Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yeni üyeler için konu açma süresi tarzı bir şey mümkün mü? Üye olduktan sonra bir oryantasyon geçirsin 🙂 belki ara butonunu da kullanması gerektiğini vurgulayan karşısında beliren bir uyarı metni..


  • @tanti Çok iyi fikir. Mesajı beğendim ama belki biraz daha etkili olur diye buradan da bir +1 koyayım 🙂


  • @volkanu Forum Kullanımı Hakkında Tavsiyeler içinde söyledi:

    @tanti Çok iyi fikir. Mesajı beğendim ama belki biraz daha etkili olur diye buradan da bir +1 koyayım 🙂

    Sağolasın.. Son zamanlarda arttı bu olay tahminim 7 mayıs öncesi ve sonrası daha da artacak..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tanti maalesef su an icin mumkun degil sayin @tanti ; ama bu sekilde bir ozellik gelirse emin olun cekinmeden aktive edecegim.


  • acemilik süresi bitene kadar yeni konu açma engeli fikri gerçekten de mantıklıca. acemilik süresi de istenildiği şekilde esnetilebilir. aklı başında 20 post girme, 3 ay bekleme, yazdığı postlarda en az 50 ve üzeri beğeni alma vs. şeklinde.

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells

    Acaba arka arkaya post edebilme zamani, 0 (sifir) reputation'i olanlar icin uzun bir sure secilirse ise yaramaz mi sn @crazycells ?
    Ornek olarak, sifir reputation kullanicilar icin 3 gun (x Saniye degeri) eger restriction konulursa o halde belki istenilen bu ozellik olmus olur.
    Hali hazirda reputation degeri yuksek olan kimse etkilenmez (+3 default), reputation degeri altta olanlarda zaten hic yazmasin 🙂

    Admin → Settings → Post
    [default = 120]
    ○ This restriction is lifted when user has X reputation [default = 3]

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @freeworld evet su an makul sekilde belirlenmis belli bir sure ve reputation degeri var, sizin yazdiginiz sayilar bana biraz acimasiz geldi 🙂
    su an forumca o kadar kotu durumda degiliz kanimca. Eger troll sayimiz artarsa, dediginiz sekilde ayari degistirebiliriz.


  • Normal bir insanin sadece tek bir soru(nu) icin gelip sorusunu hemen sorup/ cevabini alip bir daha foruma girmeme ihtimali de var. Kisa sureli faydalanimlar icin sadakat beklenmemeli. Ya da oryantasyon icin belirlenen sure/gezinme ilk soru icin gecerli olmamali diye dusunuyorum.


  • @caglaror yeni üye sorusunu/sorununu sorup, çözüm almasın düşüncesi bence de adaletli değil, uygun başlık altında sorusunu sorabilmeli yeni üyeler de. problemin çoğunu usülüne uygun olmayan yeni başlık açmak oluşturuyor görüşü hakim forumda. yoksa herkes sorularının yanıtları için burada zaten.


  • Açıkçası ben de foruma geldiğimde pek olayi anlamamıştım o yüzden bence pek yüklenmemeliyiz yeni uyelere Bence Sure Değilde Yanit Siniri Oluyorsa Daha Iyi Olur Örneğin 20 Mesaj Olmadan konu açamayacak yada tanti nin dediği uyari metni gibi konu ac butonuna basinca Konuyu Ara Butonuna Basarak Arayiniz Yoksa Aciniz Diye Bir Uyari Gelebilir @crazycells


  • @m-turk foruma üye olduğu gibi hiçbir başlığı okumadan direkt olarak aklındakini sorma arayışında olan bir kişinin böyle bir uyarıyı okuyacağını sanmıyorum.

    Kaldı ki şuan forumun en tepesinde bu uyarı yer almasına rağmen geçen gün birisi arka arkaya "GC süreçleri nasıl işliyor biri bana anlatabilir mi" konulu 2 başlık açmıştı..


  • LYK (Linux Yaz Kampi) egitime basvuruken degisik bir yaklasim izlemisti, once kizdim sonra cok hosuma gitti. Once SSS bolumunu okumaya zorluyor seni. Sonra okudugundan emin olmak icin test yapiyor. Gecerli puani alamazsan (100% alman gerekiyordu sanirim) yeniden SSS yi okumaya sevk ediyor.
    Forumun kullanimini anlatan SSS sonrasi testi gecene kadar ilk basligi actirmamak guzel olabilir. SSS forum kurallari ve kullanim kilavuzu olabilir.


  • @volkanu Sizde Haklısınız Ama Bilinçli Kişilerinde Hakki Yenmiş Olucagini Düşünüyorum Ayrıca 3 Günlük Olduğunu varsayıyorum Troll Yapmak yapmak istiyen her türlü yapar Bunun İçin de moderatorler devreye giriyor

    Ama Bence @caglaror Dediği Banada Mantikli Geldi


  • Forumun çöplük olmaması için iyi olur

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @volkanu yeni forum uyelerinin konu acabilme ozgurlugu içinde söyledi:

    @m-turk foruma üye olduğu gibi hiçbir başlığı okumadan direkt olarak aklındakini sorma arayışında olan bir kişinin böyle bir uyarıyı okuyacağını sanmıyorum.

    Kaldı ki şuan forumun en tepesinde bu uyarı yer almasına rağmen geçen gün birisi arka arkaya "GC süreçleri nasıl işliyor biri bana anlatabilir mi" konulu 2 başlık açmıştı..

    Aynen oyle sayin @VolkanU , burada en buyuk sorumluluk forum uyelerine dusuyor. Yanlis acilan korsan basliklarda soru cevaplayan arkadaslar forum icin iyi bir sey yapmiyorlar. Insanlara yardimci olacagiz diye forum duzeninden vazgecemeyiz, yoksa burasi da kisa surede hickimsenin kullanamayacagi ve bilgi alamayacagi bir copluge donusur.

    O nedenle forum uyeleri bu sekilde bir baslik acildiginda ya cevap vermemeli ya da ilgili konunun linkini post etmeli. Ayrica bu tur durumlar her zaman kullanabileceginiz diger yontem iletinin moderasyona sikayet edilmesi (iletilerin sag alt tarafinda bulunan 3 nokta isareti ile bunu yapabilirsiniz). Ben zaten bu tur basliklari bu yil acimadan kilitleyecegim 🙂

    Eger forumu kullanip bilgi almak isteyen arkadaslar varsa, bunu forumdakilere saygi gostererek yapmali.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum