Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card'in Geldigi Adres ve Yasadigimiz Adresin Farkli Olmasi Durumu

• @begench Green Card'in Geldigi Adres ve Yasadigimiz Adresin Farkli Olmasi Durumu içinde söyledi:

@crazycells ilk gonderildiginde addresse tealim edildi ancak karti kimse almayinca USPS memuru USCIS’e geri gondermis. Ayintili bir sekilde bu kanunun biraz uzerindeki konusmamizda yazmistim!
    Karti ikinci keresinde yeni adressime istedim.. 17 Aralikta gonderilecegine dair Email geldi fakan tracking number falan yok.. USCIS Case status’da ise eski yani ilk gonderildigi bilgiler mevcut sadece..
    USCIS memuru ise sistemden bakarak 17 Aralikta gonderildigini soyledi.
    Ne yapmaliyim ?

Nisan 17'ye kadar beklemenizi tavsiye ederim. USCIS gorevlisi yeni adresinizi onayladi degil mi? Dogru adrese gonderilecegine emin olun.

Eger Nisan 17'ye kadar gelmezse, hem bir daha gonderim istersiniz. Hem de bir I-90 formu doldurup yeni bir Green Card talep edersiniz.

• @begench bu arada DMV, sizin pasaportunuzdaki vizeyi de kabul etmeli. O vize ilk giristen itibaren 1 yil boyunca Green Card yerine kullanilabilir.

• @crazycells merhaba, benim bu problem birturlu cozulmedi!
    Ben Şubat 20’sinde USCIS’i arayarak Green Cart’ımı almadığımı bildirdim. Yeni istek oluşturdum..
    7 Mart’ta adresime USCIS’den mektup geldi. Mektupta aynı eski bilgiler tekrarlanıyordu (Eylülde gönderildiğini ama eski adres olduğu için kimsenin aşmadığını ve kartın geri gittiğini) ve sonunda ‘We will re-mail your card to you as soon as posible’ yazıyor.. ama hala gelen giden yok, ne yapmalıyım, biraz daha beklemeli miyim?

Bugün USCIS’i tekrar aradım, niye green cart’ım hala gelmedi diye istek açtılar, 30 gün sonra mektup şekilinde cevap alırsınız dediler, sanırım aynı bilgiler içerecek. (Eylülde gönderdik blah blah..)

I-90 doldurup tekrar isteyim mi? Kaybettim desem daha mı hızlı gelir? Bilemedim ben şimdi?! Kimden yardım alabileceğimi de bilemiyorum.. arıyorum olmuyor, görüşmeye gidiyorum USCİS’e randevu alıp, onlar da bilmiyor!
    Teşekkürler!
    Ps. Süreç ile alakalı bilgiler önceki mesajlarda yazılı.

• @begench Green Card'in Geldigi Adres ve Yasadigimiz Adresin Farkli Olmasi Durumu içinde söyledi:

@crazycells merhaba, benim bu problem birturlu cozulmedi!
    Ben Şubat 20’sinde USCIS’i arayarak Green Cart’ımı almadığımı bildirdim. Yeni istek oluşturdum..
    7 Mart’ta adresime USCIS’den mektup geldi. Mektupta aynı eski bilgiler tekrarlanıyordu (Eylülde gönderildiğini ama eski adres olduğu için kimsenin aşmadığını ve kartın geri gittiğini) ve sonunda ‘We will re-mail your card to you as soon as posible’ yazıyor.. ama hala gelen giden yok, ne yapmalıyım, biraz daha beklemeli miyim?

Bugün USCIS’i tekrar aradım, niye green cart’ım hala gelmedi diye istek açtılar, 30 gün sonra mektup şekilinde cevap alırsınız dediler, sanırım aynı bilgiler içerecek. (Eylülde gönderdik blah blah..)

I-90 doldurup tekrar isteyim mi? Kaybettim desem daha mı hızlı gelir? Bilemedim ben şimdi?! Kimden yardım alabileceğimi de bilemiyorum.. arıyorum olmuyor, görüşmeye gidiyorum USCİS’e randevu alıp, onlar da bilmiyor!
    Teşekkürler!
    Ps. Süreç ile alakalı bilgiler önceki mesajlarda yazılı.

Eger soyledikleri sure gectiyse, USCIS uzerinden yeni bir istekte bulunabilirsiniz.

Eger yine I-90 doldurup kayboldu derseniz, ucretini odemeniz gerekir.

Resmi surecler bir sisteme gore ilerliyor, eger sistemin disina cikarsaniz maalesef sizin her seyle ugrasmaniz gerekiyor. Dolayisiyla mumkun oldugu kadar sisteme uymanizi tavsiye ederim. Su an icin istek yapip beklemelisiniz sadece.

• @sharm buradan numaramla kontrol ettiğimde böyle bir no yok hatası alıyorum. normal mi bugun ülkeye girişimin 12.gunu

• @begench DMV pasaport (vizeli) ve yerlesik olma ispati istiyor (fatura, kira kontrati vb). GC gerekmiyor.

• @gls Green Card'in Geldigi Adres ve Yasadigimiz Adresin Farkli Olmasi Durumu içinde söyledi:

@sharm buradan numaramla kontrol ettiğimde böyle bir no yok hatası alıyorum. normal mi bugun ülkeye girişimin 12.gunu

https://egov.uscis.gov/casestatus adresindeki sorgu kutucuguna odeme yaptiginizda size verilen, ilk uc karakteri harf olan ve toplam onuc karakterden olusan, buyuk ihtimal "IOE" ile baslayan "receipt number"inizi giriyorsunuz degil mi?

Eger evet ise sistemde olusmasi biraz vakit aliyor olabilir. Birkac gun daha bekledikten sonra hala goruntulenmiyorsa USCIS telefon ile arayip sormanizi onerebilirim.
    Kolay gelsin.

NOT:
    USCIS aradiginizda otomatik sesli yanit sistemine receipt numaranizi girmeniz istenirse, soyle tuslamalisiniz:

Ornek receipt ID: IOE1234567890
    Yapilacak tel tuslamasi:4631234567890
    (IOE harflerinin telefon uzerindeki tuslara gore yerlerine bakildiginda 463 oluyor)

• @sharm tamamcok teşekkürler

• ⭐⭐

Arkadaslar bizim greencardlar hala ulasmadi nasil uscis e ulasabiliriz ? Suan da pandemic den dolayi gecici olarak kapali. Acaba uscis sistemine girip online iletisim kurabilirmiyim ?

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Green Card'in Geldigi Adres ve Yasadigimiz Adresin Farkli Olmasi Durumu

Arkadaslar bizim greencardlar hala ulasmadi nasil uscis e ulasabiliriz ? Suan da pandemic den dolayi gecici olarak kapali. Acaba uscis sistemine girip online iletisim kurabilirmiyim ?

Suradan tekrar isteyebilirsiniz:

https://egov.uscis.gov/e-request/Intro.do

• A aysegul bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• green card DV2019 sorularım

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    788 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • Green card kafama takılanlar

7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    ?
    @lmspay bu arada eşinize "sonradan" greencard almak isterseniz o çok daha zor, uzun ve sancılı bir süreç bilginiz olsun
  • green card

2
    0 Oy
    2 İleti
    646 Bakış
    crazycellsC
    her sorunuz icin farkli bir konu olusturmayin. Sorularinizi sadece su konuda sorun: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari/
  • Green Card Ödemeleri

5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    smesutS
    @sahingc Green Card Ödemeleri içinde söyledi: @crazycells Bunların hepsi kisi bası degil mi? Teşekkürler. evet kişi başı ücretler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k