Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Grenn Card Ds 260 Formu Turist Vize Reddi hk


Benzer Başlıklar

  • E2 Vize Süreci

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    337 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meltem-0, içinde söyledi: E2 Vize Süreci Merhaba, Eşim 2024 Şubat ayında E2 vizesi için İstanbul’da başvuruda bulundu. Yenileme de diyebiliriz çünkü önceki E2 vizesinin süresi bu yıl Haziran ayında doldu. İki ülke de legal bir sorunumuz olmadı hiç, vergilerimizi de zamanında ödedik. Başvuruda bizden ek bilgi ve belge için sarı ve yeşil formları verdiler ve 6 Mart’ta istenilen belgeleri toplayıp ilettik. Başvuru statümüzde Şubat 2024’ten beri bir değişiklik görünmüyor. Amerika’daki şirket avukatları da bir bilgi alamadılar, konsoloslukdan da bir yanıt alamadık. Burada sorum ne kadar süre daha beklemek gerekli, ve tekrar başvuru yapmamız gerekebilir mi? Şimdiden teşekkürler Sayin@Meltem-0, Turkiyeden E2 basvurulari ve yenilemeleri zor gecmektedir. Kongre yardimi kullanmayi deneyebilirsiniz. Onun sonucuna gore ne yapacaginiza karar verebilirsiniz. Vergi verdiginiz eyaletin temsilcilerinin kongre yardimini bir an once kullanmanizda yarar vardir. Bu islemleri Ocak 20den once sonlandirabilirseniz cok avantajiniza olur. Dilereseniz ikinic bir gorus alabilirsiniz. Kongre yardimindan en iyi sonucu almak icin kendinizin, yani vergi yukumlusunun, yapmasi gerekse de, bu konuda olumlu sonuc almak icin sizi yonlendiriyoruz. Ne sekilde yardim istediginiz ve ne soylediginiz sonucu direkt olarak etkiliyor. Bilginize sunarim.
  • L2 Vize Çalışma Izni Hk.

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    509 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vartorian, içinde söyledi: L2 Vize Çalışma Izni Hk. Merhaba, L1 Vize ile 2 hafta önce Amerika'ya geldik, eşimde L2 vizesi almış oldu. Çalıştığım şirketin insan kaynakları eşimin 1 yıl sonra çalışma izni olacağını söyledi ancak bildiğim kadarıyla L2 vize sahipleri Amerika'ya girdikleri günde çalışma izni sahibi oluyorlar. Konuyla ilgili değerli yorumlarınızı rica ederim, şimdiden teşekkür ederim. Sayin@vartorian, esiniz L-2S damgasi ile ABDye girdi ise ve I-94 bilgisinde de ayni kod var ise is izni bulunmaktadir. Detaylar icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-guidance-on-employment-authorization-for-e-and-l-nonimmigrant-spouses
  • 1 Oy
    2 İleti
    436 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ozengnr, içinde söyledi: USCIS 2 yillik conditional card yerine 10 yillik Green Card verdi. Ne yapmaliyiz? Merhabalar, Ben Green Cardliyim. Esim henuz 1 ay once AOS yoluyla Green card aldi. Fakat Green Card aldigimiz gun henuz 9 aylik evliydik. Dolayisiyla 2 yillik GC almamiz gerekiyordu ama bize 10 yillik geldi. (CX6 yerine F26 yaziyor category) Hemen hemen butun kaynaklar bu durumun yasandigini ve I-90 dosyalamamiz gerektigini soyluyor. (ornek) Yasanin kendisi de burada. Fakat I-90 neredeyse 6 ay - 1 yil araliginda suruyor. Bu surecte yine yurt disina cikamiyoruz. Sadece acil durumlarda I-551 stamp alabilecebigimiz yaziyor. Bu dogru mudur? GC elimizde degilken esim nasil is bulabilir ve ise baslayabilir? Biz nasil ailelerimizi gormeye gidebiliriz? Ayrica ehliyet basvurumuz icin de I-551 gecerli. USCIS'e karsi olan guvensizligimizden dolayi endise icindeyiz. Yardiminiz icin tesekkur ederiz. Sayın @ozengnr, Lütfen linke bakiniz. Buradan hatayı değiştirmek için talepte bulunabilirsiniz. https://www.uscis.gov/forms/explore-my-options/renew-or-replace-my-green-card USCIS hatası bir başvuru nedenidir ve I-90 başvurusu yapmanız gerekir. Bu süreçte yurtdışına çıkmanız tavsiye edilmez ancak acil durumlarda infopass başvurusu yapıp I-551 mührünü pasaportunuza koydurup seyahat etmeniz mümkün olur. Esiniz yeşil kartı göndermeden kopyasını alır ve ayni zamanda I-90 başvurusunun da kopyasını alır ise bunlarla ise alınır. Diğer bir yöntem I-551 mührünü pasaporta vurdurmak ve öyle is başvurusu yapmak olur. Bunları beraber de yapabilirsiniz. En az risklisi yeşil kartınızı aldıktan sonra yurtdışı seyahati yapmaktır, ikinci az riskli yöntem ise pasaportunuza I-551 mührü aldıktan sonra seyahat yapmak olacaktır. ABD’ye her giriş bir risktir, bu siz vatandaş olana kadar böyledir. ABD’ye giriş yaptığınızda yeşil kartlılar için geçerli tüm kurallara uymanız gerekir ve bunu girişteki gümrük yetkilileri kontrol ederler. Teşekkürler.
  • Turist vizesi süresi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @efeozgur35, içinde söyledi: Turist vizesi süresi Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ? Sayın @efeozgur35, Genelde turist vizenizi uzatmak için iyi bir nedeniniz var ise uzatmanız vizenizin iptalini gerektirmez ve daha sonraki süreçlerde sorun çıkmaz. Başvuruyu sureniz bitmeden yapmanız gerekir ve cevap gelene kadar ABD’de sureci beklemenizde sakınca olmaz. Ancak yalnız bir başvuru olur, başvurunuz zamanında yapılmazsa sorun çıkar. Cevap gelince de cevaba göre çekiş yapmanız gerekir. ABD’ye girişte size ne kadar kalacağınızı ve ne yapacağınızı sordular ise onunla da tutarlı olmanız gerekir. Pasaportunuz sona ermiyor ise veya vizeniz bitmiyor ise genelde turist vizesini daha uzun sureli verirler. Siz yine de I-94 kartını kontrol edin ve verdikleri sureyi teyit edin. Buradan ne kadar izin verdiklerini tekrardan kontrol edebilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum