Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @evrenvetorpil (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    Selam arkadaslar
    Ben de anneme turist vizesine basvurdum 20 gun sonra gorusmeye girecek. 2 ay sonra dogum yapacagim yanimda olmasi icin basvurduk. 1.5 ay once de babami kaybettik. Vefatinin yeni oldugunu gorurlerse annemin geri donmeyecegini dusunurler mi? Doguma gelecegini bile soylemese diyoruz oyle soyleyip vize alamayan tanidiklarimiz var, sadece moral olsun diye 2 ay kalip gelecegim gercekten de anneme ustune para verseniz kalmaz onu ah bi bilseler

    su konu size daha cok yararli olabilir:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1335/abd-vatandasi-ve-gocmen-yakinlarinin-b1-b2-vize-basvurulari

    Basiniz sagolsun.


  • Arkadaşlar turist vizesi için gerekli evrak listesini ayrıntılı olarak (belge isimleriyle) paylaşabilir misiniz? yada nerde bulabilirim?
    konsolosluk sitesinde ayrıntı bulmadım. teşekkür ederim.


  • @mihmandar (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    Arkadaşlar turist vizesi için gerekli evrak listesini ayrıntılı olarak (belge isimleriyle) paylaşabilir misiniz? yada nerde bulabilirim?
    konsolosluk sitesinde ayrıntı bulmadım. teşekkür ederim.

    Pasaport, form ve fotograf disinda boyle bir gereklilik listesi yok aslinda siz ilgili olan tum belgeleri yaninizda goturun; ilk iletiyi bir daha okuyun isterseniz. Seyahatinizi ve Turkiye ile olan iliskileri gosteren ve ilgili olabilecek tum resmi belgeleri yaninizda tasiyin.

    Resmi sitede de bu sekilde yaziyor:

    alt metni

    Ama aslinda forumda boyle bir liste olusturmak iyi olabilir, en azindan insalara fikir verir ve zamanla eklemeler yapariz. Birkac gun icerisinde ilk iletiye derleme bir belge listesi tasiyacagim.


  • boyle bır lıste yapılabılır ancak yapılmasa bence daha mantıklı. neden?

    türk insanı doğası gereği her şeyi abartmaya yatkın bir toplum. @crazycells 'in dediği gibi abd aslında 3 evrakı kesin olarak kalanı ise kişinin durumuna göre istiyor. yani turist olarak gidiyorsan örneğin ülkene dönmek için kanıt niteliğindeki evrakları hazırlamanı bekliyorlar. fakat durum biz türkler tarafından abartılınca ortaya inanılmaz şeyler çıkıyor.

    Almanyadan bu sene yine vize aldım. sadece 3 adet evrakla. benimle aynı durumda birisi ise 12-13 tane evrak hazırlamış gelmiş. konsoloslukta(evet konsolosluğa girerek kendi işlemimi kendim yaptım idata vfs global kullanmadım ben) çalışan görevliler çıldırıyor gelen evrakları görünce. bunu niye getirdin? bu nedir? biz bunu istemedik ki?! diyerek evrakları ayıklayıp kalanını iade ediyorlar. fakat bu abartılı "kanıt" girişimleri yüzünden konsolosluk bile pes etmiş tapu vs getirilince şaşırmıyor artık. Bizzat bana söylenilen şeydir; "istediğimiz evraklar belli, tapu,araba ruhsatı vs bizim için bir şey ifade etmiyor bunlar biraz daha az değer ile hemen nakite dönebilecek şeyler. ülkeye dönüleceğine kanıt değil" hatta şöyle bir diyalogum oldu konsolosluk görevlisiyle, abd vizem var aynı pasaportta ve schengen vizelerim de var almanyadan alınmış buna rağmen daha uzun vize verilip verilmeyeceğini sordum. abd vizesinin bilgilerini sisteme girdi ve vizenin olması bir anlam ifade etmiyor eğer abd ye girip geri dönmüş olsaydın o zaman çok büyük anlamı olacaktı konsolosluğumuz için" durum aynen bu.

    o nedenle biz burada bir listeye yapmaya kalksak, abd konsolosluğunun umurunda bile olmayan bir çok evrakı yinede hazırlayacak insanlar. zira bu forum dışında "abd vizesi" yazıp nette gezindiğiniz de annenizin kızlık soyadının yazılı olduğu belge dışında her şeyi yazıyorlar listeye.

    şu videodaki yalan yanlış bilgileri adamın anlatış şekline bakarsanız demek istediğim daha net anlaşılır. konsolosluğun sitesinde herkesin göreceği bir yere kesinlikle uçak bileti vs almayın denilmesine rağmen adam olmazsa olmaz diye anlatıyor bunu. üstelik abd nin talebinin bu olduğu iddiasında.

    2.dakika 45.saniyeden sonrasındaki özgüvene dikkat, ancak bir cahil bu kadar kendine güvenir. KOMİK OLAN ŞU BU KADAR "BİLEN" BU ARKADAŞIMIZ VİZEYİ ALAMAMIŞ. :D

    https://www.youtube.com/watch?v=YuVZzdYgnNc


  • @crazycells merhaba biliyorsunuz greencard görüşmesi yaptım ve çözülemeyen bir ap sürecindeyim. bu durumda bizde eşim için abd vizesi için başvuru yapmaya karar verdik. çünkü ailesi orda ve bu yaz tatili sezonunu kaçırmak istemiyoruz. neyse konuya geleyim. eşim göçmen olmayan vize başvurusu yaparken ilk aşamada ds 160 doldurdu. daha sonra görüşme randevusu almak için gerekli yerleri doldurdu ancak ödeme yapmadan sayfayı kapattı ve randevu alma kısmındaki kaydını sildi. daha sonra bir mail geldi. mailin il kısmı şöyle "Bu e-posta ile başvuru sahibi kaydını sildiğiniz onaylanmaktadır. Sonuç olarak kullanıcı hesabınızla ilgili vize başvurusu (MRV) için tahsil edilmiş bir bedel bulunmaktadır.
    Yeni bir başvuru sahibi kaydı oluşturduğunuzda, ücret ödeme sayfasındaki "Mevcut MRV Ücreti Kredisini Kullan"ı seçerek mevcut MRV ücreti ödemesini kullanabilirsiniz."
    ancak biz hiç bir ödeme yapmadık o aşamada.
    acaba diyorum green card için ödediğimiz ücret mi görünüyor sistemde
    bu mümkünmü
    eğer görünüyorsa bu ödemeyi oradan yapabilir miyiz
    normalde green card için yatan para yandı biliyorum ama belki başka bir uygulama vardır 0_1560515206159_123.png


  • bu arada bir foto atmaya çalıştım konuyla ilgili beceremedim. bende profil resmi yaptım girip okursanız cevap vermeden önce iyi olur.
    resmi siteden bir yazı o.


  • Merhaba, 10 yıllık vizem Ekim ayında bitiyor. Ailemin geri kalan fertlerinin vize süreleri 6-7 yıl daha devam ediyor. Henüz kesinleşmeyen ve büyük olasılıkla son dakika belli olacak bir tatil planımız var ve Eylül ayında olacak gibi görünüyor. Bildiğim kadarıyla ülkeye girebilmek için vizenin 6 aylık geçerliliği olması gerekiyor. Daha önce bir kere yalnız bir kerede ailece tatile gitmiştik. İki sorum olacak yeni vize başvurusunu vizem bitmeden yaparsam daha mı iyi olur? (Son dakikaya sıkıştırmak istemiyorum) Ama henüz uçak bileti yada rezervasyonum yok. İkinci sorum ise ilk vizemi aldığımda çalışıyordum ama şu anda çalışmıyorum bu bir dezavantaj olur mu? Amerika seyahatimizi karşılacak mali duruma sahip olduğumu gösterebiliyorum.


  • @dustyblue Keşke cevap olarak benim videoyu izleselerrrrr :disappointed:

    https://www.youtube.com/watch?v=8jpgC6aY2fY&t=1s


  • @famel Vize bitmeden başvuru yapabilirsiniz - neticede 160 doları vermeye gönüllüsünüz onlar da bunu sorun etmez :)
    Rezervasyon vs gerekmez. Ayrıca bu başvurunuz posta başvurusu olacaktır, görüşmeye gitmenize gerek kalmayacak. Çok fazla evrak ve sorgulama olmayacağı için daha raht bir süreç olacaktır.


  • @gokce-taskiran Tesekkurler. 😊


  • @mihmandar (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    @crazycells merhaba biliyorsunuz greencard görüşmesi yaptım ve çözülemeyen bir ap sürecindeyim. bu durumda bizde eşim için abd vizesi için başvuru yapmaya karar verdik. çünkü ailesi orda ve bu yaz tatili sezonunu kaçırmak istemiyoruz. neyse konuya geleyim. eşim göçmen olmayan vize başvurusu yaparken ilk aşamada ds 160 doldurdu. daha sonra görüşme randevusu almak için gerekli yerleri doldurdu ancak ödeme yapmadan sayfayı kapattı ve randevu alma kısmındaki kaydını sildi. daha sonra bir mail geldi. mailin il kısmı şöyle "Bu e-posta ile başvuru sahibi kaydını sildiğiniz onaylanmaktadır. Sonuç olarak kullanıcı hesabınızla ilgili vize başvurusu (MRV) için tahsil edilmiş bir bedel bulunmaktadır.
    Yeni bir başvuru sahibi kaydı oluşturduğunuzda, ücret ödeme sayfasındaki "Mevcut MRV Ücreti Kredisini Kullan"ı seçerek mevcut MRV ücreti ödemesini kullanabilirsiniz."
    ancak biz hiç bir ödeme yapmadık o aşamada.
    acaba diyorum green card için ödediğimiz ücret mi görünüyor sistemde
    bu mümkünmü
    eğer görünüyorsa bu ödemeyi oradan yapabilir miyiz
    normalde green card için yatan para yandı biliyorum ama belki başka bir uygulama vardır 0_1560515206159_123.png

    Fotografi gordum, kaldirabilirsiniz. Fotograflari bir image upload sitesine yukleyip, gorsel olarak foruma aktarabilirsiniz.

    Basvuruyu yaptiginiz sitede asagida iletisim bilgileri var; ya o numarayi arayin, ya da email gonderin. Size yardimci olurlar, ben tam olarak ne oldugunu anlayamadim. Bir yanlislik olmasi muhtemel.

    Bu arada Green Card vize ucretini kabul edeceklerini sanmiyorum, ama cevabi onlardan almak lazim. Bol sanslar.

    Bu arada halihazirda beklemede olan gocmen vize basvurunuz, turist vizesi basvurunuzu olumsuz etkileyecektir diye dusunuyorum, bilginize.


  • @crazycells merhaba. Dil okullarından bir dönüş olmaz ise (ki son bir okul kaldı, ona da mail atmak için işe başlangıç saatlerini bekliyorum) B2 ye başvurmak istiyorum. Raleigh tarafında bulunacağım. Bu esnada ise 1 aylık süren dil kursları var i20 ile ilgili herhangi bir şey yapmıyorlarmış. Bir ihtimal nc den bir profesörden davet mektubu da alabilirim ama alamazsam turist olmanın yanı sıra bu kursa katılacağımı belirtmem olumsuz olarak değerlendirilebilir mi?


  • @hilal (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    @crazycells merhaba. Dil okullarından bir dönüş olmaz ise (ki son bir okul kaldı, ona da mail atmak için işe başlangıç saatlerini bekliyorum) B2 ye başvurmak istiyorum. Raleigh tarafında bulunacağım. Bu esnada ise 1 aylık süren dil kursları var i20 ile ilgili herhangi bir şey yapmıyorlarmış. Bir ihtimal nc den bir profesörden davet mektubu da alabilirim ama alamazsam turist olmanın yanı sıra bu kursa katılacağımı belirtmem olumsuz olarak değerlendirilebilir mi?

    Evet, olumsuz olarak degerlendirilebilir. Maalesef turist vizesini bu sekilde kurslar icin kullanamazsiniz. Turist vizesiyle sadece kisa sureli ve eglence amacli kurslara (yemek pisirme, orgu orme) katilabilirsiniz.


  • @crazycells haklısınız , bazı okulların yaz aylarında açtıkları kısa süreli "non-credit" programlar var, bunlara katılmak için turist vizesine başvurulabiliyor. Kızıma böyle aldık vizeyi.


  • @crazycells ds160 formunda vize görüşmesi için istanbul seçmiştik ama daha erken tarihe randuvu verdiği için ankaradan randevu aldık 21 haziran görüşmemiz var.
    sıkıntı olur mu?
    Hem ankara hem istanbul konsolosluğuna bilgi vermeli miyim ?


  • @arkben peki max kaç aya kadar olan kurslarda turist vizesi alınabildiği hakkında bilginiz var mı?


  • @mihmandar (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    @crazycells ds160 formunda vize görüşmesi için istanbul seçmiştik ama daha erken tarihe randuvu verdiği için ankaradan randevu aldık 21 haziran görüşmemiz var.
    sıkıntı olur mu?
    Hem ankara hem istanbul konsolosluğuna bilgi vermeli miyim ?

    Bir problem olmaz, su an sadece bir randevunuz var degil mi? Iki konsoloslukta ayri ayri randevu tarihi almadiniz?


  • @crazycells evet sadece Ankara dan randevu aldık


  • @hilal bizim kurs 15 günlük. Üniversiteden gelen Kabul yazısının kopyasını da başvuru formları arrasına koyduk ama bakmadılar bile.


  • @mihmandar (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

    @crazycells evet sadece Ankara dan randevu aldık

    ok, o durumda sorun olacagini sanmiyorum.


Benzer Başlıklar

  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    56k Bakış
    N
    Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum