Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card'in Geldigi Adres ve Yasadigimiz Adresin Farkli Olmasi Durumu

• @crazycells kurtar! :)
    Bugun USCIS Ofisine gittim...Green kartimin tekrardan 17 Aralik 2018'de gonderildigini bildirdi. Ben 17 Aralikta USCIS'den kartimin gonderilecegine dair Email de almistim, ama adressime kart hic gelmedi! Email'de 'Tracking number' yok, ayrica USCIS Case Status'da ilk adresse gonderilen eski bilgiler mevcut.
    USCIS'i arayarak kartimin gelmedigini..tekrardan gondermelerini istedim, 1 ay icerisinde Email gelecegini bildirdiler!
    Bu ara USCIS Ofisinde calisan kadin tekrardan Green Kart isterken 'I 90' replacement olarak basvurmami tavsiye etti!
    Ali Cihan Bey, tavsiyeniz nedir? ne yapmaliyim.. bu olay canimi sikiyor artik. Green Kartim olmayinca da DMV'ye de basvurmuyorum!
    Tavsiyeniz icin onceden Tesekkurler! :)

• @begench Green Card'in Geldigi Adres ve Yasadigimiz Adresin Farkli Olmasi Durumu içinde söyledi:

@crazycells kurtar! :)
    Bugun USCIS Ofisine gittim...Green kartimin tekrardan 17 Aralik 2018'de gonderildigini bildirdi. Ben 17 Aralikta USCIS'den kartimin gonderilecegine dair Email de almistim, ama adressime kart hic gelmedi! Email'de 'Tracking number' yok, ayrica USCIS Case Status'da ilk adresse gonderilen eski bilgiler mevcut.
    USCIS'i arayarak kartimin gelmedigini..tekrardan gondermelerini istedim, 1 ay icerisinde Email gelecegini bildirdiler!
    Bu ara USCIS Ofisinde calisan kadin tekrardan Green Kart isterken 'I 90' replacement olarak basvurmami tavsiye etti!
    Ali Cihan Bey, tavsiyeniz nedir? ne yapmaliyim.. bu olay canimi sikiyor artik. Green Kartim olmayinca da DMV'ye de basvurmuyorum!
    Tavsiyeniz icin onceden Tesekkurler! :)

Ilk gonderilen email'de ya da USCIS sayfasinda USPS tracking number yok mu? Bu ikinci gonderim degil ama ilk gonderimden bahsediyorum.

Ilk gonderilen Green Card'a ne olmustu? Hatirlatir misiniz? Adrese mi teslim edildi yoksa USCIS'e geri mi gonderildi?

• @crazycells ilk gonderildiginde addresse tealim edildi ancak karti kimse almayinca USPS memuru USCIS’e geri gondermis. Ayintili bir sekilde bu kanunun biraz uzerindeki konusmamizda yazmistim!
    Karti ikinci keresinde yeni adressime istedim.. 17 Aralikta gonderilecegine dair Email geldi fakan tracking number falan yok.. USCIS Case status’da ise eski yani ilk gonderildigi bilgiler mevcut sadece..
    USCIS memuru ise sistemden bakarak 17 Aralikta gonderildigini soyledi.
    Ne yapmaliyim ?

• @begench Green Card'in Geldigi Adres ve Yasadigimiz Adresin Farkli Olmasi Durumu içinde söyledi:

@crazycells ilk gonderildiginde addresse tealim edildi ancak karti kimse almayinca USPS memuru USCIS’e geri gondermis. Ayintili bir sekilde bu kanunun biraz uzerindeki konusmamizda yazmistim!
    Karti ikinci keresinde yeni adressime istedim.. 17 Aralikta gonderilecegine dair Email geldi fakan tracking number falan yok.. USCIS Case status’da ise eski yani ilk gonderildigi bilgiler mevcut sadece..
    Ne yapmaliyim ?

https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do adresten case numaranizla kontrol ettiginizde karsiniza cikan bilgiler (tracking number vs) onceki gonderime mi ait?

EDIT --> onceki mesajinizda bu bilgiyi vermissiniz zaten

@crazycells ilk gonderildiginde addresse tealim edildi ancak karti kimse almayinca USPS memuru USCIS’e geri gondermis. Ayintili bir sekilde bu kanunun biraz uzerindeki konusmamizda yazmistim!
    Ne yapmaliyim ?

Nisan 17'ye kadar beklemenizi tavsiye ederim. USCIS gorevlisi yeni adresinizi onayladi degil mi? Dogru adrese gonderilecegine emin olun.

Eger Nisan 17'ye kadar gelmezse, hem bir daha gonderim istersiniz. Hem de bir I-90 formu doldurup yeni bir Green Card talep edersiniz.

• @begench bu arada DMV, sizin pasaportunuzdaki vizeyi de kabul etmeli. O vize ilk giristen itibaren 1 yil boyunca Green Card yerine kullanilabilir.

• @crazycells merhaba, benim bu problem birturlu cozulmedi!
    Ben Şubat 20’sinde USCIS’i arayarak Green Cart’ımı almadığımı bildirdim. Yeni istek oluşturdum..
    7 Mart’ta adresime USCIS’den mektup geldi. Mektupta aynı eski bilgiler tekrarlanıyordu (Eylülde gönderildiğini ama eski adres olduğu için kimsenin aşmadığını ve kartın geri gittiğini) ve sonunda ‘We will re-mail your card to you as soon as posible’ yazıyor.. ama hala gelen giden yok, ne yapmalıyım, biraz daha beklemeli miyim?

Bugün USCIS’i tekrar aradım, niye green cart’ım hala gelmedi diye istek açtılar, 30 gün sonra mektup şekilinde cevap alırsınız dediler, sanırım aynı bilgiler içerecek. (Eylülde gönderdik blah blah..)

I-90 doldurup tekrar isteyim mi? Kaybettim desem daha mı hızlı gelir? Bilemedim ben şimdi?! Kimden yardım alabileceğimi de bilemiyorum.. arıyorum olmuyor, görüşmeye gidiyorum USCİS’e randevu alıp, onlar da bilmiyor!
    Teşekkürler!
    Ps. Süreç ile alakalı bilgiler önceki mesajlarda yazılı.

@crazycells merhaba, benim bu problem birturlu cozulmedi!
    Ben Şubat 20’sinde USCIS’i arayarak Green Cart’ımı almadığımı bildirdim. Yeni istek oluşturdum..
    7 Mart’ta adresime USCIS’den mektup geldi. Mektupta aynı eski bilgiler tekrarlanıyordu (Eylülde gönderildiğini ama eski adres olduğu için kimsenin aşmadığını ve kartın geri gittiğini) ve sonunda ‘We will re-mail your card to you as soon as posible’ yazıyor.. ama hala gelen giden yok, ne yapmalıyım, biraz daha beklemeli miyim?

Bugün USCIS’i tekrar aradım, niye green cart’ım hala gelmedi diye istek açtılar, 30 gün sonra mektup şekilinde cevap alırsınız dediler, sanırım aynı bilgiler içerecek. (Eylülde gönderdik blah blah..)

I-90 doldurup tekrar isteyim mi? Kaybettim desem daha mı hızlı gelir? Bilemedim ben şimdi?! Kimden yardım alabileceğimi de bilemiyorum.. arıyorum olmuyor, görüşmeye gidiyorum USCİS’e randevu alıp, onlar da bilmiyor!
    Teşekkürler!
    Ps. Süreç ile alakalı bilgiler önceki mesajlarda yazılı.

Eger soyledikleri sure gectiyse, USCIS uzerinden yeni bir istekte bulunabilirsiniz.

Eger yine I-90 doldurup kayboldu derseniz, ucretini odemeniz gerekir.

Resmi surecler bir sisteme gore ilerliyor, eger sistemin disina cikarsaniz maalesef sizin her seyle ugrasmaniz gerekiyor. Dolayisiyla mumkun oldugu kadar sisteme uymanizi tavsiye ederim. Su an icin istek yapip beklemelisiniz sadece.

• @sharm buradan numaramla kontrol ettiğimde böyle bir no yok hatası alıyorum. normal mi bugun ülkeye girişimin 12.gunu

• @begench DMV pasaport (vizeli) ve yerlesik olma ispati istiyor (fatura, kira kontrati vb). GC gerekmiyor.

• @gls Green Card'in Geldigi Adres ve Yasadigimiz Adresin Farkli Olmasi Durumu içinde söyledi:

@sharm buradan numaramla kontrol ettiğimde böyle bir no yok hatası alıyorum. normal mi bugun ülkeye girişimin 12.gunu

https://egov.uscis.gov/casestatus adresindeki sorgu kutucuguna odeme yaptiginizda size verilen, ilk uc karakteri harf olan ve toplam onuc karakterden olusan, buyuk ihtimal "IOE" ile baslayan "receipt number"inizi giriyorsunuz degil mi?

Eger evet ise sistemde olusmasi biraz vakit aliyor olabilir. Birkac gun daha bekledikten sonra hala goruntulenmiyorsa USCIS telefon ile arayip sormanizi onerebilirim.
    Kolay gelsin.

NOT:
    USCIS aradiginizda otomatik sesli yanit sistemine receipt numaranizi girmeniz istenirse, soyle tuslamalisiniz:

Ornek receipt ID: IOE1234567890
    Yapilacak tel tuslamasi:4631234567890
    (IOE harflerinin telefon uzerindeki tuslara gore yerlerine bakildiginda 463 oluyor)

• @sharm tamamcok teşekkürler

• ⭐⭐

Arkadaslar bizim greencardlar hala ulasmadi nasil uscis e ulasabiliriz ? Suan da pandemic den dolayi gecici olarak kapali. Acaba uscis sistemine girip online iletisim kurabilirmiyim ?

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Green Card'in Geldigi Adres ve Yasadigimiz Adresin Farkli Olmasi Durumu

Arkadaslar bizim greencardlar hala ulasmadi nasil uscis e ulasabiliriz ? Suan da pandemic den dolayi gecici olarak kapali. Acaba uscis sistemine girip online iletisim kurabilirmiyim ?

Suradan tekrar isteyebilirsiniz:

https://egov.uscis.gov/e-request/Intro.do

• A aysegul bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    260 Bakış
    crazycellsC
    @ukbr Eger gelir miktari siniri geciyorsa, ABD'ye borclu demektir, bilginize. Bu arada size sponsor olmak icin ABD'de "domicile" olmasi da gerekiyor. Ayrintili bilgi icin su konuyu okumalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864 Eger sartlari saglamiyorsa, vize almaniz icin bir sponsor bulmalisiniz. Hayirli olsun, evet eger Almanya'daysaniz orada mulakata girebilirsiniz, bu durumda NVC'yi mulakat yeri hakkinda bilgilendirmelisiniz. Bu dediginizi kabul etmiyorlar genelde maalesef, isterseniz sorabilirsiniz mulakatinizi yapacaginiz konsolosluga ama cok umitli olmayin. Her konsolosluk sadece anlasmali oldugu yerden kabul ediyor bu raporu. NVC'yi dogumdan sonra bilgilendirirseniz kendisini de surece ekleyebilirsiniz.
  • Green Card Sorunsalı

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    834 Bakış
    crazycellsC
    @md-seu 👍
  • Amerika green card

2
    0 Oy
    2 İleti
    535 Bakış
    crazycellsC
    @lmspay Amerika green card içinde söyledi: Arkdaslae merhaba istanbulda yaşıyorum evim var 5 binlira gelirim var ortalama duzenim kurulu bir sekilde devam ediyorum hayatima. Sizce amerikada yasam nekdr mantikli green card cekilisi ile veya baska yollarla yerlesmek nasil olur evliyim . Smdiden teskkr ederim su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/663/amerika-da-gocmen-olmali-miyim-kararsizlik-artilar-eksiler
  • Green Card teslim suresi

154
    1 Oy
    154 İleti
    24k Bakış
    tolga ekizT
    @aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k