Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
iyi günler.
4,5 ay Fransa da kaldım( erasmus için)ı.Şimdi ispanyada 1 yıllık master eğitimi var. uzun süreli eğitim vizesi almamız gerekiyor. 1. sorum: Fransa dan adli sicil kaydı almamız gerekiyormu.2: sorum Fransa dan adli sicili nasıl alabiliriz.
Konuyla ilgili bilgi verirseniniz cok memnun kalıcam.tşk.ederim -
Sayın @Muhtaradana, Kıbrısta bir tanıdığınız varsa belgeyi vekalet yollayarak bir günde alabilirsiniz, elçilik aracılığı ile talep etmeniz durumunda 2 ay gibi bir süreye ihtiyacınız var, önemli not olarak eğer Türkiyeden vekalet ile çözecekseniz, vekalette adli sicil kaydı yerine karakter belgesi yazdırıp kaymakamlıktan apostil yaptırmanız gerekmekte.
-
@idi 6 ay dan uzun süre kalan kişiler alacak bu evrağı 6 ay öncesine gerek yok
-
@ayvalik10 Sn. ayvalık10 cevabınız için tşk. ederim.Bu verdiğiniz bilgi güncelmi.çünki ispanya konsolosluğunun sayfasında bir süre belirtilmemiş.Ancak tlf. ile sorduğümuz konsolosluktaki kişi 90 gün den fazla kaldıysa alması gerekir olarak söyledi.( ne kadar doğru bilgi verdi bilmiyoruz).tşk. ederim.
-
Sayın @idi bu bilgi ülkeden ülkeye değişmekte,normalde adli sicil kaydını 1 seneden fazla kaldığınız ülkelerden almanız gerekmekte, 6 aydan uzun süre hala yaşıyorsanız yaşadığınız ülkeden almanız gerekiyor diye biliyorum fakat bazı ülkeler için bu kural değişmekte.
-
@idi ben direk ankara konsolosluk olarak anladım ondan buradaki zamanı söyledim Diğer ülkelerde girecekseniz ozaman ülkeyi yazmanız yeterli
-
@ONROZR çok teşekkür ederim kıbrıstan tanıdıklarım var peki şimdi alsam bir sorun olurmuş, yoksa beklemeliyim sizce, tahmini mülakat tarihi ne zaman gelir bilmiyoruz belki 10 ay belki 1 sene, ne tavsiye edersiniz, birde kaymakamlıktan apostil neden gerekli biliyormusunuz?
-
Bu ileti silindi! -
Sayın @Muhtaradana hangi ülkeden adli sicil kaydı alacağınızı bilmediğim için süre ile ilgili sizi yönlendiremeyeceğim fakat 3 ay sicil kaydı bekleyip alamayıp ilgili ülkeye gitmek zorunda kalanlarıda gördüm, ben vekaleti apostil olmadan gönderdim ve kabul olmadı, tekrar vekalet çıkartıp kaymakamlıktan apostil ettirerek konuyu çözüme ulaştırdım...
-
Sayın @Muhtaradana Kıbrıs olarak belirtmişsiniz kusura bakmayın görmedim, mülakat tarihiniz belli olduktan sonra işleme başlayabilirsiniz, vekalete karakter belgesi yazdırmayı unutmayın!
-
@ayvalik10 Sn ayvalı10 bu son söylediğinizi anlayamadım.Ben biraz daha açık anlatmaya çalışayım.2018 de yaklaşık 4.5 ay Fransada erasmus yaptım.Şu an Türkiye deyim ve yaklaşık 1 yıldan biraz az İspanyada master eğitimi var.Bilgi kirliliği olduğundan İSPANYA elçiliği tlf.sorduk 90 günden fazla kaldıysan adli sicil kaydı almalısın dedi.Ama doğruluk derecesinden emin olamıyorum.İnternet sitelerinde çelişkiler var.Eger almamız gerekiyorsa da nasıl alacağımızı bilemiyoruz.CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@ONROZR çok teşekkür ederim kıbrıstan tanıdıklarım var peki şimdi alsam bir sorun olurmuş, yoksa beklemeliyim sizce, tahmini mülakat tarihi ne zaman gelir bilmiyoruz belki 10 ay belki 1 sene, ne tavsiye edersiniz, birde kaymakamlıktan apostil neden gerekli biliyormusunuz?
Eger sonrasinda Kibris'ta yasamayacaksaniz su an bu belgeyi almaniz bir sorun olusturmaz.
-
@idi, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
@ayvalik10 Sn ayvalı10 bu son söylediğinizi anlayamadım.Ben biraz daha açık anlatmaya çalışayım.2018 de yaklaşık 4.5 ay Fransada erasmus yaptım.Şu an Türkiye deyim ve yaklaşık 1 yıldan biraz az İspanyada master eğitimi var.Bilgi kirliliği olduğundan İSPANYA elçiliği tlf.sorduk 90 günden fazla kaldıysan adli sicil kaydı almalısın dedi.Ama doğruluk derecesinden emin olamıyorum.İnternet sitelerinde çelişkiler var.Eger almamız gerekiyorsa da nasıl alacağımızı bilemiyoruz.CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Siz ne basvurusu yapiyorsunuz? Gocmen vize basvurusu mu?
-
@crazycells eğitim.master
-
@crazycells eğitim.master
Anladim. Bilgiler imzanizda olmadigindan durumunuz yanlis anlasildi sanirim ( @ayvalik10 @ONROZR )
Anladigim kadariyla siz Ispanya'da egitim icin vize alacaksiniz. Ve Ispanya konsoloslugu sizden Fransa'dan alinan bir adli sicil belgesi istiyor, dogru mudur?
Diger arkadaslar ABD'ye gocmen vize basvurusu yaptiginizi dusunerek size cevap vermisler.
-
@crazycells evet doğru.Fransa da geçen yıl erasmus için 4 ay kadar kaldım.Şu an türkiyedeyim ve uzun süreli egitim vizesi almaya çalışyorum İSPANYA dan
-
@crazycells evet doğru.Fransa da geçen yıl erasmus için 4 ay kadar kaldım.Şu an türkiyedeyim ve uzun süreli egitim vizesi almaya çalışyorum İSPANYA dan
Tamamdir, simdi durumunuz netlesti.
Bu site, ABD Disisleri Bakanligi'nin Fransa'dan resmi belgelerin nasil alinabilecegine dair hazirladigi sayfa:
Burada yazanlara gore zaten tek bir belge varmis alinabilecek... Adli sicil kaydi, bu sayfada gecen "Police Records" oluyor... Bu sayfanin ingilizcesini anliyor musunuz?
Police Records
Fees: There are no fees
Document Name: Extrait de Casier Judiciaire
Issuing Authority: Persons born in France, Greffe du Tribunal de Grande Instance. Persons born outside of France, Ministere de la Justice, Casier Judiciaire National, 107, rue du Landreau 44079 Nantes Cedex
Special Seal(s) / Color / Format: There is no special seal(s)/color/format
Issuing Authority Personnel Title: Ministere de la Justice
Registration Criteria: online at https://www.service-public.fr/
Procedure for Obtaining: Extraits de Casier Judiciaire may be obtained by any person, regardless of: nationality, place of birth, legal/illegal status, who has resided in France at any time, provided such residence occurred after the age of 15 years. The applicant should furnish his/her full name, and any other names (including maiden), by which known, date and place of birth, father's full name, mother's maiden and married names, and place of residence.
Certified Copies Available: Certified copies are not available
Alternate Documents: There are no alternate documents
Exceptions: None
Comments: None
-
@crazycells kızım adına yazıyorum.İngilizceyi o biliyor.tecrübe ve bilgilerinize dayanarak bize adli sicil kaydı almalımyız? eger alacaksak nasıl bir yol izlenmeli.durumuzula ilgili bilgiyi yukarıda paylaşmıstim.tşk ederim şimdiden
-
@crazycells kızım adına yazıyorum.İngilizceyi o biliyor.tecrübe ve bilgilerinize dayanarak bize adli sicil kaydı almalımyız? eger alacaksak nasıl bir yol izlenmeli.durumuzula ilgili bilgiyi yukarıda paylaşmıstim.tşk ederim şimdiden
Evet, Ispanya Konsoloslugu size vize verecek kurum oldugu icin, onlarin yonlendirmelerini takip etmenizde fayda var. Bence alin, cunku 90 gunden fazla kalmissaniz almanizi soylemisler. Daha once sayin @filth_grinder kendi deneyimini yine bu konuya aktarmis, sayfalarin linkleri degismis olabilir, ama en azindan basliklar sizi dogru yonlendirebilecegi icin paylasiyorum:
@filth_grinder, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Selamlar,
Ben de Fransa dan sicil kaydi (d'extrait de casier judiciaire (bulletin n°3)) almak isteyenler icin paylasayim (Fransa `da bulunmus ancak su an orada yasamayanlar icin);
- Su adrese gidin: https://www.cjn.justice.gouv.fr/cjn/b3/eje20
- ''Faites votre demande en ligne'' secenegine tiklayin
- Acilan sayfada ''Commencer la procédure'' secenegine tiklayin.
- Daha sonra 4 sayfa boyunca kisisel bilgilerinizi doldurup bitirebilirsiniz. Bu asamada browser olarak Chrome kullanan arkadaslara ''translate in english'' secenegini kullanmalarini tavsiye ederim (Fransizca bilmiyorlarsa).
- Belge 2 hafta icinde size ulasacaktir. Yine de garanti olmasi acisindan 1 ay kadar onceden talep etmekte yarar var en gec.
-
@crazycells tşk. edrim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum