Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • Bu ileti silindi!

  • @askimkoray Mobil veya Web seçimi yapmak durumunda olabilir (masaüstü kaldı mı yaw). Önerim web tarafı olur. Ama dil özeline indirgersek Kotlin-Java (Android), Swift (IOS) mobil için (Nokia-Windows'u saymıyorum.). Web için sunucu tarafı PHP-Ruby-Python-Javascript (Nodejs), istemci tarafı javascript-javascript-javascript (HTML5 ve CSS3 tercihen artı).
    Maalesef Java halâ ekmek yediriyor. O yüzden çok iyi bir java ve deriveleri uzmanı işsiz kalmaz.
    Trend web ve mobil üzerinden gidiyor.
    Gömülü sistemlere de yönelebilirsiniz. Sistem tarafına bakan diller öne çıkar o zaman. O konuda sağlam fikirlerim yok maalesef.
    Database tarafına da bakmak isteyebilirsiniz. HackerRank üzerinde soru çözümü için sunulan diller en revaçta olan diller zaten. Hackerrank, LeetCode gibi sitelere mutlaka bakmanızı öneririm. Eğer IT firmalarını hedefliyorsanız cracking the coding interview 6th edition kitabını mutlaka okuyun. Önerilerini mutalaka yapın.
    Forumda bir IT başlığı vardı sanırım oraya taşıyabiliriz konuyu.


  • @askimkoray @caglaror Çağlar Bey gayet güzel açıklamış sağolsun :) Mobil tarafın her türlüsüne yönelmek lazım.


  • @caglaror hocam valla super aciklama olmus hayran kaldim cok cok cok tesekkurler IT ye bi konu acim daha detayli ogrenmem gereken seyler var :)


  • Az önce aklıma gelen bir konu hakkında sorum olacaktı...

    Üniversite mezunuyum. Askerliği ertelemek için tezsiz yüksek lisansa kayıt olmuştum. İlk taksidi ödeyip sonra fikrimi değiştirip askere gitmiştim. Okulda ki kaydı sildirmek istiyordum. Okul sağolusun beni uğraştırmayıp benden önce davrandı ve kaydımı sildi. (Herhangi bir ders almadım)

    Sorum ise, başvuruda eğitim kısmında üniversite mezununu işaretlemiştim. Konsolosluğun yayınladığı Türkçe başvuru kılavuzunun eğitim kısmında yüksek lisans terk seçeneğini gördüm. (Başvuruduğum zaman kaydım silinmişti)

    Hata mı ettim acaba yüksek lisans terk demediğim için? Hata ettiysem sıkıntı olur mu? (Hiç ders almadım, ortalamam filan olmadı. Sadece kayıt oldum, e-devlet'te öğrenci olarak göründüm ve kayıt olduktan yaklaşık 1 sene sonra kaydım silindi...)


  • @reader Bugün Trabzon'da mıyız?? 😁😁


  • @Sefer-Çavuş evet yaklaştık artık @reader da yazmıyor eskiden her gün yazıyordu ne güzel


  • @sefer-çavuş abi valla şu an Trabzon'dan çıktık Tokat'a doğru yol alıyoruz😁


  • @gözde telefonuma sayaç indirdim saat başı ona bakıyorum😁 şaka bir yana her gün yazmamdan rahatsız oluyor sanırım bazı arkadaşlar o yüzden ben de beklemeye karar verdim 15 Mayıs' a kadar birşey yazmayacaktım ama ikinizin benden bahsettiğini görünce dayanamadım açıklık getireyim dedim duruma.


  • Hakkımızda hayırlısı ne ise o olur inşallah..


  • @reader çıkmasını çok istiyorum çıkmasa da hayatın sonu değil ama senin pozitif ve esprili yaklaşımın insana ayrı moral veriyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @737 DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Az önce aklıma gelen bir konu hakkında sorum olacaktı...

    Üniversite mezunuyum. Askerliği ertelemek için tezsiz yüksek lisansa kayıt olmuştum. İlk taksidi ödeyip sonra fikrimi değiştirip askere gitmiştim. Okulda ki kaydı sildirmek istiyordum. Okul sağolusun beni uğraştırmayıp benden önce davrandı ve kaydımı sildi. (Herhangi bir ders almadım)

    Sorum ise, başvuruda eğitim kısmında üniversite mezununu işaretlemiştim. Konsolosluğun yayınladığı Türkçe başvuru kılavuzunun eğitim kısmında yüksek lisans terk seçeneğini gördüm. (Başvuruduğum zaman kaydım silinmişti)

    Hata mı ettim acaba yüksek lisans terk demediğim için? Hata ettiysem sıkıntı olur mu? (Hiç ders almadım, ortalamam filan olmadı. Sadece kayıt oldum, e-devlet'te öğrenci olarak göründüm ve kayıt olduktan yaklaşık 1 sene sonra kaydım silindi...)

    bir sorun olmaz.


  • @reader DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @gözde telefonuma sayaç indirdim saat başı ona bakıyorum😁 şaka bir yana her gün yazmamdan rahatsız oluyor sanırım bazı arkadaşlar o yüzden ben de beklemeye karar verdim 15 Mayıs' a kadar birşey yazmayacaktım ama ikinizin benden bahsettiğini görünce dayanamadım açıklık getireyim dedim duruma.

    siz yazin :) biz seviyoruz...


  • @reader bencede yazmaya devam edin, sonuçta hepimiz o heyecanı yaşadık hatta bu yıl benim gibi yüksek dosya no ile kazananlar hala büyük heyecan içinde. :) Paylaşmak güzeldir, paylaşmaya devam...


  • @asilcenk @reader mənim case numaram yüksək olduğuna görə DV2019-a da təkrarən baş vurduk. Ona görə mən DV2019- u da gözləyirəm ))


  • @reader sen yazmıosun dıede ben yazmıorum hadı bakalım dedim işten güçten fırsatı yok heralde h.g bende sessızce takıp edıyorum bılgı edınıyorum arka planda vs


  • @asilcenk 2019 için de başvurdunuz mu ? Genelde bir kere kazanan gene kazanıyormuş da. Gerçi ben size sıra gelir diye düşünüyorum.


  • @azeusa size de sıra gelir bence ama başvurmakla iyi yapmışsınız .


  • @azeusa 31xxx yüksek değil sıkıntı olacağını sanmıyorum, ben 36XXX ile bile başvurmadım bu sene. Olursa olur olmaz ise ABD düşünsün beni kaybeder :) Hahahahahahaa (Tavşan dğa küsmüş dağın haberi yok)


  • @reader bende ilk başta işin olduğu için gelmediğini düşündüm bak yazmadiginda yokluğun hemen belli ediyor hadi gel bu forumda aile gibi olduk tartışma olur dargınlık olmaz kaç gün kaldıydı harbiden bu arada ?


Benzer Başlıklar

  • DV2019 Geç Başvuru Hakkında

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    311 Bakış
    entelmanE
    Önümüzdeki bültene olmasa da sonraki 2 bültene yetişme şansınız hala var. Bir an önce DS260 formunu doldurup süreci takip edebilirsiniz.
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
  • Dv2019 icin baska sans kaldi mi

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    883 Bakış
    crazycellsC
    @dtsbp Dv2019 icin baska sans kaldi mi içinde söyledi: Yeni cekilis vesaire olma olasiligi var mi kontenjan dolmamasi yada ek seçim tarzi sadece bir sefer boyle bir durum oldu, o da buyuk ihtimal bir hatadan kaynaklandil o nedenle ek bir aciklama olacakmis gibi dusunmeyin ya da buna gore plan yapmayin. cekilis yonergelerinde yer alan bir durum degil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum