Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,
    Ben 3.sınıf tıp öğrencisiyim. 2020 çekişilinde kazananlar arasında ben de varım.
    Ne yapacağımı bilmiyorum, türkiyede tıp fakültemi bitirip uzmanlığımı tamamlayıp amerikaya yerleşme gibi bir isteğim vardı. Fakat greencardın amerika dışındaki geçirilen zamanla alakalı sınırlamalarını görünce gerildim biraz. Benim okulumu bitirip uzmanlığımı tamamlayıp tam kalifiye bir doktor olmam en azından bir 7 yıl sürecek. Ayrıca türkiyenin önde gelen tıp fakültelerinden birinde okuyorum ve şuan ortalamam 3,81. Amerika greencard'ımı iptal eder mi sizce. Eğer öyleyse hiç işlemlere başlamayacağım. Şimdiden teşekkür ederim


  • @mert-güngör selamlar eğerki düşük bir case numarasına sahipseniz teknik olarakda gitmenize engel bir durum olmadığınıda varsayarak yerinizde olsam ne yapardım diye düşündüm.
    10 yıllık bi eğitim sürecinde 3 yılını yakıp amerkada yeni bir hayat kurma ihtimalini kıyasladıgımda 3 yıl küçük birşeymiş gibi geldi, amerikada düzenini oturtman zaman alcağından yaklaşık 1 yılında böyle gittiğini düşünürsek herşey yoluna girdikden sonra orada eğitimine en başından başlayıp okul ve iş hayatını bir arada götürebilmenin planlarını yapardım zira oradaki doktorların buralardaki doktorlara kazançlarını kıyaslarsak misli ile fark olacağı aşikar çok uzattım aslında gemileri yakar giderim demek işi özetlerdi gibi (tüm bunlar kendi düşüncelerim) sizin yaşam standartlarınız farklıdır benimle aynı hissiyat ve düşünceleri taşımıyosunuzdur orasını bilemicem saygılar
    Not: evli ve çocuk sahibiyim belkide çocuklarıma daha makul bi gelecek sunabilmek adına kendimle ilgili daha cürretkar düşünebiliyorum.


  • @crazycells size birazdan V. I. P cevap verecektir. 👍🏻


  • Case numarası 20bin küsürlerde. Ama okulum dünyada da sayılan bir tıp faküktesi olduğu için sadece amerikada yaşamak uğruna her şeyi yakmaya cesaret edemiyorum ve açıkcası mantıklı gelmiyor. Eğer tabi beni betin göçü olarak değerlendirip süreyi uzatırlarsa neden olmasın


  • @mert-güngör öncelikle hayırlı olsun. Neden uzmanlığı bitirip gitme planı yapıyorsunuz ki, malum uzmanlığımız orada geçerli olmuyor. Ne kadar iyi bir eğitim alsak dahi..tıp fakültesini bitirip TUS sınavına girmek yerine şuandan itibaren USMLE sınavlarına hazırlanıp gitmeyi düşünmezmisiniz? Zaten süreç oldukça uzun. Belki fakülteyi bitirene kadar greencard hakkınız yanmadan gidip gelmek için bir formül bulunabilir. Forumda hem USMLE ile ilgili hem gidiş gelişlerle ilgili çok detaylı bilgiler var. Onlardan faydalabilirsiniz


  • @mert-güngör merhaba. GC sahiplerinin ABD dışında kalış süreleriyle ilgili şu başlığı inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri

    Uzmanlığınızı alıp gitmek gibi bir fikriniz var anladığım kadarıyla. İlgili başlığı araştırmadım ama forumda okuduğum kadarıyla burada aldığınız uzmanlığın Amerika'da geçerli sayılmadığı belirtiliyor. Bunun yerine tıp fakültesini bitirdikten sonra uzmanlığa orada devam edilmesi öneriliyor.

    Forumda uygun başlıkları okudukça ne yapabileceğinize daha iyi karar verebilirsiniz ama kısaca fikrimi belirteyim. Dönem 3'ü bu sene bitiriyorsunuz anladığım kadarıyla. Dosya numaranıza göre (case number) mülakat tarihiniz belirlenecek. Numaranızı bilmiyorum ama vize görüşmeniz sonrası Amerika'ya ilk girişinizi kabaca gelecek yaz yaptığınızı varsayıyorum. Bu aşamada dönem 4'ü bitirmiş oluyorsunuz.

    Re-entry permit denen, 2 yıla kadar ABD dışında kalmanıza olanak sağlayan bir durum var. Duruma göre buna başvurursanız dönem 6'yı da bitirdikten sonra Amerika'ya kalıcı olarak yerleşebilirsiniz.

    Bana göre mümkün olabilecek bir süreci kabaca tarif ettim. Forumda uygun başlıkları araştırıp okudukça siz de ne yapabileceğinizi daha net göreceksiniz eminim. Bu başlık sizi forumda araştırma yapmaya yönlendiren bir başlık olsun. Bundan sonrası için sorularınıza forumda uygun başlıklarda cevap ararsanız hem sizin için hem de forumun daha verimli kullanılması adına daha faydalı olacaktır.

    Her ne karar verirseniz şimdiden süreçlerinizde başarılar dilerim.


  • Uzmanlığı bitirip gitmek isteme sebebim tamamen ekonomik denebilir. Aileme yük olmak istemiyorum bu konuda. Usmle sınavları, oraya öğrenci olarak gitmek hepsi aileme yük olmam demek. En azından biraz para biriktirip o şekilde oraya gitsem daha rahat davranabilirim.


  • @mert-güngör tabii benim söylediklerim epey bir maddi birikim gerektiriyor. Green card vizesi, gidiş geliş masrafları, re-entry permit'i Amerika'da beklerken yapacağınız yaşam masrafları, usmle sınavlarının maddi külfeti vs. güncel dolar kurunu da düşününce epey bir fazla maalesef...

    Kendinize uygun süreç hakkında gerekli bilgileri öğrendikçe daha net bir karar verebileceğinize eminim


  • @mert-güngör anlıyorum, maalesef süreçle ilgili benim bilgilerim sizi yönlendirecek kadar fazla değil..eminin size yol gösterecek kişiler olacaktır. Yolunuz açık olsun, fakülteyi bırakmadan bir çözüm bulmanız temennisiyle..


  • Hepinize teşekkür ederim. İnşallah bir çözüm bulabilirim, bulamasam da tek sebebi güncel dolar kuru olacak...

  • ⭐⭐

    Tebrikler. Ben doktor değil de bu sene mühendis olarak mezun olacağım. Birinci sınıftan itibaren 4 sene bu merete başvurdum, bir türlü şansım yaver gitmedi kart bana çıkmadı. Şimdi kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye. Türkiye'nin hali malum, halkın alım gücü son bir buçuk senede yarı yarıyadan fazla düştü. Düşmeye de devam edecek gibi duruyor. Şu an part time çalışıyorum, kalıcı bir işi bu kriz ortamında nasıl bulacağım diye içim içimi yiyor. Şu günlerde Green card gerçekten büyük bir nimet. Amerika'da oturma ve çalışma iznini bir verseler arkama bakmadan kaçacağım ama işte olmuyor. Umarım kartı yakmadan gidebileceğiniz bir çözüm yolu bulabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mert-güngör Turkiye'de Tip egitimini bitirip ABD'ye gelmelisiniz, o zamana kadar re-entry permit alabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi

    Ayrica uzmanlik yapmayin, cunku ABD'de gecerliligi olmayacak:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/117/amerika-da-doktorluk

    Sizin yapmaniz gereken diplomanizi alip ABD'ye gelmek ve bir hastane/arastirma enstitusunde post-doc pozisyonunda is bulmak (bunun icin once 6 ay gonullu calismaniz gerekebilir, buna hazirlikli olmalisiniz). Sonra bu birkac yillik surecte hem calisip CV'nizi gelistirirken, hem de sinavlari verebilirsiniz ve uzmanlik basvurunuzu yaparsiniz.

    Hemen karar vermeyip, surecleri arastirmalisiniz.


  • Benim fikrim greencardi kesinlikle degerlendirmelisiniz. Eger amerikada yasamak istiyorsaniz Tus zaman kaybi direk usmle e hazirlanmaniz gerek. ben yerinize olsaydim greencardi aldikdan sonra re-entry permitle turkiyede universiteni bitirib yeniden amerikaya donub usmle ye hazirlanirdim. Hazirlik surecindede zaten bir yerde calisir Ailenize yuk olmazsiniz. Masraf greencardi alana kadar. Bence aileniz destek olursa super olur.Cunki herkese boyle sans cikmaz. Fikrim GreenCardi
    kesinikle degerlendirmeniz yolunda Aksi halde Amerika da uzmanlik cokk fazla tuzlu gele bilir....


  • @crazycells bu sene greencard çıktı ve abd’de tıp eğitimi almak istiyorum kime danışabilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xpowerglide Tıp öğrencisi olarak greencard kazanmak içinde söyledi:

    @crazycells bu sene greencard çıktı ve abd’de tıp eğitimi almak istiyorum kime danışabilirim?

    Ben size elimden geldigince yardimci olurum, ben de biyomedikal alandayim dolayisiyla bu sureclere asinayim, emin olun Green Card sizin icin mukemmel bir firsat. Siz bu konuyu okuduktan sonra yine sorularinizi orada sorun:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/117/amerika-da-doktorluk


  • @crazycells başkan, biyomedikal alanındaysanız bilirsiniz. MRI field service engineer olarak imkan var mıdır?

    Bize yine çıkmadı ama bilginizi almak istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @islek Tıp öğrencisi olarak greencard kazanmak içinde söyledi:

    @crazycells başkan, biyomedikal alanındaysanız bilirsiniz. MRI field service engineer olarak imkan var mıdır?

    Bize yine çıkmadı ama bilginizi almak istedim.

    Evet, eger diplomaniz ya da eyalet icin sertifikaniz varsa is bulabilirsiniz. Ayrintili bilgi icin is olanaginin oldugunu yerleri kontrol etmelisiniz, cunku sartlar eyaletten eyalete degisebiliyor.


  • @crazycells re entry permit yapmam için amerikada bulunmam gerekiyor mu ve ne kadar süren bir süreç.

    Ve 2020 talihlilerin ilk girişi için verilen vize kaç aylık oluyor ancak yaz tatilinde giriş yapabilirim çünkü.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mert-güngör Tıp öğrencisi olarak greencard kazanmak içinde söyledi:

    @crazycells re entry permit yapmam için amerikada bulunmam gerekiyor mu ve ne kadar süren bir süreç.

    Ve 2020 talihlilerin ilk girişi için verilen vize kaç aylık oluyor ancak yaz tatilinde giriş yapabilirim çünkü.

    Re-entry permit ile ilgili bilgileri suradan ogrenebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi

    Ilk girisle ilgili bilgileri su konudan ogrenebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris

    Genelde ilk vize ~6 aylik oluyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum