Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Yönetimi ABD'deki Bazı Göçmenleri Yasadışı Olarak 500.000 Dolara Kadar Para Cezasına çarptırdı!

  • Muslu Law Firm

    Trump yönetimi, hükümet belgelerine göre, yasadışı olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bazı göçmenlere yüz binlerce dolar para cezası vermeyi planlıyor.
    İç Güvenlik Bakanlığı, ülke genelinde, diğer faktörlerin yanı sıra "daha önce kararlaştırıldığı gibi ABD'yi terk etmemeleri" için yaklaşık 500.000 $ 'a kadar para cezası ödemelerini emrederek, hedeflenen kişilere yönelik bir grup ilan gönderdi.
    Bu durum sınırdaki yasadışı göçü engellediği ve iç yaptırımı arttırdığı için yönetimin son çaresi.
    ABD Göçmenlik ve Gümrük İcra memuru Lisa Hoechst, Edith Espinal Moreno'ya şunları yazdı: " ICE'nin (U.S. Immigration and Customs Enforcement – Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza) 497,777 $ tutarında para cezası ödetme yönünde bir niyeti var."
    Bu mektuplar, Trump yönetimi tarafından sınır dışı edilme emri alan göçmen ailelerin gecikmeleri durumunda geliyor. Başkan Trump Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Orta Amerika'dan gelen göçmenlerin akınını ele almak için 4,6 milyar dolarlık fon sağlamaya yönelik yasaları imzalarken, Kongre'nin iltica yasalarıyla ilgili yeni kısıtlamalar getiremediği takdirde göç baskınlarının 4 Temmuz tatilinden sonra başlayacağını söyledi.
    Trump görevinin başında, "uygulanabilir olan en kısa sürede ve en geç bu emir tarihinden bir yıl sonra idarenin yasadışı bulunan göçmenlere kesilen cezaları tahsil etmeye başlayabileceğini” belirten bir yürütme emri imzaladı.
    ICE, Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası’nın kuruma "gönüllü olarak ayrılması emredilen kişilerin Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmaması halinde verilen sivil para cezalarını" uygulama hakkını verdiğini belirtti.
    Kişinin bu bölüme aykırı olduğu her gün için 500 dolardan fazla para cezası verilemeyeceği öngörülmüştür. Ancak göçmenlik avukatları, bu şekilde kullanıldığını hiç duymadıklarını söylüyorlar.
    Bir ICE yetkilisi diyor ki; Adalet Bakanlığı'nın Göçmen Gözden Geçirme İcra Dairesi tarafından verilen bir emrin yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddedecek olan belgesiz göçmenlerin bir "Ceza İhtarnamesi" alacak ve daha sonra, bir para cezası verilip verilmeyeceği hakkında resmi bir karar vermeden önce yanıt vermek için 30 günlük bir süre verilecek.
    ICE yetkilileri, kurumun Aralık 2018'de bireyin mahkeme kararlarını yerine getirmek için attığı adımları göz önünde bulundurarak duruma göre bahsedilen ihtarları göndermeye başladığını söyledi.
    ICE sözcüsü Matthew Bourke "ICE, Amerika Birleşik Devletleri göçmenlik yasasını uygulamak ve hakimler tarafından verilen yasal emirlerin bütünlüğünü korumak için tutuklama, gözaltı, teknolojik izleme ve finansal cezalar dahil olmak üzere çeşitli yaptırım yöntemleri kullanmaya kararlıdır." demiştir.
    Göçmenlik avukatları, Trump yönetiminin, göçmenlerin ayrılacağını umarak göçmen topluluklarına korku ve karmaşa aşılamaya çalıştığını savunuyor.
    Bu şekilde kaçak olarak gelmiş olan 42 yaşındaki Espinal, ABD hükümetinin neredeyse yarım milyon dolara sahip olacağını düşündüğüne inanamadığını söyledi. Göçmen bir yargıç iki yıl önce ülkeyi terk etmesi emredildiğinden beri, bir Ohio kilisesinde kutsal alanda yaşıyordu. Kilise, cemaati ve topluluk onu ve ailesini büyük oranda destekledi.
    Espinal, “Beni korkutmak istiyorlar.Kutsal alanda olduğumu biliyorlar ve bu kadar param olmadığını biliyorlar.” dedi.
    Espinal, 16 yaşındayken babasıyla birlikte ABD'den Meksika'ya geldiğini söyledi. Şu anda ABD vatandaşı olmak üzere iki çocuğu var. Bütün hayatının ABD'de olduğunu ve Meksika'ya geri dönemeyeceğini söyledi.
    Obama idaresindeki Göçmenlik Davaları Ofisinin genel avukat yardımcısı olarak görev yapan Leon Fresco, önceki ceza döneminde bu kadar yüksek cezaların ne zaman kullanıldığını hatırlayamadığını söyledi.
    Fresco, "Trump yönetiminin göçmenlik yasasını yürürlüğe koymak için mevcut herhangi bir yetkiyi kullanmaya gideceği uzunlukların canlı bir örneğidir" dedi.
    Espinal'in avukatı Lizbeth Mateo, mektubu ilk gördüğünde gülmeye başladığını söyledi. İdarenin cezai cezalar için zemin hazırladığından ve göçmenlerin ayrılma baskısını arttırmak için ücretleri başka yollarla kullanabileceğinden korkuluyor.

    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com ve https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 1
  • 37
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum