B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
-
@crazycells cok tesekkur ederim . Bu bilgi cok yararli oldu, girip baktigimda 6 aylik sure vermisler. Cok sevindim:)
-
@gulcin B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek içinde söyledi:
@crazycells cok tesekkur ederim . Bu bilgi cok yararli oldu, girip baktigimda 6 aylik sure vermisler. Cok sevindim:)
ok, su durumda resmi olarak kalis suresi 6 ay, fakat ustune not almis olmalari cok da iyi bir sey degil. Bir sonraki giriste gorevli dikkat etsin diye not almislar, eger gorevli sizin 3 ay kalma planiniza ragmen sonuna kadar ABD'den cikmadiginizi gorurse, bir dahaki sefer giriste daha cok zorlayabilir. Bu tur giris-cikislarda planiniz, konsoloslukta ve giriste soyledikleriniz vs. hepsi uyumlu olmali ki, sonraki giris-cikislarda hicbir sorun yasamayin.
-
@crazycells dogru soyluyorsunuz. Babam donecek, annemin 1-2 ay daha kalmasi gerek . sonuna kadar durmayacak ozaman, en azindan bidahakine sebebi aciklayabilir.
-
Merhaba,
Ben Amerika turist vizesine başvurmak istiyorum özel bir okulda öğretmenim evliyim eşimde mühendis. Çalışan olarak başvuracağız. Benim şöyle bir durumum var babam amerikan vatandaşı erkek kardeşimde green kartlı şimdi ben vize formunu doldururken babam orda benim amerikan vatandaşı olduğumu belirtme yoksa burda kalacağını düşünüp vermezler dedi. Eğer formu yanlış doldurursam bulunma olasılığı nedir tavsiyenize ihtiyacım var. -
Sayın @ayşe-yılmaz-levent bu forumda konsolosluğun hangi bilgilere ulaşıp ulaşamadığı konusu epeyce tartışıldı ancak herkesin hem fikir olacağı bir şey varsa o da konsolosluğun herhangi birinin ABD vatandaşı olup olmadığını bilecek olmasıdır sanırım.
Ayrıca ebeveynlere ayrılmış bir kısım var DS160 formunda, yani belirtmeden geçme şansınız yok, yalan beyan vermeniz gerekir.
Bence herşeyi doğru olarak anlatın, eğer oraya gerçekten kalmaya gitmiyorsanız zaten kolaylıkla alırsınız. Ailenizi ziyaret etmek istemeniz gayet normal bir durum zaten..
Bol şanslar dilerim..
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba
Mevcut B1-B2 vizemi yeni pasaportuma taşımak istediğimde yeniden vizeye başvurmam ve ücretini ödemem gerektiği konsolosluk tarafından iletildi. Benim sorum şu yönde, diyelim mevcut vizemin geriye 3 yılı kaldı ve vizemi yeni pasaportuma taşımak için yeniden ücret ödedim, ve diyelim ki bu sefer yeni vizem onaylanmadı. Bu durumda mevcut 3 yıllık kalan vizem de geçersiz mi olur yoksa 3 yıl daha bu elimdeki vizeyi kullanabilir miyim? Teşekkürler.. -
@metin1985 B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek içinde söyledi:
Merhaba
Mevcut B1-B2 vizemi yeni pasaportuma taşımak istediğimde yeniden vizeye başvurmam ve ücretini ödemem gerektiği konsolosluk tarafından iletildi. Benim sorum şu yönde, diyelim mevcut vizemin geriye 3 yılı kaldı ve vizemi yeni pasaportuma taşımak için yeniden ücret ödedim, ve diyelim ki bu sefer yeni vizem onaylanmadı. Bu durumda mevcut 3 yıllık kalan vizem de geçersiz mi olur yoksa 3 yıl daha bu elimdeki vizeyi kullanabilir miyim? Teşekkürler..Neden vizenizi "yeni pasaportunuza taşımak" istiyorsunuz? Gerçi zaten böyle bir uygulama yok, sizin yapmak istediğiniz işlem vizeniz varken yeniden vizeye başvurmak oluyor, yani asıl sormak istediğim neden tekrar vize almak istediğiniz?
-
@metin1985 B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek içinde söyledi:
Merhaba
Mevcut B1-B2 vizemi yeni pasaportuma taşımak istediğimde yeniden vizeye başvurmam ve ücretini ödemem gerektiği konsolosluk tarafından iletildi. Benim sorum şu yönde, diyelim mevcut vizemin geriye 3 yılı kaldı ve vizemi yeni pasaportuma taşımak için yeniden ücret ödedim, ve diyelim ki bu sefer yeni vizem onaylanmadı. Bu durumda mevcut 3 yıllık kalan vizem de geçersiz mi olur yoksa 3 yıl daha bu elimdeki vizeyi kullanabilir miyim? Teşekkürler..Evet, tasimak diye bir sey yok. Siz yeni vize aliyorsunuz zira yeni vize alsaniz da ayni islemlerden gececeksiniz.
Bu dediginiz duruma konsolos karar verecek, eger konsolos durumunuzu vizeye uygun gormezse ve basvurunuzu red ederse eski vizeyi de iptal edebilir. Kanimca bu karar genelde Turkiye'ye geri donup donmeyeceginizi belirleyen faktorlerin hala gecerli olup olmamasina bagli ama nihai karar konsolosun.
-
@metin1985 benim bir önceki pasaportumun süresi bittiğinde vizemde 6 yıl süre vardı. Takip eden yıllarda iki pasaportumu da yanımda taşıyarak 3 kez giriş yaptım herhangi bir sıkıntı olmuyor..
-
@daydreamer Süresinin bitimine 1-2 yıl kaldı. O zaman uğraşacağıma şimdiden yeni bir 10 yıllık alayım yeni pasaportuma dedim. Malum aramız daha açılmadan:)
-
@crazycells Teşekkür ederim cevabınız için.
-
Merhabalar amerikaya 3 kere gidip geldim en son giiğimde 2 ay akldım ve ocak ayında döndüm
kasım sonu tekrar gitmeyi düşünüyorum ve 4. girişim olacak girişte sorun olur mu ? istanbulda kendi işimi yapıorum iş yerim var
yardımcı olabilirmisiniz
teşekkürler. -
@mistikky, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhabalar amerikaya 3 kere gidip geldim en son giiğimde 2 ay akldım ve ocak ayında döndüm
kasım sonu tekrar gitmeyi düşünüyorum ve 4. girişim olacak girişte sorun olur mu ? istanbulda kendi işimi yapıorum iş yerim var
yardımcı olabilirmisiniz
teşekkürler.Bunu tabii ki sizin giris amaciniz ve oradaki gorevliyle olan dialogunuz belirleyecek, ama 11 ay sonra giris yapmis oluyorsunuz, dolayisiyla bir sorun olacagini sanmiyorum. Daha once de 3 kere girmissiniz ve kisa sureli kalarak ulkenize donmussunuz. Bence her sey sizin lehinizde :)
-
geçen gün b2 vizemle giriş yaptım, 6 aylık bir kaşe vurdu , birkaç gün sonra çıkarken , uçağa girişte Gümrük polisi , hey young man how are you doing , how long will you stay in Turkey dedi, ben I live there dedim , you live there ? OK ! dedi... içine mi doğdu ne :) ya şu bir gerçek, herhangi bir hakkını (bu turist olarak göçmen olarak ne olarak ABD sınırları içinde olursan artık) kötü amaçlı kullandığını anlarlarsa , ağzınla kuş tutsan eski statünü alamazsın, ama anlamadıkları sürece de hiçbir şey olmaz..yani bu tamamaen kullanıcı riski, bende böyle oldu, onda da illa aynı şekilde olur diye bir şey yok, eğer prosedürlere aykırı bir şey olmuşsa uygulamada...
-
@crazycells en son gittiğimde iki ay kaldım ondan önce 1 yıl kalmıştım vizemi uzattım yani :)
o yüzden soruyorum sıkıntı olabilirmi diye :) -
@mistikky, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
@crazycells en son gittiğimde iki ay kaldım ondan önce 1 yıl kalmıştım vizemi uzattım yani :)
o yüzden soruyorum sıkıntı olabilirmi diye :)uzun sure kaldiktan sonra bir kez giris yapmissiniz, bence ikinci kez de yapabilirsiniz :)
Eger ABD'ye alinmama ihtimalim var mi diye soruyorsaniz, o durumda cevabim "evet, boyle bir ihtimal var" ; ama CBP gorevlilerinin sorularina makul cevaplar vererek ve ABD'den cikacaginizi gostererek bu ihtimali oldukca dusurebilirsiniz.
-
b1 ile nasil kalici olabiliriz yol haritasi nedir bu sekilde gidip kalici olabilen deneyimlerini paylasirsa seviniriz.
(evlilik ve e2 yatirim haric). ornegin sponsor bulunarak. Bir isveren ile anlasip sponsorluk masraflarinin benim tarafimdan karsilanacak olmasi seklinde bir calisma veya oturum neyse almak mumkun olabilir mi ? Illa Sponsporun bunu resmi gazetede yayimlayip ben istedigim kisiyi bulamadim seni o yuzden aliyorum mu essizsin benim icin mi demesi gerekiyor? -
@vermaynen, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
b1 ile nasil kalici olabiliriz yol haritasi nedir bu sekilde gidip kalici olabilen deneyimlerini paylasirsa seviniriz.
(evlilik ve e2 yatirim haric). ornegin sponsor bulunarak. Bir isveren ile anlasip sponsorluk masraflarinin benim tarafimdan karsilanacak olmasi seklinde bir calisma veya oturum neyse almak mumkun olabilir mi ? Illa Sponsporun bunu resmi gazetede yayimlayip ben istedigim kisiyi bulamadim seni o yuzden aliyorum mu essizsin benim icin mi demesi gerekiyor?B1/B2 ile kalici olmaniz mumkun degil. Eger durumunuz uygunsa baska bir vize turune gecis yapabilirsiniz. Ama genelde B1/B2 ile bunu yapmak zor, bunun yerine ABD disinda vize basvurusu yapmaniz daha dogru olur. Calisma vizelerini su bolumden inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/90/çalışma-vizeleri-h-l-ve-diğer-işçi-vizeleri
-
@crazycells, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
https://yesilkartforum.com/forum/category/90/çalışma-vizeleri-h-l-ve-diğer-işçi-vizeleri
6 ayda bir giris cikis mi yapicaz 10 yil boyunca :) hadi 1-2 kez yapsak neyse de devamli yapinca goze batar. 5 ay orda 1 yil burda olursa belki biraz daha tolere edilebilir diye dusunmek istiyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
53
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum