Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar



  • Merhabalar,
    Kendimi front and web developer alaninda egitim alacak sekilde gelistirmek istiyorum evde kendi kendime Html5 ve Css3 ogrenmeye calisiyorum youtube dan videolar izleyerek ve mac a notepad ++ indirerek, burda uyguluyorum. Daha sonra Javascript e gecis yapacagim. Ny de b1 vize ile asagidaki gibi kisa sureli 4-5 aylik sertifika egitimleri alabilecegim egitim kurumlari var mi var ise tavsiye edebileceginiz okullar rica olur. (Front and web developer olarak.)
    Ornek olarak iki adet buldum. (Arastirmaya da devam ediyorum abd ye gitmeden.)

    (akici ve profesyonel ing. istiyor) (b1ing seviyem).
    Simdiden vereceginiz bilgiler icin tesekkurler.


  • @vermaynen
    New York City College of Technology Division of Continuing Education
    https://www.citytechce.org/web-development-and-coding.html
    html5 - css3 - 12saat 360$
    Full stack web development 16 hafta 2500$
    Back-end (nodejs & pyyhon) 60 saat 1580$


  • @toronaga Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:

    @vermaynen
    New York City College of Technology Division of Continuing Education
    https://www.citytechce.org/web-development-and-coding.html
    html5 - css3 - 12saat 360$
    Full stack web development 16 hafta 2500$
    Back-end (nodejs & pyyhon) 60 saat 1580$

    @toronaga Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:

    @vermaynen
    New York City College of Technology Division of Continuing Education
    https://www.citytechce.org/web-development-and-coding.html
    html5 - css3 - 12saat 360$
    Full stack web development 16 hafta 2500$
    Back-end (nodejs & pyyhon) 60 saat 1580$

    Tesekkurler, incelemistim bende yazmayi unutmusum 🙂


  • bu konuda aas cs egitimi almayi planliyorum, yalniz aas undergraduate e transfer edilirken bayaa bir ders eleniyormus. hos amac sektore giris yapip structure ogrenmek ama etiket gunumuz dunyasinda etkili. fikirleri duymak isterim


  • @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    bu konuda aas cs egitimi almayi planliyorum, yalniz aas undergraduate e transfer edilirken bayaa bir ders eleniyormus. hos amac sektore giris yapip structure ogrenmek ama etiket gunumuz dunyasinda etkili. fikirleri duymak isterim

    Community college ilk kayit yaptirirken, ilerde hangi 4 yillik okulun hangi bolumune transfer olmayi planladiginizi danismaninizla konusursaniz, alacaginiz dersleri ona gore kararlastiriyorlar.


  • Miami florida da bir secenek olarak;

    wyncode.co 12 hafta Front End Web Development 5.000$,(iyi yorumlar okudum)
    miami dade college 14 hafta fullstack 4.000$ (front and secenegi yok)
    4Geeks Academy 14-16 hafta 7.000$ fullstack (front and secenegi yok) (yorumlar iyiydi)
    Ironhack 9 hafta 6500$ fullstack (front and secenegi yok) (yorumlar iyiydi )

    Bu egitim kurumlarindan hangisini tavsiye edersiniz yazilimin icindeki arkadaslar ?

    B1 vize ile bu 3-4 aylik egitim programlarina katilmamda bir sakinca varmidir acaba b1 ile egitim alanlar varsa deneyimlerini paylasabilirseniz seviniriz.


  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @saulgoodman Kesinlikle dogru. Bazi akademik sayilabilecek dar konular haric piyasa islerinde gercekten experience diplomadan daha kiymetli olabiliyor. Bay Area ilanlarina bakarsaniz CS veya esdeger tecrube gibi ifadeler gorursunuz.
    Ancak bir trik var ki alayli olmak isi yuzeysel bilmek demek olmamali. Ozellikle TR piyasasi seconder urunler nedeniyle ozu bilmeden kabukla is yurutenlerle dolu. Burada da durum cok farkli olmayabilir.
    PHP bilmeden Laravel bilen ve is yapan, JS bilmeden React bilen vb. piyasa da belirli bir alanda is bulabilir, bulabiliyor...
    Ama ciddi anlamda proje gelistirenlerin bilmesi gereken o kadar cok konu var ki. Burada saysak cok uzun bir liste olur. Bir Google Doc Sheet paylasmistim (aktif ve benim kullandigim yol haritasiydi), orada gittikce genisleyen bir taban bilgi agi var.
    Cok calismak, cok zaman ayirmak ve sevmek ile bu is olur.

    O yol haritası dediğiniz Google Doc Sheet'e ulaşma şansımız var mı acaba?


  • @travelleth Bir suredir oradaki bazi basliklarda takili kaldigimdan guncellemek icin zaman ayiramadim ama oncelik siralari degisti ve bir iki ek teknoloji eklmem gerekiyor.
    Benim kendimce olusturdugum listem bu.

    Web developer 2019 icin populer ve gayet dogru bir yol haritasi da burada. Aciklamalarla donatip hackernoon da haritayi acmislar.


  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @travelleth Bir suredir oradaki bazi basliklarda takili kaldigimdan guncellemek icin zaman ayiramadim ama oncelik siralari degisti ve bir iki ek teknoloji eklmem gerekiyor.
    Benim kendimce olusturdugum listem bu.

    Web developer 2019 icin populer ve gayet dogru bir yol haritasi da burada. Aciklamalarla donatip hackernoon da haritayi acmislar.

    yazılımcı olmak isteyenlerin bu sırayla öğrenmesini tavsiye ediyorsunuz yani.. Peki front-end yada back-end.. Hangisi sizin tavsiyeniz olur?

  • ⭐⭐

    Yazılım geliştiricilerin SDLC (Software Development Life Cycle) sürecini çok iyi öğrenmelerini nacizane tavsiye ederim. Burada daha çok kod geliştiriciliği üzerinde duruluyor. Ama yazılım iş birimi gereksinimlerinden son kullanıcı kabul onayına kadar uzanan uzun bir yol. Burada çalışana bir çok konuda iş var. İş analisti de olabilirsin, test elemanı da olabilirsiniz, iş gereksinimlerini ve analiz dokümanlarını iyi anlayabilme öz-güveniniz varsa back-end çi de olabilirsiniz, yok benim iş le ilgim olmaz bana web servis end pointleri versinler ben presentation layer ile uğraşırım derseniz Front-End çi de olabilirsiniz. Veritabanı geliştirici, ara katman mimari vs.. Hepside çok değerli görevlerdir.
    Kod geliştirmeyi öğrenmek ise çok zevkli bir konudur. Fakat önemli olan hangi dili bildiğiniz değil öğrenmeye açık olup olmadığınızdır. Yani adamların dediği gibi <Eligible to learn> .
    Programlama mantığını kaptıysanız, daha önce projelerde görev aldıysanız ve sorunlarla boğuştuysanız bir şekilde iş bulursunuz. Bu bir ay da da olur bir senede de. Ama iş bulunur.
    Selamlar


  • Ben kendimi front and alaninda gelistirmeye karar verdim ve bu alanda evde kendim youtube videolari izleyerek gelistirmeye calisiyorum. Sirasiyla; Html5, Css3 ve Javascript onceligim. Sonrasinda yol haritasina devam ettirecegim insallah.
    Caglaror;
    Arnblt;
    Planim, abd ye gidene kadar html5 css3 ve javascrip deslerini bitirmek. abd ye gidince b1 ile bu alanda 3-5 aylik egitim alicagim bir kurum bulmak b1 ile front and olarak yani tekrardan orda html5 css3 javascrip i icerisinde de barindan bir egitim ile pekistirme yapmak. Sonra tr ye donup is kovalamak 3e-5 e bakmadan sonrasinda b1 ile tekrar gidip tekrar bir gelisim icin egitim almak ve ordayken is kovalayip sponsor olabilecek bir ufak capli firma bulup oturum alip o sekilde ilerlemek tabi bu cok kolay olmayacaktir. Belki de ilk seferde olmayacaktir. Ama 10 yil bir sure zarfinda bunu gerceklestirmek icin calisacagim en azindan. Bazi saglam egitimler is gorusmesi yada is olanagi sagliyabiliyor diye okumustum fakat benim durum b1 olacagi icin bu kosullari saglasam bile b1 olmam bu alanda is bulmami zora sokacakmidir ondan emin degilim acikcasi. Tavsiyeleriniz ne olur bu durumda tesekkurler.


  • @travelleth Bu konuda fikir ayriligina dustugum cok arkadasim var. Ama ulastigim kisisel nihai karar FullStack'ten kacis yok.
    Bir yerden bodoslama girin. Ihtiyaclar sizi yonlendirecektir. Yol cok uzun. Ama bu yol developer yoludur. @arnblt ustadin dedigi gibi yazilim gelistirme yasam dongusu cok fazla yoldan/yolaktan olusuyor. Bunlardan bir kismini digerlerinden daha iyi bilip uzmanlasmak daha efektif is arayisi demektir.
    Cok kaba bakisla front-end son kullanicinin tecrube ettigi taraf.
    Back-end ise kullanicin tecrubelerinin dogrudan temas etmedigi ama daha sistem tarafina donuk agir islerin de yapildigi sunucu tarafi.
    Yeni kavram ve teknolojilerle bu isler birbirine girift bir sekilde baglandi. Modern developer hepsinden anlamak durumunda.
    Ha kocaman kurumsal bir yerde bir projede 100 developer calisiyordur. Ben front-end yaparim deploy ederim karismam (boyle bir ornek yok ama) diyebileceginiz yerdeyseniz ehhh, bir kismindan feraget edilebilir.
    Ama hele TR de cok daha az bulunur. Developer CI/CD isine karismadan, endpointleri yazmadan nasil develop edecek. Kisisel projeleriniz icin bile bilmek durumundasiniz. LinkedIn ilanlarina bakin, aranan ozellikler kisminda istenilen teknik konular zaten konuyu izah ediyor.
    Javascript bilmek yetmiyor artik 🙂


  • @travelleth Benim tabloda sira yok. Diger semada ise tam olarak hiyerarsik bir sira yok. Ama gelistirici ilk kodu yazmaya basladigi andan itibaren urunu kullanima sundugu ana kadar tamamlamak istiyorsa eve tum o basamaklari ogrenmek zorunda. Bu sema best practice dogrultusunda hazirlanmis. Unit test olmadan yazilim olur mu, olur. Ama bu iyi bir yontem degil, profesyonel bir yazilim cikamaz. Ben TypeScript/Flow olmadan javascript ile yaziyorum dersen olur mu olur. Ama dilin eksilerini yasarsin. Bir de aklin yolu bir, dunyada bir grup bir cozum urettiyse, bir tool gelistirdiyse bunu alip kullanmak anlamli olmali.
    Yola karar vermeye calisirken cok zaman kaybediliyor, hatta yoldayken bile cok kafa karisiyor. Bi ran once patikalardan birine girip devam etmeli. Cunku yolda sizi gelistirecek baska seyler de var. Onlarla ne kadar erken karsilasirsaniz karar verme yapiniz o kadar erken olgunlasacak.
    Kulak asinaligi bile onemli, bunu ertlemeyin. Hizli is bulmak icin populer konulara kulak kapatmayin. Ben yillarca react ogrenmedim sonra 10 isten 8'inin React oldugu bir yere geldim. Sempati duydunuz diye yeni teknolojilere dalmayin. Populeri ve ana akimi tkaip edin (is amaciniz varsa). Eglencesine ise o zaman isler degisir tabi.


  • @caglaror bazi basliklari koyu yapacagim onumuzdeki gunlerde. Cunku piyasadaki etkinliklari ayni degiller. Bazi basliklarin esamesi okunmuyor. Oncelik degilse de kisitli kaynak varsa sadece koyulara yonelmek anlaminda yol gosterici olacaktir.


  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    peki en başından html ile başladığımızı düşünürsek, html de dahil olmak üzere, ondan sonra öğreneceğimiz dillerde de alıştırma yapacağımız, proje inceleyebileceğimiz hangi siteleri önerirsin? senin için çok basit bir soru olduğunun farkındayım 🙂


  • @travelleth
    Bazen tarfilerin basit olmasi zorunluluk oluyor.

    • HTML (HTML5)
    • CSS (CSS3)
    • Javascript (ES6 ve sonrasi)

    Ama bunlardan once veya birlikte, web nasil calisiyor, http nedir, browserlar sayfalari nasil yorumluyor gibi konular var. Bunlari anlamadan isleyisi kavramak zor. Udemy gibi sitelerden tum bunlari icine alan 5 yildiz almis guncellenmis bir kursu almak faydali olur. Derli toplu konuyu size ozetlerler.

    Front-end yolunda US de para eden konularin basinda en populer framework/library olarak React ve Angular geliyor. Bu ikisi ve iliskli ekosistemlerine ait diger teknolojiler. Kutuphanlerden Jquery (can cekissede hala canli), Ember, Backbone, Loadash vb.
    Ama ozellikle neleri ogrensem tarzinda videolari izleyip ortak onerileri derlerseniz de size yol gosterir. Bu surecte yeni cikan teknolojilerden uzak durun.

    Tarifteki ilk 3 konuyu ogrenirken karsiniza cikan size yeni gelen teknoloji isimlerini not edin. Hedef listenize mukayeseli olarak ekleyin.

    Bu yola cikin sonra yeniden/ ara ara konusalim uzerinde.

  • ⭐⭐

    İş yerindeki konumum gereği bütün projeleri detaylı öğrenme vaktim olmuyor.
    Yaklaşık 20 yıldır Oracle veritabanı üzerinde Oracle Forms, Reports, PL/SQL, Stored Procedure,ETL uygulamaları yazıyorum. Bunlar başlı başına bir güç gibi görünse de güncel teknolojileri daha detaylı takip etmek isterdim. Ama son bir yıldır bu Green Card olayından sonra artık bazı projelere developer gibi giriyorum.
    Açıkcası paslanmışız :).
    Şu andaki ilgi alanım Business Intelligence. Bu konuda zaten 4-5 yıldır developer gibi çalışıyordum. Şu anda da 2 yıldır Power BI dashboardlar geliştiriyoruz ekip arkadaşlarımla.
    18 kişilik bir ekibim var. Bunlardan 8 tanesi Core Java cı. Önyüzde JSF,Prime Faces kullanıyor. Tüm süreç IBM BPM ile yönetiliyor. Raporlar Crystal Reports la geliştiriliyor. Bu 8 elemanımın 8 de biri kadar bilmiyorum bu kodlamayı. Tabi bunda en büyük etken sağlam bir anti-Java cı olmam .) Ama ne yapalım devlet demiş bu projeyi yönet, bende işin sadece project management tafarındayım.
    Ekibimin bir tanesi backend de c# ile servis yazıp önde bootstrap ve JS lerle yazılım geliştiriyor. Burada aşinalığım bayağı var.
    Bir ekibim SAP ci. Haldır haldır ABAP yazıyorlar. Bir iki ay kodlaması ile uğraştım pek ABD de yarayacak cinsten değil. 🙂

    Ağustos da Virginia ya taşınıyoruz. Ben 2 ay durup bizimkilerin adaptasyonu ile uğraşıp onları yed-i emin aile dostlarımıza bırakıp geleceğim. Tabi burada artık Allah ne verdiyse paslarımızı atmak için çalışacağız.
    Oracle ve BI dışında sanki önyüz programcılığı ile daha fazla uğraşacağım gibi.
    Ama kafamdaki yapı şu şekilde.
    Veri tabanı tasarımı, yönetimi ve tuning işlemleri ki bu zaten yıllardır yaptığım bir iş.
    Stored Procedure vs ler yazmak.
    Bunları Entegration Bus ile servislere çıkarmak. Bu konuda IBM IIB ürünümüz var.
    End pointleri de Script tabanlı dillerle kullanıcıya sunmak. Ürün içinde mutlaka süreçleri BPM ile yönetmek.
    Muhtemelen ve umarım bu kadar yetecektir.

    Bazen şunu da sormuyor değilim.
    Arkadaş ne güzel işin var. Ekibin sağlam. Senden sadece yönetmen bekleniyor.
    Altındaki adamlar 7-8 seneden sonra "Hala kodmu yazacağız" derken sen tutup dünyanın bir ucuna developer olmak pahasına gidiyorsun.
    Rezil olmakta var bu işin sonunda.
    Cevap: Umrumda bile değil. Koltuklar makamlar gelip geçici. Önemli olan sevdiğin işi, sevdiklerinle beraber yapabilmek. Orada da yaparız bir şeyler evvelallah. Olmadı ABD de TR de ekibimden daha önce ayrılanlar bir şirket kurup yazılım işi kapmaya çalışırız.


  • Web geliştirme için Maximilian Schwarzmüller'in oluşturduğu yol haritası var. Kendisinin Angular kursunu almıştım, web konusunda uzman. Çok güzel anlatıyor. Dilleri proje bazlı öğrenmek için pek çok kursu var Udemy'de. Tavsiye ederim.

    Bir de https://learn.freecodecamp.org/ adresinde ücretsiz dersler var kalitesini bilmiyorum ama boş vakti olanlar için ideal görünüyor. Kurslar uzun biraz, baya vakit harcamak lazım.


  • caglaror;

    Udemy komple uygulamali web gelistirme egitimi sizce nasil is gorur mu acaba front and alaninda ne dersiniz ?
    +
    Tanıtım
    8 ders
    34:35
    +
    Html 5
    23 ders
    03:24:38
    +
    Css 3
    50 ders
    08:32:26
    +
    Responsive Tasarım
    9 ders
    01:07:04
    +
    Uygulama : Freelancer
    15 ders
    02:37:02
    +
    Bootstrap 4
    31 ders
    04:52:03
    +
    Javascript Temelleri
    19 ders
    02:49:39
    +
    Javascript DOM
    12 ders
    01:33:19
    +
    Uygulama : Todo App
    7 ders
    47:37
    +
    JQuery
    13 ders
    02:04:16
    +
    Asp.net Mvc - Başlangıç
    9 ders
    01:26:21
    +
    C# Programlama
    28 ders
    03:40:28
    +
    Asp.net Mvc - Orta Düzey
    12 ders
    02:24:48
    +
    Veritabanı Temelleri
    5 ders
    01:08:34
    +
    Entity Framework
    11 ders
    02:14:16
    +
    Linq
    7 ders
    01:38:24
    +
    Uygulama : BlogApp
    19 ders
    02:36:18
    +
    Asp.Net Web Api
    8 ders
    01:07:36
    +
    Asp.Net Identity
    8 ders
    02:02:21
    +
    Asp.net Mvc - İleri Seviye - E-Ticaret Uygulaması
    9 ders
    08:16:34
    +
    Site Yayınlama (Hosting)
    9 ders
    01:01:34
    +
    Bonus
    2 ders
    42:25
    +
    Bonus: Sass & Scss
    5 ders
    45:00
    +
    Bonus: Css Flexbox
    10 ders
    01:14:17
    +
    Bonus: Asp.Net Core Mvc
    19 ders
    02:02:38
    +
    Final
    1 ders
    00:27


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum