Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, 19 yaşında bir DV2020 talihlisi kardeşinizim. "Çıkmaz" diyerek ilk başvurumu yapmıştım ve case number yüksek olsa da çıktı. Şimdi ise önümüzdeki süreçte mülakata çağırılırsam bu şansı geri çevirmek istemiyorum, bu yüzden eğitimi in-state olarak ABD'de devam ettirmek ve bir yandan da çalışmak mantıklı geliyor. Şu an Türkiye'de bir vakıf üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okumaktayım, eğitime orada devam etmek en doğrusudur sanırım, değil mi? Ne önerirsiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mearth Green Card ile Üniversite Okumak içinde söyledi:

    Merhaba, 19 yaşında bir DV2020 talihlisi kardeşinizim. "Çıkmaz" diyerek ilk başvurumu yapmıştım ve case number yüksek olsa da çıktı. Şimdi ise önümüzdeki süreçte mülakata çağırılırsam bu şansı geri çevirmek istemiyorum, bu yüzden eğitimi in-state olarak ABD'de devam ettirmek ve bir yandan da çalışmak mantıklı geliyor. Şu an Türkiye'de bir vakıf üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okumaktayım, eğitime orada devam etmek en doğrusudur sanırım, değil mi? Ne önerirsiniz?

    Basliginiz cok anlamli degil, cunku ABD'de egitim icin Green Card'li olup olmamaniz sandiginiz kadar onemli degil, sizin icin en onemli kavram in/out-of state olmali... Dolayisiyla ABD'deki sistemi anlayip ona gore sorulari sormalisiniz. Turkiye'deki sistemi unutun, ABD isleyis bakimindan Turkiye'den cok farkli bir ulke. Bence bu durumdayken;

    Basvuru kosullarina gore universitelere kabul edilmeyi merak edebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/221/önlisans-ve-lisans-eğitimi-başvurular-sat-ve-act-sınavları

    ABD'ye transfer olmayi merak edebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversite

    Green Card'lilar icin burs/kredi olanaklarini merak edebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/280/fafsa-ve-üniversite-eğitimi-için-diğer-burs-ve-kredi-olanakları

    bir yandan calisip bir yandan okumayi merak edebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2090/bi-yandan-üniversite-okuyup-bi-yandan-çalışmak

    in-state, out-of-state kavramlarini merak edebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/449/in-state-out-of-state-kavramlari

    ama sizin basliginiz bence bu birbirinden farkli konulari birbirine karistirip, sorunuzu ve durumunuzu belirsizlestiriyor. O nedenle sorunuza ve merak ettiklerinize gore ilgili konulari inceleyip sorularinizi ilgili basliklarda sorabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @mearth Green Card ile Üniversite Okumak içinde söyledi:

    Merhaba, 19 yaşında bir DV2020 talihlisi kardeşinizim. "Çıkmaz" diyerek ilk başvurumu yapmıştım ve case number yüksek olsa da çıktı. Şimdi ise önümüzdeki süreçte mülakata çağırılırsam bu şansı geri çevirmek istemiyorum, bu yüzden eğitimi in-state olarak ABD'de devam ettirmek ve bir yandan da çalışmak mantıklı geliyor. Şu an Türkiye'de bir vakıf üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okumaktayım, eğitime orada devam etmek en doğrusudur sanırım, değil mi? Ne önerirsiniz?

    Öncelikle Türkiye'deki eğitiminizle ilgili odaklanmanızı kaybetmeyin ve büyük umutlara kapılmayın. Numaranız yüksek ve sıra gelmeme ihtimali var. Sonra büyük hayal kırıklıkları yaşanıyor, bunlara geçmiş yıllarda tanık olduk. Sıra gelirse eğitime ABD'de devam etmek eğer ABD'de yaşayacaksanız sizin için daha iyi olur. Diliniz ve çevreniz gelişir, ABD diplomasıyla ABD'de iş bulmanız genel olarak daha kolay olur. Sayın @crazycells 'in belirttiği başlıklarda bu konuda daha spesifik sorular sorabilirsiniz.


  • Merhaba,bu sene ÖSYM sınavına girdim ve bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.Greencard çıktığı için ABD’de okuma fikrimde var.Birkaç sorum olacak.
    1)Acaba sıfırdan ABD’de mi başlamak daha iyi yoksa Türkiye’de mi?
    2)Gittiğim zaman diplomanın geçerli olması için üniversitenin ilk 1000’de mi olması gerek?
    3)Başka önereceğiniz herhangi bir meslek var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xpowerglide, içinde söyledi: Green Card ile Üniversite Okumak

    Merhaba,bu sene ÖSYM sınavına girdim ve bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.Greencard çıktığı için ABD’de okuma fikrimde var.Birkaç sorum olacak.
    1)Acaba sıfırdan ABD’de mi başlamak daha iyi yoksa Türkiye’de mi?
    2)Gittiğim zaman diplomanın geçerli olması için üniversitenin ilk 1000’de mi olması gerek?
    3)Başka önereceğiniz herhangi bir meslek var mı?

    Ingilizce seviyeniz nasil?

    Computer Science, bence oldukca kabul edilebilir bir bolum. Bu durumda GC almadan okula baslayacaksiniz, sizin icin sanirim en makul secenek "transfer ogrenci" konusu olur.

    Diploma gecerliligi icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik


  • @crazycells ingilizce seviyem B1/B2 bu sene ordan başlamaya karar verirsem zaten ilk sene dil okuluna ayırmalıyım speaking konusunda yetersizim.Üniversiteye gidersem de zaten ilk sene hazırlık okuyacağım.Nereden başlayacağıma emin değilim sadece o yüzden sizlere soruyorum.Denklik konusunda da bilmediğim şeyler var illa üniversitenin ilk 1000 sıralamasında mı olması gerek?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xpowerglide, içinde söyledi: Green Card ile Üniversite Okumak

    @crazycells ingilizce seviyem B1/B2 bu sene ordan başlamaya karar verirsem zaten ilk sene dil okuluna ayırmalıyım speaking konusunda yetersizim.Üniversiteye gidersem de zaten ilk sene hazırlık okuyacağım.Nereden başlayacağıma emin değilim sadece o yüzden sizlere soruyorum.Denklik konusunda da bilmediğim şeyler var illa üniversitenin ilk 1000 sıralamasında mı olması gerek?

    Hayir boyle bir siralama yok. Yukaridaki cevabimi bir daha okumanizi tavsiye ederim.


  • Dostlar merhaba, pasaportum geldi ve bugün başvuru yaptım, başlıkta belirttiğim konu ile alakalı forumda ki ve diğer Web sitelerinde ki konuları okudum fakat net bir sonuca ulaşamadığım için sizlere sormak istiyorum. Şuan 20 yaşındayım ve Ankara Üniversitesinde önlisans bilgisayar programcılığını bitirmek üzereyim, eğer green card kazanırsam texas'ta herhangi bir üniversitede in state statüde okumak istiyorum, ve bunu devletten yardım alarak yapmak istiyorum. Okuduğum kadarıyla üniversite ücretini devlet ödüyormuş ve mezun olunca biz devlete ödemeye başlıyoröuşuz fakat forumda açılan konuda bu yardımın 6000$ olduğunu da okumuştum, bu doğru mu? Bir diğer husus ise ben ilk yıl full time çalışmayı düşünüyorum, fakat 2. Yıl part time çalışmayı ve uber gibi uygulamalar ile de geceleri 4-5 saat çalışmayı düşünüyorum. Bu konuda yanlış mı düşünüyorum acaba, ailemin durumu yok bahsettiğim şekilde kendimi okutmam mümkün mü acaba? Teşekkürler.


  • @Paranoid in state için sadece yourm yapabilirim, bu statüyü kazanmak için lise mezuniyetinden once 12 ay orada yasamıs olmanız veya GED sınavı almış ve sınav öncesinde gene 12 ay orada yasamıs olmanız gerekiyor diye okudum. çevrenizde yardım edecek biri var ise linki ekliyorum, siz de bir okuyun.
    https://admissions.utexas.edu/residency#fndtn-residency-establishing-domicile-requirements


  • @crazycells Merhaba greencard talihlisiyiz. Liseden yeni mezun oldum ve amerikada üniversitede okumak istiyorum sorum şu: Lise diplomasını amerikadaki üniversiteler nasıl çıkartılmasını istiyor noter onaylı mı vs. öyle ise nereden çıkartabilirim bilgilendirebilirseniz sevinirim teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @capon, içinde söyledi: Green Card ile Üniversite Okumak

    @crazycells Merhaba greencard talihlisiyiz. Liseden yeni mezun oldum ve amerikada üniversitede okumak istiyorum sorum şu: Lise diplomasını amerikadaki üniversiteler nasıl çıkartılmasını istiyor noter onaylı mı vs. öyle ise nereden çıkartabilirim bilgilendirebilirseniz sevinirim teşekkürler.

    Diplomadan cok onemli olan transcript olacaktir... Yani hangi dersleri aldiniz ve derslerden hangi notu aldiniz... Bu durum universiteden universiteye gore degisebilir, bazilari direkt transcriptinizi kabul edebilir ama cogunlukla su iki kurumdan birine uye olan bir araci kurum ile lise transcript'inizin denkligini almanizi isteyeceklerdir:

    • National Association of Credential Evaluation Services (NACES)
    • Association of International Credential Evaluators, Inc. (AICE)

    Ilgilendiginiz bir kac universitenin basvuru sayfalarini incelerseniz zaten istenilenlerden hareketle nasil yapacaginiza karar verebilirsiniz.


  • Greencard sahibi olan birisi, ABD'de lisans veya c collage okumak istediğinde hangi statüyle okula kabul ediliyor ? Uluslararası öğrenci olarak mı ya da ABD vatandaşı gibi mi...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmet-61442, içinde söyledi: Green Card ile Üniversite Okumak

    Greencard sahibi olan birisi, ABD'de lisans veya c collage okumak istediğinde hangi statüyle okula kabul ediliyor ? Uluslararası öğrenci olarak mı ya da ABD vatandaşı gibi mi...

    okumak icin vizeye ihtiyac duymayacaginizdan uluslararasi ogrenci olmuyorsunuz. O eyalette yasadiginiz sureye gore in-state veya out-of-state kabul ediliyorsunuz...

    ilgili baslik surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/449/in-state-out-of-state-kavramlari



  • @crazycells merhaba,

    37 yaşındayım ve ABD ye gitmem durumunda ünv okumak istiyorum. Yaş sınırı var mıdır ve şartlar nedir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum