Forum Guncellemesi (10 Temmuz 2026)
-
Sunucu ve NodeBB Güncellemesi
Merhaba sayin forum üyeleri,
Forumumuzun performansını ve güvenliğini artırmak amacıyla bu akşam sunucu altyapımızda ve forum yazılımımız NodeBB'de kapsamlı bir güncelleme gerçekleştireceğiz.
Tahmini Başlangıç saati:
10 Temmuz 2026 | 8:00 pm (ABD Doğu Saati - EDT)
11 Temmuz 2026 | 03:00 (Türkiye Saati, gece yarısından sonra)Belirtilen saatten itibaren foruma erişim geçici olarak kapatılacaktır.
Süre hakkında bilgi:
Asıl güncelleme çalışmasının 6 saatten kısa sürmesini öngörüyorum. Ancak işlem sonrasındaki 24 saatlik süreçte, sistemin oturması adına kismi erişim kesintileri yaşanabilir.
Çalışma tamamlandığında ve forum tamamen stabil hale geldiğinde @crazycells veya ben burada tekrar bilgilendirme yapacağız.
GUNCELLEME SONRASI EKLEME
Merhaba arkadaşlar,
Guncelleme sonrasi kısa bir bilgi vermek istedim: forum ve site yazılımlarına bugün güncel ve desteklenen sürümlere taşıma çalışması yapildi.
Neler değişti (ozet olarak);
- Forum yazılımı (NodeBB) birkaç büyük sürüm atlayarak en güncel sürüme yükseltildi.
- Sunucunun işletim sistemi, veritabanı ve diğer temel bileşenlerin tamamı güncel, desteklenen sürümlere geçirildi.
- Ana giris site (WordPress) de güncellendi. Cekirdek yazılım, eklentiler ve tema dahil.
- Güvenlik ve performans ayarları gözden geçirilip iyileştirildi (daha hızlı sayfa yüklemeleri, modern şifreleme standartları).
- Mevcut tüm eklentiler gözden geçirildi (ve devam ediyor); çoğu yeniden etkinleştirildi ve çalıştığı doğrulandı. Çok eski ve artık bakımı yapılmayan birkaç eklenti ise bir şeyleri bozma riskine girmemek için şimdilik devre dışı bırakıldı, ayrıca ele alınacak.
- Yedekleme sistemi kontrol edildi ve düzgün çalıştığı görüldü.
Her şey test edildi ve şu an sorunsuz çalışıyor gibi. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha önce olmayan garip bir şey fark ederseniz, lütfen buraya yanıt yazarak ya da bir bildirim (report) göndererek belirtin ki kontrol edilebilsin.
Tesekkurler!
-
F FreeWoRLD , bu başlığı sabitledi
-
Ayrica kullandigimiz bazi eklentiler yeni surumde desteklenmediginden maalesef bir sure erisime kapali olacaklar (ornegin takvim ve harita sayfalarimiz).
Bunlarin disinda kullandiginiz fakat guncelleme sonrasi forumda bulamadiginiz sayfalar veya ozellikler olursa lutfen bu baslik altinda bildirin, yukleyemediginiz ozelliklerin alternatiflerini bulacagiz.
Herkese iyi forumlar.
-
Chat de ekleyebilirmisiniz acaba?
-
Guncelleme tamamlanmistir. Ilgilenenler icin ilk iletiye bazi detaylar ekledim ne yapildigi hakkinda.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum