Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

Bilişim Teknolojileri
818 125 93.2k 128

• @caglaror hocam elinize emeginize saglik valla usenmeden sikilmadan yazmissiniz masallah dediklerinizin hepsini not aldim...
    Hocam bende web uzerinden gitmeyi dusunuyorum bi sure once bunu almistim https://www.udemy.com/komple-web-developer-kursu/ bu sizce nasil bende ingilizce az oyuzden turkce kaynaklardan yurumeliyim :)

Estagfurullah musade sizin.... Emin olun hicbiri duzensiz degil soylediklerinizin hepsi benim icin cok bilgilendirici tekrardan tesekkurler ...

• Kursu alırken %1 ve %2 gibi oranlarda olan kötü (tek yıldız ve iki yıldız) eleştirilere bakıyorum. Eleştirilerdeki noktalar anlamlı ve eleştiri detaylı ise ona göre karar veriyorum bir kursu alırken. Örnek videolar oluyor onlara bakarak anlatıcının tarzı, telafuzu, aşırı tekrarcı olması vb gibi durumlara bakıyorum. Siz ilk başlayacğaınız için kurs ne olursa olsun sabırla sonuna kadar ilerleyin. Hemen hemen tüm kurslarda çalışma ortamının (IDE, Platform vb.) kurulumu anlatılır veya en azından anlatan bir yer refere edilir.
    IDE denilen integrated development environment - entegre geliştirme ortamı- aslında bir programdan ibaret. Ama siz geliştirme yaparken ihtiyaç duyduğunuz browser, VCS (özelde git) , sunucu bağlantısı, ftp, sql bağlantısı gibi özellikleri aynı programdan ayrılmadan içinde barındıran, kod düzenleyici, kod güzelleştirici, debug aracı, refactör araçları, oop araçları ve eklentileri kabul etme gibi özellikleri olan bu programlar hayatı resmen kolaylaştırır.
    Bunlardan birisini edinmek ve kullanım triklerini öğrenmek hem sektör standartıdır hem de size hız kazandırdırğı gibi karmaşık kodların altından kolayca kalkmanızı sağlar, artık olmazsa olmazdırlar.
    Ben JetBrains'in IDE'lerini kullanıyorum. En sevdiğim web development ideleri PHPStorm ve WebStorm, DataBase işleim için de DataGrip kullanıyorum.
    https://www.jetbrains.com/products.html

MS Visual Studio Code bu aralar yükselişte, özellikle javascripti (fonr-end dünyası diyelim) typescript üzeirnden kullananlar çok seviyorlar.

VIM eskilerden gelen ve garip hislerle bağlanılan enteresan bir IDE, fan sayısı çoktur ve seven fena sever. Diğer ikisinden farkı açık kaynak kod camiası ve linux camiasının desteklediği çok fazla konfigürasyona izin veren sade ama güçlü yapısıdır. Forumlarda takıldığın her konudaki sorunun cevabı vardır.
    https://www.vim.org/

VIM'e benzer şekilde ATOM ve SublimeText'in de fanları fazla ve destekleyenleri çoktur. Bunlar communitye malolmuş idelerdir.
    Bu son ikisinde paralı olan durumlar olabilir.

PHP Strom .edu uzantılı epostanız varsa (öğrenci vb) her yıl lisansı yeniler ücretsiz olarak. Öteki türlü paralı maalesef.

İngilizce konusuna gelince, maalesef öğrenmelisiniz. Türkçe kurslar bir yere kadar, forumlar da öyle. Eninde sonunda aradığınız şeyin sadece İngilizce açıklaması olacka ya da cevap İngilizce olacak. Paralelde dil işini de halletmeye bakın.

Udemy'deki ilk kursunuza devam ederken takıldığınız her yerde bana, udemy'deki soru kısmına yazın. Stackoverflow ve google da arayın. Kurs devam ederken yenidne planları gözden geçiririz.

• @caglaror hocam bi aralar java ya calismistim hatta guzel ilerledim ama bi trafik kazasi gecirdim uzak kalmistim biraz guzel seyler ogrenmistim javada ozaman ide uzerinden yaziyordum kodlari.

ingilizce meselesini halletmeye calisiyorum aslinda ama suan icin dersleri anlayacak kadar ingilizcem yok oyuzden turkce mantigini ogrenip kendimi gelistirdikten sonra inhilizceye gecicem ama once elimin yatkin olmasi lazim. bi yandan turkceye cevirip bir yandan ogrenmeye kalkarsam bunalip birakmaktan korkuyorum...

Hocam bunu demicektiniz surekli rahatsiz ederim sizi :D

• Bu ara zaman darlığından uzun ve detaylı yazamıyorum. E Hocam Java varsa oradan devam edin. Ama popüler konulara geçmek isterseniz web ve mobil artık en popüler alanlar. Java ile android tarafında devam edebilirsiniz. Ama gözlemlerim o ki Google javayı mobilde bitirmek istiyor. Bununla beraber 5-10 yılı vardır daha mobildeki javanın.
    IDE kod yazamayı hızlı, hatasız ve kolay hale getiriyor. Özellikle script dilleri yani yazıldıktan sonra derlenmeyen, gerektiği noktada bir yorumcu tarafından yorumlanıp gerekleri yerine getirilen düz metin diller IDE ihtiyacı olmasa da (notepad de yazılabilse de) IDE artık bir zorunluluk hatta ötesi.
    IT İngilizcesi zaten kavramalrdan ibaret. Gramer yok, tamlama yok. Teknik terimler ise neredeyse tamamen TR ile ortak. Göz aşinalığı ve sorun-çözüm mantığı teknik İngilizce bilirlik seviyesini kolay kılıyor.
    Amerika'da popüler web development konularında karşımıza neler çıkabilir, firmalara gireceksek bizden ne beklerler, it mülakatında ne sorarlar gibi soruların cevabını arıyorum. Edindiğim bilgileri burada paylaşacağım.
    Bu hafta yoğunluğum devam ediyor. Sonrasında bolca detay ve teknik veri ile yazarım.
    Selamlar

• Ben de bir ekleme yapayım. Tam da bizim durumumuzdaki insanlara hitap eden iki site/kurum keşfettim. birisi thinkful.com digeri lambdaschool.com.
    Kısacası bildiğimiz yazılım kursları bunlar. türkiyede tam karsılıgı olmasa da bilge adam tarzı, abd deki değişle bootcamp.
    Bu ikisini diğerlerinden ayıran özellik ise; ödeme secenekleri arasında, eger isterseniz hiç bir ön ücret ödemediğiniz(200 300 dolarlık depozitolar olabilir) opsiyonları var. Bu opsiyonu secerseniz; tabiki mulakatları geçip de kursa alınırsanız(ki bu kısmı bizler için kritik olabilir, epey secici olduklarını duydum) 5 veya 6 ay boyunca tam veya yarı zamanlı online egitim(bilge adam örneginden bir farkı da bu, fiziksel sınıflarda degil online sınıflarda egitim) alıyorsunuz. eğitim sonunda 6 ay içinde sizin bir işe girmenizi garanti ediyorlar. eğer giremezseniz hiç bir ödeme yapmamış oluyorsunuz. Eğer işe girerseniz ikisi için de değişik durumlar var ama kabaca yıllık kazancınız belli bir kısmını (%15-20 civarı) 2 3 yıl boyunca eğitim bedeli olarak ödemeniz gerekiyor. yine bu ücretinde bir max. miktarı var, oraya dayanınca daha fazlasını almıyorlar.
    Çalışıyorum şuan, hızlı bir özet geçmeye çalıştım, ilgilenen arkadaşlar sitelerden her türlü bilgiye ulaşabilirler, bana da sorabilirler tabi.
    Bir green card talihlisinin abd de önündeki en büyük engelin(bir cok engel oldugu bir gercek) iş bulmak oldugunu dusunuyorum. Bu yöntem, tabi kabul edilirseniz iş bulmanızı garanti ediyor yani en büyük sorunu çözeceğini iddia ediyor. Bu yola baş koyabilmek için en azından 8-9 ay herhangi bir gelir elde etmeden orada yasayabilir durumda olmamız gerekiyor tabi bu da en önemli ayrıntı.

• @caglaror valla hocam bende fazla foruma bakmamaya calisiyorum baktigimda gunler gecmiyorr :D suan udemy den 2 kursa bakiyorum birisi web developer digeride android bunlardan sonrada python dusunuyorum ... IDE de yanlis hatirlamiyorsam bir yere kendim kodlama yapip isimlendirip ordan istedigimde cekebiliyordum :D

Hocam siz gidince bizi burda habersiz birakmayin :) deneyimlerinizi fikirlerinizi iyiki sunlari yapmisim yada keske sunlarida yapsaydim dediklerinizi merak ediyorum simdiden ( umarim keske sunlarida yapsaydim dedikleriniz olmaz ve hersey istediginiz gibi yolunda gider :) )

Siz islerinizi aksatmayin kendim icin soyleyeyim benim daha cok vaktim var bos vakitlerinizde dediginiz gibi detayli gorusuruz :)

• @tissi hocam verdiginiz adresler bos beles sirketlerde is ayarlamiyorlar cok saglam sirketler agzim acik kaldi...
    Bu dersleri almak icin oncelikle iyi bir altyapi lazim ki o bende yok :D hadi gidene kadar oldu desem online dersler ingilizce olcak bende o ingilizcede yok :D is garantisi super otesi birsey, benim oraya gidene kadar iyi bir altyapiya sahip olmam lazim ( ama hangi alanda hangi dilde mulakat yapacaklar bi bilginiz varsa paylasmaniz mumkunmu acaba o dile yogunlasayim :) ) ordada dilimi gelistirsem hallederim diye dusunuyorum....
    Beni boeing, apple, amazon, nasa da ise soksun benden 2-3 yil degil 5 yil yuzde 25 maasimi alsin :D
    Bu yola bas koymayi cok cok cok istiyorum nekadar istedigimi anlatamam bile ama ben 8-9 ay gelir elde etmeden duracak parada yok :D

ÖZET:
    Elde olmayanlar :
    1- Altyapi yok denecek kadar az.
    2- İnglizce eh iste ama oraya gidince herturlu kisa surede hallederim.
    3- 8-9 ay gelirsiz elde etmeden yetecek para.

Elde olanlar : Sadece kodlamayi ogrenmek icin elimden gelen herseyi yapacak azim ! ! !

• @askimkoray

1. Altyapı-üst yapı hepsi göreceli. Ama nonstop öğrenmeye devam ettikçe kendine bulduğun pozisyon da yükselecektir. Azmeden derviş...
    2. Teknik konularda İngilizce bir tık dana önemsiz ama İngilizce şart. Su gibi, ekmek gibi... İnternetten sorunlara cevap araya araya ingilizceniz gelişecek. Google Translate isimli google chrome extension çok yardımcı. Metinde takılmadan devam etmeyi sağlıyor. En azından kelimelerde.
    3. Gittiğinizin 1. ayında bile iş bulursunuz. Ama bir yandan o işte çalışırken bir yandan ders yada ikinci işi kovalama gerekebilir. Çok fazla iş ilanı asılı her yerde. Über ve Lyft'in de biz/siz gidene kadar doygunluğa ulaşacağını sanmam.
      Derslere devam ederken soru olursa sorun. Veya buralarda geldiğiniz seviyeden bahsedin. Herkesin birbirinden öğrenecek birşeyleri vardır. Bu sizi de bizi de motive eder.
      Reklam gibi olmasın ama ben de bir youtube kanalı açtım. Henüz video yok. Ama gitmeden başlayacağım videolara. Ve tabii gidebilirsem oradan her türlü veriyi aktaran videolar çekeceğim.

• @askimkoray once ingilizce tabi, sonrasinda su dilde mulakat yapiliyor diye birsey yok. Ama sizin bir uzmanlik sahibi olmaniz gerekiyor. Bir yone egilmeniz... en onemlisi bu sadece arastirip ne yapsam acaba hangi dili ogrensemden ziyade belli bir alana yogunlasmak gerekli. web developer olarak calismak istiyorsaniz html css bileceksiniz zaten onun yaninda ne javascript biliyorsaniz o kadar cok is bulma sansiniz vardir. bunlari cebe koyarsaniz buyuk bi yol almis olursunuz. sonrasinda yok beni kesmedi derseniz back end calisacaksiniz muhtemelen bu durumda guncel teknolojileri takip etmek onemli node.js tavsiye ederim. yine go lang cok gundemde ileride ne olur bilinmez. python cok kuvvetli... ama cok da dagilmamak lazim. html css de bi noktaya geldikten sonra javascript o kadar genis bir konu ki bir omur calissaniz hala kesfedilecek noktalar var. freecodecamp.org tavsiye ederim baslangic icin.

• https://www.edx.org/

Ben buradan vaktim yettiğince bir çok program takip ediyorum. Sertifika istemez iseniz hepsi ücretsiz, hatta sertifikalar da 49 dolar civarı ve ABD'de sertifikaya değer veriliyor. TR'deki gibi değil.

Bilgisayar bilimi ile ilgili bölüm olduğundan sizlerinde işine yarayacağını düşündüp paylaşmak istedim.

• Teşekkürler. Linkedin'de rastladığım çoğu iş ilanında CS diploması (veya dengi) veya eşdeğer tecrübe yazıyor. Diploma ya da sertifika olması çok önemli değil.
    Adam size sorduğu sorulara cevap vermediğinizde veya problemi çözemediğinizde sertifikanızın olmasına veya olmamasına (tecrübe beyanı) bakmıyor.
    Çoğu zaman soruları çözmeniz de tek başına yeterli değil. Sizin potansiyel sorunları çözebilecek ve işleri yürütebilecek yapıda olduğunuza da kanaat getirmeleri gerek.
    Bir de IT alanında çoğu teknolojiyi kullabilip kullanamadığınızı test etmeleri artık çok kolay. Tüm bu aşamaları geçebilen birisi diploma veya sertifika olmadan da iş bulabilir. Coursera, EDX vb. gibi yerlerden eğitim almak ve diplopa/sertifika edinmek elbette önemli, ama "yolda kalmak" gerek. Sürekli güncellemeleri takip etmek, yeni tool ve teknolojileri alıp kullanmak, proje yapmak gerek.
    Üstteki bir yazımda bahsettiğim IT görüşmeleri için bible olan kitabı indirip okumalı.

• Ozellikle bu alanda diplomasi olmayan arkadaslar icin Software tester olarak is bulmak, software developer olarak is bulmaktan daha kolay.
    Asagida Bellevue, WA'daki bir community college da $6250 ucret odeyip 1 senede Software tester sertifikasi alabileceginiz bir programin detaylari var. Bellevue Microsoft kampuslerinin arasinda olan ailecek yasamak icin harika bir yer. Fiyatlar yuksek gelirse Renton ya da Bothell'da ev kiralayip o cevreye yakin olabilirsiniz.
    https://www.bellevuecollege.edu/ce/programs/technology/software-test-engineer-certificate-program/

Microsoft yakınlarındaki bir başka community college da Lake Washington institute of Technology. Buraya yakın uygun fiyatlı semt Sammamish, nezih bir yer aynı zamanda.
    http://www.lwtech.edu/academics/computing-software-development/

• @caglaror hocam halledicem biseyler ogrendikce dahada heveslenip dahada yogunlasiyorum basaracagima eminim ve kanalinizi paylasin takip edelim cok iyi olurrr.... Hocam takildigim yerde hemen danisirim paylasirim burda :)

@tissi aynen hocam ingilizceyide ogrenmeye calisiyorum ama onceligim kodlama...Benim dusuncem html-css ile basladim suan sonrasinda javascript sart zaten sonrasindada ya kotlin&java yada python yada ruby dusunuyorum... Hocam siteye uye oldum gayet guzel html kodlarini ogretiyor sag tiklayip cevir desemde gayet guzel bos vakitlerimdeugrasirim cok iyi olucak tesekkurler...

• @asilcenk valla supermis hocam iyi oldu tesekkurler aksam bakayim detaylica ...

• @askimkoray sayın @Senay-Sirin 'in tavsiyesi kesinlikle önemli. Orada sağlam bir eğitim alırsanız yine iyi maaşlarla iş bulabilirsiniz. Yazılım testi başlı başına bir alan. Gidince developer olarak da olsa software tester olarak da olsa bir eğitim alırsanız çok sağlam ilerlersiniz. Bu da planlar arasında olmalı.

• @senay-sirin $ 6250 i taksitle odeme imkani sunuyorlardir umarim :)
    Cok tesekkurler inanin iyi oldu ama direk gider gitmez hallebilecegimi dusunmuyorum biraz dili gelistirmem lazim ama defterime not aldim kesin yapmam lazim bu sertifika isini ...

• @caglaror ben bu kod isine baya taktim inanin :) herturlu halledicem baska yolu yok @Senay-Sirin in tavsiyesi cok aklima yatti kesinlikle o sertifikayida alicam.... Aksamlari vakit buldukca calisiyorum , sabahlarida firsat buldukca pratik yapiyorum oluyor simdiden ufak tefek seyler :D

• Yazılım dilleri, kodlar vb. kadar vizyon da çok önemlidir. O yüzden Pazar akşamına kadar ücretsiz izlenebilecek olan "AI" ile ilgili Do You Trust This Computer adlı filmi izlemenizi tavsiye ederim. Eminim sizler gibi bu sektöre gönül vermiş arkadaşlara faydası olacaktır.

Link;
    http://doyoutrustthiscomputer.org/watch

• Merhabalar,
    Yurt disinda yazilim gelistirici olarak calisan biri olarak benimde bi kac tavsiyem olacakti.
    Ben sifirdan programlama ogrenmeye basliyor olsaydim oncelikle hangi alana yonelecegimi bilmem gerekirdi. Web, mobil network etc.
    Alanimi sectiktenten sonra hangi script/yazilim dilleri revacta hangisinin piyasasi daha iyi durumda ona bakardim ( Angular , javascript React / C# Java)
    Dilleri ve scriptleri sectikten sonra temel kavramlari ogrenirdim.
    Artik temelde sikimtim yok baktigim basit kodlari cok kolay anliyorum dedigim asamada Githubdan ogrendigim diller uzerine yazilmis projeleri indirip incelerdim ( debug etmek )
    Bir kac kucuk projeyide guzelce anlayip kavradiktan sonra artik kollari sivar ve kendim kucuk projeler yapardim.

• Yurt disinda hangi uniden mezun oldugunuzun hic bir anlami yok egerki TR de mezun olmussaniz. Odtu yada Bilecik hic fark etmiyor.
    Yazilim uzerine bir lisans yada yuksek lisans egitiminiz ( diploma) yoksa yine sikinti degil, daha onceki tecrubelerinize bakilip yine mulakata davet alabilirsiniz.
    Ama hic tecrube yada diplomasi olmayanlar icin etrafimda hic ornegi olmadigi icin birsey soyleyemiyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k