Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Forum Guncellemesi (10 Temmuz 2026)

Sabitlendi Yeşilkart Forum'a Özel
5 3 98 2
  • ⭐⭐⭐

Sunucu ve NodeBB Güncellemesi

Merhaba sayin forum üyeleri,

Forumumuzun performansını ve güvenliğini artırmak amacıyla bu akşam sunucu altyapımızda ve forum yazılımımız NodeBB'de kapsamlı bir güncelleme gerçekleştireceğiz.

Tahmini Başlangıç saati:

10 Temmuz 2026 | 8:00 pm (ABD Doğu Saati - EDT)
    11 Temmuz 2026 | 03:00 (Türkiye Saati, gece yarısından sonra)

Belirtilen saatten itibaren foruma erişim geçici olarak kapatılacaktır.

Süre hakkında bilgi:

Asıl güncelleme çalışmasının 6 saatten kısa sürmesini öngörüyorum. Ancak işlem sonrasındaki 24 saatlik süreçte, sistemin oturması adına kismi erişim kesintileri yaşanabilir.

Çalışma tamamlandığında ve forum tamamen stabil hale geldiğinde @crazycells veya ben burada tekrar bilgilendirme yapacağız.

GUNCELLEME SONRASI EKLEME

Merhaba arkadaşlar,

Guncelleme sonrasi kısa bir bilgi vermek istedim: forum ve site yazılımlarına bugün güncel ve desteklenen sürümlere taşıma çalışması yapildi.

Neler değişti (ozet olarak);

• Forum yazılımı (NodeBB) birkaç büyük sürüm atlayarak en güncel sürüme yükseltildi.
    • Sunucunun işletim sistemi, veritabanı ve diğer temel bileşenlerin tamamı güncel, desteklenen sürümlere geçirildi.
    • Ana giris site (WordPress) de güncellendi. Cekirdek yazılım, eklentiler ve tema dahil.
    • Güvenlik ve performans ayarları gözden geçirilip iyileştirildi (daha hızlı sayfa yüklemeleri, modern şifreleme standartları).
    • Mevcut tüm eklentiler gözden geçirildi (ve devam ediyor); çoğu yeniden etkinleştirildi ve çalıştığı doğrulandı. Çok eski ve artık bakımı yapılmayan birkaç eklenti ise bir şeyleri bozma riskine girmemek için şimdilik devre dışı bırakıldı, ayrıca ele alınacak.
    • Yedekleme sistemi kontrol edildi ve düzgün çalıştığı görüldü.

Her şey test edildi ve şu an sorunsuz çalışıyor gibi. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha önce olmayan garip bir şey fark ederseniz, lütfen buraya yanıt yazarak ya da bir bildirim (report) göndererek belirtin ki kontrol edilebilsin.

Tesekkurler!

• F FreeWoRLD , bu başlığı sabitledi
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Ayrica kullandigimiz bazi eklentiler yeni surumde desteklenmediginden maalesef bir sure erisime kapali olacaklar (ornegin takvim ve harita sayfalarimiz).

Bunlarin disinda kullandiginiz fakat guncelleme sonrasi forumda bulamadiginiz sayfalar veya ozellikler olursa lutfen bu baslik altinda bildirin, yukleyemediginiz ozelliklerin alternatiflerini bulacagiz.

Herkese iyi forumlar.

• Chat de ekleyebilirmisiniz acaba?

• ⭐⭐⭐

Guncelleme tamamlanmistir. Ilgilenenler icin ilk iletiye bazi detaylar ekledim ne yapildigi hakkinda.

• @MySea said:

Chat de ekleyebilirmisiniz acaba?

forumun diger uyelerine veya bir kismina acik, ozel olmayan mesajlardan mi bahsediyorsunuz sayin @mysea

Benzer Başlıklar

• Forum kategorileri hakkında düşünceleriniz (Anket)

Yeşilkart Forum'a Özel
    30
    7 Oy
    30 İleti
    1k Bakış
    kartalveatK
    @crazycells Yararlı bir başlık oluşturmuşsunuz.
  • Forum Güncellemesi Hakkında (29 Haz 2019)

Yeşilkart Forum'a Özel
    66
    15 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @AgeGuns, içinde söyledi: Forum Güncellemesi Hakkında (29 Haz 2019) NodeBB ilk defa duyuyorum çok uzun yıllar önce birçok forum kurdum yönettim , smf vbulten yada mybb di bide sanırım phbb vardı , Neden bu lisansı seçtiniz , ücretli sanırım ,ama çok daha güzele benziyor bu yapı Open source, eger kendi server'inizda host edecekseniz ucretsiz kurabilirsiniz. Daha onceki forum deneyimlerinden insanlarin cogunun telefon ile foruma girdigini biliyorduk, o nedenle modern web icin dizayn edilmis forum yazilimlarini dikkate aldik sadece, bu saatten sonra yeni bir forumu vbulletin, xenforo, mybb veya phpbb gibi altyapilarla kurmak cok mantikli gelmedi... NodeBB, Flarum, Discourse arasinda kullanim kolayligi, sadeligi ve hizi nedeniyle NodeBB'yi sectik, ayrica digerlerine gore cok daha customizable ve goruntusu de daha guzel :) ... gittigi yere kadar NodeBB ile devam etmeyi dusunuyoruz. :)
  • Forumdaki Hesabımı Nasıl Dondurabilirim ?

Yeşilkart Forum'a Özel
    42
    1 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    gucarslanG
    @LordBolton forum hesabınızı silmek istiyorsanız talebinizi sn. @crazycells'e bildirmeniz yeterlidir.
  • forum iki gündür bende bozuk gözüküyor

Kilitli Yeşilkart Forum'a Özel
    28
    0 Oy
    28 İleti
    7k Bakış
    7377
    @yapay-zeka Aynen, bir mesaja cevap yazmak istendiği zaman bende de oldu. Firefox kullanıyorum. F11'e basıp tam ekran yapınca sorun düzeldi. Şimdi bu mesaja cevap yazarken ilginçtir tam ekran yapmama gerek kalmadı. Ayrıca aynı sorun mesajı daha sonradan düzeltirkende olmuştu...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k