Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS sonrasi diger aile uyeleri icin konsoluslukda gocmen visa randuvusu

• Merhabalar esim kardesi uzerinden F4 katogorisinde 2 ay once green kart aldi.Yillar once basvuru yapmistik esim 3 yil once abd deye visa alip gitmisti sira yeni geldiginden kartini yeni aldi.ilk bas vuruda benim ve oglumunda isimleri vardi fakat biz 3 yil once abd ye kendisiyle gidemedik hala turkiyedeyiz simdi kendisi kart aldikdan sonra bizim Turkiye deki islemerimiz icin nasil devam etmeliyiz ? Ilk basvuruya yazili oldugumuz icin F4 le devam edilebilir degilmi ?yoksa esim bizim icin ayricami basvuru yapmalimi genel surec icin bilgi verirseniz sevinirim Tesekkurler.

• @nazli AOS sonrasi diger aile uyeleri icin konsoluslukda gocmen visa randuvusu içinde söyledi:

Merhabalar esim kardesi uzerinden F4 katogorisinde 2 ay once green kart aldi.Yillar once basvuru yapmistik esim 3 yil once abd deye visa alip gitmisti sira yeni geldiginden kartini yeni aldi.ilk bas vuruda benim ve oglumunda isimleri vardi fakat biz 3 yil once abd ye kendisiyle gidemedik hala turkiyedeyiz simdi kendisi kart aldikdan sonra bizim Turkiye deki islemerimiz icin nasil devam etmeliyiz ? Ilk basvuruya yazili oldugumuz icin F4 le devam edilebilir degilmi ?yoksa esim bizim icin ayricami basvuru yapmalimi genel surec icin bilgi verirseniz sevinirim Tesekkurler.

Sayin @nazli,
    Göçmen vizesi çıkan ile beraber ABD’ye giriş yaparsanız veya vize çıktıktan ilk altı ay içinde göçmen vizesi çıkan ile ABD’ye giriş yaparsanız buna accompanying ( yanında gelen) prosedürü ile ABD’ye giriş yapmak denir. Eğer ana göçen kişi göçtükten altı ay sonrasında vize başvurusundaki diğer aile üyeleri ABD’ye giriş yapacaklar ise follow to join (gidenle birleşme) proseudurunu izlemeniz gerekecektir. Genelde yeni bir başvuruya gerek yoktur. Ancak esiniz statü değiştirirse örneğin ABD vatandaşı olursa follow to join (gidenle birleşme) prosedürü ile giriş yapma hakkinizi kaybedersiniz. Esinizin ve sizin detaylı durumunuza bakıp bir problem olmadığı taktirde follow to join prosedürünü yapmak uygun olur. Ayrıca esiniz yeşil kart ile ABD’de yaşamıyor ise yeşil kart hakkini kaybetmemesi için almanız gereken tedbirler vardır. Esiniz yeşil kartını kaybederse sizler de follow to join (gidenle birleşme) haklarınızı kaybedersiniz.
    Teşekkürler.

• Tesekkur ederim sayin Claudia form ì 824 nisan ayinda doldurduk esim abd de yasiyor .2 ay suredir case nomaramizi aldik .uscis sitesinde processing time 8-12 ay gosteriyor .Bizi bekliyen surec hakkinda bilgi verebilirmisiniz ?

• @nazli AOS sonrasi diger aile uyeleri icin konsoluslukda gocmen visa randuvusu içinde söyledi:

Tesekkur ederim sayin Claudia form ì 824 nisan ayinda doldurduk esim abd de yasiyor .2 ay suredir case nomaramizi aldik .uscis sitesinde processing time 8-12 ay gosteriyor .Bizi bekliyen surec hakkinda bilgi verebilirmisiniz ?

Su konudan sureci ogrenebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1423/f4-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-kardesleri

Benzer Başlıklar

• Şu an göçmen miyim, değil miyim?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    327 Bakış
    crazycellsC
    @Adventure00, içinde söyledi: Şu an göçmen miyim, değil miyim? @Claudia-J-Muslu Teşekkürler cevabınız için, bu konuyu bir özel avukata danışma kararı aldım, şu anda Ankara'dayım, sizden nasıl randevu alabilirim veya Ankara'da önerebileceğiniz bir avukat var mı? Muslu Hukuk Burosu'nun iletisim bilgilerine suradan ulasabilirsiniz: http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/
  • Statu karisikligi ve DV2022 icin AOS islemleri

2
    0 Oy
    2 İleti
    233 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ebru-Şahan, içinde söyledi: Statu karisikligi ve DV2022 icin AOS islemleri Merhaba, yaklaşık 2 yıldır Amerika'dayim. Turist vizeyle gelip is kurmak icin islemlere başladım o sirada uzatmalar yaptım pandemiden dolayı, uzatmalarım once kabul edildi daha sonra kanıt talebine dönüş yapmadigim icin reddedildi ve uzatma kagitlarimin seri numaraları da birbirine karistirildi. Bir kaç ay once de removal proceedings kapsamında mahkeme kagidi aldim.Bu sene green card cikti, DV2022. Su an burada güzel bir is kurdum ticaret yapiyorum ancak immigration konum maalesef çok karisik. Immigration islerim bu kadar karmasikken, bu statu ile AOS ile green card icin başvuru yapabilir miyim ? Sayın @Ebru-Şahan , ABD’de statü değiştirebilmek için statü içinde bulunmak ve olduğu statünün şartlarını ihlal etmemiş olmak gerekir. Bir takım istisnaları vardır, bunlar genelde ABD’li yakın bir akraba gerektirir. Sizin statü ihlaliniz var ise statü değişikliği talebiniz ret olur. Bazen “nunc pro tunc” başvurusu ile geçmişe yönelik yapılmış olan hatalar düzeltilebilir. Gelecek haftalarda “nunc pro tunc” başvurusu ile ilgili bilgi paylaşacağız ve ne olduğunu daha detaylı öğrenebilirsiniz. Özellikle USCIS’in kendi hatası ise bu tip bir başvuru statü değişikliği yapmanızın yolunu açabilir. Bu konu ile ilgili bir mahkeme kararına bakabilirsiniz. Nunc pro tuncla ilgili kişim özellikle sayfa 6 ve 8 arasıdır. https://www.uscis.gov/sites/default/files/err/D13 - Non-Immigrant Religious Workers/Decisions_Issued_in_2011/Jan252011_01D13101.pdf Teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    383 Bakış
    ModeratorM
    @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @claudia-j-muslu Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, DV 2020 talihlisiyim ve Amerika’da uzun yıllardır H2b vizesi ile çalışıyorum. Bu yaz Eylül ortası gibi şirketim extension işlemlerine başlayacak. DS-260 formunu doldurup KCC'ye gonderirsem, H2B vizesi uzatma basvurumu olumsuz etkiler mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Sayin @kushajj, Bazı göçmen vizeleri ile bazı göçmen olmayan vizelere aynı zamanda başvurmak sorun yaratabilir bazılarında ise sorun yaratmaz. Burada belirleyici olan durum başvurduğunuz göçmen olmayan vizenin genelde dual intent (ikili niyete uygun) bir vize olup olmadığıdır. Örneğin H-1B dual intent bir vize olup göçmen olmayan vize kategorisinde olsa da ayni zamanda göçmen vizesine de başvurabilirsiniz. H2B genelde ikili niyete izin vermeyen bir vizedir. Yani H2B vizesini almak için Türkiye’de bir ikametgâhınız olması ve ona dönme niyetinizi konsolosluğa iletmeniz gerekir. Bu ise DV lotaryası ile çelişen bir durum olduğu için size problem yaratabilir. Teşekkürler. Çok teşekkürler. Peki aynı durum extensionlar için de geçerli olur mu? Extension durumunda konsolosluk ile muhattap olma durumunuz olmadığı için, farklı bir yaklaşımları olur mu? Extensionlar Vermont Service Center’dan, Lottery ise Kentucky’den yonetiliyor bildigim kadariyla. Birbirleriyle kontak kurma durumu olur mu? İyi çalışmalar. Sayin @kushajj , basvurularinizda birbirleriyle celisen ifadelerde bulunmamalisiniz. Zaten ilk sorunuzla benzer bir soru sordugunuz icin Claudia Hanim'in yukaridaki cevabini inceleyebilirsiniz.
  • AOS vs Consular Processing

5
    2 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    ModeratorM
    @hüseyin Bu bolumu kullanmak icin net bir sorunuz olmali: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k