Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Merhabalar, EB2 NIW onaylandı ve 2 yıldan sonra bekleme sürem aktif oldu. Artık Türkiye'den elçilik randevu sürecini başlatabilirim. Ancak ben vize merkezinin harcını ödeyip herhangi bir belge evize merkezi sistemine eklemedim, öylece bekliyor (kendim ve ailem için). Çünkü Türkiye'de çalışıyorum ve hemen gitmek gibi bir zorunluluğum yok ayrıca döndükten sonra -j1 ile gitmiştim ve TUBİTAK vardı- 2 yıl şartımın dolmasına 4 ay var. Süreci gelecek yaza (2027 yazı) bırakmak istiyorum. Sorum acaba bu süreci nasıl daha uzatabilirim çünkü aldıktan sonra 6 ayda bir giriş çıkışla karşı karşıya kalmak istemiyorum. 6 ay geçmesine rağmen sadece Ulusal V,ize Merkezi harcını yatırmam başvurumda sorun açar mı veya dosyam kapanır mı? Elçilik randevu süreci ve USCIS belge yükleme sürecinde olan veya benzer şekilde süreci uzatmış olan arkadaşlar bu konuda kıymetli fikirlerini ifade edebilir misiniz? Şimdiden herkese içten teşekkür ederim.

• @biophys "O Amerika icersinden basvurdu "
    arkadaşınızın bile 22 ay sürmesi çok garip.
    başka ülkeden hatta usa içinden başvuru yaparsanız
    çok hızlı ilerliyor demişlerdi 2 yıl önce.

• @vedat-Halitoğlu hocam oncelikle hayirli olsun onayiniz. Dosya nvc ye geldikten sonra bir sure beklenebilir ama nvc yillarca bekleyecek anlamina gelmiyor. 1 yil boyunca hic islem yapilmazsa dosya pasife dusuyor diye biliyorum.Yani harc yatirmak, ds260 doldurmak gibi islemler yapilinca pasife dusmuyordur ama ornegin ds260 doldurulduktan sonra o tarih itibariyle yeniden 1 yillik sure basliyor mu bilmiyorum. Daha net bilgisi olan paylasirsa veya siz avukat vb. yolla bu konuda bilgi edinirseniz paylasirsaniz sevinirim, bu konuyu bende merak ediyorum

• @aksinaletinsan arkadas Hali hazirda ny da posdoc , Evet kendisi de sasirdim Bence bunun USA icinden artan basvuru orani ile alakasi var ,

• @emkey peki hocam bu yeni alınacak nüfus kayıt örneklerinin de İngilizceye tercüme bürosu tarafından tercüme edilmesi gerekecek mi? Ben NVC adımında ilk olarak tüm Türkçe evrakı İngilizceye tercüme ettirmiştim. Yenilecek evrak da tercüme ettirilmeli mi? Konsolosluğa Türkçe evrak sunabiliyor muyuz?

• @machinist01 teşekkürler cevap için. Evet mesela birkaç doküman yüklenince süreç sıfırlanıyor mu merak ediyorum ben de. Ben risk alıp bu şekilde ilerleyeceğim gelecek yazı beklemek adına, uçak biletleri de çok pahalı. Benim Current olduğum tarih Mart 2026 seneye şubat ayında dosyalama işlemini bitirmek istiyorum bu durumda dosyam kapanır mı veya sorun yaşar mıyım? ikincisi elçilik mülakatından onay aldıktan sonra kaç ay içerisinde USA'ya ilk girişimi yapmalıyım?
    Current Date : Mart 2026
    Priority Date : 26 Ağustos 2024
    Date Approved : 09 Eylül 2024

• Herkese merhaba.
    Interview tarihini aldım ve online visa scheduling yapmam gerekiyor. Bunu yapan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirler mi? Onay sonrası pasaport teslim seçeneklerini ve bunların ücretlerini de paylaşırlarsa çok sevinirim.
    Selamlar.

• @aysegul Detaylı anlatım için çok teşekkür ediyorum. Çok faydalı bilgiler veriyorsunuz, elinize sağlık. Sadece şunu merak ettim; ben 48, eşim 43 yaşında ve haliyle aşı kayıtlarımız yok. Sadece e-nabızda vaktiyle olduğumuz tetanoz aşıları görünüyor (ki bunlar da 5 seneden eski). Sizlerin de durumu benzer olabilir düşüncesiyle, sizlere aşı vurdular mı? Hangi aşılardı bunlar ve maliyeti ne oldu? Bu konuda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkür ederim.

• @phd ben de öyle zannedip hayıflanarak bekliyordum. Ancak 13 Nisan DQ için 19 Mayıs'ta IL geldi.

• @vedat-Halitoğlu hocam hayırlı olsun. Bence hiç riske atmayın. Zaten 4 ayınız kalmış. O kadar zaman alır muhtemelen. Alın vizeyi dursun, gir-çık yaparsınız. Nihai gidişi 2027 yazda yaparsınız. Her an her şeyin değişebildiği ortamda hiç risk almaya değmez bence.

• @sabahattin hayır, evraklar Türkçe veya İngilizceyse tercümesi istenmiyor.

• @vedat-Halitoğlu Hocam ben riske atmaz, hızlıca süreci tamamlamayı tercih ederdim.

• Arkadaşlar selamlar, NVC sistemine yükleyeceğimiz evraklar tam olarak yazabilirmisin sizden ricam. yanlış bir şey yapmak istemiyorumda. şimdiden teşekkürler

• @leony3553 sizin, varsa eşiniz ve cocukların doğum belgeleri (vukuatlı nüfus kaydı), evlilik belgesi, askerlik belgesi, adli sicil belgeleri (Türkiyeden ve yurt dışında başka bir ülkede 6 aydan faxla kalmışsanız o ülkeden de). Tüm bu belgeler ingilizce olmalı, e devletten alacağınız belgelerin ingilizceye çevrilmiş hali olmalı. Unuttuğum belge olursa diğer arkadaşlar ilave edebilir.

• @emkey teşekkür ederim.

• çok teşekkür ederim bilgi için, adli sicil belgesi ve doğum belgesi hariç hepsi devlet te türkçe sanırım, yeminli tercümanla çevirip oylemi nvc sistemine submit edicez, orijinal ve İngilizce çevirisi beraber mi yoksa dace tercüman çevirisi submit etsek olurdu. teşekkürler

• @leony3553 Benim bildiğim, "vukuatlı doğum belgesi" e-Devlet'te sadece Türkçe mevcut. O yüzden, oradan çıktısını alıp "yeminli" tercümanın onu ("certified birth certificate") İngilizceye çevirmesi gerekir. Çeviren kişinin adı-soyadı, imzası ve tarihi net olarak belgede olmalı. Çevirme büroları zaten nasıl olması gerektiğini biliyordur diye tahmin ediyorum. Hem orijinal hem çevirilen belgelerin karşılaştırılması ve şeffaflık açısından birlikte dosyada bulunmalı. Bunlari kendim deneyimledim, ona gore yazdim. Kolayliklar diliyorum. (Amerika'da suradan ceviri hizmeti aldim, ornek belgelere bakabilirsiniz: https://www.uslanguageservices.com/turkish-translation-services/#certificate-sample)

• @leony3553 e devletten çok dilli belgeler alınabiliyor. Ancak belgenin alt kısmında karekod doğrulama kısmının açıklaması türkçe olduğu için o belgeler de tercüme gerektiriyor. Çeviri işlemini ben kendim yapabilmeme rağmen yeminli tercümana çeviri yaptırdım. Uygun fiyata çeviri yapan tercüme büroları var. Onların kaşesi yeterli oluyor. Belge düzenlemelerinde önce orjinal sonra çevirisi olacak şekikde tek pdf dosyası yaparak yüklemeniz gerekiyor. Ceac sistemine dosyaları yükleyerek sumbit etme opsiyonunuz varsa bu büyük avantaj çünkü belge hatalı ise size çok kısa sürede cevap gelebiliyor.

• Gelen maillerde ve state.gov da Türkçe evrağın çevirisi istendiği yazmıyor. Emin misiniz çeviri gerektiğine? Eğer Türkçe ve İngilizce dışında bir belge sunuyorsanız çeviri şartı olduğu belirtiliyor.

.
    .

Step 7: Collect Civil Documents

After you complete your DS-260(s), you and each family member immigrating with you MUST collect the civil documents required to support your visa application.

Your civil documents MUST be issued by the official issuing authority in your country. Please refer to the Document Finder to learn about the civil document requirements for each country.

Please note that all documents not written in English, or in the official language of the country from which you are applying, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator stating that:

The translation is accurate, and
    The translator is competent to translate.

• Documents to Bring:

Paper cases: Originals, translations (only for documents not in Turkish), and copies of ALL required documents for your visa category.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 15
  • 1519
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |