Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

• @muhammetnzr apostili isteniyor.posta ile evrak gelicek imzalanıp gönderilecek ve onlar apostil yapı gonderecek.uzun zaman alicak.mail ile geleni İspanya kabul etmiyor.siz apostil yaptiracakmisiniz.eger öyle ise bildihimden farklı bir bilginiz varmı.tdk.edetim

• @idi tşk.ederim

• @idi dönüşüm geç olmus anladigim kadariyla kusura bakmayin @muhammetnzr in da dedigi gibi https://casier-judiciaire.justice.gouv.fr/mai-web-b3-presentation/pages/accueil.xhtml?cid=1
    bu adresten ingilizce ile devam edip mail ile gonderilmesi secenegini seçerek talep edebilirsiniz ancak biraz arastirdigim kadariyla bu belge apostilli olarak gelmiyor galiba. Çünkü ayri bir onay belgesi gibi bir seymis galiba apostil. Ama bana gelen mail sadece Fransa Adalet Bakanligindan gelen 2 sayfalik bir belgeydi.

• Merhaba ben şu anda Azerbaycan'da yaşıyorum.Nisan 2020'de 1 yılım dolmuş olacak.KCC evrakları istediğinde buradan adli sicil kaydıda alacağım.Aldığım belgeyi Bakü'de yeminli tercüman ile ingilizceye çevirmem lazım ancak Azerbaycanlı arkadaşlarımın yeminli tercümen diye birşeyden haberleri yok. Birkaç tercüme bürosunuda gezdim onlarda bilmiyor. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?Noter onaylı alsam olur mu?

• @zeplin, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

Merhaba ben şu anda Azerbaycan'da yaşıyorum.Nisan 2020'de 1 yılım dolmuş olacak.KCC evrakları istediğinde buradan adli sicil kaydıda alacağım.Aldığım belgeyi Bakü'de yeminli tercüman ile ingilizceye çevirmem lazım ancak Azerbaycanlı arkadaşlarımın yeminli tercümen diye birşeyden haberleri yok. Birkaç tercüme bürosunuda gezdim onlarda bilmiyor. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?Noter onaylı alsam olur mu?

"Certified English Translation" diye arayin internette ya da bulundugunuz bolgede. Azerbaycan dilinde "Yeminli" diye gecmiyor olabilir. Eger cevrenizde bulamazsaniz internet uzerinden online ceviri servislerini kullanmayi deneyebilirsiniz. Onemli olan "certified translation" olmasi...

• @crazycells Teşekkür ederim cevabınız için. Az önce şöyle bişey buldum; Azerbaycan'da ASAN Hizmet dedikleri devlet kurumları var. http://tercume.asan.az/ adresinde uygun fiyata online çeviri hizmeti veriyor ve sadece tercüme seçeneklerinde noter tasdiği seçeneği var. Benim diğer öğrenmek istediğim şey KCC noter tasdikli evrağıda kabul ediyor mu?

• @crazycells Merhaba, ben 8 ay Kazakistan da kaldim, almam gerekir mi , gerek mez mi? 1 yil demissiniz ama kafam karisti.

• @zeplin, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

@crazycells Teşekkür ederim cevabınız için. Az önce şöyle bişey buldum; Azerbaycan'da ASAN Hizmet dedikleri devlet kurumları var. http://tercume.asan.az/ adresinde uygun fiyata online çeviri hizmeti veriyor ve sadece tercüme seçeneklerinde noter tasdiği seçeneği var. Benim diğer öğrenmek istediğim şey KCC noter tasdikli evrağıda kabul ediyor mu?

Eger elinizden gelenin en iyisi buysa, kabul edilecektir diye dusunuyorum. Ama Azerbaycan'daki arkadaslar Green Card gorusmelerini Gurcistan'da yapiyorlar ve buradaki konsoloslukta Azerice bilen birinin oldugunu sanmiyorum. Bu arkadaslar belgeleri nasil cevirtiyorlarsa, siz de ayni sekilde cevirtebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zinos, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

@crazycells Merhaba, ben 8 ay Kazakistan da kaldim, almam gerekir mi , gerek mez mi? 1 yil demissiniz ama kafam karisti.

Merhabalar, eger hala Kazakistan'da degilseniz almaniz gerekmez.

• @zeplin 3. Sayfada detayli bir sekilde yazmistim. Eger degismediyse ordan okuyabilirsiniz.

• @crazycells hayır değilim , desteğiniz için teşekkür ederim.

• @chemist yazınızı buldum, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

• f@ceoff

tam olarak hangi belgeyi onaylatmak gerekiyor?

aşağıdaki linkteki dökümanı doldurduktan sonra sadece kırmızı bölümü mü onaylamalı sadece noter/polis veya diğer resmi kurumlar?

https://www.bundesjustizamt.de/DE/Themen/Buergerdienste/BZR/Ausland/Antrag/FAQ_node.html

• Türkiye'de yaşayıp almanya'dan adli sicil belgesi alma ilgili ayrıntıları bilne varsa paylaşabilir mi? tam olarak hangi belgeleri doldurup hangi işlemleri yapmak gerekiyor?

• @Betül-Top, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

Türkiye'de yaşayıp almanya'dan adli sicil belgesi alma ilgili ayrıntıları bilne varsa paylaşabilir mi? tam olarak hangi belgeleri doldurup hangi işlemleri yapmak gerekiyor?

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Germany.html

Police Certificates

Available

Fees: The fee for every certificate of conduct is €13. Payment may be made by remission of a non-negotiable check or bank transfer to the following account of the "Bundeszentralregister" - Deutsche Bundesbank, Bonn Branch, Sort code: 380 000 00, Account no.: 380 010 05; IBAN-No.: DE24 3800 0000 0038 001005; BIC/swift-No.: MARKDEF1380. Fees charged by banks for the redemption of a (foreign) check must be added to the fee for the certificate of conduct

Document Name: Polizeiliches Führungszeugnis; Strafregisterbescheinigung or Auszug aus dem Strafregister (extract from criminal record registration)

Issuing Authority: Bundesamt für Justiz (Federal Office of Justice)

Special Seal(s) / Color / Format: No signature or seal/ green background with German Eagle/ DIN A4 format

Issuing Authority Personnel Title: Administrative Clerk at Federal Office of Justice

Registration Criteria: Once a person turns 14, they are able to request their own criminal record.

Procedure for Obtaining: The application can be made verbally by personal appearance or in simple written form to the registration authority at the following addresses mentioned below. Former residents of Germany, no longer registered in Germany, can apply for an individual record through the German Embassy or Consulate in their country of residence, or directly with the Bundeszentralregister in Bonn. The application form is available at the German Embassy/Consulate, or directly from the Generalbundesanwalt beim Bundesgerichtshof Dienststelle Bundeszentralregister. Personal appearance: Besucherservice, Adenauerallee 99-103, 53113 Bonn. Their office hours are Mondays - Wednesdays: 7:30 - 16:00; Thursdays: 7:30 - 15:30; and Fridays 7:30 - 14:00. Written requests may be sent to: Der Generalbundesanwalt beim Bundesgerichtshof, Dienststelle Bundeszentralregister, Sachgebiet BZR 32 - Internationale Rechtshilfe, 53094 Bonn.

Certified Copies Available: Certified copies are not available

Alternate Documents: Strafregisterbescheinigung or Auszug aus dem Strafregister (extract from criminal record registration)

Comments: Processing time - minimum of three to four weeks. More detailed information about downloading the application form and payment of fees can be obtained directly from their website.

• Daha önce yazmıştım, Kıgızistan'da 5 yıl okudum, bunun için kendi adıma bu gün itibari ile adli sicil kaydını çıkarttırıyorum, eşimde Kırgızistan'lı onun da kızlık soy isminde Adli Sicil Kaydı çıkarttırıyorum, zaten kendisi 2005 den beri Türkiye'ye yaşıyor ve artık Türk vatandaşı. Buradan da ikimiz adına çıkarttıracağız,
    açıkçası bizden ne zaman evrak isteyeceklerini bilemiyoruz doğal olarak, case no 21xxx bu evrakın geçerlilik süresi var mıdır? bu süre geçerse tekrardan çıkarmamıza gerek olur mu diye düşünmeden edemiyorum.

• @bezdarniy +1, bir daha Kırgızistana girmezseniz sorun olmaz diye biliyorum, ama bende cevabı bekliyorum

• @bezdarniy, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

Daha önce yazmıştım, Kıgızistan'da 5 yıl okudum, bunun için kendi adıma bu gün itibari ile adli sicil kaydını çıkarttırıyorum, eşimde Kırgızistan'lı onun da kızlık soy isminde Adli Sicil Kaydı çıkarttırıyorum, zaten kendisi 2005 den beri Türkiye'ye yaşıyor ve artık Türk vatandaşı. Buradan da ikimiz adına çıkarttıracağız,
    açıkçası bizden ne zaman evrak isteyeceklerini bilemiyoruz doğal olarak, case no 21xxx bu evrakın geçerlilik süresi var mıdır? bu süre geçerse tekrardan çıkarmamıza gerek olur mu diye düşünmeden edemiyorum.

Sorun olmaz, belgeyi aldiktan sonra Kirgizistan'a gitmeyeceksiniz sonucta. O nedenle kabul edilecektir.

• @crazycells @Muhtaradana çok teşekkür ederim.

• Sayın forum ailesi

Kıbrıstan adli sicil kaydı ve doğum belgesi almak ile deneyimlerimi ileride ihtiyaç duyacak arkadaşların olacağını düşünerek paylaşım yapmak istedim,
    Kıbrıs Ankara büyükelçiliği ile yaptığım görüşmede başvuru yapmam durumunda 2 aylık bir süreçten bahsedildiğinden alternatif yol olan Kıbrısta yaşayan bir arkadaşıma vekalet göndererek doğum belgem ve adli sicil kaydımı talep ettim,
    Arkadaşım doğum belgemi gönderdiğim vekalet ile alırken adli sicil kaydımı vekalette Kıbrısta adli sicil kaydı yerine kullanılan karakter belgesi yazmadığı için vermeyeceklerini iletmişler, konuyu bana aktardığında zaman ile sıkıntım olması sebebiyle tekrar vekalet çıkararak kendisine ileteceğimi söyledim, notere gittim ve vekaleti istedikleri gibi karakter belgesi yazdırarak çıkarttım, arkadaşım ben vekaleti göndermeden önce kopyasını göstererek onay almak için gittiğinde vekalete apostil yapılması gerektiği söylenmiş, kaymakamlığa giderek apostil yaptırdım, ayrıca kaymakamlıkta bu apostil in yeterli olup olmayacağını sorduğumda onaylarının yeterli olduğunu başka bir merci nin onayının gerek olmadığını söylediler ve evrakı Kıbrıs'a yolladım, gözüm kargoda,tabi zaman aleyhime işliyor, 10 gün sonra Kıbrısa ulaştı vekalet, arkadaşım tekrar ilgili birime gitti, bu seferde apostil in yalnızca kaymakamlıktan değil, sonrasında dış işleri bakanlığı ve elçilik tarafından onaylanması gerektiği söylenmiş,siz siz olun böyle bir ihtiyaç varsa onay alabileceğiniz ne kadar merci varsa onaylatarak evraklarınızı iletin, eksikse sıkıntı fakat fazlaysa sıkıntı olmaz, sonuç olarak ben istenilenleri yerine getirerek kıbrıstan adli sicil belgemi aldım Amerika büyük elçiliğindeki en can alıcı soru Kıbrısta doğum dışında yaşamama rağmen Kıbrıstan alınan doğum belgesi ve adli sicil kaydını alabilir miyim oldu☺️neyse ki dersime iyi çalışıp aldığım evrakları gururla sundum, vizem onaylandı ve gözümüz bir defa daha kargoda, pasaportlarımızı bekliyoruz,
    Sevgiler, saygılar

Benzer Başlıklar

• 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 15 Oy
    4k İleti
    494k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k