Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @hollandiya
    Merhaba, 28 Agustos 2025 tarihinde DOS yayinlamis oldugu karara gore dosya tasimak icin vatandaslik ya da oturum izni sarti aranmaktadir. Ilgili konu icin bu basligi inceleyebilirsiniz.
    Eger bu iki kriterden birini karsilayamiyorsaniz maalesef dosyanizi tasimak icin bosuna emek ve zaman harciyorsunuz.
    Forumda baska ulkelerde mulakata giren kisilerin buyuk bir cogunlugu ise ilgili karar oncesi dosya transfer islemlerini gerceklestirmis, bahsi gecen kisitlamadan etkenmeyen talihlilerdir.
    Ankara ise guncel olarak bulten current olmus neredeyse butun dosyalara mulakat planlamis durumdadir. Sizin dosya transferinden once, bir diger kisitlama olan pause kararinin kalkmasini ve bultende dosya numaranizin current olmasini beklemeniz gerekiyor, vakit buldukca bu baslik altinda yazilan iletileri gecmine dogru okumanizi tavsiye ederim, bol sanslar.

• Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, ustraveldocstan kaydimi olustururken sistemde bir hata oldu ve odeme yapamadan basvuruyu yapmis oldum. Premium delivery gozukuyor ama odemesini nasil yapabilirim yardimci olursaniz sevinirim.

Yeniden basvuru mu yapmam lazim acaba?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   M mertcank34 

• Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar. Ustraveldocs basvurumu yaparken AA ile baslayan confirmation numberi girdigimi hatirlamiyorum. Bu girilmeden de ilerlenemiyor sanirim.

Yanlis girdiysem de bunu nasil teyit edebilirim?

En son asamaya ulastim ve barkodlu belgeyi aldim.

Yardimci olur musunuz?

• @ATS16 sağol oraya da atıyorum o zaman 😃 (bir N harf ile karıştırmışım)

Ayrıca belirteyim, bize iletişimde kalın dediler, ben de 30 gün sonra mail attım ve bu sistemde bir karar verilmesi için yük oluşturacaktır, ki mail atmamız hiç beklenmiyorsa alttaki forum neden oluşturulmuş olsun.

• Mülakatımı sorunsuz tamamladım. Durdurma kararı devam ediyor. Dosyamın gayet iyi olduğunu ancak durdurma kararı nedeniyle vizemi basamayacaklarını belirtip beyaz A4 kağıdını verdiler. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm forum üyelerine teşekkür ederim. Standart bir deneyim olduğu için kısa tutup deneyim başlığı altına yazma gereği duymadım. Tüm arkadaşlara süreçlerinde kolaylıklar diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Yağız-Gökmenoğlu zaten vize basılırsa pasaportunuzun teslimatı için vize basılıp vize paketiniz hazır olduğunda size bir email gelecek, o emailde ki linkler üzerinden nihai olarak teslimat şeklini seçip, eğer ücretli teslimat seçeneğini seçtiyseniz ödemenizi yapacaksınız.

• @sinemmurat39 Merhabalar, gönderinizi okuyunca aynı gün mü mülakata diye kontrol ettim ancak farklı günlerde girmişiz.

Bizim de girdiğimiz günde aynı hanımefendi bir çifte aynı şekilde davrandı. Verilen fiş pasaportlarının üzerinde diye sağlam bi azar geçti. İnşallah bize denk gelmez derken çok şükür yanındaki beyefendi aldı bizim işlemimizi. Bundan sonra mülakata girecek arkadaşlara ve o hanımefendiye evrak teslimi yapacak arkadaşlara şimdiden ekstra kolaylıklar diliyorum.

• @merveemirr merhaba, aldiginiz kagitta asagidaki metin mi var acaba ? Biz de bugun mulakattaydik genc beyfendi ile mulakat yaptik. Su an birsey diyemem bu evragi inceleyin dedi.

"You have been found ineligible for an immigrant visa under Section 221(g) of the Immigration and Nationality Act. Today's decision cannot be appealed.

Effective December 20, 2025, the Department of State has paused all visa issuances to diversity immigrant visa applicants."

• @merveemirr merhaba 221 g verilen beyaz kegitta tam olarak ne yaziyor acaba ? Bizde eşimle birlikte mulakata girdik bizede beyaz bir kağıt verildi üzerinde 221 g yaziyordu ve görüşmeden sonra dosyamizi 221 g yazan kutunun içine koydu

• @Rutkay, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@merveemirr merhaba, aldiginiz kagitta asagidaki metin mi var acaba ? Biz de bugun mulakattaydik genc beyfendi ile mulakat yaptik. Su an birsey diyemem bu evragi inceleyin dedi.

"You have been found ineligible for an immigrant visa under Section 221(g) of the Immigration and Nationality Act. Today's decision cannot be appealed.

Effective December 20, 2025, the Department of State has paused all visa issuances to diversity immigrant visa applicants."

Rutkay Bey merhaba, henüz tecrübelerimi yazacak vakti bulamadım ama ben de bugün mülakattaydım ve genç beyefendi ile mülakatımı İngilizce olarak gerçekleştirdim. Öncelikle pause kararından dolayı vize basamadıklarını söyleyip, bahsettiğiniz metnin olduğu kağıdı verdi direkt. Yan bankodakilerin aksine mülakatınız olumlu ya da olumsuz geçti şeklinde herhangi bir şey söylemedi. Hatta ben de tıpkı hanımefendinin yaptığı gibi “Haberleri takip edip mail atayım mı?” diye sordum buna da “Hayır” dedi. Daha sonra diğerlerine bu şekilde söylenildiğini duyduğum için sorduğumu söyledim o da tam olarak nasıl ifade ettiğini hatırlamasam da özetle devletin orada bir temsilcisi olarak bu şekilde yanlış yönlendirebilecek kesin olmayan bir yönlendirme yapamayacağı minvalinde bir şeyler söyledi oldukça gerçekçi bir şekilde. Sizin de endişeniz bunlardan kaynaklıydıysa diye durumu bu şekilde belirtebilirim. 🙂

• @melda22 dönüşünüz icin cok teşekkür ederim. Beyfendi bizi o kadar arada birakti ki. Diger konsoloslar gibi sureci takip edin dosyanizda problem yok gibi soylemlerde bulunmadi. Kagittaki aciklamalara bakin dedi ve gitti 🙂 Çıktıktan sonra acaba tamamen mi red etti diye düşünmeden edemedik 🙂

• @Serapp Merhabalar. KCC'den cevap geldi dosyanız Ankaraya taşınmış diye(Eşim ve çocukları da otomatik olarak taşımış olurlar mı?). Bundan sonra Ankaraya yazmam gerekiyor mu randevu almak için?
    aae9e577-2846-4487-819a-e0ef4e51cc3e-image.png

• ⭐⭐⭐⭐

@kemalraziev, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhabalar. KCC'den cevap geldi dosyanız Ankaraya taşınmış diye(Eşim ve çocukları da otomatik olarak taşımış olurlar mı?). Bundan sonra Ankaraya yazmam gerekiyor mu randevu almak için?

Eşiniz ve çocuklarınız da otomatik olarak taşınmış oldular.

Şimdi bu iletideki gibi KCC'ye sorgulama maili gönderin. Bakalım kaçıncı tip e-mail gelecek.

Ankara'ya bir şey yazmanıza gerek yok. Umarım en kısa zamanda mülakat alırsınız. Hayırlı olsun.

• arkadaşlar, forumda bir türlü bulamadım. mümkünse bir konu hakkında bilginize başvurmak istiyorum. malum DS 260 formunu doldurduk ve ABD ' de yaşama niyetimizin olduğunu deklare etmiş olduk. şayet bu Pause kararı kalkmaz ve biz Green Card alamazsak, benim ve aile bireylerimin hâlihazırdaki ABD turistik vizeleri dolaylı olarak iptal olmuş olacak mı ? yani uçağa binip ABD'ye gittiğimizde görevli memur, bu green card işlemlerini (form doldurma vs.) gerekçe göstererek vizemizi iptal eder mi? hem pause yüzünden green card alamayıp, hem de elimizdeki vizelerden de olur muyuz diye baya bi endişeliyiz. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @Rutkay evet beyaz 221 g yazıyordu ve aynen bu yazı vardı herkese aynı kâğıt verilmiş yani bu bir bekleme teknik olarak red ama yaptırım yani pause olduğu için memurun vermek zorunda olduğu kâğıt bu. Çünkü onaylasa da onaylayamıyor malum

• @Rutkay beyfendi bizede söylemde bulunmadı, çok ciddi durmaya çalıştı ben de sordum pause kalkınca arayalım mı diz mi ararsınız diye yanlış bir şey söylemek istemiyorum dedi. Sonra gitti ama verdiği kâğıt bekleme AP kapıdı açıkça bir red değil teknik olarak red gibi görünse de…

• FORMU DOLDURUP GİRİŞ ÇIKIŞ YAPAN VAR.

• @oktay3847 mülakata girdiğinizde memur turist vizenizi iptal edeck zaten, ve göçmen niyetinizi olduğu için yeni turist vizesi almanız daha zor olacakmış.

• @zakaria Acaba mülakata hiç gitmezsek bundan sıyrılabiliyor muyuz? Bu durdurmadan dolayı bazı kişilerin mülakata gitseler bile vizelerinin iptal edilmediğini duymuştuk.

• @mertcank34 ben mülakata katıldığımda turist vizesini olanların iptal edildiğini gördüm. Şunu da hatırlatmak isterim: iptal olmazsa bile yada mülakata hiç gitmezseniz, DS260 doldurduğunuzda göçmen niyetinizi belirtmiş oluyorsunuz, ve havalimanında CBP memurları onu görebilirler.

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 180
  • 728
  • 7344
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |