Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak


  • @hüseyin ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    @crazycells merhabalar yine kolay gelsin 2 senedir süren uzun bir süreç ten sonra benim evlilik evraklarim NVC ye 13 nisanda avukat tarafından yollanıldı problemim sponsorlukla ilgiliydi şükür o süreçi aştık acaba NVC ne zaman sonra bana randevu tarihi verecek

    Siz Turkiye'den mi vize aliyorsunuz? Dosyanizin NVC'ye gitmemesi lazim. Basliklari mi karistirdiniz acaba?


  • @crazycells evet türkiye de randevuya gireceğim avukat ım florida da mayıs 13 de yolladık tüm evrakları dedi


  • @crazycells ben 2005 yılında florida da evlendim 4 sene sonra deport oldum 10 senelik giriş yasağım bittiği için avukatım tarafında işlemlere başlatıldı ama sponsorluk olayı yüzünden 2 sene geçiktik sonunda sponsorluk evraklarını temin ettik ve 13 mayısta evrakları immigration yada bana gelen national visa center a yolladık diye mesaj gelmişti yıllar önce bende avukat NVC ye yolladı sanıyorum ankaradaki randevu için bilmiyorum onun için size yazdım ne kadar süre içinde ankara da bana interview gelir diye 3 senedir immigration a evrakları yolluyorduk belki hatırlarsın beni sponsor ile problemim vardı onun yüzünde 2 ayım daha gitti sizde bana belki sponsor un vergisi yetmemiştir yada avukat yollamamıştır demiştiniz kısacası ben 10 yıldır amerika dışında yaşıyorum doğru yoldamıyım diye yazdım inşallah yazdıklarımı anlamışsındır karışık yazdım ondan kolay gelsin


  • @hüseyin ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    @crazycells evet türkiye de randevuya gireceğim avukat ım florida da mayıs 13 de yolladık tüm evrakları dedi

    anladim, o durumda yanlis basliktayiz :slight_smile:

    Sorunuzu suraya tasiyabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

    Orada cevaplayayim...


  • Merhaba daha önce bir arkadaş sormus ama cevabını bulamadım. AMerika'da Amerikan vatandaşı ile evlenip greencard sürecini başlatan arkadaşlar o süre zarfında ne yapıyorlar? Malumuz TL/USD kurundan dolayı burdan birikimle gitmek çok zor. Orda da yaşam masrafları var. Şu anki süreçte çalışma kartının da gelmesi 6 ayı bulabiliyor sanırım. Bu konuda tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?


  • @agustos ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    Merhaba daha önce bir arkadaş sormus ama cevabını bulamadım. AMerika'da Amerikan vatandaşı ile evlenip greencard sürecini başlatan arkadaşlar o süre zarfında ne yapıyorlar? Malumuz TL/USD kurundan dolayı burdan birikimle gitmek çok zor. Orda da yaşam masrafları var. Şu anki süreçte çalışma kartının da gelmesi 6 ayı bulabiliyor sanırım. Bu konuda tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?

    Amerika'da statusu devam eden arkadaslar calismalarina devam ediyorlar. Herkes kacak iken birileriyle evleniyormus gibi dusunmeyin :slight_smile:

    Eger calisma izni olmayan arkadaslar varsa zaten I-765 doldurup gonderiyorlar ve dediginiz gibi bir sure sonra calisma izinleri geliyor. Bu surecte mulakata girmemis olsaniz bile size gonderilen Employment Authorization Document ile calismaniz yasal. Ayrica bu arkadaslar resmen evlilik yapmis olduklari icin dogal olarak ayni evi paylasip, birbirlerine destek oluyorlardir. :slight_smile:


  • @crazycells Aslında sormak istediğim sonucta çalışma izni 6 aydan önce gelmiyor su aralar ve o gelene kadar da tek kisinin evi gecindirmesi zor olabilir bazi durumlarda. Evlendikten sonra calisma izni gelene kadar calisan yok mu hic? Yoksa Amerika tek kisiyle bir ailenin bakilabilecegi ya da calismadan yasanabilecek bir yer degil sanki.


  • @agustos ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    @crazycells Aslında sormak istediğim sonucta çalışma izni 6 aydan önce gelmiyor su aralar ve o gelene kadar da tek kisinin evi gecindirmesi zor olabilir bazi durumlarda. Evlendikten sonra calisma izni gelene kadar calisan yok mu hic? Yoksa Amerika tek kisiyle bir ailenin bakilabilecegi ya da calismadan yasanabilecek bir yer degil sanki.

    Aslinda yazmistim ama gozden kacirdiniz sanirim, onceki statunuz devam ediyorsa calisabiliyorsunuz. Pek cok kisi evlenirken zaten ABD'de ya ogrenci ya da calisma vizesiyle bulunuyor. Dolayisiyla bu kisiler hayatlarina normal sekilde devam ediyorlar.

    Turist vizesiyle evlenmek, kacakken evlenmek -her ne kadar birileri yapiyor olsa da-, bunlar cok kabul goren ortodoks yollar degil. Bu sekilde ABD'de bulunuyorsaniz o durumda calisma iznini beklemeniz gerekiyor.


  • Merhaba. Ben biyometrik fotoğrafı çektirdim ve parmak izi verdim. Şimdi interview için gün bekliyoruz. Ama ben ondan sonra nolucak bilmiyorum. Görüşmeden ne kadar sonra çalışma iznimi alırım yani bundan sonra adımlar nedir?


  • @basaklll ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    Merhaba. Ben biyometrik fotoğrafı çektirdim ve parmak izi verdim. Şimdi interview için gün bekliyoruz. Ama ben ondan sonra nolucak bilmiyorum. Görüşmeden ne kadar sonra çalışma iznimi alırım yani bundan sonra adımlar nedir?

    O biraz sansiniza kalmis, eskiden 3 ay surmuyordu gelmesi ama son zamanlarda 5-6 ay gibi bir zaman aliyor, dolayisiyla sonrasinda bir sure beklemeniz gerekecek. Zaten sizi bu surecte I-797 mektuplari ile bilgilendirecekler. AOS sureci icin su konuya bakmalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    Zaten sizin icin onemli olan bu kisim olacak, AOS sureci sonunda Green Card'i alacaksiniz.


  • @basaklll bu arada ilgili tarihleri (form gonderi tarihi, biyometrik randevu mektubu gelis tarihi, biyometrik randevu tarihi vs.) imzaniza aktarirsaniz harika olur. Tesekkurler.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • @crazycells saol cevabin için bu 6 aylık süreç başvuruyu yaptıktan itibaren mi yoksa interview dan sonra mi?

    Kusuraba bakma soruya boğdum 🙈


  • @basaklll ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    @crazycells saol cevabin için bu 6 aylık süreç başvuruyu yaptıktan itibaren mi yoksa interview dan sonra mi?

    Kusuraba bakma soruya boğdum 🙈

    basvurudan sonraki 6 aylik surec. problem degil :slight_smile:

    sorular dogru baslik altinda soruldugu surece sorun yok :slight_smile:


  • merhaba @crazycells ben amerikaya turist vizesiyle geldim ve ocak 2019 da evlendim. Mart ayinda da 6 aylik suremi gectim bazi ailesel sikintilar yasadik ve bir turlu evrak isleriyle ugrasamadik. umarim bu bana cok pahaliya mal olmaz. Simdi I130 formunu doldururken bazi sorular aklima takildi burada cevabini goremedigim. mesela ben soyadimi degistirdim kendi soyadim middle name oldu ve esimin soy ismini aldim. ancak bu sadece marriage license da oyle gozukuyor. pasaportumu hala yenileyemedim Los Angeles en yakin Turk Konsoloslugu ve o bile bana cok uzak. Bazi sorular takiliyor aklima.
    Pasaportumu kesinlikle yenilemem gerekir mi bu greencard basvurusundan once.
    Benim ismimin yazilacagi alana pasaporttaki halini mi yazmam gerekir yoksa marriage license daki mi?
    Fiziksel adres soruluyor oraya burada suan esimle yasadigim adresi mi vermeliyim yoksa turkiyede hala nufusta gozuken adresi mi?

    Bir de kardesim 23 yasinda kiz, animasyon okuyor ve son sinifa gecti oldukca basarili guzel bir ortalamasi var. turist vizesi de var ve 8 yil once amerikaya gelmisti 2 ay kaldi dil okuluna gitti turist vizesiyle. vize hala gecerli. onun yanima gelmesini istiyorum. ama simdi sorucaklar ona kapida burada bir yakinin var mi, zaten goruceklerdir de... sonra benim dururuma bakicaklar ve ben turist vizesiyle gelmisim, hala cikis yapmamisim, greencard a da zamaninda basvurmamisim, bu durum da ulkeye almazlar diye korkuyorum. kendisi turkiyede de degil, budapeste de okuyor orada, oturum izni var. okuldan transkript ve ogrenci belgesi aldi. Ona gercekten cok ihtiyacim var burada. bu greencard elime gecmeden, ya da SSN vs ne kadar basimiz dertte acaba?


  • @flower ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    merhaba @crazycells ben amerikaya turist vizesiyle geldim ve ocak 2019 da evlendim. Mart ayinda da 6 aylik suremi gectim bazi ailesel sikintilar yasadik ve bir turlu evrak isleriyle ugrasamadik. umarim bu bana cok pahaliya mal olmaz. Simdi I130 formunu doldururken bazi sorular aklima takildi burada cevabini goremedigim. mesela ben soyadimi degistirdim kendi soyadim middle name oldu ve esimin soy ismini aldim. ancak bu sadece marriage license da oyle gozukuyor. pasaportumu hala yenileyemedim Los Angeles en yakin Turk Konsoloslugu ve o bile bana cok uzak. Bazi sorular takiliyor aklima.
    Pasaportumu kesinlikle yenilemem gerekir mi bu greencard basvurusundan once.
    Benim ismimin yazilacagi alana pasaporttaki halini mi yazmam gerekir yoksa marriage license daki mi?
    Fiziksel adres soruluyor oraya burada suan esimle yasadigim adresi mi vermeliyim yoksa turkiyede hala nufusta gozuken adresi mi?

    Bir de kardesim 23 yasinda kiz, animasyon okuyor ve son sinifa gecti oldukca basarili guzel bir ortalamasi var. turist vizesi de var ve 8 yil once amerikaya gelmisti 2 ay kaldi dil okuluna gitti turist vizesiyle. vize hala gecerli. onun yanima gelmesini istiyorum. ama simdi sorucaklar ona kapida burada bir yakinin var mi, zaten goruceklerdir de... sonra benim dururuma bakicaklar ve ben turist vizesiyle gelmisim, hala cikis yapmamisim, greencard a da zamaninda basvurmamisim, bu durum da ulkeye almazlar diye korkuyorum. kendisi turkiyede de degil, budapeste de okuyor orada, oturum izni var. okuldan transkript ve ogrenci belgesi aldi. Ona gercekten cok ihtiyacim var burada. bu greencard elime gecmeden, ya da SSN vs ne kadar basimiz dertte acaba?

    ABD vatandasi ile evlilik oldugundan statu disi kalmaniz sorun olmayacak.

    Pasaportunuzu yenilememis olsaniz da, evlilik sertifikasinda nasil gorunuyorsa o sekilde yazin, cunku guncel bilgilerle yeni belgeler aldiginizda her yerde yeni isminiz gorunecek. I-130 formunun her yerinde yeni resmi isminiz yer alsin.

    Pasaportu illaki guncellemeniz sart degil, ama ne kadar kisa surede guncellerseniz sizin icin o kadar iyi olur.

    Fiziksel adres bolumune su anki adresinizi yazin.

    Eger kizkardesinizin turist vizesi varsa, bu turist vizesini amacina uygun kullanabilir. Genel planlarla celismeyecek bir aciklama yapabilir kapida, ilk soran kisi bu bilgileri gormeyecektir diye dusunuyorum ama secondary pasaport kontrole alirlarsa orada her turlu bilgiyi gorme ihtimali var, o nedenle rahat davransin, ve kisa sureli turistik amacla ABD'de geldigini soylesin. Eger okulla ilgili belgeleri yaninda olursa, okulu devam ettigi icin ve geri donus bileti olacagi icin sorun etmeyeceklerdir.

    SSN ve Green Card konusunda sizin basiniz dertte degil, ama I-130 ve I-485'i en yakin zamanda gonderin, hatta I-765 ile yani bu konunun basinda anlatildigi gibi... Zaten bu belgelerin gelmesi zaman alacak, o nedenle gereksiz yere beklememis olalim.


  • Merhaba @crazycells yine ben 🙈
    Şeyi merak ediyorum biz formları ilk doldurup postaladığımızda hepsini gönderdik. Orjinallerini bizde tutmadık yada kopyalamadık. Mülakata giderken onlar gerekli miydi bi sorun çıkar mı?


  • @basaklll ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    Merhaba @crazycells yine ben 🙈
    Şeyi merak ediyorum biz formları ilk doldurup postaladığımızda hepsini gönderdik. Orjinallerini bizde tutmadık yada kopyalamadık. Mülakata giderken onlar gerekli miydi bi sorun çıkar mı?

    Gocmenlik sureciniz icin gerekli degil, ama bu tur onemli formlarin kopyalarini dosyalarinizda saklamak sizin icin iyi bir sey, o nedenle tavsiye ederim. Gelecekte lazim olursa kayitlarina daha rahat ulasabilirsiniz ama kisisel bir tercih bu.

  • ⭐⭐

    Esimin kardesi Abd’de Amerikan vatandasi ile evlilik yapti. Anlik bekleme sureleriyle ilgili bilgilendirme yapayim.

    Florida lee county bolgesi icin:

    Calisma izni gelme suresi: 5-7 ay
    Green card gelme suresi: 16-22 ay

    Bundan bir yil once ayni bolgede arkadasim 3 ay da calisma izni 1 yilda da green card almisti. Sureler git gide uzuyor.

    Bu bekleme sureleri miami tarafinda green card icin 2-3 yil iken panama city tarafinda su an icin 11 ay civari.


  • @goodluck ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    Esimin kardesi Abd’de Amerikan vatandasi ile evlilik yapti. Anlik bekleme sureleriyle ilgili bilgilendirme yapayim.

    Florida lee county bolgesi icin:

    Calisma izni gelme suresi: 5-7 ay
    Green card gelme suresi: 16-22 ay

    Bundan bir yil once ayni bolgede arkadasim 3 ay da calisma izni 1 yilda da green card almisti. Sureler git gide uzuyor.

    Bu bekleme sureleri miami tarafinda green card icin 2-3 yil iken panama city tarafinda su an icin 11 ay civari.

    Bekleme suresi yasadigimiz yerle mi ilgili? Ben orlandoda yasiyorum orada guncel tarih nedir bilginiz var mi, ayrica travel document ile de ilgili bilginiz varsa aktarirsaniz sevinirim 😊

  • ⭐⭐

    Evet su an da politik olarak fazla bekletmekten yanalar. Onun haricinde bekleme surelerinin artmasinin sebebi yogunluktan kaynaklaniyor. Orlando da yogun bir sehir oldugundan bekleme suresi fazladir diye dusunuyorum. Travel document den kastiniz abd disina cikmaksa biz green card gelmeden abd disina cikip risk almayacagiz. Green card i bekleyecegiz.


Benzer Başlıklar

  • Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    414 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    474 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 15 Oy
    4k İleti
    500k Bakış
    S
    Merhaba, Arkadasim Dv Lottery talihlisi ve siralamasi 19 binde. Amerika’da ikamet ediyor. Avukatla beraber bu islemi yurutuyormus. Su anki guncel asamasinda parmak izini verdi ve mulakat tarihi icin bekliyor. i-485 status of adjustmant icin parmak izini vermis, Sistem su anda ‘fingerprint was taken’ da. Merak ettigimiz sorulardan birisi su anda Amerika’da yasayipta Dv Lottery’den Green Card kazanmis olan guncel birisi var mi varsa hangi asamada ve sirasi gelen varsa eger mulakatina katilip onay alan birisi var mi? Hic tanidigi birisi yok bu durumu yasayan burada o yuzden eger dv lottery kazanip ta bu yil onay alan birisi varsa bizi bilgilendirebilir mi? Yorumlariniz ve yonlendirmeleriniz icin tesekkur ederiz.
  • 11 Oy
    1k İleti
    207k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum