Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @the-black-eagle merhaba bu bölümdeki tüm yazilarinizi okudum.banada yardımcı olabilirseniz sevinirim.6 aydır abd de yaşıyorum.turist olarak geldim evlendim burda.turkiyeden bana ailem para gonderecek.ama teb de hesabim yok.anladigim kadarıyla en sorunsuz teb ile swift yapiliyor.vakifbankta ve ziraat bankasinda hesabim var.bu bankalar üzerinden swift yapsam ne kadar ücret öderim ve sorun yasarmiyim bilginiz var mı? Birde @sash yazdiklarini okudum denizbankta sorun yaşamıyorum yazmis..orda hesabı olan bir arkadaşım üzerinden de gönderebilirim.denizbankin ücreti nedir ve ne kadar sürede gelir bilginiz var mı acaba?Ben burda Wells wargo dan hesap actim.son sorumda 😊şubeden göndermek ile internet bankacılığını göndermek arasında gönderdim ücreti olarak fark var mı acaba..çok tesekkurler


  • @sash mrb denizbank üzerinden swift te hıc sorun yaşamadım demissiniz.peki abd de hangi bankaya geldi aktardığınız para.benm hesabim well s wargoda.kac gun icinde para abd hesabina gecti acaba.ilk defa yapıcam bu işlemi.ailem turkiyeden para gonderecek.cok tedirginim.parasi iade olanlar da oluyormuş sanirim.


  • @turkay Paribas bankasi TR de TEB (cepteteb) sahibi. O banka ile de BankOfAmerica'nin ozel bir anlasmasi oldugu icin ATM kullanimi gibi konularda hic ucret almiyorlar. Swift ucretleri (CepteTEB-> BofA) yukarilarda yazilmisti. Diger bankalarla ilgili swift miktarlari da yazildi sanirim daha onceki mesajlarda. TR bankalarinin her birisinin ekraninda swift islemi onay penceresinde kesilecek masrafi yazar. Kendi bankanizin web uygulamasinda islemi son kisma kadar devam ettirip ogrenebilirsiniz diye tahmin ediyorum.


  • Ziraat bankası sadece kendi bankalarının alacağı miktarı gorebilecegimi,aracı bankanın ne kadar aldığını bilmediğini soyledi.benm turkiyede vakıfbank ve ziraat bankasında hesabim var.amerikada da well s wargoda hesap actirdim.yakinimda boa yoktu.ilk defa yapicam swift açıkçası tedirgin oldum.sanirim teb den well s wargoyada swift yapan olmuştu okumustum.hango banka üzerinden yapacağıma emin olamadım acikcasi.forumda takım zamanda vakifbanktan yada ziraat bankasından yapana denk gelmedim.acikcasi kafam karisti


  • @turkay masraf olarak siz sadece türkiyeden göndereceğiniz bankanın ve abddeki alıcı bankanızın uygulayacağı masrafı öğrenebilirsiniz. Aracı masrafları sonradan alınıyor. Tabi size gönderilecek paranın miktarı da önemli. Her ay belli miktarın altındaki paralarda western union gibi alternatifleri de araştırmanızı tavsiye ederim. Genellikle internet işlemleri daha ucuzdur ya da sabittir. Şubeden yaparsanız bir güzel öpüleceğinize garanti veririm ☺ İşlemler şu bankadan sorunsuz yapılıyor diye bir beyanım olmadı. Tüm bankalardan yurtdışı transferinizi sorunsuz yaparsınız. Sadece her banka farklı masraf uygular farklı aracılar kullanır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turkay cepteb bir internet bankacılığı yani bizzat gidip şubeye hesap açmıyorsun. www.cepteb.com.tr oradan hesap açıyorsun o kadar yani sen amerika da bile olsan eğer erişimin varsa bu siteye aç hesabını ailen senin bu hesabına atmden parayı yatırsın sende oradan intyernet bankacılığından yap swift bu kadar basit


  • @ayvalik10 bilmiyordum çok teşekkür ederim.ceptetebten well s wargoyada transfer yapan vardı forumda s anirim sorun olmamisti.cok saolun teşekkür ederim.


  • @the-black-eagle 15bin dolar gibi bir para gelecek.o yüzden western union 'la daha maliyetli olur diye dusundum.banka araştırmamda çok fazla masraf vermek zorunda kalmayım diyeydi.tesekkur ederim


  • @turkay bu şekilde hesap açamazsınız maalesef. Sayın @ayvalik10 yanlış bilgi vermişsiniz, hesabın ilk açılışında yanınıza banka personeli gelerek sözleşme imzalatıyor. Yurt dışından bu hesabı açma şansı maalesef yok.


  • @turkay zaten bu tür tutarlar için western tarzı seçenekler uygun değil. Şuan ne kadar olduğunu bilmiyorum ancak western tarzı seçeneklerin üst limitleri var. En son 4 ya da 5 bin dolar kadardı. Ufak sürekli işlemler için karlı olabiliyor. Ancak yüksek ve sıklığı düşük tutarlar için swift daha mantıklı. Hangi bankadan yaparsanız yapın transferde sorun yaşamazsınız. Yeterki abddeki hesap ve routing/ABA numaranızı vs düzgün girin talimatınıza. Burada banka seçimi için öncelik masraf olmakta. Eğer 1000 dolara kadar işlemler yaparım diyorsanız cebteteb ve bank of america hesaplarınız var ise atm den ücretsiz alabilirsiniz bilgisi paylaşıldı. Bunun dışında tutarlar için zaten başlıkta birçok banka için masraf bilgisi var ancak tutarlar güncel olmayabilir. Bunun için işlemi son aşamaya getirip çıkan tuttarı kontrol etmenize de gerek yok. Mevcut bankalarınızın internet sitelerinden yurtdışı transfere ilişkin ücretlerini kontrol edin. Orada zaten sabit bir ücret vardır ya da tutar üzerinden bir yüzde olarak belirtilmiştir. Burada göndereceğiniz tutara göre yüzdeyi hesaplayın ve karar verin. Çünkü sabit tutar düşük gönderimlerde bazen yüzdeselden fazlaya gelebilir. Zaten bankalar yüzdesel masraflarda aynı zamanda bir minimum masraf tutarı da belirtirler. Mesela bu tutar diyelim ki 30 TL. Eğer yüzdesel masraf bunun altında çıkıyorsa minimum olan bu tutarı masraf olarak yansıtırlar. Masrafın 2. ayapı ise abddeki bankanızın masrafıdır. Bazı bankalar masraf uygulamıyor. Discover capitalone gibi. Siz illa wells fargoya istiyorsanız sitelerinden onların da masrafını öğrenin. Son ayak ise aracı banka masrafıdır ve bu işlem tamamlandıktan sonra aracı banka tarafından gönderici bankaya bildirilir ve gönderici yani Türkiyedeki bankanız bunu hesabınızdan düşer. Tebden yapılan işlem için aracı banka masrafı alınmadığı söylendi. Sanırım @caglaror arkadaşımız yapmıştı. Ama bu masraf bank of americaya yapılandan alınmamış. Bu demek değildir ki wells fargoya yapılandan alınmayacak. teb ve bofa arasında anlaşma vardır ve aracı kullanılmıyordur belki. En kısa şekilde böyle açıklayabiliyorum. Mevcut durumunuza göre kararı verecek olan sizsiniz.


  • @volkanu anladım tesekkur ederim


  • @caglaror hesapta para olmadan ılerlemıyor.bende hangi bankayla göndereceğine karar veremediğim için hesaba yatırtmadım parayı.teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için


  • @turkay yukarıda masrafı öğrenmek için işlem yapmanıza gerek yok demiştim. Mevcut bankalarınızın sitelerinde masraflar yazar. Yurtdışı transfer masrafı olarak kontrol edin.


  • @the-black-eagle o şekilde bakayım ozaman teşekkür ederim


  • @the-black-eagle Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @turkay az önce önceki mesajlara baktım en son yapılan işlem @damladav arkadaşımız tarafından dediğim gibi tebden bofa şeklinde gerçekleştirilmiş. Aracı banka masraf aldıysa görünce yazacaktır diye tahmin ediyorum.

    TEB 31.5tl BofA da 15$ masraf kesti. Başka masraf çıkmadı


  • @damladav transferin üzerinden kaç gün geçti ve daha sonra teb hesabınıza baktınız mı. Aslında bakmaktan ziyade teb hesabınızda para kaldı mı. Aracı masrafı alınıp alınmadığını alınmadıysa işlemin aracısız yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalışıyorum. Çünkü cidden makul ücretler. Enpara da Ing de 30 liraya yapıyor. BSMV dahil olduğundan tebe nazaran 1.5 lira ucuz oluyor enpara 😂. Capitalone a yollasam o ücretsiz olduğundan 15 usd çıkmayacak. Ama aracı masrafı net değil. Max 100 dolar çıkar gerçi o da tutarla orantılı. Cepteteb hesabım var ve internette masraf olarak 30 TL+BSMV yani 31.5 lira olarak teyit etsem de müşteri hizmetleri tutarın %1.5 u ya da minimum tutar olarak 28 dolar bilgisini verdi. Hesabınızda para olduğunda masraf kesilir ise bilgi verirseniz sevinirim.


  • @the-black-eagle Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @damladav transferin üzerinden kaç gün geçti ve daha sonra teb hesabınıza baktınız mı. Aslında bakmaktan ziyade teb hesabınızda para kaldı mı. Aracı masrafı alınıp alınmadığını alınmadıysa işlemin aracısız yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalışıyorum. Çünkü cidden makul ücretler. Enpara da Ing de 30 liraya yapıyor. BSMV dahil olduğundan tebe nazaran 1.5 lira ucuz oluyor enpara 😂. Capitalone a yollasam o ücretsiz olduğundan 15 usd çıkmayacak. Ama aracı masrafı net değil. Max 100 dolar çıkar gerçi o da tutarla orantılı. Cepteteb hesabım var ve internette masraf olarak 30 TL+BSMV yani 31.5 lira olarak teyit etsem de müşteri hizmetleri tutarın %1.5 u ya da minimum tutar olarak 28 dolar bilgisini verdi. Hesabınızda para olduğunda masraf kesilir ise bilgi verirseniz sevinirim.

    Baktım su an. Ayin 1inde yapmışım transferi. 31,5 tl dışında başka bir tutar kesilmemiş


  • Dolar hesabıma da baktım ondan da extra bir ücret kesilmemiş. Yanı tl hesabı da dolar hesabı da en son kesilen neyse o 🙂 iki hesaptada para var kesmeleri icin bu arada ama kesilmemiş.


  • @damladav teşekkürler. Teb bofa transfer işlemi şuan en ucuz olanı gözüküyor. 15k için tabi.

  • ⭐⭐

    cepte tebde swift yaparken diger banklar gibi internet şubesi cep telefonuna sms ile girişmi yapılıyor


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 13
  • 3
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum