Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba herkese ,

    Mühendislik ve Mimarlık başlığı altında makine mühendisliğini olmaması beni şaşırttı ve hemen bi başlık açma isteği uyandırdı.
    2019 Eylülde vizemi alabilirsem 2020 başında yerleşmeyi düşünüyorum ve mesleğime orada devam etmek istiyorum. Buradan tecrübelerimizi tavsiyelerimizi paylaşabilirsek belki birbirimize daha yardımcı olabiliriz diye düşündüm.
    Şuanda Savunma Sanayi Marine sektöründe mekanik tasarımcı olarak çalışıyorum. Amerikada yerleşeceğim bölge konusunda belirsizliklerim var bildiğiniz üzere birçok kriter var henüz tam kara vermiş değilim.
    Aynı meslekden arkadaşlarım nerlerde yaşıyolar neler yapıyolar paylaşabilirlerse sevinirim.


  • Bir makinacı olarak benim tercihim houston olacak. Oil & Gas sektöründe ilerde iş bulabileceğimizi düşünüyorum. Ama giden arkadaşlar yaptıklarını yaşadıklarını paylaşırlarsa güzel olur.


  • @DeathZombie Oil & Gas sektörünü düşünürsek büyük bir potansiyeli olan bi yer Houston ve üretim açısından da avantajları olan biyer.
    Eğer havacılık ve savunma sanayisinde vatandaşlık olma zorunluluğu olmasaydı CF'e yönelebilirdim fakat ilk iş fırsatı değerlendirmede ne iş bulursak atlayacağım için şuanda nerenin potansiyeli yüksek oraları değerlerndiriyorum, ki Houston'da bun yerlerin başında bulunuyor.


  • Merhabalar,

    Makine mühendisi olarak Otomotiv sektöründe proje yönetiminde görev alıyorum. Potansiyel fırsatlara baktığımda Michigan - Detroit bölgesi ve California bölgesi öne çıkıyor, ancak ben de biraz daha doğu bölgelerinde yaşamak istiyorum, (Virginia, Newyork, North Carolina vb), ilgili alanlarda tecrübesi olan arkadaşların tavsiyelerini öğrenmek isterim.

  • ⭐⭐⭐

    @ibo0, içinde söyledi: Makine Mühendisliği

    @DeathZombie
    Eğer havacılık ve savunma sanayisinde vatandaşlık olma zorunluluğu olmasaydı CF'e yönelebilirdim

    ITAR gereksinimlerine göre GC sahipleride ITAR uyumlu yani GC’lı olarak çalışabiliyor.

  • ⭐⭐⭐

    @yboran, içinde söyledi: Makine Mühendisliği

    Merhabalar,

    Makine mühendisi olarak Otomotiv sektöründe proje yönetiminde görev alıyorum. Potansiyel fırsatlara baktığımda Michigan - Detroit bölgesi ve California bölgesi öne çıkıyor, ancak ben de biraz daha doğu bölgelerinde yaşamak istiyorum, (Virginia, Newyork, North Carolina vb), ilgili alanlarda tecrübesi olan arkadaşların tavsiyelerini öğrenmek isterim.

    NC eyaletinde otomotiv sektöründe çalışıyorum. Varsa bilgi ihtiyacı yardımcı olurum.


  • @FreeWoRLD çok teşekkürler, özelden biraz detay sormak isterim tabii.


  • @FreeWoRLD benimde sormak istediğim iş alım sürecinde ne gibi durumlarla karşılaştınız ve sürec sizin için nasıl ilerledir.
    Görüşmelerinizde genellikle ne gibi beklentileri vardı ( örneğin Program bilme becerisi tecrübe dil gibi durumlar )
    Nc çalışmak için nasıl bir bölge ?

    Teşkkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @ibo0, içinde söyledi: Makine Mühendisliği

    @FreeWoRLD benimde sormak istediğim iş alım sürecinde ne gibi durumlarla karşılaştınız ve sürec sizin için nasıl ilerledir.
    Görüşmelerinizde genellikle ne gibi beklentileri vardı ( örneğin Program bilme becerisi tecrübe dil gibi durumlar )
    Nc çalışmak için nasıl bir bölge ?

    Teşkkürler.

    Benim durumumda Türkiye'deki aynı şirketten buraya transfer olduğum için çok ciddi bir iş görüşmesi süreci yaşamadım. Sadece bir telefon görüşmesi ile kabul edildim. Bu nedenle bir örnek teşkil etmeyebilir benim yaşadığım.

    Fakat deneyim her konunun önüne geçiyor, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Deneyiminiz varsa ve sonuçlar ile kanıtlayabilirseniz her kapı açık.


  • Bende Makine mühendisiyim makina konusunda 20 sene satış ve teknik servis tecrubesine sahip biri olarak burda aynı sektörde tecrubeli bir reqruiterin resume mu iyi okuması sayesinde aynı sektorde iyi imkanlarla iş buldum , diploma sormadılar , tecrube oncelik taşıyordu. Otomotiv ve makina ve imalat sektorunde tecrube oncelik taşıyor , muhendislik imzası gerektirmeyen iş dalları için.


  • @sash, içinde söyledi: Makine Mühendisliği

    Bende Makine mühendisiyim makina konusunda 20 sene satış ve teknik servis tecrubesine sahip biri olarak burda aynı sektörde tecrubeli bir reqruiterin resume mu iyi okuması sayesinde aynı sektorde iyi imkanlarla iş buldum , diploma sormadılar , tecrube oncelik taşıyordu. Otomotiv ve makina ve imalat sektorunde tecrube oncelik taşıyor , muhendislik imzası gerektirmeyen iş dalları için.

    Selamlar, paylaşımlar için teşekkürler,

    beni endişe ettiren konu hali hazırda TR deyken, USA da bana uygun olabileceğini düşündüğüm potansiyel fırsatlara başvurduğumda bugüne kadar sağlıklı bir geri dönüş alamamış olmaktır. 6-7 yıllık fena olmayan bir Otomotiv tecrübesi ile. Eylül ayında da yerleşmeyi planladığım için artık konu bir hayli sıcak olarak gündemimde.

    örneğin sizin belirttiğiniz tecrübeli bir Recruiter ne gibi tavsiyelerde bulundu CV ile ilgili bir kaç madde de olsa bahsedebilir misiniz?


  • Merhaba, bir konu hakkında fikrinizi almak isterim. Hali hazırda uzatmalı makine mühendisliği öğrencisi olarak öğretimime devam etmekteyim. Okulum green card süreci doğrultusunda bitmesi mümkün görünmüyor. Bu durumda Amerika'da mı öğretime devam etmek saha makul olur yoksa Türkiye'de mı bitirmek daha sağlıklı olur. Bilgim doğrultusunda green card sonrasında yılın belli bir kısmını Amerikada geçirmek gerekiyor. Nasıl bir yol izlenebilir. Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Stickezz, içinde söyledi: Makine Mühendisliği

    Merhaba, bir konu hakkında fikrinizi almak isterim. Hali hazırda uzatmalı makine mühendisliği öğrencisi olarak öğretimime devam etmekteyim. Okulum green card süreci doğrultusunda bitmesi mümkün görünmüyor. Bu durumda Amerika'da mı öğretime devam etmek saha makul olur yoksa Türkiye'de mı bitirmek daha sağlıklı olur. Bilgim doğrultusunda green card sonrasında yılın belli bir kısmını Amerikada geçirmek gerekiyor. Nasıl bir yol izlenebilir. Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler,

    Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversite

    Eger ingilizce seviyeniz yeterliyse, diplomayi ABD'den almak daha avantajli olabilir.


  • @crazycells yanıt için çok teşekkür ederim, öğrenmem gereken her şeyi öğrendim sanırım:D


  • SElamlar ,
    Florida'da makine mühendisliğinin iş bulma açısından değerlendirebilcek tecrübeli bir arkadaşımız var mı aramızda, nedir düşünceleri tavsiyeleri


  • @DeathZombie Sizinle ayni fikirdeyim Oil, Gas, Rafinery konusundan en zangin eyalet sanirim TX. Muhtemelen kısmet olursa bende o bölgeye gelmeyi düşünüyorum ailecek. Bizden once giderseniz tecrübelerinizi paylaşınız lütfen.


  • @okan eğer siz gelene kadar sektörde iş bulabilirsem tabiki 🙂


  • @DeathZombie merhabalar ben halihazırda Türkiyede oil & gas sekteründe çalışıyorum iki rafineride bakım, sıfırdan bir rafineri kurulması ve şu anda aktif olarak petro kimya tesisinde çalışıyorum. bu sabah itibari ile kcc'den gelen maile evraklarımı gönderdim. kısmet olur vizeyi alırsam Houston'a yerleşmeyi planlıyorum. orada umarım tecrübelerimi değerlendirecek bir yer bulurum.


  • Amerikaya gelmeden önce veye geldikten sonrada olabilir, sektörünüze en uygun bölgeyi seçmeniz için https://businessintexas.com/ siteyi önderebilirm size.
    Texas için yapılmış bir iş dağılımı çizelgeleri var, Firmalar ve hangi bölgelerde oldukları ne kadar makine mühendisi çalışdırdıkları ile alakalı faydalı bilgiler bulabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    10 yıldır amerika da makine mühendisi olarak çalışan ömürün videosu var. Umarım herkes aklındaki soruların cevaplarını bulur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum