Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185
  • ⭐⭐

@calibraturbo DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

3 hafta sonra bu saatler hell yeah

Valla ya, zaman yaklaştıkça heyecanım artıyor. 100'lü günler varken heyecanlı değildim bu kadar. Şimdi düşüncesi bile içimi ürpertiyor. Acaba o şanslı kişilerden biri ben olabilir miyim demek bile adrenalin seviyemi yukarı çekiyor. Bakalım 3 hafta sonra hayallerimize kavuşacak mıyız yoksa onları bir 365 gün daha erteleyecek miyiz? İnşallah isteyenlere çıkar, öylesine başvurdum diyenlere değil.

• @calibraturbo yazılarını takip etmiştim şimdide çok istekli görünce kalben sana çıkmasını isterim ama sende çıkmış gibi ekonomini şimdiden ayarlamaya çalış derim Allah utandırmasın hayırlı geceler

• Vay vay vay Çok sayın #20# gün aramıza katılmışlar.... Hoş geldiniz efenim.. Sefalar getirdiniz. 🤣

• @calibraturbo "murica" 😂 eskiden sanirim profilde veya imzada biryerlerde "redneck" yaziyordu, saka degilmis😄

• Ahh bir çıksa

• ⭐⭐

liberal sosyalist trumpcu biraz martn luther kingci Oryantal rednek XD kısaca p.ç:)
    Dur doqtor kontrolünü dawg-tor olarak degiştiriyorum compton ekolune atıf olsun

evet abi rednek yaziyodu küçükken pedalli arabamda bisikletle yeni ayakkabılarla sapık gibi camura girme takintim vardı ailemden fırca yerdim ordakilerin bu işi zevkine yaptıgını farkettim öyle ad koydum kendime

Ya dawg I herd you like truks so we put a truk in yo car so you can drive while you drive

10 senedaha beklerim cikmazsa cıkmasın

• @dreams_usa zaten böyle olması gerekmiyor mu

• @dreams_usa tercih sizin ama siyasi konuşmalar olmasa bence daha iyi olur.sosyal hayattan vs den tabikide sohbet edilsin

• Ya geçen yıldan beri ben yaşlandım yada forum gerçekten garip bir hal almış durumda. Eski yardımlaşma, bilgi paylaşımı ve umut dolu forum yok sanki. Belkide çekiliş günü yaklaştığı için çok fazla insan paylaşımda bulunuyor, belki de ben biraz uzak kaldığım için böyle hissettirdi.

Umarım forumun o eski ahengi bozulmamıştır ve bozulmaz...

• @asilcenk DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Ya geçen yıldan beri ben yaşlandım yada forum gerçekten garip bir hal almış durumda. Eski yardımlaşma, bilgi paylaşımı ve umut dolu forum yok sanki. Belkide çekiliş günü yaklaştığı için çok fazla insan paylaşımda bulunuyor, belki de ben biraz uzak kaldığım için böyle hissettirdi.

Umarım forumun o eski ahengi bozulmamıştır ve bozulmaz...

Hoşgeldin @asilcenk nasılsın. Haklılık payın var forumdaki değişiklik farkedilmeyecek gibi değil. Başvuru sonuçları açıklanmasına az kalması sebebiyle herkeste gereksiz bir stres var. El birliğiyle bu forumu kalkındırmaya ve düzenlemeye başlayacağız.

Forumda Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığımı koyuyorum :D :P

• bana ne oluyorsa artık 2019 u kazandigim halde 2020 bekleme odasını takip ediyorum, şu an resmen green card sonuclarını dörtgozle bekliyorum. kazananlar grubu bu kadar heyeceanlı degil insallah herkes kazanır kazanmasada bir şekilde gidersiniz amerikaya insallah.

• @tekinistanbul inşallah kardeşim.

• @tekinistanbul get out on my ship :) repliği geldi aklıma hayırlı olsun umarım bu sene bizde aynı durumda oluruz. kazananların sessiz olmasının sebebi hazırlıklara başladıkları için forma zaman ayıramıyorlardır belki evrakları iş durumu valiz hazırlıkları veya case no current gerginliği falan ondandır :)

• ⭐⭐⭐⭐

Siyasette tabiki bu başlıkta konuşulabilir bence ama hani mesajlar değil sayfalar dolusu olunca bir de hiçbir işe yaramayacağı belli olan ikna çabaları olunca biz okuyanlar için de bir yerden sonra e de yeter artık tepkisi verdirtiyor, yoksa hakaret yok vs süper elbette ama özellikle istanbuldaysanız ve memleketle azıcık ilgiliyseniz son 2 haftadır bazı konularda tahammülsüzlüğün (ki aklımızla dalga geçilip sabrımızın sınandığı zamanlar bu zamanlar) artabileceğini hesaba katmak gerek. Yoksa bence de her konu konuşulabilir bekleme odası burası, mülakat deneyimleri ve süreç aşamaları sayfası değil :) kiiii, o günleri de görecek arkadaşlarımız olacak inşallah buradan :)
    Velhasıl zaten konular kapandı, 1-2 gündü geçti gitti, şimdi tekrar sonuç bekleme stresimize dönebiliriz cümleten :)

Bu arada bende hiç stres yok ya, pek heyecan da yok gibi, şimdilik en azından. Ama çıkarsaaaa, o zaman fena :)

Ama sürece arada benim anlattıklarımla dahil olmaktan başka hiçbir katkı sunmayan, haftalarca hiç gc dan bahsetmeyen (gerçi fikir babası ve benim aklıma bu işi sokan da o, hakkını yemeyeyim) eşim benden daha heyecanlı şu aralar. Her akşam soruyor, eee mayısın 7 si miydi, az kalmış, çıkar mı çıkar hiç belli olmaz, ee çıkarsa napıcaz gibi gibi :) bu mevzuların sohbeti bile tatlıymış, birkaç gündür onu farkettim, çünkü biz pek bu konularda sohbet etmemiştik eşimle, şimdi yaşanacak yer seçimi iş durumları geçim standartları vs konuşurken çok keyif aldığımı hissediyorum.

• green card kazanamayanlar B planı yaptımı, kazanamazsanız ne yapacaksınız

• @tekinistanbul kaçıncı denemenizde çıktı size ?

• Selam
    Arkadaşlar nasılsınız? Neredeyse bir sene geçti foruma girmeyeli, son günlerimiz tekrar bir heyecanla başbaşayız,. 1 senede o kadar çok değişti ki antatamam, değişmeyen tek şey buralardan gitme isteği.
    Umarım bu sene çıkar da giderim. @hsndmn @reader adını hatırlamadığım arkadaşlarım, selamlar diliyorum.

@aslicenk arkadaşım sıranın gelmemesine çok üzüldüm, umarım bu senede kazanırsınız

• merhaba bende bu sene başvuranlardanım olurda çıkarsa taksirli suçlardan (ölümlü iş kazası) ceza almış olmak green card almaya engelmidir? Bu konuda tecrübesi yada fikri olan paylaşırsa sevinirim.

• Benim B planı olarak düşündüğüm öğrenci vizesi olarak gidip orda hem dil öğrenip hemde tanıdıklar var onların yanın da çalışmak sizce nasıl olurmu öle vize bitince uzatabiliyozmu bilmiyorum

• @aysegul hanım ay ya son kısmı okurken içimden ay ya inşallah çıkar dedim size :) hayırlısı ya @tekinistanbul kazanamazsak zaten hayat devam ediyor naparım evde boya yaparım heralde değişiklik olsun hava değişsin diye evde değişiklikle oyalanırım :)

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • 0 Oy
    3 İleti
    624 Bakış
    crazycellsC
    @Hussein su basliktan guncellemeleri ve son durumu kontrol edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri Henuz rezerve edilen 9095 vize hakkinda bir guncelleme yok.
  • Türkmenistandan DV2020 talihlisiyim, başvura bilyormiyim

26
    0 Oy
    26 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @Munisbek-Babayew, içinde söyledi: Türkmenistandan DV2020 talihlisiyim, başvura bilyormiyim @muratozbek_91 meraba murat bey sizinle görişebilirmim cevap almak icin sorunuzu foruma yazmaniz gerekiyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k