Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
@crazycells sizde sorumu yanitlarsaniz çok sevinirim.
-
@sevil Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
@chemist merhaba benim 2 mart konsolsoluğa randevum var ben geçen hafta istanbul Baku Konsolosluğu aradım 2 haftada polis belgenizi verebiliriz dediler bugün gittim hayir arkadslar sizi yanlış bilgilendirmisler dedi.Şimdi neyapmam gerekiyor bilemedim.Ben 2007-2009 yıllarında Baku de üniversite öğrencisiydim.
peki size ne dediler? Nasil almaniz gerekiyormus?
Gocmen vize randevunuz icin lazimsa, dert etmenize gerek yok mulakat sonrasi da polis belgenizi gonderebilirsiniz.
-
@sevil Sevil hanım benim anlattığım prosesi dikkatli okursanız eğer Azerbaycan'dan aldığımı görebilirsiniz. Siz Türkiye'den almaya çalışıyorsunuz. Eğer Azerbaycan'dan çözerseniz anlattığım şekilde alabilirsiniz.
-
@crazycells sadece noterle vekalet vermeniz yeterli pasaport fotokopsini de gönderin arkdsnz halletsin sizin adiniza , sonrada apostil de yapsınlar evrağa size göndersinler dediler.
-
Merhaba; bende İngiltere'de 2010-2011 yılları arasında yaklaşık 1.5 yıl yaşadım. Şu an Türkiye'deyim ve İngiltere'de adres gösteremiyorum. Ben Nasıl police record alabilirim.Birde böyle bir not buldum 5 yıl öncesinin duyuru imiş. Aşağıdaki alıntıda yazan kısım. Buraya ekleyemediğim için üzgünüm.
 -
@crazycells Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
@yerdeniz ben de sizin dediginiz gibi anladim sayin yerdeniz, eger Brezilya'da yasamiyorsaniz ve bu belgeyi alamiyorsaniz konsolosluk sizden bu belgeyi istemeyecektir...
Soyle bir liste vardi... bu, konsoloslugun 5 yil once yayimlamis oldugu yonergede bulunan bir liste... Ilginctir burada Brezilya yok. Fakat bu listeyi yeni yonergelerde goremiyoruz, o nedenle ulkelerde guncelleme var mi yok mu bilmiyorum, ama sizin alamayacaginiz bir belgeyi sizden zaten istemeyezler. O nedenle telas yapacak bir durum yok


-
@ahmet_zahit Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
Merhaba; bende İngiltere'de 2010-2011 yılları arasında yaklaşık 1.5 yıl yaşadım. Şu an Türkiye'deyim ve İngiltere'de adres gösteremiyorum. Ben Nasıl police record alabilirim.Birde böyle bir not buldum 5 yıl öncesinin duyuru imiş. Aşağıdaki alıntıda yazan kısım. Buraya ekleyemediğim için üzgünüm.
Ingiltere icin su linki takip etmeniz lazim:
https://www.acro.police.uk/police_certificates.aspxBuraya baktiniz mi? Ayrica sayin @pilot23 'un yazilarina da bakabilirsiniz, o da anlatmisti diye hatirliyorum...
Evet, yukaridaki liste resmi yonergeden ama ingiltere ya da birlesik krallik listede olan ulkelerden degil.
-
Ben Belarus ve Ukrayna'da 1 seneden fazla kaldığım için bu iki ülkenin elçiliklerine geçen sene adli sicil kaydı için başvurdum. Ukrayna elçiliği 80$ gibi ücret karşılığı 1-2 ay içerisinde adli sicil kaydını Ankara elçiliği olarak kendileri getirdiler, sonra bana telefonla ulaşıp evrakımın ulaştığını gelip almam gerektiğini söylediler. Belarus elçiliği ise benim ve orada vekalet verebileceğim bir arkadaşımın pasaport bilgilerini isteyip bana aynı gün Belarus'ta yaşayan ve elçiliğe bilgilerini paylaştığım arkadaşımın adına 35 € karşılığında vekalet verdiler. Ben de bu arkadaşa vekaleti kargolayıp, adli sicil kaydını benim adıma almasını rica ettim. O da sağolsun kırmadı beni ve evrakı alıp gönderdi.
Burada kritik nokta; ABD elçiliğinden de teyitini aldığım üzere; yurt dışı ülkelerden alınan adli sicil kayıtları 1 sene geçerli. Yalnız, adli sicil evrakının düzenleme tarihinden sonra da o ülkeye giriş çıkış yapmadıysanız, süresi 1 seneyi geçse bile, o evrak gene geçerli. -
@entelman bilgilendirme icin tesekkurler.
-
Merhaba arkadaslar.
Yukarida bir listede bahsi gecmis, Bulgaristan Ankara konsoloslugunu aradim.Dogum belgesi ve sabika kaydinin konsoloslukca verilmedigini.Bu belgeleri BUlgaristandan almamiz gerektigi bildirildi. -
@uda4a Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
Merhaba arkadaslar.
Yukarida bir listede bahsi gecmis, Bulgaristan Ankara konsoloslugunu aradim.Dogum belgesi ve sabika kaydinin konsoloslukca verilmedigini.Bu belgeleri BUlgaristandan almamiz gerektigi bildirildi.su durumda yapilmasi gereken konsoloslukla iletisime gecip kac ay/yil Bulgaristan'da yasadiginizi belirtmek ve bu belgenin gerekip gerekmedigini sormak. Eger bulundugunuz yerdeyken polis belgesini alamiyorsaniz o durumda konsolos bu belgeyi genelde sart kosmuyor. Ama eger Bulgaristan'da yasarken suca karistiysaniz o durumda kesinlikle isteyecektir belgeyi.
-
@crazycells Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
@uda4a Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
Merhaba arkadaslar.
Yukarida bir listede bahsi gecmis, Bulgaristan Ankara konsoloslugunu aradim.Dogum belgesi ve sabika kaydinin konsoloslukca verilmedigini.Bu belgeleri BUlgaristandan almamiz gerektigi bildirildi.su durumda yapilmasi gereken konsoloslukla iletisime gecip kac ay/yil Bulgaristan'da yasadiginizi belirtmek ve bu belgenin gerekip gerekmedigini sormak. Eger bulundugunuz yerdeyken polis belgesini alamiyorsaniz o durumda konsolos bu belgeyi genelde sart kosmuyor. Ama eger Bulgaristan'da yasarken suca karistiysaniz o durumda kesinlikle isteyecektir belgeyi.
Sn crazycells
Dun mesajinizi gozden kacirmisim.Konsolslukla irtibat kurmaya gerek duymuyorum, bir sekilde her yaz Bulgaristana gidiyoruz.Oradan temin edecegim belgeyi. -
@uda4a Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
@crazycells Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
@uda4a Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
Merhaba arkadaslar.
Yukarida bir listede bahsi gecmis, Bulgaristan Ankara konsoloslugunu aradim.Dogum belgesi ve sabika kaydinin konsoloslukca verilmedigini.Bu belgeleri BUlgaristandan almamiz gerektigi bildirildi.su durumda yapilmasi gereken konsoloslukla iletisime gecip kac ay/yil Bulgaristan'da yasadiginizi belirtmek ve bu belgenin gerekip gerekmedigini sormak. Eger bulundugunuz yerdeyken polis belgesini alamiyorsaniz o durumda konsolos bu belgeyi genelde sart kosmuyor. Ama eger Bulgaristan'da yasarken suca karistiysaniz o durumda kesinlikle isteyecektir belgeyi.
Sn crazycells
Dun mesajinizi gozden kacirmisim.Konsolslukla irtibat kurmaya gerek duymuyorum, bir sekilde her yaz Bulgaristana gidiyoruz.Oradan temin edecegim belgeyi.Eger gitme sansiniz varsa, ne olur ne olmaz belgeyi almak en garantisi olacaktir.
-
Hollanda olarak çok aradım bulamadım buraya yazayım sorumu en güzeli
Selamlar,
DV2019 çekilişindeki talihlilerden birisiyim. Eşim 1.5 yıl kadar yüksek lisans için Hollanda'da yaşamış. Polis belgesi isteniyor mu? İsteniyorsa Hollanda'dan daha önce alan var mı? Yolu nedir?
Bir türlü bir bilgi bulamadık. Büyükelçilik sitesinden form da atamıyoruz Captcha kodu çalışmıyor...
Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
-
@mhepekiz Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
Hollanda olarak çok aradım bulamadım buraya yazayım sorumu en güzeli
Selamlar,
DV2019 çekilişindeki talihlilerden birisiyim. Eşim 1.5 yıl kadar yüksek lisans için Hollanda'da yaşamış. Polis belgesi isteniyor mu? İsteniyorsa Hollanda'dan daha önce alan var mı? Yolu nedir?
Bir türlü bir bilgi bulamadık. Büyükelçilik sitesinden form da atamıyoruz Captcha kodu çalışmıyor...
Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
Suradaki sayfada bilgi mevcut:
Buraya da aktarayim:
Police Certificates for Netherlands
Fees: Yes, €41.35 as of 2017
Document Name: Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)/Certificate of Good Conduct
Issuing Authority: The Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG), an office within the Dutch Ministry of Justice.
Special Seal(s) / Color / Format: Seal : silver hologram bottom right; color: medium bluish-gray color; Format : A4 paper; Short English summary translation at the end of the page
Issuing Authority Personnel Title: Department Manager, COVOG
Registration Criteria: There are no registration criteria
Procedure for Obtaining: In order to apply, you should visit the Ministry's website and download the application form. Please note all applicants will need to submit:
.- a completed VOG NP application form; and
- a copy of the supporting letter for Dutch VOG application confirming you require a certificate of good conduct for the purpose of applying for visa to the United States.
.
Applicants residing in the Netherlands: You will need to submit your application to the local municipality where you are registered. If you reside outside of the Netherlands and are not registered with a local municipality in the Netherlands, please send your application directly to COVOG at the below address:
Ministerie van Veiligheid en Justitie
Dienst Justis, Postbus 20300, 2500 EH Den Haag,
Nederland/The Netherlands
You must additionally provide:
.- Evidence of your identification (such as a copy biographic page of your passport); and
- A copy of the receipt confirming your fee has been paid.
- Payment may be made only by transfer to the Dutch bank account number: 56.99.90.9719 (RBS) in the name COVOG. Money transfers, cash payment etc., are not accepted.
.
Applicants residing outside of the Netherlands: You will need to pay via international bank transfer via the below information for the Royal Bank of Scotland account: IBAN Code: NL47RBOS0569990971 BIC (swift code): RBOSNL2A Royal Bank of Scotland in Amsterdam
Authorizing someone to apply on your behalf: You are able to authorize a relative or friend who is in the Netherlands to apply for the VOG on your behalf. If you choose to do this, applications must be accompanied by an authorization or both the applicant and the person acting on your behalf must sign the application form. For the latest information visit the website. For any specific questions, please refer to [email protected] or call the customer contact center on 31(0)88 998 22 00.Eger bu yolla alamazsaniz haber edin.
-
Merhabalar , Erasmusla yaklasik 5 ay Polonyada yasadim , 1 yil 10 ay Irakta calistim , mulakat zamanida 1 yil Rusyada calismis olacagim. Rusya dan sicil kaydimi alacagim , Irak turkiye konsoloslugunda da iraktaki Sicil kaydimi alacagim ama Polonya icin kararsizim ? Sizce 5 ay icin almam gerekiyor mu ?
-
@monarizzaa Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
Merhabalar , Erasmusla yaklasik 5 ay Polonyada yasadim , 1 yil 10 ay Irakta calistim , mulakat zamanida 1 yil Rusyada calismis olacagim. Rusya dan sicil kaydimi alacagim , Irak turkiye konsoloslugunda da iraktaki Sicil kaydimi alacagim ama Polonya icin kararsizim ? Sizce 5 ay icin almam gerekiyor mu ?
Eger herhangi bir suca karismadiysaniz 5 ay icin adli sicil kaydi almaniza gerek yok.
-
Merhabalar , istanbul ırak konsolsoluguna gittim ve bana bu belgeyi veremeyeceklerini belirttiler. çok dil doktum ama IRak vatandaşlarına bile veremiyoruz diye gönderdiler , Halbuki https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Iraq.html sitesinde '' Applicants outside Iraq can apply for a certificate through the Iraq Embassy or Consulate in their country of residence. '' ifadesi var. Şimdi yana yakıla nasıl halledeceğimi düşünüyorum. Orda bulunan arkadaşlarımdan bilgi alıyorum.
-
@monarizzaa Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:
Merhabalar , istanbul ırak konsolsoluguna gittim ve bana bu belgeyi veremeyeceklerini belirttiler. çok dil doktum ama IRak vatandaşlarına bile veremiyoruz diye gönderdiler , Halbuki https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Iraq.html sitesinde '' Applicants outside Iraq can apply for a certificate through the Iraq Embassy or Consulate in their country of residence. '' ifadesi var. Şimdi yana yakıla nasıl halledeceğimi düşünüyorum. Orda bulunan arkadaşlarımdan bilgi alıyorum.
1 yil 10 ay uzun bir sure o nedenle konsolosluk bu belgeyi soracaktir. Eger bu belgeyi alamiyorsaniz, Irak konsoloslugunun cevabini (email gonderip ayni cevabi alin) ABD konsolosluguna yaninizda goturebilirsiniz. Cunku sizin elinizde olmayan nedenlerden dolayi belgeyi alamiyorsaniz ve bunu mulakatta gosterebilirseniz konsolosluk belgede israrci olmayacaktir.
-
@crazycells Öncelikle travel state sitesindeki bu bilgi yanlışlığı konusunda hakikaten haklı duruma düşebilirim gibi geliyor. Sonuçta belirtmiş ... Ayrıca İstanbul ırak konsolosluguna bunu veremedıgınıze dair belge verin bana dedim fakat kovarcasına sert bir şekilde onu da veremeyiz diyip durdu.
e mail kullanıp kullanamadıkları konusunda da şüphelerim var ama dediğiniz gibi mail atacağım. Maili ingilizce atacağım ama ingilizce bilen biri var mıdır orda o da soru işareti.
Ayrıca Calıstıgım şirketten burda şu tarihler arasında çalıştı ve şirket kuralları gereği kamp ortamından başka hiç bir yere çıkmadı ve burada suça karışmadı diye bir yazı alabilirim ıslak imzalı... HR da çalışan arkadaşım bunu yapabileceğini söyledi Benim oluşturacağım ingilizce taslak bir yazı ile...
Yinede ıraklı mühendis arkadaşlarıma yazdım. İçişleri bakanlığını arayıp soracaklar. Detayları formda bilgi olarak vereceğim.
Benzer Başlıklar
156
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Netherlands