Paylaşımımda kesinlikle sizlerin duygularına katıldığımı bilmenizi isterim. sn. @annecik sn. @sinem sn. @crazycells
Paylaşımla ilgili bir yanlış anlaşılmanın yaşandığını düşünmekteyim paylaşılan yazının benim düşüncemi yansıtmadığını bilmenizi isterim. Bu sebepten dolayı yesilkartforum ailesine bu paylaşımdan dolayı bir yanlış anlaşılma söz konusuysa özürlerimi sunuyorum ve sizin gözlemlediğiniz şekilde konuyu gözlemleyemediğim için ilk önce bütün içtenliklerimle bu paylaşımdan dolayı vicdanen rahatsız olduğumu bilmenizi isterim.
Paylaşımdaki konuya gelecek olursak
Yazıyı paylaşmamdaki sebep bu insanları suçlamak asla değil. Savaştan sığınmış bir topluma kapılarınızı açıp kendi topraklarınızda, kendi himayenize alıp yardım edeceğinizi söyleyip, sonrada bu insanlara sokaklarda dilencilik yaptırmak tamamen bir insanlık ayıbıdır. Burada sizlerin de bahsettiği gibi sıkıntının Suriyelilere yardımda bulunulması için alınan paraların kaynakların, Suriyeli insanlara yeteri kadar aktarılmamasıdır. Bundan dolayı yaşadıkları ekonomik zorluklar ve hayat mücadeleleri beni de derinden üzmektedir.
Aynı zamanda dünyaya gelen her çocuğun hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.
Maalesef ülkemizde bulunun Suriye halkı birçok haktan yoksun bir şekilde yaşamlarını sürdüre bilmek için yaşam savaşı vermektedirler. İçinde bulunduğumuz bu günlerde ülkemizde bizlerinde yaşamış olduğu olumsuzluklardan dolayı bizlerinde mümkün olduğu kadar gerekli desteği veremediğimiz aşikardır.
Bir birey olarak benimde toplumumuz adına kaygılarım bulunmaktadır. Bir toplumun kin ve nefret duygularıyla büyümeleri bir ülke için çok büyük bir tehlikedir. Böyle bir yazı paylaşmamdaki asıl unsurda yazıyı okuduğumda duyduğum kaygılarımdır. Asla ve asla Suriye halkını amacım suçlamak, değildir. Her insanın eşit şartlarda yaşaması gerektiğini düşünen bir insan olarak yaşadıkları olumsuzluklardan da çok mutsuz olduğumu bilmenizi isterim umarım kendimi ifade edebilmişimdir.