Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, esimle 3 yil once evlendik ve benim adima da green card basvurusunda bulunduk. 2.5 yil sonra onay mektubu geldi su an nvc asamasindayiz. Ancak bir kac sorunumuz var. Sürec cok uzun oldugu icin esim benimle kalarak Amerika'ya giris cikislar yapti. Bu sürede Almanya'da yasamaya basladik ve burada bir sirkette calisiyor. Amerika'ya gittigi donemlerde home ofis calisiyor. Bu nedenlede 3 yildir vegi beyaninda bulunmadi. Vergisini Almanya'ya odedigi icin. Ancak su an belgelerle beraber 3 yillik vergi belgelerini görmek istiyorlar. Bu yüzden bir kac sorum olacak.
    1- Vergisini Almanya'ya ödemesi bir sorun teskil eder mi? sanirim bir CPA yardimiyla bu islemleri halledebiliyormusuz ancak hala yapan birilerini arastiriyoruz. nasil yol izlememiz gerektigini bilen var midir?
    2- Su an hamileyim ve bu sebeple uzun süre Türkiye`ye gidemeyecegim. Bebek 2 ay sonra dogacak. Bu sebeple Almanya'dan saglik kontrolleri yaptirip bildirdigim taktirde burada ki Konsolosluktan mülakata girebilir miyim?
    3- Ya da burada ki konsoloslugun belirledigi kurulustan saglik belgelerimi alip tercümeyle beraber Türkiye'de olan konsolosluga basvuruda bulunsam kabul ederler mi?
    4- Bebegimiz icin ekstra yapmamiz gereken basvurular olacak midir yoksa mülakat sirasinda yeni dogdunu belirtmemiz yeterli midir?

    simdiden tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ukbr

    1. Eger gelir miktari siniri geciyorsa, ABD'ye borclu demektir, bilginize. Bu arada size sponsor olmak icin ABD'de "domicile" olmasi da gerekiyor. Ayrintili bilgi icin su konuyu okumalisiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
      Eger sartlari saglamiyorsa, vize almaniz icin bir sponsor bulmalisiniz.

    2. Hayirli olsun, evet eger Almanya'daysaniz orada mulakata girebilirsiniz, bu durumda NVC'yi mulakat yeri hakkinda bilgilendirmelisiniz.

    3. Bu dediginizi kabul etmiyorlar genelde maalesef, isterseniz sorabilirsiniz mulakatinizi yapacaginiz konsolosluga ama cok umitli olmayin. Her konsolosluk sadece anlasmali oldugu yerden kabul ediyor bu raporu.

    4. NVC'yi dogumdan sonra bilgilendirirseniz kendisini de surece ekleyebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum