IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet
-
Nacizane gorusum, herkesin kendi bilgi birikimi, nitelikleri farkli olmakla beraber, it alaninda dunyanin merkezi sayilabilecek Bay Area, San Francisco bolgesine is bulmadan yerlesmek baya buyuk bir kumar olabilir.
Soz konusu bolgede belki binlerce acik pozisyon olabilir ama unutmamak lazim ki sadece ABD'deki it cilerin degil tum dunyanin hedefi orasi. Demek istedigim rekabet de cok buyuk, rakip sayisi cok fazla. Herseyin bir ruya gibi gorundugu kucuk bir startup, web developer ilani actiginda binlerce basvuru aliyordur eminim.
Benim oyum temkinli olmaktan yana. Daha kucuk bir sehirde-her ne kadar arz da az olsa da- temeli atip, sonrasinda silikon vadisine transfer kovalamak daha mantikli olabilir.
Yine benim arastirmalarima gore bahsettigim bu kucuk sehirler; Austin TX, Atlanta GA, Denver CO, (yeterince birikime hali hazirda sahip iseniz) San Diego CA veya Seattle WA... -
Konu biraz eski ama forumdaki IT ve gönüllüleri biraz yardımlaşsak iyi olabilir.
Bay Area gerçekten pahalı bir bölge. California zaten pahalı o da ayrı mevzu. Amerika'da işsizlik %3.5-%4.5 arası iken herhangi bir eyalette IT alanında işsiz kalmak çok zor diye düşünüyorum.
Yer seçimi konusunda @tissi 'nin uyarısına katılıyorum. Sırf bu nedenle hayalim olan SF'den uzak duracağım. Belki sonraki yıllarda...
Ana başlık altındaki diğer konuda elimdeki bilgi v tacrübeleri paylaşacağım.
Son bir dip not, Trump sayesinde GC'li olarak iş bulmak biraz daha kolay. Çalışma vizeleri eskisi kadar kolay alınamıyor artık. -
Selamlar benim mesleğim de UI/UX Designer olarak geçiyor. Maalesef ki dediğiniz gibi Californa'dan başlamak ciddi sıkıntı yeterli birikim yok ise. Bende biraz araştırdım ve Austin i gördüm hesaplı yerler arasında mesleğimizi yapabileceğimiz. Araştırırken şöyle bir yöntem izliyorum size de faydası olması açısından.
https://www.glassdoor.com/ dan iş ilanı aratabilirsin şehre göre, orada yaklaşık maaş aralıkları yazıyor firmalar ve pozisyonları için. Bunu eskiden veya şu an orada çalışan kişiler anonim olarak giriyor ve ortalaması alınıyor. Maaşları öğrendikten sonra https://smartasset.com/taxes/income-taxes adresinden maaşınızda o eyalete göre olan kesintileri ve sonrasında elinize kalacak net maaşı görebilirsiniz.
Sonrasında ise http://livingwage.mit.edu/ adresinden o eyalet ve şehir için kaç kişi olduğunuza ve kaç kişi çalıştığınıza göre kazanmanız gereken minumum ve maximum gelirleri görebilir karşılaştırma yapabilirsiniz.
En son olarak da http://www.areavibes.com/ dan şehrin puanına, yaşam şartlarına, demografik bilgileri, eğitim vs. gibi bakarak karar verebilirsiniz.
Sizde değerlendirme yaparken nasıl bir yol izlediğinizi paylaşırsanız faydalı olur hepimiz.
Herkese bol şans
-
Merhaba, çok sevindim IT konusunda konuşacak kişilerin artmasına. Gidenlerden edindiğim bilgilere göre "glassdoor" gibi yerlerden alınan maaş verilerinin sadece min-max değerlerinin tutarlı olduğunu aralığın varsayılandan geniş kaldığını biliyorum.
Tax için http://goodcalculators.com/us-salary-tax-calculator/ sitesindeki hesaplama aracını kullanıyorum. Texas pek çok sıralamada ilk 10 şehir içine en az 2 şehir sokabiliyor. IT işleri konusunda Austin, Houston ve Dallas fena sayılmaz.
California gibi büyük eyaletlerde (hele vergi çok ise) ancak aylık 5-6k neti olan maaşlarla kurumsal firmalarda iş bulunursa gidilmeli diye düşünmeye başladım.
Web üzerindeki verilerin eyalet yönetimlerince sponsor olunarak manuple edildiğini duymuştum. Ortalama (iş ayırmaksızın) gelirlere göre vergi ve temel gıda fiyatlarının düşük olduğu herhangi bir yer tercih edebilirim.
Benim ilk kuralım gidince maaşa bakmaksızın işe girmek. Elde götürülen para ile zaman ters orantılı. O nedenle adaptasyon süresince gelirin akmasa da damlar modelinde işlemesi güzel olur. 1 yıl gibi bir sürede daha iyi pozisyonlara geçiş yapılabilir diye düşünüyorum.
Monster, Dice taraflarına bakıyorum ama ana hedefim Linkedin üzerinden iş bulabilmek.
Eyalet tercihimi yaşam kolaylığından iş bulma kolaylığına göre sıralayıp yapacağım.
Teknik başlıklarda da konuşalım. -
Bu kadar IT ci varken orada bir şirket kurabiliriz. Tabi adı Green Yazılım gibi şeyler olmasın. Ben sektörün ilk 10 unda olan bir bankanın yazılım müdürüyüm 20 yıllık tecrübem var ama hala kod yazıyorum. Fakat kod yazma olayının dışında artık her türlü veri analizi özellikle de finansal veri analizi (XBRL), süreç yönetim araçları (IBM BPM), Plug-in yazılımı gibi alanlara el atmak gerekiyor. Orada tren kalktı ama daha hızını almadı çok rahatlıkla yetişilir.
Çağlar hocam Linked iş bulmak için bence de en iyisi. Aylık 29$ vermeye başladım bile. Eyalet için Texas şehir Austin ve Houston cazip gib duruyor. Serde Antalyalılık olduğu için orası uygun gibi.
Hepinize selamlar, -
-
Bu bir yol. Sürekli üzerinde kalmak gerekiyor.
Öyle düşünmeyin IT piyasasında herkese iş vardır. Yani her bilgi ve tecrübe sahibine iş vardır. Arama süreci biraz uzar belki. Ama düzenli olarak kendinizi geliştirmelisiniz. Aksi taktirde bulduğunuz işin de garantisi kısa ömürlü olur. Hele oralarda işten atmak ve ayrılmak bir telefon kadar kolayken...
Ben kendi hikayemi özellikle yazdım ki ben dahil herkese cesaret versin diye. İnanın ben de amatörüm. Yazılarımda yazdıkça göreceksiniz. Sürekli ilgili ve meraklı kalın. Zamanla farkına varmadan bilginizin arttığını göreceksiniz.
Ben ilk gittiğimde pizza dağıtım işini yapmayı planlıyorum. İş bulsam da Uber-Lyft ve pizza işine devam ederim sanırım. -
@caglaror aslinda ben hemen baslamak istiyorum ama once nerden baslicam onu bilemiyorum yanlis bir yerden baslamak istemiyorum :) Ben baslasam gerisi corap sokugu gibi gelir emin olun cunku dahada severek ve azimle yaparim kendimi iyice gelistiririm bundan hic suphem yok benim eksigim nerden baslamaliyim :)
Evet ilk gidildiginde en kolay ve guzel gelir elde edilecek isler onlarmis guzel ve saglam bir adim olur eger bana cikarsa bende dediginiz yolu izleyebilirim ilk baslarda...
-
selamlar, benim 5 yıldan fazlası yabancı(önceleri abd sonrasında almanlara satıldı) firma olmak üzere 7 yıldan fazla gis(geographic information system) tecrübem var(eşim de ziraat muh. Fransız bir firmada bölge müdürü). İş ilanlarına allah ne verdiyse linkedin, glassdor, dice, monster, craigslist kovalıyorum. öyle ki bir başvurduğum ilana bir daha başvurmayım diye trello uygulamasından proje yonetimi metodlarıyla takip ediyorum notlar alıyorum vs.
abdde yasamak isteyebilecegim şehirlerde belki 40 dan fazla ilana başvurdum son 2 ay kadar bir sürede. Hepsine de mevzuyu anlattım, mayıs sonralarında abdye geleceğimi belirttim. bunların 3 tanesinden olumsuz dönüş oldu. diğerlerinden herhangi bir dönüş alamadım.
Daha önce de belirtmiştim, gitmeden iş bulamazsak, iş görüşmesi bile ayarlayamazsak Austin'e gidicez. belki bir iş görüşmesi ihtimali olur diye uçak bileti için acele etmiyoruz.
Başlıkla bir alakası yok ama yine Austin'deki bir kac kiralama hizmeti veren emlakcı gibi olan yerlere mail attım. durumdan bahsettim "kredi geçmişi yok, kira geçmişi yok, maaş yok, kefil yok, sadece türkiyeden getireceğimiz birikim var. bu durumda bize ev verir misiniz?" ... eğer bir cevap gelirse bizim için bir fikir olur sizleri de bilgilendiririm. -
@tissi Eğer sizin kadar mesleki tecrübem olsa California taraflarını zorladım. ESRI'de TR'den 1-2 kişi var diye biliyorum. US'de bu tecrübe ile çok güzel işler bulabilirsiniz. Başvuranın TR de olduğunu anladıklarında ya olumsuz cevap veriyorlar ya da hiç cevap vermiyorlar. O derece snoop adamlar.
O nedenle gitmeye doğru lokasyonu net bir şekilde Austin (veya gitmeyi düşündüğünüz şehir) yazın ve açıkça orada gibi davranın. Büyük olasılıkla skype sonrası sizi yüzyüze görüşmeye çağırırlar.
Sizinkinin 1/10000000'ü kadar GIS bilgim var. Ama üstüne gitmeyi düşünüyorum. Olası herhangi bir projede web dev yanısıra bir gıdım GIS bilirim desem bana yeter.
LinkedIn'den GIS alanındaki kişilere doğrudan bağlantı talebi gönderin. Kimin nerden sizi yakalayacağı belli olmaz.
TX düşünürseniz bağlantıda kalalım.
Selamlar -
@caglaror hayaller california ama cok acelesi de yok. gelismelerden haberdar ederim buralari, zaman gostericek bi takim seyleri. ben 1 yildir hergun en az bir kac saatimi bu islere ayiriyorum. burdan yazdiklarinizdan anladigim kadariyla,web dev olarak cok buyuk bir sikinti yasamazsiniz is bulmakta. tabiki sans biraz da.
-
f1 vizesiyle amerikada dil eğitimi aldıktan sonra, orda bi IT firması ile anlaşırsam , sponsor oldurup çalışma iznine veya gerekli vizeye başvurabilir miyim ? kısaca f1 ile gidip orda iş bulsam işveren sponsor olsa süreç nasıl işler bir yazılım geliştirici için ?
-
@ahmetkor IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet içinde söyledi:
f1 vizesiyle amerikada dil eğitimi aldıktan sonra, orda bi IT firması ile anlaşırsam , sponsor oldurup çalışma iznine veya gerekli vizeye başvurabilir miyim ? kısaca f1 ile gidip orda iş bulsam işveren sponsor olsa süreç nasıl işler bir yazılım geliştirici için ?
Evet, F1 ile master/doktora yaptiktan sonra 2 yila kadar OPT (calisma izni) alabiliyorsunuz, sonra bu surecte bir is bulup vize degisikligi yapabiliyorsunuz.
-
@crazycells aslında sorum yanlış anlaşıldı galiba, ben derim ki; f1 ile gittim usa'e orda belli bir süre dil okuluna gittim ve o arada da bir şirketle görüşüp iş buldum. İşveren sponsor olmayı kabul etti yani benim için çalışma iznine başvurabilir mi işveren şirket ?
onun haricinde 2. sorumda şöyle f1 ile gidip usa da sertifikasyon programlarına katılıp çalışma iznine sahip olabilir miyim ?
Teşekkürler.
Herkese Bol Şans. -
@ahmetkor sponsor olmak sirketler icin masrafli ve zaman alan bir islem oldugu icin, her sirket sponsor olmak istemiyor. Ayrica hersene sadece belli sayida is icin vize veriliyor. Kucuk sirketlerin sponsorluk basvurulari daha fazla reddediliyor. Eger gercekten cok kalifiye bir elemansaniz olabilir ama amerikadan master/doktorali kisilerin bile sponsor bulamadigi oluyor.
Bahsettiginiz sekilde F1 ile gelmenin size tek faydasi, mulakatlara girmek icin zaten burda olmus olmaniz. Bolumunuz ne, hangi alanda kac sene, ne tur bir tecrubeniz var bilmiyorum ama bu sponsorluk isleri sirketler icin pahali, zor ve zahmetli oldugunu soyleyebilirim. -
@ahmetkor IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet içinde söyledi:
@crazycells aslında sorum yanlış anlaşıldı galiba, ben derim ki; f1 ile gittim usa'e orda belli bir süre dil okuluna gittim ve o arada da bir şirketle görüşüp iş buldum. İşveren sponsor olmayı kabul etti yani benim için çalışma iznine başvurabilir mi işveren şirket ?
onun haricinde 2. sorumda şöyle f1 ile gidip usa da sertifikasyon programlarına katılıp çalışma iznine sahip olabilir miyim ?
Teşekkürler.
Herkese Bol Şans.hayir, F1'deyken calisma izni alamazsiniz; sirketin size sponsor olup calisma vizesine (ya da statusune) cevirmesi lazim F1'i. Fakat bu sayin @Senay-Sirin 'in de dedigi gibi mesakatli bir surec, o nedenle sirketin gercekten de sizi istemesi lazim. Forumdaki calisma vize bolumunu incelemenizi oneririm.
Evet, sertifika aldiktan sonra OPT alabileceginiz durumlar var, fakat her sertifika programi buna uygun olmuyor. Bunu o sertifikaya katilacaginiz kuruma sormalisiniz, size daha net soyleyebilirler sonrasinda OPT yapip yapamayacaginizi. Ben sartlar konusunda cok ayrintili bilgiye sahip degilim.
-
@ahmetkor Selamlar, sertifika sonrasi calisma iznini kanada veriyor aslinda. Bu yontenmle kanadaya goc etmis insanlar taniyorum. cekilisle green kart isi tamamen sans, onun disinda goc etmek icin en iyi yontem bu(benim bildigim), yani kanadada bir sertifika programina dahil olmak.
Kanadadaki sertfika programlari(hepsi oyle mi bilmiyorum, ama ben aksi bir durum gormedim), program suresince size yari zamanli calisma izni saglar. sonrasinda ise program uzunlugu kadar tam zamanli calisma izni... Bu yontemle 1 er yillik iki sertifika programina pespese devam ederseniz, 4 yil kadar kanadada ikamet etme ve calisma sansina sahip olursunuz. bir degisiklik olmadiysa 3 yildan sonra vatandaslik icin basvuru yapabiliyorsunuz.
Green card macerasi oncesi bizim planimiz bu sekildeydi aslinda, bu verdigim bilgiler de 2016 yazinda danismanlardan aldiklarim. Ciddi dusunenler yine kendi arastirmalarini yapsinlar tabi. -
Merhaba, ben de Istanbul'da bi şirkette e-ticaret sorumlusu olarak çalışıyorum. Sınırlı bi birikimle green cardla olmazsa kanada nitelikli gocmen programlarına basvurmayi düşünüyorum. Şehirlere göre hayat pahaliligi, iklimi, is imkanları, sosyal yapısı, abd yaşayan yurttaşların tavsiyelerine göre Austin, Atlanta, Huston, New jersey, Florida ilk gelecekler için tavsiye edilen şehirlerdir.
-
herkese iyi günler.forumu bu yüzden kullanacağımı tahmin etmezdim :) .şu an bilgisayar mühendisliği okuyorum yetiştirmem gereken bi proje ödevi var.tıkandığım yerler oldu yardımcı olabilecek yazılımcı büyüklerimin yardımına ihtiyacım var .yardım edebilirseniz sevinirim
-
@metert Ben yazılımcı sayılmam ama konuyu detaylandırabilirsen belki minik de olsa fikir verebilirim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum