IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Ekto-Oktan neyse ben yakinlasti tarih diye hissediyorum evrene +++++ enerji
-
@Sude-Şahin mesleğim sigortacılık olduğu için oturum izni alınması için müşterilerim bana gelip randevu işlemleri bitiyoruz. Göç idaresi resmi sitesinden siz kısa süreli oturum izni için başvuru doldurup randevu aldınız mı. Sonuçta sizler sisteme giriş yapmadan göç idaresine giderseniz sizinle ilgili işlemler yapmazlar. Randevu alıp oraya giderseniz sizlere yarımcı olmayan kişiler yardımcı olurlar. Eksik evrakları sizlere söylerler. Kaldı ki randevu aldığınız zaman bir çıktı alıyorsunuz bu çıktı da hangi evrakları isteniyor harç paraları bunların hepsi yazıyor. Balıkesir edremit tarafında azerbaycan - ukrayna - rus hep bu şekilde oturum izni alıp daha sonra evlilik işlemleri kayıt ettiriyorlar

Buradan ilk kez ikamet izni başvurusu yapıyorum girmen gerekiyor.
-
ayvalik10 merhaba teşekkür ederim cevabınız için. yimer’le iletişime geçtiğimizde de böyle yapmamızı söylediler ancak amerikada çalıştığı pozisyondan dolayı iş yeri izni olmadan başka bir ülkede kendi kafasına göre oturum izni alması yasak maalesef. işi sebebiyle burada oturum izni alamıyoruz geçici dahil, ama eskiden aldığı ikamet süresi dolmuş olmasına rağmen işlem yapmaya çalıştıklarında eski kaydı ortaya çıkıyor ve sistem evlenmemize izin vermiyor. iki arada bir derede kaldık.
-
I-130 Onayını aldım! Evet arkadaşlar şimdi gel gelelim benim döküldüğüm noktaya çünkü anlatıcaklarım baya birikti. Huyum gereği yaptığım şeyler tam sonuçlanmadan açıklamayı sevmem şanssızlık getirdiğine inanırım ama şimdi sonuçlandığına göre dökülebiliriz.
Öncelikle ben 4 Haziran 2026 da yani dosyam 1 seneyi doldurunca USCIS'in işlemleri başlatmamasından çok yakınıyordum ve bir noktada artık inanmayı kestim ve 12 Haziran 2026 tarihinde kafayı kırıp Pro SE (Avukatsız davacı) olarak herşeyi kendim hazırlayıp USCIS'e karşı Mandamus davası açtım ben sonra 16 Haziran 2026 tarihinde Service Of Process'i (Davalılara tebligat) tamamladık ve akabinde beklemeye başladım bunun ardından 23 Haziran 2026 tarihinde USCIS'den mail geldi dosyanız hakkında işlem başlattık diye USCIS hesabıma girdiğimde USCIS'ın benim için 24 Temmuz 2026 tarihine yani efendim bugüne bir mülakat ayarladığını gördüm I-130 için Amerikadaki Field office'de mülakat ayarlamışlar Petitioner interview (Dilekçe sahibi mülakatı) sadece eşimin katılması için (Bu arada bunu dipnot geçmek isterim bu konu bu aralar yabancı forumlarda çok yaygın ve benimde başıma geldi herkes buna hazırlıklı olsun sanırım ABD'de ek mülakat yaygınlaşıcak I-130 için.)
geldiğimiz bu noktada tam koca 1 ay herşeyi içimde tuttum tüm ailemden ve herkesten gizledim ve mülakat gününün gelmesini bekledim bugün büyük gün geldi eşim mülakata gitti ve katıldı evliliğimiz hakkında sorular soruldu eşime sorulan sorular özetle şunlardı (Benim Tam adım,Nerde tanıştığımız ve ilk buluşmamız ve tarihi,Türkiyede bir süre yaşadık nerede yaşadığımız,benim ailemle eşimin ilişki durumu,ben ve eşimin arasında bir dil bariyeri olup olmadığı,Eşimin türkiyede bir yasal statüsü olup olmadığı eşim oturum kartı sahibi olduğundan bahsetti ve orda memura türkiye oturum kartını gösterdi,evlilik teklifi anı ve neler yaşandığı,beraber gezdiğimiz yerler ülkeler ve seyahat tarihleri,benim hakkımdaki günlük detaylar işim,yemek yapıp yapmayı bilmediğim,uyuma şeklim vs,aramızda 4 yaş fark olduğu için bunun bizi etkileyip etkilemediğine dair bir soru ve hepsi bu şekilde.)
Mülakattan hemen sonrada sadece 4 saat sonra USCIS hesabıma girdim ve documents sayfasında onayımız gelmişti ve bu şekilde benim için USCIS defteri kapanmış oldu. Burada çok şikayet eden konuşan bir yapı çizdim bugüne kadar ki hala bana yapılan haksızlığada şikayet ederim. USCIS'in tüm işlemleri durdurması ve bizi keyfen bekletmesi hiç adil değildi ama yapım gereği dizimi kırıp oturma huyumda yok ve bende inatlaştım ve onlara dava açtım daha kaba bir tabir ile arkadaşlar onların açmadığı kapıyı kırarak açtım. Hiç pişman değilim bu tabirim içinde pişman değilim çünkü yaptığım şey tam olarak bu. Anladıkları dil buydu. Ben ve eşim çok mutluyuz artık geleceğimle alakalı bir fikre sahip olabilmek bile benim için büyük bir gurur kaynağı. Herkes için en iyisini diliyorum deneyimlerimi aktarmaya devam ediceğim.
Dipnot : Mandamus davası Federal bölge mahkemelerinde açılan hukuki bir davadır ben tüm bu süreci avukatsız kendi başıma yürüttüm masrafım daha az oldu 1200 dolar gibi bir paramız gitti fakat büyük bir risk aldım tüm yasal argümanları ve evrakları kendim hazırladım hepsini mahkemeye sunmasını ve tebligatına kadar biz yaptık bizim durumumuzda bu çalıştı fakat hata yapsaydık felakete sebep olabilirdi. O yüzden bu konunun hassas bir konu olduğunu herkesin dosyasının bir olmadığını benim onay almamın her mandamus davası açanın onay alıcağı garantisi verdiğini lütfen düşünmeyin böyle bir yola giricekseniz lütfen bir avukata danışın ben kendim dava açsam bile açmadan önce bir sürü avukata görüş danıştım eğer dava açmak için dosyam yeterince olgun mu diye. Ve ek olarak burada paylaştıklarım sadece deneyim ve tecrübe olarak kalıcaktır buradaki yazıma bakarak bir aksiyon alan kimseden sorumlu değilim. Saygılarımla.
-
@Ekto-Oktan Tebrikler! Umarım NVC sürecini de hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlarsınız.
-
@kadargo Merhaba hocam teşekkür ederiz aslında şanslı olduğumuz bir taraf var o konuda biz bu mandamus davasını açmadan önce USCIS'e eşimin sağlık durumu ile alakalı expedite talebi yollamıştık senatör ile USCIS 50 gün buna bakmadı cevap vermediler. Dava açtıktan sonra akabinde bu expedite talebinide onayladılar. Yani şuanda USCIS'in Expedite'ımızı onayladığına dair senatörden gelen resmi PDF evrağımız var.
Bunu aynı şekilde NVC süreci başladığında dökümanları submit edip ek kanıtlarla birlikte göndericeğim ve NVC'den expedite isteyeceğim USCIS'in zaten onayladığını gördükleri için NVC'nin expedite verme şansı var kesin değil ama benim için güzel bir avantaj şansımızı deniyeceğiz bakalım. Çok teşekkür ediyorum tekrardan ^^
-
@Ekto-Oktan gözünüz aydın hocam, gerçekten çok sevindim. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir zaten hayırlı olsun darısı başımıza
-
@Ekto-Oktan gozunuz aydin cok sevindim, hayirlisi olsun hakkinizda, beraber basladigimiz bu surecte umarim pesinizden geliriz, aciklamaniz icin cok tesekkurler , surcinizle ilgili detaylari paylasmaya devam edin lutfen
-
@Ekto-Oktan gözünüz aydın cok sevindim , azmettiniz basardınız , diger aşamalarıniz hızlıca onaylanır ilerler insallah bir an once esinize kavuşursunuz :)
-
@ozcancavus @bamboo @ecemustafa Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar dilekleriniz için çok ama çok sağ olun süreç iyisiyle kötüsüyle bitti ilk aşama için şimdi sıradaki aşamaya doğru geçiceğiz tüm bu süreçte ben yine tüm deneyimlerimi yaşadıklarımı ve detayları sizlerle paylaşmaya devam ediceğim umarım hepimiz sağ salim gideriz. Çok teşekkürler herkese ^^
-
@Ekto-Oktan Hocam Hayırlı olsun. Tam bu konuda araştırma yaparken bir yeşilkartforum’a gireyim belki bilgi vardır derken bunu görmek inanılmaz oldu. Sizi özelden biraz rahatsız edebilir miyim ? :))
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum