@Hussein su basliktan guncellemeleri ve son durumu kontrol edebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri
Henuz rezerve edilen 9095 vize hakkinda bir guncelleme yok.
@codeko Merhaba. Asıl talihli olan anneniz ya da süreci takip eden sizseniz siz öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
bugün bir kez daha anladım milyonluk trilyonluk da olsam caanım ülkemde insan gibi adım atılacak bir durum kalmamış, insanlar mutsuz ,agresif,depresif,tahammülsüz,en basiti kılık kıyafete bakıp yüzdeye vurduğunda yaklaşık yüzde 80 oranda koyu renk giyiniyor insanlar,rengarenk giyinen birini görüncede aykırı abest birşey yapmış gibi gözlerini deviriyorlar,neydik ne olduk.. onun için burda siyaset tartışmanın ucu bucağı kimseye faydası yok,insanlarıda hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın, bu tekdüzelik karamsarlık mutsuzluk onların suçu değil elbette,saygı sevgi ve hoşgörü ile umutlu bekleyişimizde sonucu ne olursa burda birbirimize destek olalım,saygılar.
@annecik DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
bugün bir kez daha anladım milyonluk trilyonluk da olsam caanım ülkemde insan gibi adım atılacak bir durum kalmamış, insanlar mutsuz ,agresif,depresif,tahammülsüz,en basiti kılık kıyafete bakıp yüzdeye vurduğunda yaklaşık yüzde 80 oranda koyu renk giyiniyor insanlar,rengarenk giyinen birini görüncede aykırı abest birşey yapmış gibi gözlerini deviriyorlar,neydik ne olduk.. onun için burda siyaset tartışmanın ucu bucağı kimseye faydası yok,insanlarıda hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın, bu tekdüzelik karamsarlık mutsuzluk onların suçu değil elbette,saygı sevgi ve hoşgörü ile umutlu bekleyişimizde sonucu ne olursa burda birbirimize destek olalım,saygılar.
ya yok öyle demeyin mesela bnm pardesü koyu bordo eşarbım çiçekli falan yani .. üstelik 45 yaşında sinem hanım teyzeyim ben.
gençler cıvıl cıvıl... Karamsarlıgı biraz da kendimiz çagırıyoruz gibime geliyor.. Olumlu bakalım birbirimize hayatımıza gelişmelere sabırlı olalım biraz . düzelecektir inşallah
@annecik evet önemli olan insanın içindeki çocuğun ölmemesi değil mi. Bugün alışverişe gittim kırmızı eşofman altı pembe badi krem spor ayakkabı ve lacivert yelekle . Ay çok hoşuma gidiyor rengarenk giyiniyorum. Ben kendimi iyi hissettikten sonra kimse umurumda değil.
bu gün hastaneye gittim bi şikayetim için. Dönüşte inmem gerekenden 5 durak önce inip eve yürüdüm. Heryer tomurcuklanmış yeşillenmiş agaçlar çiçeklerle dolu hava tertemiz güneşle sokaklar sanki yıkanıyor gibi çocuklar parklarda anneler banklarda ellerinde el işleri bi gözleri çocuklarda sakin sukunet mis gibi bir hava vardı ortam da öyleydi. Eve kadar yürümek o kadar harika geldi ki.. Bütün stresim gitti üzerimden eve geldim veletler hadi tabletleri bırakın çıkın oynayın dedim hayııırr tableti bırakmayız dediler zorla onları dışarı iteledim.
yarım saat 45 dk kafa dinledim sonra geldiler tabi ter kir pas sonra birer duş ardından yemek derken gün bitti akşam oldu ödevlerini yaparlarken ben sizinle çene çalıyorum kısacası hayat devam ediyor ümitsizlige hiç lüzum yok çıkarsa çıkar atlar gideriz çıkmazsa devam hayata... böyle bakarsanız daha güzel yaşarsınız çıkarsa extra bonus olur. 
@nilfersev DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
@annecik evet önemli olan insanın içindeki çocuğun ölmemesi değil mi. Bugün alışverişe gittim kırmızı eşofman altı pembe badi krem spor ayakkabı ve lacivert yelekle . Ay çok hoşuma gidiyor rengarenk giyiniyorum. Ben kendimi iyi hissettikten sonra kimse umurumda değil.
evet kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız tercihleriniz o yönde olmalı elbette,bugün bir yerde güzel bir söze denk geldim ,insan üzerindeki yüklerinden sıyrıldıkça geriye içindeki çocuk kalır gibi birşeydi,sevgiyle kalalım 
sorunda o ya abla çiçekli pardesü görmeye degil artık çiçekli bikini içinde portakal için gidiyoruz atarsa 12..
Merhabalar. Geçmiş yıllardaki greencard başvuru sonuçlarına nereden ulaşabilirim? Çıktıysa hala geçerli midir acaba? Teşekkürler
@hbilge Sadece geçen seneki geçerli. Linkten bakabilirsiniz. https://www.dvlottery.state.gov/
@famel çok teşekkür ederim 🖒
@hbilge Rica ederim
@calibraturbo DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
sorunda o ya abla çiçekli pardesü görmeye degil artık çiçekli bikini içinde portakal için gidiyoruz atarsa 12..
pardesü degil eşarp çiçekli. 
Yalnız 7mayıs akşamı -en azından buralarda aktif olanların içinden- sadece Sinem Hanım a çıkarsa ne gülerim haa

Yanlış anlaşılma olmasın, alaycı bir gülme değil kastettiğim, isteyen birine çıktığı için sevinirim o ayrı ama ne bileyim, düşünsenize :))))
@aysegul cidden ben de gülerim. 
@tanti cevap verirsem terbiyesizim 
@aysegul az evvel aklıma geldi, düşünmek istemedim. Düşünmeyecem 
Öyle bir şey olursa kafama huni takar, elime bidon kapağı alır, diğer elimin işaret parmağıyla alt alt dudağıma vurarak ''bili billi bili bili' efektiyle İstanbul'u turlarım 
@labrador DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Arkadaşlar,Ben nasıl kontrol edeceğim 7 mayısta Confirmation Number ile ? Bu soruyu psikoloji yönünden soruyorum.Yoksa nasıl edeceğimi biliyorum
Ben edemem kontrol montrol ya,Ellerim titreye titreye,Derin ve hızlı nefes ala ala,dokunsalar ağlayacak gibi bi mood da edeceğim sanırım...İçimden kesin kazanamadın,2 dakika bekle bi ekran gelsin zaten şak diye Has not been selected yazısını göreceksin nihahaha diye geçireceğim sanırım sjsjssjsjsj sonra da hüngür hüngür ağlayıp,en az 1 ay depresyon da abur cubura gömüleceğim (gerçi şuan ki halimden farksız ama daha umutsuz olacağım ve leş gibi bir yaz tatili geçireceğim 5 karış surat ile).Offf,Siz nasıl kontrol ettiniz geçen yıl ? Yanınıza 1 bardak soğuk su mu koydunuz,kolonya mı koydunuz bayılırsınız diye,ne yaptınız yardım edin taktik verinnnn
Geçen sene çıkmadığını görünce çok moralim bozulmuştu gerçekten. Sisteme bir heves girdim baktım belki bu Ortadoğu denen cehennemden çukurundan kurtuluş biletini almışımdır diye ama yok acı acı harflerle not selected yaziyor. O an bir ateş bastı, sonra bir ter boşandı adeta oturduğum yerde su içinde kaldım. Rahatlamak ve elimi yüzümü yıkamak için banyoya gittim bir baktım aynaya bildiğin domates gibi kıpkırmızı olmuşum.
Ertesi gün de gün içinde sürekli hayallerimi düşünüp düşünüp tekrardan ağlamaklı oluyordum. Yarı depresyon hali bir hafta içinde geçti ve umutlar yeni çekilişe bağlandı...
Gerçekten insan ciddi bir şekilde gitme niyetiyle başvuruyorsa olumsuz sonuca o an çok üzülüyor. Yanınıza ne koyarsanız koyun o anki üzüntünüzü gideremez maalesef. Şu coğrafya kaderimiz olmasın diye umudumuz bir çekiliş işte.
Bilmiyorum bu sene olası bir olumsuz sonuç beni geçen seneki kadar etkiler mi diye, toplamda üç defa olumsuz sonuçla karşılaştım artık alıştım Amerika'nın bana sen gelme demesine.
@dreams_usa ama cevap verdin.. Şimdi terbiyesiz mi oldun. 
@Labrador acısa da öldürmez şarkısı eşliginde açınız. 
@sinem ben @annecik ne dediyse katılıyorum, en çok da bu agresif insanlarla çocuklarım büyüyüp stress içinde bir hayat geçirecekleri için üzülüyorum