Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS sonrasi diger aile uyeleri icin konsoluslukda gocmen visa randuvusu


  • Merhabalar esim kardesi uzerinden F4 katogorisinde 2 ay once green kart aldi.Yillar once basvuru yapmistik esim 3 yil once abd deye visa alip gitmisti sira yeni geldiginden kartini yeni aldi.ilk bas vuruda benim ve oglumunda isimleri vardi fakat biz 3 yil once abd ye kendisiyle gidemedik hala turkiyedeyiz simdi kendisi kart aldikdan sonra bizim Turkiye deki islemerimiz icin nasil devam etmeliyiz ? Ilk basvuruya yazili oldugumuz icin F4 le devam edilebilir degilmi ?yoksa esim bizim icin ayricami basvuru yapmalimi genel surec icin bilgi verirseniz sevinirim Tesekkurler.


  • @nazli AOS sonrasi diger aile uyeleri icin konsoluslukda gocmen visa randuvusu içinde söyledi:

    Merhabalar esim kardesi uzerinden F4 katogorisinde 2 ay once green kart aldi.Yillar once basvuru yapmistik esim 3 yil once abd deye visa alip gitmisti sira yeni geldiginden kartini yeni aldi.ilk bas vuruda benim ve oglumunda isimleri vardi fakat biz 3 yil once abd ye kendisiyle gidemedik hala turkiyedeyiz simdi kendisi kart aldikdan sonra bizim Turkiye deki islemerimiz icin nasil devam etmeliyiz ? Ilk basvuruya yazili oldugumuz icin F4 le devam edilebilir degilmi ?yoksa esim bizim icin ayricami basvuru yapmalimi genel surec icin bilgi verirseniz sevinirim Tesekkurler.

    Sayin @nazli,
    Göçmen vizesi çıkan ile beraber ABD’ye giriş yaparsanız veya vize çıktıktan ilk altı ay içinde göçmen vizesi çıkan ile ABD’ye giriş yaparsanız buna accompanying ( yanında gelen) prosedürü ile ABD’ye giriş yapmak denir. Eğer ana göçen kişi göçtükten altı ay sonrasında vize başvurusundaki diğer aile üyeleri ABD’ye giriş yapacaklar ise follow to join (gidenle birleşme) proseudurunu izlemeniz gerekecektir. Genelde yeni bir başvuruya gerek yoktur. Ancak esiniz statü değiştirirse örneğin ABD vatandaşı olursa follow to join (gidenle birleşme) prosedürü ile giriş yapma hakkinizi kaybedersiniz. Esinizin ve sizin detaylı durumunuza bakıp bir problem olmadığı taktirde follow to join prosedürünü yapmak uygun olur. Ayrıca esiniz yeşil kart ile ABD’de yaşamıyor ise yeşil kart hakkini kaybetmemesi için almanız gereken tedbirler vardır. Esiniz yeşil kartını kaybederse sizler de follow to join (gidenle birleşme) haklarınızı kaybedersiniz.
    Teşekkürler.


  • Tesekkur ederim sayin Claudia form ì 824 nisan ayinda doldurduk esim abd de yasiyor .2 ay suredir case nomaramizi aldik .uscis sitesinde processing time 8-12 ay gosteriyor .Bizi bekliyen surec hakkinda bilgi verebilirmisiniz ?


  • @nazli AOS sonrasi diger aile uyeleri icin konsoluslukda gocmen visa randuvusu içinde söyledi:

    Tesekkur ederim sayin Claudia form ì 824 nisan ayinda doldurduk esim abd de yasiyor .2 ay suredir case nomaramizi aldik .uscis sitesinde processing time 8-12 ay gosteriyor .Bizi bekliyen surec hakkinda bilgi verebilirmisiniz ?

    Su konudan sureci ogrenebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1423/f4-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-kardesleri


Benzer Başlıklar

  • Amerika Dava Katilim icin vize

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    228 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mehmetakbulut, içinde söyledi: Amerika Dava Katilim icin vize Merhaba, Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim. Şimdiden Teşekkürler Sayin @mehmetakbulut, oncelikle cok gecmis olsun. Davaya katilmak ve ozellikle de davada sahit olmak icin ABDye turistik vize alabilirsiniz. Ancak sizin anlattiginiz kaza turu ozel bir dava turudur adi personal injury/traffic accident olup her eyalette farkli kurallara tabi oldugu icin kazanin oldugu eyalette bu konuda uzman bir avukata basvurmaniz gerekir. Bu tur davalari avukatlar yuzde uzerinden yuruturler ve sizden para almazlar. Kazanacaklari oranin bir kismini sizden alirlar. Ayrica bu konuda danismanlik icin de ucret almazlar.
  • Konkordato, çek cezası ve göçmen vizeye etkileri

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    206 Bakış
    4
    @Claudia-J-Muslu teşekkür ederim öncelikle F2A sponsorum eşim olmayacak bu durumda yinede bizi olumsuz etkiliyor mu acaba biraz tedirgin oldum daha sonuçta biz F2a için süre biraz uzun olduğu için RE entry permit almak istedik bizi daha aydınlata bilirmisiniz kolay gelsin
  • 21 Yas ustu icin aile talebi hakkinda

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    8
    0 Oy
    8 İleti
    509 Bakış
    B
    Bize bu platformu olusturarak hayatimizi kolaylastiran sayin @crazycells ile degerli bilgilerini esirgemeyerek ayrintili yanitlar ileten sayin @Claudia-J-Muslu tekrar tesekkur ederimtum yardimlariniz icin, iyi ki varsiniz . Saygilarimla.
  • 1 Oy
    2 İleti
    173 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Cansu-Tacettin, içinde söyledi: Ailemin bana yesil kart icin sponsor olmasi icin yapilmasi gerekenler Merhaba, Ben universite egitimimi Boston'da tamamladim ve suan OPT ile bir senedir calisiyorum. Bu sene OPT STEM Extension a basvurdum ve yeni EAD kartimi bekliyorum. Ancak gecen sene 2019 yilinda aileme yesil kart cikti. Maalesef ben 21 yasinda oldugum icin ben yararlanamadim. Ben de bu sene aile sponsorlugu icin olan sartlari arastirmaya basladim. I-485 ve I-130 formunu buldum ancak tam ne yapmam gerektigini ve farklarini anlayamadim. Bana bu iki formun farki ve yapmam gerekenler hakkinda fikir verebilir misiniz? Tesekkuler! Sayın @Cansu-Tacettin , Öncelikle ailenize tebrikler. I-130 formu aile bağlarınızı gösterip ailenizin sizi ABD’ye getirmek için yapacağı ilk başvuru formudur. I-485 ise vize numarası olması ve ABD’de statü içinde olduğunuz durumda ABD’de herhangi bir vize statüsünden göçmen vizesine statü değişikliği geçiş başvurusudur. Bazı durumlarda her ikisi birden sunulur. Ailenizin size buğun yapacağı bir başvuru vize bülteninde F2B kategorisi altında değerlendirilir. ( Yeşil kartlının evli olmayan 21 yas ustu çocukları) https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2020/visa-bulletin-for-august-2020.html Vize numaraları her ay değişebilir. Bugün itibari ile yapılan bir başvuru için evlenmediğiniz takdirde 5 yıllık bir bekleme suresi söz konusudur. Eğer bu süreçte evlenirseniz başvurunuz otomatik olarak sona erer. Aileniz ABD’li olduktan sonra evli iseniz bile size yine başvurabilirler. Sizin çalışma izniniz 3 yılda biteceği ve vizenizin çıkması en az 5 yılı bulacağı için sizin bu süreçte stratejik hareket etmeniz önemli ve gerekli olacaktır. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum