DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
@erkane Merhaba, eşinizin Türk Vatandantaşlığı yokmuydu acaba?
-
Arkadaşlar merhabalar, herhangi bir vergi borcu olmadığına dair belge gerekiyor mu ? Ayrıca bankadan alınacak döküman nasıl olmalıdır? Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim
-
takip ettiğim davalardan bir haber aldım Ullah vs LaFave davası 75 ülkelik pause için açılmış bir davaydı ve hakim bu davaya katılan kişilerin vizelerinin basılması gerektiği kararına varmış bu baya iyi etkileyecek bişey bence zaten forumca hepimiz oksijen ve hopium ile yaşıyoruz
-
Hepatit B gibi birden fazla doz isteyen, tamamlanması 6 ay süren aşıların yapılması Ankara’da nasıl işliyor? Hekim ilk dozu yapıp geri kalanının ABD’de tamamlanması için not mu düşüyor? Mülakatta sorun çıkmıyor herhalde?
-
Amerika açısından düzenleme nasıl bilemem ama eğer kanda hiç antikorunuz yoksa veya aktif enfeksiyon geçmişiniz yoksa aşıları kendi sorumluluğunuzda yaptırın ne olursa olsun. Hepatit kapması kolay bir enfeksiyon sonuçları çok ağır. Belki bir yaştan sonra kızıl kızamık olma ihtimali azalır ama hepatit hep kapıda bekler! Olası bir enfeksiyon kapmanız dahilinde hastanede yatış ve sonrasında kullanılmak zorunda olan antiviral ilaçların maddi yükü ve karaciğer kaybını düşünecek olursak titreniz yasal sınıra gelen kadar kendi hayrınız için yaptırın. Bunu bir sağlık çalışanı olarak yazdım. Amerika veya Türkiye fark etmez. Zamanında aşı zincirinde olmayan aşılardan hepatit B aşısı ve sonradan sisteme dahil edildi. Benzer şekilde hepatit A aşısı da eğer antikorunuz hiç yoksa bunu da cebinizden alıp yaptırın. Bir fanusta yaşayamayacaksanız ileriki yaşlar için B kadar A da önemli. Nacizane kendi fikrimi yazdım USA yasal prosedürler için ilgili hekime sormak gerek sağlık muayenesinde. sağlıcakla kalın
-
YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
DV2026 kazananı iseniz sorularınızi sormanız gereken doğru konu başlığı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@Kamile-1 Hayir, henuz yok maalesef. Konsolos da alma şansınız yok mu diye sormuştu, fakat daha 2 yılı daha var başvurabilmek için.
-
@zuar10 Bu haberi gordugunuz kaynagi da paylasabilir misiniz? Paylasilan bilgilerin dogrulugu forum icin cok onemli.
-
@mertcank34 75 ülke pause kararına karşı açılmış bireysel bir dava. Geçici tedbir kararı verilmiş. Güzel bir haber ve emsal.
-
Merhabalar, mülakat için e-devletten alınacak belgeleri alırken hangi kuruma diye çıkarıyoruz belgeleri.
-
Merhaba, vize mülakatımızın Bangkok'ta olduğunu daha önce belirtmiş ve yeni çocuk sahibi olduğumuzdan bahsetmiştim. Buna göre çocuğumuzu kendi DS260 formlarına ekletmemiz için konsolosluk ile iletişime geçmemiz gerekiyor sanırım. Bu işlemi Bangkok konsolosluğu ile yapıp, sonra dosyamızı Ankara'ya taşısak herhangi bir sorun yaşar mıyız? Yoksa önce mülakat yerimizi taşıyıp sonra mı bu işlemi yapmalıyız? Teşekkürler.
-
merhabalar,
mülakatım için işlemleri yapmaya ve belgelerimi toplamaya başladım ancak bazı takıldığım yerler var. sitede aradım ancak bulamadığım büyük ihtimalle cevaplar vardır. ilgili konu başlığı ya da cevap olarak yardımcı olabilirseniz sevinirim.mail ;
Kayıt işlemini tamamlamak için aşağıdaki adımları takip ediniz:
U.S. Travel Docs Türkiye adresini ziyaret ederek hesabınıza giriş yapınız.
Giriş yaptıktan sonra, sol taraftaki menüde bulunan "Start Application" (Başvuru Başlat) seçeneğine tıklayınız ve istenen bilgileri doldurunuz.bu işlem ile ilgili detaylı bilgiyi nereden öğrenebilirim?
ayrıca dosyamızı hong kongtan ankaraya taşıdık, ankaradan mail geldi. hong kong eşiniz için (talihli benim) acil ds formu doldurun diye mail atmıştı ancak ankaradan böyle bir mail gelmedi. dosya taşımadan önce ya da ankaradan bu şekilde mail alan var mı?
sağlık randevusunu da doctorun.com sitesinden almamız gerekiyor değil mi teyit almak istedim yanlış bir işlem yapmamak adına.. sitelerinde bilgiler sonrası tarih önerisi veriliyormuş.. güvenli tarih aralığı kaç gün olmalı?
-
@asrin ustraval kaydı ile alakalı çokça deneyim bu başlıkta var, lütfen eski iletileri okuyun.
sistemde bütün talihliler için form doldurulmuş görülüyorsa sorun yoktur.
ve evet, sağlık muayene randevusunu o siteden alacaksınız.
mülakatınızdan 1 hafta önce sağlık muayenesini tamamlamış olun. -
@zuar10 Bilgilendirme için teşekkürler. Pause durumu nedeniyle davaya katılma konusunda hâlâ kararsızım. Ancak bu tarz haberlerden sonra, davaya katılmayanların da haktan yararlanabileceği yönündeki durum “Acaba 500 dolar verip katılsak mı?” algısına neden oluyor.
Forumda davaya katılıp katılmama kararının bize bırakılmış olması ve bu konuda yönlendirme yapılmaması normal; sonuçta herkes kendi değerlendirmesini yapıp karar vermeli. Ancak ortaya çıkan yeni gelişmeler ve haberler, kararsız kalan kişiler açısından kafa karışıklığı yaratabiliyor.
-
@karacafamily size karar vermenize yardimci olacak bir soru sorayim kafanizin karismasi normal kimsenin cope aticak parasi yok dikkatli olmak iyidir 🙂
2 senaryo dusunun,
-
- davaya katildiniz 500 + 2k yada 1k artik hangisine katildiysaniz ama gerek kalmadi bosuna para vermis oldunuz ya pause kendiliginden kalkti yada dava sonucunda katilimci olmasanizda yararlandiniz. son ihtimal dava kaybedildi isinize yaramadi
-
- Davaya katilmadiniz katilanlar vize aldi 30 eylul gecti sizin hakkiniz yanmis oldu.
hangisine senaryo sizi daha cok uzer ?
Ben kendi kararimi bu sekilde aldim.Not. kimse ne sonuc cikacagini yada nasil uygulanacagini su tarihte bilemez sihirli kuremiz yok, yapabilecegimiz trende bakmak benzer isler nereye gidiyor ona gore karar vermeye calismak forumda konusuldu mu bilmiyorum DV26 ile ilgili kazanilmis bir dava var ABD icinde yerlesik AOS bekleyen bir aile gecen ay bireysel olarak actiklari davayi kazandi(DoJ savunma dahi yapmadi) karar sadece kendilerini ilgilendirecek sekildeydi.
-
-
@karacafamily, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@zuar10 Bilgilendirme için teşekkürler. Pause durumu nedeniyle davaya katılma konusunda hâlâ kararsızım. Ancak bu tarz haberlerden sonra, davaya katılmayanların da haktan yararlanabileceği yönündeki durum “Acaba 500 dolar verip katılsak mı?” algısına neden oluyor.
Forumda davaya katılıp katılmama kararının bize bırakılmış olması ve bu konuda yönlendirme yapılmaması normal; sonuçta herkes kendi değerlendirmesini yapıp karar vermeli. Ancak ortaya çıkan yeni gelişmeler ve haberler, kararsız kalan kişiler açısından kafa karışıklığı yaratabiliyor.
Merhaba, dün yapay zeka ile google ile bu dava olaylarını araştırdım epey. Şuan pause kararının iptali için açılmış davalar devam ediyor hakimin haziran ortası gibi bir ara karar vermesini bekliyorlar.
Avukatlık firmaları hemen 2. tur davalar açacağız diye açıklama yapmış. Kimi başvuru son tarihini 15 haziran yapmış kimi 19 haziran. Kimi firma 500 Dolar ön ödeme (dava kazanılırsa vizeyi alıp Amerika'ya giderseniz 2000 dolar da orada alacaklar) kimi 1000 dolar ön ödeme istiyor.
Davaları kazanma garantisi yok. Dava kaybedilirse avukata ödenen parayı geri alma imkanı yok, 30 Eylül gibi sürecin kesin bir bitiş tarihi olduğu için dava kaybedilse bile temyize gitmenin anlamı yok (süreç bitmiş oluyor).
Hakimin vizeleri rezerv etme imkanı yok (30 Eylül den sonra hiçbir şekilde vize basılamıyor). Hakimin herkesi kapsayacak bir karar alması da CASA 2025 kararları ile (federal yargıçların aldığı kararları herkes için alamayacağına dönük üst mahkeme kararı) kısıtlanmış gibi duruyor.
Araştırmalarımda şunu gördüm; Hakim davacılar lehine bir karar verdi diyelim, bu durumda davacı listesi konsolosluklara iletiliyor (DOS aracılığıyla) elçilikler iletilen listedeki davacıları hemen çağırıp vizesini verebilir. Bu vize verme süresi hükümet avukatlarının hakimin kararının yürütmesini durdurma kararı alana kadar (stay) geçerli oluyor. Bu süre belki saatlerle, belki günlerle belki haftalarla sınırlı. Kesin bir süre belli değil. Bu boşlukta mahkeme kararı ile vize alan davacılar olabilir.
Hükümet tarafı davayı kaybederse büyük ihtimalle yürürlüğü durdurma ve kararı temyiz etme haklarını kullanacaktır. Bunu yapmayıp hakim sadece davacılar lehine karar verdi, bu haksız ve adaletsiz bir karardır, biz herkese vize vermeye başlıyoruz demeleri büyük bir mucize olur.
Anlayacağınız davalara katılmak çok çok küçük bir ihtimal veriyor vizeye kavuşmak için. Avukatlara büyük bir kazanç sağlıyor.
Bu arada 2. Tur davalarının 1. Tur davaları ile birleştirilme ihtimali de var. 2. Tur davalarının ayrı işleme durumu ve Eylül ayına yetişmeme ihtimali de var.Tüm bu ihtimal ve bilgilerle her birey davalara katılmak veya katılmamak konusunda kimseden etkilenmeden kendi kararını kendi vermeli bence.
Dileğim herkesin vizesine kavuşması.
-
Merhabalar davalardan bu forum sayesinde haberim oldu oncelikle onun icin tesekkur ederim. Ben de davalardan birine katilmak istiyorum ama nasil bir yol izlemeliyim? Bunun icin bir hukuk firmasi mi tutmak gerekir yoksa online sekilde basvurabilir miyim? Bilgisi olan var midir?
Hepimizin vize almasi dilekleriyle
-
Önüme şöyle bir tweet düştü ama
Bir gerçekliği varmıdır bilmiyorum.
BREAKING NEWS!!!🚨🚨🚨
Court strikes down USCIS policies that froze 39 countries immigration cases. The #USCISpause left people in “indeterminate legal limbo” solely due to birthplace. Judge: this violates immigration law and basic rule of law principles. -
@yigito, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, mülakat için e-devletten alınacak belgeleri alırken hangi kuruma diye çıkarıyoruz belgeleri.
Daha önce de soru sormuşsunuz ve size sorularınıza cevap alabilmek için imzanızı tamamlamanız söylenmiş. Lütfen öncelikle buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi eklerseniz çok iyi olur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum