum var ben ds-260 ı doldurdum ama müstakbel eşimle önümüzdeki ay resmi nikahı kıymayi düşünüyoruz nekadar erken okadar iyi sonuçta bir gecikme yaşamayalım diye fakat ben nikahı kıydıktan sonra nasıl bir süreç izlememiz gerektiğini forumdan araştırdığım kadarı ile kcc ile mail yoluyla iletişime geçip ben evlendim buda aile cüzdanim eşimide kendi dosyama dahil etmek istiyorum şeklinde bir mail atıp ds 260 formunun kilidini kaldırtıp eşimede form doldurup tekrar herşeyi son kez onaylayip kilitleyeceğiz buraya kadar doğrumu anlamişim acaba?
    Birde bu konu ile ilgili 2 sorum daha var
    •eşime ds 260 doldurma sürecinde hemen pasaport alamayacağız bir kaç ay sonra alabileceğiz bu forumu tekrar kilitlerken pasaport id si isteyen kısımda sorun çıkarırmı.
    •26XXXlerdeki bir case no için evlenip eşimi dahil etme sürecinde vize tükenmesi yada tekrar formu açtırmaktan dolayı fazla gecikmeye sebep olup ekim sonuna kadar kalıp vize mülakatı alamayıp şansımızı yitirme gibi durumlara sebep olma ihtimalimiz varmıdır.
    Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler
    Ayrıca forumda emek verip bukadar bilgilendirme yapan videolar çeken yönlendirmelerde bulunan başta @crazycells e ve diğer bütün forum üyelerine teşekkürlerimi iletiyorum müstakbel eşim ve kendim adına.Çok ama çok yardımınız dokunuyor teşekkürler.

• @dogodogo, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhabalar sevgili forum üyeleri çok meşkul etmek istemiyorum sizleri benim şöyle bir sorum var ben ds-260 ı doldurdum ama müstakbel eşimle önümüzdeki ay resmi nikahı kıymayi düşünüyoruz nekadar erken okadar iyi sonuçta bir gecikme yaşamayalım diye fakat ben nikahı kıydıktan sonra nasıl bir süreç izlememiz gerektiğini forumdan araştırdığım kadarı ile kcc ile mail yoluyla iletişime geçip ben evlendim buda aile cüzdanim eşimide kendi dosyama dahil etmek istiyorum şeklinde bir mail atıp ds 260 formunun kilidini kaldırtıp eşimede form doldurup tekrar herşeyi son kez onaylayip kilitleyeceğiz buraya kadar doğrumu anlamişim acaba?
    Birde bu konu ile ilgili 2 sorum daha var
    •eşime ds 260 doldurma sürecinde hemen pasaport alamayacağız bir kaç ay sonra alabileceğiz bu forumu tekrar kilitlerken pasaport id si isteyen kısımda sorun çıkarırmı.
    •26XXXlerdeki bir case no için evlenip eşimi dahil etme sürecinde vize tükenmesi yada tekrar formu açtırmaktan dolayı fazla gecikmeye sebep olup ekim sonuna kadar kalıp vize mülakatı alamayıp şansımızı yitirme gibi durumlara sebep olma ihtimalimiz varmıdır.
    Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler
    Ayrıca forumda emek verip bukadar bilgilendirme yapan videolar çeken yönlendirmelerde bulunan başta @crazycells e ve diğer bütün forum üyelerine teşekkürlerimi iletiyorum müstakbel eşim ve kendim adına.Çok ama çok yardımınız dokunuyor teşekkürler.

Evet, sureci dogru anlamissiniz. Isterseniz imzaniza DV2020 diye ekleme yapin...

• other travel document kismini isaretleyebilirsiniz
    • cok dusuk bir ihtimal, o nedenle evlendikten ve resmi belgelere sahip olduktan sonra hizli bir sekilde email atip, sornasinda hizli bir sekilde DS-260 formlarini gondermeniz lazim

• @crazycells tamamdır teşekkürler insallah herkes bir sorun yaşamadan vizelerini alır.

• ⭐⭐⭐

Merhabalar,
    2020 talihlisiyim numaram 4K larda.
    26 Temmuz itibari ile bir evlilik gerçekleştirdim ve formumu hala göndermedim. Bir kaç gün içerisinde göndermeyi planlıyorum. Forma eşimi de dahil ettim fakat aklımda ki soru şu, bizden kanıt için fotoğraf isteyebilme durumları oluyormuş. İlişkimiz 7 yıllık geçmişten geldiğini kanıtlama zorluğu çekmeyiz ama düğün olmadı sadece bir nikahtı,hatta fotoğraf dahi yok. (( şortla gidip oturdum masaya o derece :) )) Hiç bir düğün, nikah fotoğrafının olmamasını sorun ederler mi acaba?
    2. Olarak biz 2018 Kasım ayından beri aynı evde yaşıyoruz ama ikametlerimizi daha yeni aldırdık. Adres kısmına kasımdan beri diye mi belirtmeliyim yoksa resmî tarihten itibaren mi
    3. Olarak ta formu bu zamanlarda göndermem süre bakımından ne kadar gecikmeye sokar bizi?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

• @bolatmali, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhabalar,
    2020 talihlisiyim numaram 4K larda.
    26 Temmuz itibari ile bir evlilik gerçekleştirdim ve formumu hala göndermedim. Bir kaç gün içerisinde göndermeyi planlıyorum. Forma eşimi de dahil ettim fakat aklımda ki soru şu, bizden kanıt için fotoğraf isteyebilme durumları oluyormuş. İlişkimiz 7 yıllık geçmişten geldiğini kanıtlama zorluğu çekmeyiz ama düğün olmadı sadece bir nikahtı,hatta fotoğraf dahi yok. (( şortla gidip oturdum masaya o derece :) )) Hiç bir düğün, nikah fotoğrafının olmamasını sorun ederler mi acaba?
    2. Olarak biz 2018 Kasım ayından beri aynı evde yaşıyoruz ama ikametlerimizi daha yeni aldırdık. Adres kısmına kasımdan beri diye mi belirtmeliyim yoksa resmî tarihten itibaren mi
    3. Olarak ta formu bu zamanlarda göndermem süre bakımından ne kadar gecikmeye sokar bizi?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Hayirli olsun.

1. Sorun olacagini sanmam. Bu fotolari isteyip istememek konsolosa kalmis.

2. Gercek tarihleri yazin.

3. Numaraniz kucuk oldugundan bir sorunla karsilasmazsiniz.

• Merhaba @crazycells , soracağım sorularla ilgi olarak formun önemli bir kısmını okudum ve çok faydalandım. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İki konuda sorum olacak, cevaplarsanız çok sevinirim.

1. Yaklaşık 12 yıllık Amerikan vatandaşı eşimle evliyim. Bir çocuğumuz da Amerika'da doğduğu için Amerikan vatandaşı, ailenin geri kalan 2 üyesi benim ile birlikte Türk vatandaşı. Fakat Türkiyede yaşıyoruz ve Amerikaya yerleşmeyi düşünüyoruz. Aile temelli vize başvurusu yapmak yerine Amerikaya turist vizesi ile gidip orada Aile temelli vize başvurusu yapsak, bu durum USCIS tarafından nasıl değerlendirilir ve turist vizesi süresi bittiğinde benim ve ABD vatandaşı olmayan çocuklarım açısından nasıl bir durum ortaya çıkar. Ayrıca bana çalışma izni bu süre içerisinde verilir mi?
    2. Eşimin de ABD dışında olması ve sponsorluğu karşılayacak yeterli mali tablosu olmadığı için, ABD den Aile temelli vize başvurusu yaptığımızda, Sponsorluk şartını yerine getirmediğimiz için nasıl bir süreç bizi bekliyor?
      Zaman ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim.

• @BrvJon, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba @crazycells , soracağım sorularla ilgi olarak formun önemli bir kısmını okudum ve çok faydalandım. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İki konuda sorum olacak, cevaplarsanız çok sevinirim.

1. Yaklaşık 12 yıllık Amerikan vatandaşı eşimle evliyim. Bir çocuğumuz da Amerika'da doğduğu için Amerikan vatandaşı, ailenin geri kalan 2 üyesi benim ile birlikte Türk vatandaşı. Fakat Türkiyede yaşıyoruz ve Amerikaya yerleşmeyi düşünüyoruz. Aile temelli vize başvurusu yapmak yerine Amerikaya turist vizesi ile gidip orada Aile temelli vize başvurusu yapsak, bu durum USCIS tarafından nasıl değerlendirilir ve turist vizesi süresi bittiğinde benim ve ABD vatandaşı olmayan çocuklarım açısından nasıl bir durum ortaya çıkar. Ayrıca bana çalışma izni bu süre içerisinde verilir mi?
    2. Eşimin de ABD dışında olması ve sponsorluğu karşılayacak yeterli mali tablosu olmadığı için, ABD den Aile temelli vize başvurusu yaptığımızda, Sponsorluk şartını yerine getirmediğimiz için nasıl bir süreç bizi bekliyor?
      Zaman ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim.
    1. Turist vizesini bu amacla kullanmamalisiniz, ancak gecici bir seyahat icin bu vizeyi kullanmalisiniz. Eger bu vize ile giris yaptiktan sonra basvuruya baslarsaniz, aslinda girerken amacinizin gocmenlik basvurusu olmadigini, fakat sonradan boyle bir karar aldiginiza USCIS'i ikna etmelisiniz. Turist vizesiyle girerseniz bile ilk 90 gun bu basvuruyu yapmamanizi tavsiye ederim. IR vizesi oldugundan ABD'de kacak duruma dusseniz bile vize sureci islemeye devam ediyor. Fakat 90 gunden sonra I-485 basvurusu yaparsaniz, 2-3 haftaya zaten I-797 belgesi size ulasir. Bu belgeyle ABD'de illegal duruma dusmemis olursunuz. Calisma izninin gelmesi I-765 basvurusundan sonra 6-7 ayi bulabilir.

2. Size sponsor olabilecek baska birini bulmalisiniz ve kendisine ait gelir belgelerini mulakat gunu ibraz etmelisiniz.

• Merhaba @crazycells bir sorum olacak.
    Bir bayan olarak greencard başvurumun olumlu olduğunu öğrendikten sonra eşimle evlenip ds260 formunu öyle göndermek istedim. Başvurum kızlık soyismi ile olduğu için evlilik sonrası soyismini ds260 formunda nerede belirtmeliyim forma ilk girdiğimde personal1 bölümünde ilk kutucuk olan Surname kısmında kızlık soyismi yazılı olarak geldi ancak burayı silerek değiştirebiliyorum. bu soyismi değişikliğini buradaymı yoksa bundan sonraki 4.kutucuk olan; Have you ever used other names? Kısmında mı göstermeliyim.
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

• @nesli, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba @crazycells bir sorum olacak.
    Bir bayan olarak greencard başvurumun olumlu olduğunu öğrendikten sonra eşimle evlenip ds260 formunu öyle göndermek istedim. Başvurum kızlık soyismi ile olduğu için evlilik sonrası soyismini ds260 formunda nerede belirtmeliyim forma ilk girdiğimde personal1 bölümünde ilk kutucuk olan Surname kısmında kızlık soyismi yazılı olarak geldi ancak burayı silerek değiştirebiliyorum. bu soyismi değişikliğini buradaymı yoksa bundan sonraki 4.kutucuk olan; Have you ever used other names? Kısmında mı göstermeliyim.
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

En uste en guncel ve resmi olan yani evlendikten sonraki isminizi ve soyisminizi yazmalisiniz, onun asagisinda da "other names" kismina onceki isimlerinizi yazabilirsiniz.

• alt metni
    @crazycells ilk boş olan kutucuğa kızlık soyismini yazdığımda diğer kutucuğu kaldır dememe rağmen kutucuk orada kalıyo ve kalkmıyo. Bu kutuyuda doldurmam gerekiyo. 2. kutucuğada ismimi yazsam olur mu acaba?

• @nesli maalesef hizliresim linkleri Turkiye disindan gorunmuyor. Forumun kendi image upload ozelligini kullanip yuklemenizi oneririm.

• @nesli, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@crazycells
    görsel

https://ibb.co/hcPjH0M

Butun isim ve soyisim kombinasyonlarini yazmalisiniz oraya... Daha once kullandiginiz isimler Michael Jackson ve Donald Trump ise, oraya isimler bolumune Michael, Donald... soyisim bolumune de Trump, Jackson yazamazsiniz! Bu isimleri ayri ayri eklemeniz gerekiyor. Daha once kullandiginiz isim ve soyisim kombinasyonunu yazip, eger daha farkli kombinasyonlar varsa bunlari da "+" isareti ile yeni kutucuklara ayri ayri eklemeniz gerekiyor.

• Merhaba Turist vizesi ile Amerikadayim eski okul arkadasimla evlendim fakat evlilik islemlerine 1 yil sonra baslamak istiyorum Turkiye ye donup 8 ay sonra tekrar gelecegim bu durum bir sorun teskil edermi?Dondugumde temelli Amerikada yasayacagim tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k