@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
-
@taurus benim gibi birçok kişi 90 günü geçmesine rağmen green card bekliyor. Bukra inşallah
-
@redsat2000 Kaptan, Araplar demirde çok bekletmişler anlaşılan sizi

-
@sharm Evet sağolsun @crazycells cevapladı. Teşekkürler size de...
-
100 gün oldu halen green kartım gelmedi. Kartsız hiç bir şey yapamadığımdan TR'ye döndüm. Kart 120. güne kadar gelmezse tekrar giriş yapmayı düşünüyorum. 6 aylık süre dolmuş olduğundan uçağa almayabilirler mi? Vizenin altındaki 1 yıl geçerlidir notunun bir işe yaramadığını, problem çıkardıklarını duydum. Üstteki tarihe bakıp bu vize dolmuş diyorlarmış. Uçağa alınmama ihtimali var mıdır, böyle bir durumla karşılaşan kimse oldu mu?
-
@taurus Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:
100 gün oldu halen green kartım gelmedi. Kartsız hiç bir şey yapamadığımdan TR'ye döndüm. Receipt number olmadığından MyCase'den de takip edemiyorum. Kart 120. güne kadar gelmezse tekrar giriş yapmayı düşünüyorum. 6 aylık süre dolmuş olduğundan uçağa almayabilirler mi? Vizenin altındaki 1 yıl geçerlidir notunun bir işe yaramadığını, problem çıkardıklarını duydum. Üstteki tarihe bakıp bu vize dolmuş diyorlarmış. Ne yapmamı önerirsiniz?
Green Card olmadan I-551 stamp ile nerdeyse butun islemlerinizi halledebilirsiniz. (gocmen vizeyle de yapmaniz mumkun, ama gorevliler cok asina olmadigindan onlari egitmeniz gerekebilir)
Vizenin tarihi gecmis olacagindan baska ulkelerde sorun yasayabilirsiniz ama ABD'ye direkt ucuyorsaniz hicbir sorun yasamazsiniz. ABD kapisinda hala belgeniz gecerli.
-
Hiç kimsenin I-551 stampden falan anladığı yok hemen kart soruyor herkes. THY görevlilerinin de anlayacaklarını sanmıyorum. İstanbulda uçağa binerken sorun yaşandığını duydum. "Vizedeki tarihe bakıp "Bu vize dolmuş sizi uçağa alamayız" derlerse ne yapmalı?
-
@taurus USA girerken admitted mühür basmış olmaları lazım. Bende girişte mühür ve DV1 DIS yazısı var. Çıkışta bana da mühür basmadılar. Aynı durumdayız 120 günü bende beklemekteyim.
-
@redsat2000 Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:
@taurus USA girerken admitted mühür basmış olmaları lazım. Bende girişte mühür ve DV1 DIS yazısı var. Çıkışta bana da mühür basmadılar. Aynı durumdayız 120 günü bende beklemekteyim.
bahsettigim cikis muhuru degil sayin @redsat2000 , USCIS ofisinden alinan I-551 stamp.
-
@redsat2000 Giriş mühürü var tabii çıkışta bizdeki gibi mühür basılmıyor. Benim öğrenmek istediğim şu. Verilen göçmen vizesinin expire olma tarihi Şubat 2019. THY bu tarihe bakıp vizeniz dolmuş uçağa binemezsiniz derse ki büyük ihtimal diyecek. Derdimizi nasıl anlatacağız? Sanırım bilet almadan önce gidip THY ile konuşmakta yarar var. Hoş konuşsakta olmaz alamayız derlerse elimizde green kart olmadığı için gidemeyeceğiz (sadece biletimiz yanmamış olacak). Konsolosluktan tekrar yeni tarihli bir vize almak gerekecek verirlerse... USCIS bu işi becerememiş. Kart elimize geçene kadar her konuda güçlük yaşanıyor, kimseye derdimizi anlatamıyoruz bu vizeyle.
-
@crazycells USA dan çıkış yaptığımıza göre USCIS uğrama şansımız yok. Bu mührü USA Konsolosluktan mı halledeceğiz. Yada green card ı beklemekten başka şansımız yok mu ? USCIS benim başvuruma binaen 90 gün beklememi istedi.
Ayrıca 6 ay dolmadan Temmuzda girmeyi düşünüyorum. Mart 2019 da bu vize doldu. -
@redsat2000 Benim anladığıma göre bu mühür, ABD'ye giriş yaparken vizenin yan sayfasına basılan ve üzerinde ADMITTED yazan oval mühür. O mührün üzerindeki tarihten itibaren 1 yıl süreyle kart olmadan giriş - çıkış yapılabileceği söyleniyor.
Teorik olarak böyle ama pratikte neyle karşılaşılacağı belirsiz. THY'nin böyle bir kuraldan haberi olduğunu hiç sanmıyorum.
Bu soruyu başka forumlarda da sordum, bir kaç kişi yukarıda yazdığımı söyledi. Ama hiç "ben yaptım oldu" diyen çıkmadı. -
@redsat2000 Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:
Green card teslimi ile ilgili Ülkeye ilk girişten buyana 90 gün geçti. Bunun ile ilgili Bilgi almak maksadıyla USCIS account üzerinden yapmış olduğum 03.04.2019 tarihli dilekçeme bugün cevap geldi. Öncelikle geçmiş bir kaç gün önce bunun ile ilgili officer ataması yapıldı. Bugün gelen mailde 90 gün içersinde benim de takip edeceğim USCIS check status platformunda çözümleneceğini bildirdiler. Gelişmeleri size aktaracağım.
U.S. Department of Homeland Security
P. O. BOX 851488 - DEPT. A
TEXAS SERVICE CENTER
MESQUITE,TX 75185U.S. Citizenship and Immigration Services
Tuesday, April 30, 2019Emailed to xxxxxxx
Dear Ugur Kilinc:
On 04/03/2019, you or the designated representative shown below, contacted us about your case. Some of the key information given to us at that time was the following:
Caller indicated they are:
-- Applicant or Petitioner
Attorney Name:
-- Information not available
Case type:
-- OS155A
Filing date:
-- 01/27/2019
Receipt #:
-- IOE-06-xxxxxxxx
Referral ID:
SR10xxxxxxxx
Beneficiary (if you filed for someone else):
-- Information not availableYour USCIS Account Number (A-number): xxxxxx
Type of service requested:
-- Non-Delivery of Permanent Resident CardThe status of this service request is:
Further research is needed in regards to your inquiry. You should receive correspondence within the next 90 days regarding this case. If you do not receive this correspondence, please contact customer service.
What You Can Do
Please see the "Online Services" below to check the status of your case in the future.We hope this information is helpful to you.
XM0025
Online Services
We offer many online services and tools to help you find the information you need. Please visit our Web site at www.uscis.gov for information about:- Using our Case Status Online tool;
- Signing up for case status updated;
- Checking processing times;
- Submitting an e-Request to inquire about certain applications and petitions;
- Using our Office Locator;
- Using InfoPass to schedule an appointment; and
- Downloading forms.
Address Changes
If you move, please provide us with an updated address. For more information about address changes, please visit our Web site at www.uscis.gov/ar-11, and click on "Change Your Address Online."For More Information
If you do not find the information you need through our online services and need further assistance, you may contact our National Customer Service Center at 1-800-375-5283 or 1-800-767-1833 (TDD for the hearing impaired).@Taurus benim durumuma 120 gün beklemeden bilgi almak için erken başvurdum. İnceleme için benden 90 gün istedi. Mart 2019 sonunda basvuru yaptım. 30 Nisan 2019 cevap geldi. Usa 'da bu uygulamayı tanımıyorlar Ozelllikle iş başvuru sırasında çok zorlandım. 6 ay dolduğunda giriş yapmam lazım . Nasıl olacak inan hiç bilmiyorum. Vizedeki yazı doğru okunursa vize 1 sene geçerli . Ancak neden sonuç ilişkisine göre check inde inceleyen görevli nasıl yorumluyacak. Umarım sıkıntı çıkmaz.
-
Şansa bırakmamak lazım. Vakit bulduğumda hava alanına gidip THY'ye danışmayı düşünüyorum. Sonuçtan haberdar ederim sizi de.
Yukarıda bahsettiğiniz işlemi benim de yapmam gerekir mi acaba? Genelde telefon edip sorun diyorlar ama benim bulduğum USCIS telefonları 1-800 lü ve o numaralar TR'den aranmıyor diye biliyorum. -
@taurus Ben USCIS account hesabımdan (USCIS check status olanı değil) başvurdum. Resmi Case numarası açtılar 25 gün sonra cevabı geldi. Bence sende yapabilirsin. Case status check sayfasında durumu takip ediyorum. Mail gönderiyorlar
-
Tamam deneyeceğim. Teşekkürler.
-
@taurus Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:
@redsat2000 Giriş mühürü var tabii çıkışta bizdeki gibi mühür basılmıyor. Benim öğrenmek istediğim şu. Verilen göçmen vizesinin expire olma tarihi Şubat 2019. THY bu tarihe bakıp vizeniz dolmuş uçağa binemezsiniz derse ki büyük ihtimal diyecek. Derdimizi nasıl anlatacağız? Sanırım bilet almadan önce gidip THY ile konuşmakta yarar var. Hoş konuşsakta olmaz alamayız derlerse elimizde green kart olmadığı için gidemeyeceğiz (sadece biletimiz yanmamış olacak). Konsolosluktan tekrar yeni tarihli bir vize almak gerekecek verirlerse... USCIS bu işi becerememiş. Kart elimize geçene kadar her konuda güçlük yaşanıyor, kimseye derdimizi anlatamıyoruz bu vizeyle.
Bence USCIS'e gore siz su anda ABD'de yasiyor olmalisiniz
o nedenle bu kisma cok kafa yormamis. Sonucta sistem ABD'de yasamayanlar icin degil, yasayanlar icin kurulu.Sorun olmaz, bu sekilde direkt bir ucusa binebilirsiniz, THY de durumun farkindadir.
-
@redsat2000 Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:
@crazycells USA dan çıkış yaptığımıza göre USCIS uğrama şansımız yok. Bu mührü USA Konsolosluktan mı halledeceğiz. Yada green card ı beklemekten başka şansımız yok mu ? USCIS benim başvuruma binaen 90 gün beklememi istedi.
Ayrıca 6 ay dolmadan Temmuzda girmeyi düşünüyorum. Mart 2019 da bu vize doldu.Sorun olmaz
Bu muhru konsolosluktan alamazsiniz. Elinizdeki gocmen vizeyi 1 yil sure icin direkt ucuslar icin kullanabilirsiniz. Eger aktarma yapiyorsaniz, aktarma yaptiginiz ulke icin bu belgenin gecerli olup olmadigini arastirmalisiniz. -
@crazycells Online adres değişikliği yapmak istedim ancak "Case Information" başlığının altında "Form Number" soruyor. Hangisini işaretlemeyiz?
-
@redsat2000 Yaptım dediğinizi ancak "Estimated time range 4.5 to 12 months" yazdı
Ben bir şey anlamadım siz anladınız mı? -
@taurus Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:
@redsat2000 Yaptım dediğinizi ancak "Estimated time range 4.5 to 12 months" yazdı
Ben bir şey anlamadım siz anladınız mı?@Taurus anlamadım. bir çok kişi bu sebepten dolayı sistemde yüklenme mi oldu.
Benzer Başlıklar
153
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum