Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

• selam,doktor randevumuz sorunsuz geçti.Son 2 gün kaldı,7 aydır bekliyoduk bu zamanı.İnsan zaman yaklaştıkca bir tedirgin oluyor ya vermezlerse diye.Umarım sıkıntısız geçer,herkesin gönlüne göre olur.Salı günü güzel haberle gelmek dileğiyle..

• @denizbilmez F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri) içinde söyledi:

selam,doktor randevumuz sorunsuz geçti.Son 2 gün kaldı,7 aydır bekliyoduk bu zamanı.İnsan zaman yaklaştıkca bir tedirgin oluyor ya vermezlerse diye.Umarım sıkıntısız geçer,herkesin gönlüne göre olur.Salı günü güzel haberle gelmek dileğiyle..

Merak etmeyin, dosyanizda problem olabilecek bir sey yok kanimca 🙂 Bol sanslar simdiden, mutlu haberlerinizi bekliyoruz...

• sayın @crazycells,
    -arşivli adli sicil kaydı
    -evlilik cüzdanı
    -banka cüzdanı
    -diplomam
    -pasaportlar
    -sağlık raporlarımız
    -arşivli nufüs kaydı
    -askerlik belgesi
    -ais kayıt belgemiz
    -Form I-864 ve W2 belgemizi
    topladık.Unuttuğumuz bir şey var mıdır? teşekkürler.

sayın @crazycells,
    -arşivli adli sicil kaydı
    -evlilik cüzdanı
    -banka cüzdanı
    -diplomam
    -pasaportlar
    -sağlık raporlarımız
    -arşivli nufüs kaydı
    -askerlik belgesi
    -ais kayıt belgemiz
    -Form I-864 ve W2 belgemizi
    topladık.Unuttuğumuz bir şey var mıdır? teşekkürler.

Sanirim vize icin fotograflari unutmussunuz? Bir de W2 ile birlikte 1040 formlari iyi olur.
    Askerlik belgesini TC vatandaslari icin istemiyorlar bilginize. Su yonergeyi bir daha gozden gecirin isterseniz.

https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf

Daha once NVC'ye gonderdiginiz hangi belge sizdeyse onlari da goturun.

• Merhaba,
    Ablam ABD vatandaşı ve benim için I-130 formu vasıtasıyla Green Kart -F4 vize sürecini başlatacak.
    Vizesi konusunda deneyime sahip olmadığımız için kafamda sorular oluştu.
    İlk sorum şu şekilde;
    Ben evliyim ve 2 çocuğum var.
    Bu uzun zaman alan vize süreci sonunda (sanırım 13-15 Yıl gibi bir süreç) eğer F4 vizesi almaya hak kazanırsam.
    Benimle birlikte eşim ve çocuklarım da F4 vizesi almaya otomatikman hak kazanmış oluyor mu?
    Yoksa Ben Green Kart sahibi olmaya hak kazandıktan sonra. Eşim ve çocuklarım için F2A vize kategorisi ile onlara da ayrıca bir vize başvurusu mu yapmam gerekecek?

Not: Bu başlığın konusu altında (1.sayfasında) F4 vizesinden ABD vatandaşının kardeşi, kardeşinin eşi ve çocukları da yararlanabilir diye bir ibare okudum. Bu yüzden kafamda bu şekilde bir soru oluştu.

• @crazycells gönderdiğim tüm belgeler bende.Fotoğraflar için bugün yeni çekilmeye gidicez elimizde yinede var son hal için : ).1040 belgeleri de elimizde unutmuşum yazmayı.Askerlik belgesini ne olur ne olmaz diye aldık NVC ye gönderdik diye.Başka bir şey yok tamamız galiba?Teşekkürler.

• @ali-kartal F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri) içinde söyledi:

Merhaba,
    Ablam ABD vatandaşı ve benim için I-130 formu vasıtasıyla Green Kart -F4 vize sürecini başlatacak.
    Vizesi konusunda deneyime sahip olmadığımız için kafamda sorular oluştu.
    İlk sorum şu şekilde;
    Ben evliyim ve 2 çocuğum var.
    Bu uzun zaman alan vize süreci sonunda (sanırım 13-15 Yıl gibi bir süreç) eğer F4 vizesi almaya hak kazanırsam.
    Benimle birlikte eşim ve çocuklarım da F4 vizesi almaya otomatikman hak kazanmış oluyor mu?
    Yoksa Ben Green Kart sahibi olmaya hak kazandıktan sonra. Eşim ve çocuklarım için F2A vize kategorisi ile onlara da ayrıca bir vize başvurusu mu yapmam gerekecek?

Not: Bu başlığın konusu altında (1.sayfasında) F4 vizesinden ABD vatandaşının kardeşi, kardeşinin eşi ve çocukları da yararlanabilir diye bir ibare okudum. Bu yüzden kafamda bu şekilde bir soru oluştu.

Evet, esiniz ve cocuklariniz da sizinle ayni anda Green Card almis olacaklar F4 kategorisinden. I-130 formuna onlarin bilgilerini de yazmayi unutmayin.

@crazycells gönderdiğim tüm belgeler bende.Fotoğraflar için bugün yeni çekilmeye gidicez elimizde yinede var son hal için : ).1040 belgeleri de elimizde unutmuşum yazmayı.Askerlik belgesini ne olur ne olmaz diye aldık NVC ye gönderdik diye.Başka bir şey yok tamamız galiba?Teşekkürler.

Bence de her sey tamam gorunuyor 🙂 bol sanslar...

• @crazycells
    cevap için teşekkürler.
    Sürece yeni başlıyorum takıldığım noktalarda sorularım olacaktır.
    Sorularıma cevap verirseniz çok müteşekkir olurum.
    Sürecin ilk aşamasında
    I-130 Formunda istenilen alanları eksiksiz doldurduktan sonra.

Başvuru sahibi (ablam) ve benim, I-130 formunun ekinde göndermemiz gerek evraklar tam olarak nelerdir?

1 – Ablamın ABD vatandaşlığını kanıtlayan kimlik vs. Türkiye doğumlu olduğu için TR nüfus müdürlüğünden alınmış kardeş olduğumuzu kanıtlayan Vukuatlı nüfus örneğini bu aşamada formun ekinde göndermeli miyiz?

2 – Benim Vukuatlı Nüfus Örneğim. Pasaport ön nüshası. (Ayrıca eşim ve çocuklarım içinde Pasaport ön nüshaları) bu aşamada form ekinde gönderilmesi gerekli mi?

• Selam,bugün vizemiz onaylandı.Tüm belgeler tamdı hiç bir sıkıntı olmadı diğer başlığa yazmamıştım ama buraya şunu belirteyim;bizden w2,1040 ve banka cüzdanı kağıdı istenmedi.Hanımefendi o kadar çok tatlı ve güler yüzlüydü ki, ilk gülümsemesinden sonra sevinmeye başladım.Umarım herkesin kalbine göre olur kimse üzülmez ,çok stresli ve yorucu bir süreç fakat o vize onayını duymayı tarif edemem.@crazycells , tekrardan her şey için çok teşekkürler.

@crazycells
    cevap için teşekkürler.
    Sürece yeni başlıyorum takıldığım noktalarda sorularım olacaktır.
    Sorularıma cevap verirseniz çok müteşekkir olurum.
    Sürecin ilk aşamasında
    I-130 Formunda istenilen alanları eksiksiz doldurduktan sonra.

Başvuru sahibi (ablam) ve benim, I-130 formunun ekinde göndermemiz gerek evraklar tam olarak nelerdir?

1 – Ablamın ABD vatandaşlığını kanıtlayan kimlik vs. Türkiye doğumlu olduğu için TR nüfus müdürlüğünden alınmış kardeş olduğumuzu kanıtlayan Vukuatlı nüfus örneğini bu aşamada formun ekinde göndermeli miyiz?

2 – Benim Vukuatlı Nüfus Örneğim. Pasaport ön nüshası. (Ayrıca eşim ve çocuklarım içinde Pasaport ön nüshaları) bu aşamada form ekinde gönderilmesi gerekli mi?

Su konuyu incelediniz mi acaba? Sanirim ilk iki iletide sizin sorularinizin cevabi kapsamli olarak yaziyor...

https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular

• @crazycells
    Hangi belgelerin gerektiğine Verdiğiniz linkten ulaştım çok teşekkürler.
    Belgeleri yanlış hazırlamamak adına kafamdaki soruları netleştirmek için biri kaç sorum daha olacak.
    1 – Green kart alacak kişilerin şu anki ve önceki evliliklerine ait dokümanların fotokopileri isteniyor.
    Şuan ki evliliğim ikinci evliliğim olduğu için mevcut Aile(evlilik) cüzdanı fotokopisi ekleyeceğim. İlk evliliğime ait Aile cüzdanım yok ( mahkemeden boşamanın resmi olarak sonlandığına dair belgeyi almam yeterli olacak mı?)
    2- ABD Vatandaşı ablam ve benim aramda aile ilişkilerini gösteren belge (doğum belgesi) isteniyor.
    Bunun için ablam ve benin ayrı ayrı Vukuatlı nüfus Örneğini istenen belgeler arasına eklememiz gerekiyor mu? Yoksa sadece benim Vukuatlı Nüfus Örneği bilgimi eklemem yeterli mi?
    Vukuatlı Nüfus Örneğini E-Devlet üzerinden almak yeterli mi? Yoksa bizzat Nüfus Müdürlüğüne gidip kaşeli ıslak imzalı belge almamız mı gerekecek?
    3- ABD vatandaşı Sponsorun (Ablam) isteten belgeleri arasında Doğum belgesi isteniyor.
    Bu belge Türkiye den Ablam için alınmış Vukuatlı Nüfus Örneği mi oluyor.

Ayrıca Boşanma ve Vukuatlı Nüfus Örnekleri için İngilizce çevirileri gerekli mi? Türkçe nüshalarını koymamız yeterli olacak mı?

@crazycells
    Hangi belgelerin gerektiğine Verdiğiniz linkten ulaştım çok teşekkürler.
    Belgeleri yanlış hazırlamamak adına kafamdaki soruları netleştirmek için biri kaç sorum daha olacak.
    1 – Green kart alacak kişilerin şu anki ve önceki evliliklerine ait dokümanların fotokopileri isteniyor.
    Şuan ki evliliğim ikinci evliliğim olduğu için mevcut Aile(evlilik) cüzdanı fotokopisi ekleyeceğim. İlk evliliğime ait Aile cüzdanım yok ( mahkemeden boşamanın resmi olarak sonlandığına dair belgeyi almam yeterli olacak mı?)
    2- ABD Vatandaşı ablam ve benim aramda aile ilişkilerini gösteren belge (doğum belgesi) isteniyor.
    Bunun için ablam ve benin ayrı ayrı Vukuatlı nüfus Örneğini istenen belgeler arasına eklememiz gerekiyor mu? Yoksa sadece benim Vukuatlı Nüfus Örneği bilgimi eklemem yeterli mi?
    Vukuatlı Nüfus Örneğini E-Devlet üzerinden almak yeterli mi? Yoksa bizzat Nüfus Müdürlüğüne gidip kaşeli ıslak imzalı belge almamız mı gerekecek?
    3- ABD vatandaşı Sponsorun (Ablam) isteten belgeleri arasında Doğum belgesi isteniyor.
    Bu belge Türkiye den Ablam için alınmış Vukuatlı Nüfus Örneği mi oluyor.

Ayrıca Boşanma ve Vukuatlı Nüfus Örnekleri için İngilizce çevirileri gerekli mi? Türkçe nüshalarını koymamız yeterli olacak mı?

1. Evet, bosanma karari yeterli olur.

2. Sadece sizinki de yetmeli aslinda, temelde ayni belge... ama bu belgeyi almak zor olmadigindan alip ekleyebilirsiniz. E-devlet veya nufus mudurlugu farketmez. Eksik belge olarak gorunmesin, surec gereksiz yere uzar.

3. Dogum belgesi, nufus kayit ornegi oluyor; ama ABD vatandasligini kanitlamak icin gerekiyorsa o durumda ablanizin nasil vatandas oldugu onemli. Eger sonradan vatandas olduysa "Naturalization" belgesi, eger dogustan olduysa "Dogum Sertifikasi" gerekecek.

Hayir, maalesef I-130 basvurusu icin Turkce olan tum belgeleri Ingilizce'ye cevirmeniz gerekiyor. Isin USCIS tarafi sadece ingilizce gerceklesiyor, fakat NVC/Konsolosluk tarafinda Ingilizce/Turkce farketmiyor.

• @crazycells
    Bu bilgiler için de teşekkürler.
    Bende İlk aşamadan ziyade ikinci aşamaya (NVC) geçtiğimiz süreçte İngilizce çeviri belgeler gerekir diye düşünüyordum. Şimdi afalladım. 🙂
    Uygulama böyleyse yapacak bir şey yok. İstenilen neyse o nu gerçekleştireceğiz.
    Ben şimdi Mahkemeden boşanma kararı alıp.
    Çeviri bürosuna gidip bu resmi boşanma kararını ve Nüfus Müdürlüğü veya E-devlet üzerinden aldığım Vukuatlı Nüfus Örneklerini İngilizceye mi çevirttireceğim?
    Vukuatlı Nüfus Örneği formatını düşününce, bu formatta nasıl çeviri yapıyorlar kafamda çok canlandırmadım.
    İstanbul da bu işler de deneyimli yeminli çeviri işleri yapan kişi ve kurum varsa yönlendirebilir misiniz?

Evet Doğum belgesi Ablamın ABD vatandaşlığını kanıtlamak için gereken bilgiler arasında isteniyordu.

Ablam daha sonra evlilik yaptığı için ABD vatandaşı oldu, o vakit doğum belgesi gerek olmadan sizin bahsettiğiniz “Naturalization” belgesini evraklar arasına eklememiz yeterli olacaktır diye anlıyorum.
    Doğum belgesine bu duruma da gereksinim varsa Türkiye den Vukuatlı Nüfus Örneğini de alıp bu belgeyi de İngilizceye çevireceğim diye anlıyorum. Buna gerek var mı?

• @denizbilmez Hayırlı Olsun. tamamı 13 yıl sürdü galiba

@crazycells
    Bu bilgiler için de teşekkürler.
    Bende İlk aşamadan ziyade ikinci aşamaya (NVC) geçtiğimiz süreçte İngilizce çeviri belgeler gerekir diye düşünüyordum. Şimdi afalladım. 🙂
    Uygulama böyleyse yapacak bir şey yok. İstenilen neyse o nu gerçekleştireceğiz.
    Ben şimdi Mahkemeden boşanma kararı alıp.
    Çeviri bürosuna gidip bu resmi boşanma kararını ve Nüfus Müdürlüğü veya E-devlet üzerinden aldığım Vukuatlı Nüfus Örneklerini İngilizceye mi çevirttireceğim?
    Vukuatlı Nüfus Örneği formatını düşününce, bu formatta nasıl çeviri yapıyorlar kafamda çok canlandırmadım.
    İstanbul da bu işler de deneyimli yeminli çeviri işleri yapan kişi ve kurum varsa yönlendirebilir misiniz?

Evet Doğum belgesi Ablamın ABD vatandaşlığını kanıtlamak için gereken bilgiler arasında isteniyordu.

Ablam daha sonra evlilik yaptığı için ABD vatandaşı oldu, o vakit doğum belgesi gerek olmadan sizin bahsettiğiniz “Naturalization” belgesini evraklar arasına eklememiz yeterli olacaktır diye anlıyorum.
    Doğum belgesine bu duruma da gereksinim varsa Türkiye den Vukuatlı Nüfus Örneğini de alıp bu belgeyi de İngilizceye çevireceğim diye anlıyorum. Buna gerek var mı?

USCIS , Icisleri bakanligi'na bagli 🙂 , o nedenle Turkce bilmiyorlar 🙂 USCIS'le yazismalar ve basvurular hep Ingilizce olmali.

Evet, yeminli tercuman cevirileri yetmeli, ayrica notere gerek yok. Benim bildigim bir tercuman yok maalesef, ama sanirim forumda bunun konusunu acabiliriz. Baskalari icin de lazim olabilir...

O durumda naturalization belgesi gerekecek sadece.

I-130 sayfasinda document checklist vardi, oradan teker teker giderseniz hicbir belge eksik kalmaz:
    https://www.uscis.gov/i-130

• @ashley
    Merhaba.

Bir soru sormak istiyorum
    (Eşimin ve benim green card serüvenimiz abimin vatandaşlık almasından sonra “kız kardeşim için de başvurayım” demesi ile başladı.) demişsiniz.

Bende bu sürece yeni başlıyorum.
    Benimde ablam, benim adıma başvuru başlatacak.
    Sürecin sonunda green kart almaya hak kazanırsam eşim ve çocuklarımda benimle birlikte green kart almayı hak edecekler mi?

sizin , eşiniz ve çocuklarınız varsa hepinizin green kart onaylanma süreci nasıl gelişti.

Sizinle birlikte eşinizde aynı anda green kart alma hakkı kazandı mı?

• @crazycells Merhaba, Öncelikle bu günde kadar yapmış olduğunuz yönlendirme ve cevaplarınız için teşekkür ederiz.Sürecimiz gayet olumlu giderken mülakat sonunda eşimin (Asıl talihli) vizesinin onaylandığı, benim ise idari sürece kaldığım bilgisi verilerek pasaportum ve yanında bilgilendirme formu verildi.Bu günde konsolosluktan DS 5535 formu gönderildi ve en kısa sürede doldurup geri göndermemiz isteniyor .Form ile ilgili bir kaç sorum olacak;

• DS 260 Formu doldurulurken son 15 yıl içinde ikamet edilen adresler ve çalışılan işyerleri ile ilgili bilgiler doldurulmuştu. DS5535 formunda aynı bilgiler soruluyor yeniden bu forma aynı bilgileri yazmaya gerek var mı? (2 ay kadar önce zorunlu adres değişikliği yapmıştık mülakatta bu durum ile ilgili herhangi bir soru ile karşılaşmadık tekrar belirtmeye gerek var mı? )

• Formda eski pasaportlar ile ilgili bilgi isteniyor,Bundan önceki pasaportumu emniyet alıp iptal etmişti.Numarasını bulamıyorum, bu konuyu nasıl çözebilirim.

Cevaplarınız için teşekkür ederiz.

• @burhak F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri) içinde söyledi:

@crazycells Merhaba, Öncelikle bu günde kadar yapmış olduğunuz yönlendirme ve cevaplarınız için teşekkür ederiz.Sürecimiz gayet olumlu giderken mülakat sonunda eşimin (Asıl talihli) vizesinin onaylandığı, benim ise idari sürece kaldığım bilgisi verilerek pasaportum ve yanında bilgilendirme formu verildi.Bu günde konsolosluktan DS 5535 formu gönderildi ve en kısa sürede doldurup geri göndermemiz isteniyor .Form ile ilgili bir kaç sorum olacak;

• DS 260 Formu doldurulurken son 15 yıl içinde ikamet edilen adresler ve çalışılan işyerleri ile ilgili bilgiler doldurulmuştu. DS5535 formunda aynı bilgiler soruluyor yeniden bu forma aynı bilgileri yazmaya gerek var mı? (2 ay kadar önce zorunlu adres değişikliği yapmıştık mülakatta bu durum ile ilgili herhangi bir soru ile karşılaşmadık tekrar belirtmeye gerek var mı? )

• Formda eski pasaportlar ile ilgili bilgi isteniyor,Bundan önceki pasaportumu emniyet alıp iptal etmişti.Numarasını bulamıyorum, bu konuyu nasıl çözebilirim.

Cevaplarınız için teşekkür ederiz.

• Hayir, eger her seyi yazdiysaniz bir daha yazmaya gerek yok. 2 ay onceki de problem degil, ama isterseniz bunu tek ekleme olarak bildirebilirsiniz.

• Eski pasaportunuzla yaptiginiz islemleri dusunun, belki bulmak icin bir yol akliniza gelir. Maalesef eger sizin kayitlarinizda yoksa nasil bulacaginizi ben de bilmiyorum.

• @crazycells .Teşekkür ederiz.
    Yanlış anlamadıysam DS5535 formunun amacı, DS260 formu düzenlenirken unutulan veya eksik girilen bilgilerin tamamlanması diye düşünüyorum.

Bu arada eski pasaport bilgilerine Nüfus Müdürlüğüne giderek ulaştık.Protokol belgesi olarak veriliyor.

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    6k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k