Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba arkadaşlar Ben de bir önceki bültenle current olsum. Hepimizin bildiği gibi Ankara, geçen bültenden itibaren kendi dosyaları için neredeyse hiç mülakat dağıtmadı. Yeni bülten yayınlandı ve görünen o ki bu bültende de Ankara’nın kendi dosyalarına yönelik bir mülakat dağıtımı yok. Buna karşılık dosya taşıyan bazı kişilerin mülakat aldığını görüyoruz.

Tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum: Geçmiş yıllarda Ankara’nın kendi dosyaları için üst üste iki ay mülakat dağıtmadığı dönemler oldu mu? Bu durum Natodan dolayı normal karşılanabilecek bir gecikme mi, yoksa olağan dışı mı bu kadar beklemesi ?

• @tumra Sadece Ankara değil, Varşova da geçen ay ve bu ay dağıtım yapmadı. Ayrıca bu ay Viyana’dan da ses çıkmadı.

Mayıs ayında mülakatını ertelemek isteyen bir kişiye Varşova, hazirandan sonra elçilikte kapasite olmadığını e-posta ile bildirdi. Bunun istisnai bir durum olup olmadığı bilinmiyor; ancak ne hikmetse, her yıl düzenli olarak mülakat dağıtan Varşova, temmuz ayı için mülakat dağıtımı yapmadı.

d52a4f74-619d-4bc8-9e50-758ecc561e8c-telegram-cloud-photo-size-2-5201915160736504219-y.jpg

• Dosyasını ankaraya taşıyıp yakın zamanda mülakat alan var mı? Ankara konsolosluğu asla dönmüyor maillere.

• Ben de Montreal den mülakat tarihi bekliyorum ama hala ses yok...

• @bkaraca, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@tumra Sadece Ankara değil, Varşova da geçen ay ve bu ay dağıtım yapmadı. Ayrıca bu ay Viyana’dan da ses çıkmadı.

Mayıs ayında mülakatını ertelemek isteyen bir kişiye Varşova, hazirandan sonra elçilikte kapasite olmadığını e-posta ile bildirdi. Bunun istisnai bir durum olup olmadığı bilinmiyor; ancak ne hikmetse, her yıl düzenli olarak mülakat dağıtan Varşova, temmuz ayı için mülakat dağıtımı yapmadı.

d52a4f74-619d-4bc8-9e50-758ecc561e8c-telegram-cloud-photo-size-2-5201915160736504219-y.jpg

Bu belki bir işarettir. Bakarsınız pause kalkar 🙂

• @tumra
    Merhabalar, yaklasik 3-4 senedir Ankara hicbir zaman DV2026 mali yilinda oldugu gibi bulteni takip ederek mulakat dagitimi yapmamisti. Bazi senelerde 5-6 ay boyunca mulakat dagitmadigi donemler olmustu. Gecikmenin Nato ile alakasi oldugunu dusunmuyorum, uzelerek belirtmeliyim ki, mali yili bu sekilde daha fazla mulakat planlamadan kapatabilme ihtimalleri mevcut.

• @Serapp Evet açıkçası sıra gelmez diye çok bakmadım. Şimdi sıra gelince de mail beklemeye başladım ama bu durdurma kararı da ayrı bi sıkıntı tabi. Umarım en kısa zamanda kalkar ve sırası gelen herkes sorunsuz bir şekilde vizesini alır. Bilgi için çok teşekkürler...

• @ugursway Ankara geçmiş yıllarda kötü performans gösterdiği için bi çok talihli mülakatını diğer ülkelere taşıdı. Keza bende öyle. Ankara bu yıl şaşırttı.

• @bkaraca ne yapılabilir peki yani mail de attım KCC ye dosyanız hazır diyor, Ankara geri taşıyanlara hemen aynı gün mülakat veriyor. Ankara’ya mail atıp durumu sorsak saçma bir hareket mi olur ne yapacağımı şaşırdım ya fikir almak istiyorum gerçekten herkesten

• @tumra Ankara’ya taşıyıp mülakat alanların zaten hâlihazırda mülakatları vardı. Bu yüzden onlara mülakat verildi.

• @ugursway tamam zaten Ankara çok yüksek performanslı bir yer değil bu duruma kesinlikle katılıyorum Ugur Bey ama dosya taşıyanlara mülakat planlayabildiğine göre kendi dosyalarına neden planlamıyor yani doluysa herkese dolu olması gerekmiyor mu

• @tumra Ben de aynı cevabı aldım. Varşova da Ankara gibi mülakat dağıtımı yapmadı. Şu an tek umudum, katılmış olduğum davadan olumlu bir karar çıkarsa bunun sayesinde mülakat almak. Mahkeme, böyle bir durumda hükümetten bunu talep edebiliyor.

• @tumra
    Yeniden transfer edilerek Ankara’ya tasinmis dosyalari kendi icerisinde degierlendirmek gerekiyor. Soyle ki, o dosyalara NVC tarafinda hali hazirda VA(Visa Alocatation) asamasina gecirildi, yani arka planda onlara birer vize numarasi tahsis edilmis oldu. Ankara’da kalan birkac slot icin onlar o boslugu doldurmus oldular. Umarim yanilirim ve sizleri de kapsayacak sekilde bir slot ayrimi yaparlar. Ancak onumuzdeki son bultunde sizler icin bir mulakat haberi gelmeden yine o kalan dosyalara mulakat planlanabilir. Sizi cok iyi anliyorum, benzer durumu DV2022’de dosya numarasini hice sayarak, sirf formu erken doldurdular diye, 30k CN sahip kisiler mualkat alirken 3k CN sahip kisiler mulakat alamadan sureclerini bitirmislerdi.

• @ugursway teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, yapacak bir şey yok mail falan da attım ama sonuç alacağımı düşünmüyorum bundan sonra da mülakat maili gelirse gelir çıkardım aklımdan gerçekten nereden bakarsan bak elinde kalıyor bu süreç ya olacağı varsa olacak artık

• @tumra Rahat ol geç gelmesi daha iyi olur bakarsın girdiğin gibi vizen basılır.

• ⭐⭐⭐⭐

@tumra en son DV2025'te Kasım ve Aralık aylarını üst üste pas geçmişti, ama dv2025'in genelinde zaten bültenle de uyumlu gitmemişti malesef, olması gerekenden çok daha az dosyaya mülakat planladı Ankara.
    DV2026'da da beklenenin aksine, geçen aya kadar çok iyi performans sergiledi ve bültenle neredeyse tamamen uyumlu geldi. Ancak ne olduysa geçen ay oldu. 2 aydır mülakat planlamalarından ses çıkmıyor. Hepimizin gördüğü üzere ne zaman ne yapacakları belli olmuyor, iyi veya kötü.. İnşallah mevcut durum da düzelir, ne diyelim.

• @bravist kcc dışında ankara ya da mail attınız mı?

• @Sibel-Apaydın ankaraya'da mail attnız mı? nasıl yaptınız taşıma işlemini kccye mail atmak dşında?

• Merhabalar, HongKong'tan mülakat maili aldım. KCC'ye dosyamın Ankara'ya taşınması için mail attım. Forumda okuduğum kadarıyla Ankara ile de iletişime geçmem gerekiyor sanırım ancak nereye ne yazılır destek olabilirseniz çok sevinirim.

• Merhaba bu gün 05 Ağustos hongkong mülakatı için mail aldım saat 18:00 gibi case karşılaştırması yapmak isteyen arkadaşlar için yazdım

Benzer Başlıklar

• 228
  • 16399
  • 153
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.1k

| | | |