@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2020 bekleme odası
-
@omertug DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@erkcet Vize alma oranınız %50 yani ya verirler ya vermezler. Özel olarak işinize, mesleğinize, paranıza vb. bakmıyorlar sadece doğru-yalan beyanınıza göre değerlendiriyorlar.
olasilik hesabini bu sekilde yapamazsiniz sayin @omertug

evet, iki secenek var, ya cikar ya da cikmaz, ama iki secenegin gerceklesme istatistigi ayni degil

-
@crazycells alt parametrelere girersek çıkamayız diye düz hesap yaptım biraz

-
@omertug @crazycells tesekkurler, oncesinde amerika'da 6 yil okudum maddi olarak problem de gorunmuyor fakat dv vizesinde neye dikkat ediyorlar anlamis degilim. Amacim master icin gidip sonrasinda is kurmak kafamda hep amalar var? ama ama ama???
-
Rahat olun @erkcet Amerika konusunda en deneyimli sizsiniz kazananlar arasında.İngilizce seviyenizde oldukça iyidir çok kolay iş bulabileceginizi düşünüyorum.Bu güne kadar vize alamayanlar genelde lise mezunu yada iş deneyimi olmayan arkadaşlardı.Loto ya başvuru kriterlerine sahipsiniz ki başvuru yapmışsınız bundan sonra da mülakat için gerekli kriterleri yerine getirdiğinizde vizeniz onaylanır rahat olun.Ve Türkiye de ki son zamanların tadını çıkartıp bu ne zaman mulakat zamanı beklemenin o tatlı heyecanını yaşayın.unutmayın çok güzel bir hayat sizi bekliyor.
-
@air_technic yoğunluk var hocam ya, baksanıza, eu bölgesinde enterasan şöyle dönüyr.
-
@erkcet umarım mutluluk ve başarı getirir size. Vizenin kime verilip, kime verilmeyeceğine dair kesin kriterler yok. İsmi üzerinde farklılık/çeşitlilik vizesi herkese ve her meslek grubuna açık bir vize türü. Ancak çıkan herkese de vermeyebiliyorlar. ABD bulunmuşsunuz, maddi sıkıntınız yok, neden vermesinler.
-
@honesthope ingilizce mimarlık bölümünden mezun yeni bir mimarım ve evet kendim başvurdum , herhangi bir şirket yolu ile başvurmadım . Beni benden daha çok önlemseyecek , titizlenecek bir kimsenin olmadığı kanaatindeyim o nedenle kendim dikkatlice doldurup başvurmuştum ve ilk başvurumda çıktı çok şükür

-
@entelman Çok sevindim birde sormak istediğim bir detay daha var , ingilizce mimarlık mezunuyum ve okulum NAAB yani amerikan akreditasyon ve denkliğine sahip , ülkede bu avantaj ile mimarlık yapmam veya drafter olarak başlamam mümkün mü ? Bir diğer sorumda florida'da cafe açmak için greencard sahiplerinin ne tür avantajları var ? Ülke tarafından, bu konuda kredi almamız için ne gibi destek uygulanıyor ?
-
şimdi ds260 dolduracagız , talihli eşim ikimizde form dolduracagız fakat ilk once hangimizin form doldurması gerekiyor? işleyiş nasıl olacak
-
@enes2710 önce eşinizinkini doldurun sonra da sizinkini..
-
@enes2710 Merhaba, herhangi birini doldurup kaydedip sonra tekrar doldurmaya devam edebiliyorsunuz. O nedenle ikisini de doldurup bitirip sonra da aynı zamanda gönderebilirsiniz. Zaten artık süreç ayrı ayrı işleme aşamasında olduğundan çok büyük fark yaratacağını sanmıyorum. Kolay gelsin.
-
@serotonin DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@entelman Çok sevindim birde sormak istediğim bir detay daha var , ingilizce mimarlık mezunuyum ve okulum NAAB yani amerikan akreditasyon ve denkliğine sahip , ülkede bu avantaj ile mimarlık yapmam veya drafter olarak başlamam mümkün mü ? Bir diğer sorumda florida'da cafe açmak için greencard sahiplerinin ne tür avantajları var ? Ülke tarafından, bu konuda kredi almamız için ne gibi destek uygulanıyor ?
Mühendisim ben de, bildiğim kadarıyla yorum yapayım. Diplomanızın denkliğinin olması burada hemen mimarlık yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Daha farklı programlara da iştirak edip, o programlardan da onay almanız gerekiyor. Tahmin edebileceğiniz üzere her ülkenin mevzuatı farklı. Cafe açma konusunda bir avantajınız yok. Green card size sadece özgürce yatırım yapma imkanı tanır. Sonrasında düşük faizli krediye vs başvurabilmeniz için öncelikle iyi bir kredi notunuzun olması gerekir. O da zamanla oluşan bir şey. Acele kararlar vermeyin bence. 2 düşünün 1 hareket edin. Ama öncesinde iyi bir şekilde ülkeyi, insanını, yaşadığınız eyalet ve şehri güzelce etüt edin.
-
Merhaba arkadaşlar benim ilk başvurum kazandım ama sıralama 40700, bakalım ne olacak. yine ilk 28 binde bırakırlarsa geriye mülakata giremeyen 28 bin kişi daha kalıyor, herhalde biraz ayıp olur diye düşünüyorum. ya da yedek asıl yedek açıklasınlar abi, çıktı mı çıkmadı mı net değil.
-
Case no.ların hepsinde her numaraya birebir kişi karşılığı yok aralarda boşluklar var. Mesela 10xxx le 20xxx case no.lar arasında reel anlamda 10 bin kişi yok. Aciklanmadan önceki çekiliş numaralarin da mükerrer başvuru vb. Sorunlardan kaynaklı eleme mevcut.durum boyle olunca da büyük numaralara sıra gelme ihtimali doğuyor. 28 bin iyi bi sıra .önçeki yıllarla kıyaslamak yanlis olur her yil kendi içerisinde degerlendirilmeli
-
@air_technic açıkçası bu boşluk olayını çok büyük bir etken olarak düşünemiyorum, nedir yani abi ne boşluk olabilir.40 bin case nolu kişinin 10 20 bini boşluk gibi değerlendirilip elenecek mi bir şekilde. bence asıl konu şu, kentucy nin bu yıl vereceği visa adedi nedir? biz de ona göre daha iyi bir tahmin yapabiliriz. bir de şu var geçmiş verileri yazayım hemen, 2016 ve 2017 de sırasıyla 24.000 ve 30.000 case number var bunların kaçı mülakata girmişti tam hatılamıyorum ama muhtemelen hepsi girmişti. siz biliyorsanız düzeltin lütfen. 2018 de 39.000 case number var 28 bin mülakata girmiş, 2019 da (son gc) 30.000 case number var hepsi girmiş.
buna bakınca 2020 de 55.000 case number var, yorum olarak şu an bana en mantıklı gelen yine 28 30.000 visa var max. çünkü sırası gelen her case number visa alıyor denemez benim anladığım. bunu yine dağıtıp olaysız dağılırlar, 2020 den de yine 25 30 bin kişi mülakata dahi çağrılmaz.
dediğim gibi burada asıl soru bu sene ne kadar visa verilecek bu bilgiyi bilmemiz lazım diye düşünüyorum?
-
Önceki yıllarda bu kadar yüksek numaralar yoktu yalniz @onur1696 . 2015 te oldu onda da 43XXX case no ya kadar gitmişti.
-
Arkadaşlar kcc den email önceki yıllarda 7-8 gün içinde gelmiş gördüğüm kadarıyla. Bizimki neden gecikti yada nezaman gelir bilen var mı?
-
Merhaba arkadaslar, bir sorum olacakti, biz esimle ds-260 formlarimizi doldurup gönderdik, acaba ilk asama olarak bundan baska yapmamız gerekeb birsey var midir yoksa kcc den gelecek maili mi bekleyecegiz uzun suredir cevap gelmeyince merak ettim sormak istedim teşekkürler.
-
@tugrulmecit DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Arkadaşlar kcc den email önceki yıllarda 7-8 gün içinde gelmiş gördüğüm kadarıyla. Bizimki neden gecikti yada nezaman gelir bilen var mı?
dv2020 sureci henuz baslamadi.
-
@onur1696 o bosluklar sandiginizdan cok daha onemli, bilginize.

Benzer Başlıklar
130
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum