Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

GC Kazandınız Forumdaki Haliniz Nasıl Olur ?

Göçmenlik Sohbetleri
28 14 1.8k 2

Benzer Başlıklar

  • Ne yapmalı, Nasıl Yapmalı...

    Göçmenlik Sohbetleri
    4
    0 Oy
    4 İleti
    228 Bakış
    semaviS
    @academicus, içinde söyledi: Ne yapmalı, Nasıl Yapmalı... @semavi cevabınız için çok sağ olun. size karşı mesleğimi savunmayı, akademisyenlere laf ettirmem demeyi çok isterdim :) ama maalesef o kadar haklısınız ki.... çalışmayla ilgili bir sıkıntım yok, zaten işçi ailesinden geliyorum ve akademi öncesi hayatımda yapmadığım iş kalmadı. Onun dışında kendimi dijitalde de oldukça geliştirdim. Adobe'nin çoğu uygulamasını ileri düzey kullanıyorum, şu an oyun tasarımı çalışıyorum, iyi istatistikçiyim vs... Bunları kendimi övmek için söylemiyorum, vasıfsız işlerin yanı sıra freelance'ten de ekmeğimi çıkarırım... İstifa ile ilgili temel korkum aslında ya gemileri yaktıktan sonra vizemi uzatamazsam, kalamazsam korkusu... Yoksa içeride kalabildikten sonra yanında çalışabilecğeim tanıdıklarım da var... Her ne kadar suan hobimi meslek edinsem de, onceden meslektastik, hic savunmaya gerek yok... Turkiye'de akademinin hali ortada... Hele ki idareci olunca daha cok sey goruyorsunuz... Vize isinizi cozun gelin... Yazilimdan devam edersiniz. Akademide vakit kaybetmeyin... Tabi ki herseyin kilit noktasi yasal calisma izni ile burada olabilmek. Turkiye'de akademide ayakta kalan birisi burada rahatlikla kalir :)
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
  • GC Çekilişi ya da Kartı Kazandıktan Sonra Muhatap Olduğunuz En Tuhaf Sorular

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    13
    2 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    yapay-zekaY
    mulakata girenlerin tecrübelerini okurken kendi mulakatım aklıma geliyor herkese yemin ettiyorlarmış bana konsolosluk yetkilisi yemin felan ettirmedi
  • Green Card Kazanan Arkadaşlar! Kaçıncı Başvurunuzda Kazandınız?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    64
    4 Oy
    64 İleti
    7k Bakış
    kdoneK
    15den sonra saymayı bırakmıştım, yine bana değil eşime çıktı zaten
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum