ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak
-
Merhaba Herkese, benim sorum biraz ters olacak saniyorum ancak Amerika
dan Turkiyeye 10.000 dolar uzerinde bir para goturmek istersek nasil bir islem yapmaliyiz.
Daha dogrusu ailemiz ile gondermek istiyoruz ingilizce bilmiyorlar sorun yasarlar mi(miktar cok degil) Tesekkurler, -
ABD’den çıkış yaparken $10.000 üzeri nakit çıkışı içinde yine Fincen 105 formu doldurmalari ve beyan etmeleri gerekiyor olası bir sıkıntı yaşamamalari için.
-
Ingilizce bilmiyorlarsa Fincen 105 formunu onceden doldurun giderken ellerine verin ve ne soylemeleri gerektigini kagida yazin. Cikarken gorevliye formu verip kagidi gosterseler bile faydali olur diye dusunuyorum.
Eger form olmazsa paraya el koyma haklari var.
-
Eşim yanında 30 veya 40 bin dolar ile getirmesi gerekiyor. Formu dolduracağız. Bunun dışında bir sorun olma ihtimali var mı? 40-50 bin dolar ile giriş sorun yaşayanları gördüm ancak çok eski. Güncel yüklü para girişi yapan var mı?
-
@okokok merhaba, ben geçen hafta söylemiş olduğunuz miktarlarda para ile LAX'den giriş yaptım. Gelmeden önce fincen105 formunu doldurup hazır halde memura teslim ettim ve bir sorun yaşamadan girişimi tamamladım. Ne parayı görmek istediler ne de başka bir soru sordular.
-
Merhabalar herkese,
benim sorum bu basliga ters olacak belki ama daha once ABD
den Turkiyeye 10.000USD ve uzeri para goturen oldu mu acaba?
oldu ise adimlarini paylasabilir mi acaba? FINCEN form 105 diye bir form oldugunu okudum bunu acaba havaalaninda mi doldurmamiz gerekiyor ABD`den cikis yapmadan gorevliler sormasa dahi mutlaka bildiri mi yapmamiz gerekiyor. Bilgi paylasan olursa cok sevinirim. Tesekkurler. -
Merhaba, formu onceden indirip doldurabilirsiniz. Isterseniz havalimaninda da CBP ofisinden alip orada da doldurabilirsiniz. Tavsiyem onceden doldurun ve ABD den cikarken ABD gumrugune(CBP ofisi) bu belgeyi verin. Sanirim aileniz cikacak onceki yazinizda oyle demistiniz. Pasaport kontrolu oncesi ofise gidip verilmesi gerek, sonra guvenlik kontrolu oluyor. Hangi havalimanindan ucacaksaniz o havalimaninin gumruk ofisi nerede bir bakabilirsiniz ailenizi yonlendirirsiniz.
Turkiyeye girerken Nakit Beyan Formu doldurup vermeniz gerekiyor. Bildigim kadariyle bu formu orada doldurmaniz gerekiyor. Pasaport kontrolu sonrasinda gumruk ofisinden memurlardan alip doldurmaniz gerekiyor diye biliyorum.
Sormasa dahi bildirmeniz gerekiyor. Eger farkedilirse paraya el koyma, cezai islem haklari var.
FINCEN formunda acikca belirtilmis, yolcu bildirmek zorunda diye.
C. Travelers— Travelers carrying currency or other monetary instruments with them shall file FinCEN Form 105 at the time of entry into the United States or at the time of departure from the United States with the Customs officer in charge at any Customs port of entry or departure.
-
Merhaba,
Yaklaşık 40 bin dolar ile 2 kişi olarak abd'ye girmeyi planlıyoruz. Önceki okuduğum yazılarda sorun yaşayan da var yaşamayan da,
-Form 105 doldurmamız bu konuda yeterli mi?
-Türkiye ya da abd kanalında yapmamız gereken başka bir işlem var mı ?
-Parayı 3.şahıs bankadan yollasa bir sorun ya da banka komisyonu hariç bir kesinti olur mu?
-Kredi borcu herhangi bir engel yaratır mı?
Teşekkürler -
@ugur077, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak
Merhaba,
Yaklaşık 40 bin dolar ile 2 kişi olarak abd'ye girmeyi planlıyoruz. Önceki okuduğum yazılarda sorun yaşayan da var yaşamayan da,
-Form 105 doldurmamız bu konuda yeterli mi?
-Türkiye ya da abd kanalında yapmamız gereken başka bir işlem var mı ?
-Parayı 3.şahıs bankadan yollasa bir sorun ya da banka komisyonu hariç bir kesinti olur mu?
-Kredi borcu herhangi bir engel yaratır mı?
Teşekkürler-Türkiye’de iken dolduracağınız giriş esnasında CBP memuruna teslim edeceğiniz veya giriş esnasında CBP memurunun eşliğinde dolduracağınız Fincen105 formu doldurmanız yeterli $40.000’i yanınızda fiziken götürürken. Fiziken yanınızda götürmek güvenlik nedeniyle sizi rahatsız etmiyorsa.
-Türkiye veya ABD kanalında yapmanız gereken ilave işlem yok
-Parayı 3.şahıs bankadan yollasa bir sorun olmaz, banka komisyonu hariç bir kesinti olmaz.
-Türkiye’deki kredi borcunuz ABD mercilerinin ilgi konusu değil. -
@okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
