Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @LSkae buradaki neredeyse herkes 😂

• @LSkae benim de şansım böyle işliyor, hep ucunda kalıyorum ama hala umudum orda ve bekliyoruz işte.

• @Emre-Kurtulmuş Hocam alabilirim ama şuan değil, biraz daha zamanı var. Şuan başvurursam maddi manevi yetersiz kalırım, Zamanı gelince alma ihtimalimin aşırı yüksek olduğunu düşünüyorum.

• Herşey yolunda gitmiş olsaydı bugün çekilişin açıklanacağı gün olacaktı

• bu videodaki avukatin dedigine gore DV programinin gecikmesi iptal ettirilmeye calisilmasi degil de yapilan degisikliklerin sisteme entegre edilmeye calisilmasindan oturuymus. Bu yapildiktan sonra temmuz ya da agustos ayinda DV basvurulari acilsa bile (gecikmeden oturu) 1 ekim yani mulakatlara yetisebiliyormus. Gocmenlik avukatlari da durumu yakindan takip ediyorlarmis zaten. Kisacasi biraz daha sabretmemiz lazim.

• Gemiyi terk etmeyenlere selam olsun

• ABD bizim askerlik gibi mantık aramayın bir kere kazandık olmadı. Abim 25 yıldır Yurtdışı eğitim danışmanlığı yapıyor binlerce ABD vize başvurusu yapmış ben kazandığımda hayatında değişiklik yapma olursa herşeyi yakar gidersin zaten dedi anlamadım çok umutlandım çok kaybettim düzenimi bozdum. Çekilişi kazansanız bile gidene kadar inanmayın. Bu yıl wat programında farklı konsolosluk kullanmayın dediler. 2 tane Türkiye Bulgaristan çifte vatandaşlık sahibi Türkiyede ikamet eden kişi biri Türkiyede diğeri Bulgaristanda yanlış konsolosluk gerekçesiyle Red aldı.

• @Onur-Kürekçi Bende Simon un canlı yayınını izledim. Adam yüzde 99.9 dv 27 olacak diyor hatta bir iki ay içinde diyor. Ve mayıs ayında tarih verilmesini umuyormuş. Adam emin konuştu bildiği bir şey vardır.

• @Seteve-Carlos kişilere pek hakim değilim simon kim acaba ? 🤔

• @Seteve-Carlos Merhaba, zaten dv programı devam edecektir özellikle mevcut iktidarın güncel politik gücü değerlendirildiğinde DV Programının varlığına ve devamlılığına bir tehdit oluşturabilecek düzeyde olmadıkları gözlemlenebiliyor. Ancak almış oldukları yürütme kararları scope & impact olarak daha çok DV26`yı hedef alıyor ve orada güçlü, etkin ve kısmen sarsılması zor durumda.

• @koci şöyle bir yazı gördüm. Sizin fikriniz nedir
    Hükümet, "2026 kazananlarına vize basmıyorum ama 2027 için yeni para ve başvuru topluyorum" diyemez. Bu, mahkemeler için "Haksız kazanç ve görev ihmali" demektir. Mantık: 2027 takvimini duyurdukları an, 2026'nın "Pause" engelini idari olarak kaldırdıklarını (veya çok kısa sürede kaldıracaklarını) dolaylı yoldan ilan etmiş olurlar.

• @Seteve-Carlos Merhaba, ben bu bakış açısına katılıyorum ancak mahkeme/ler bölümleriyle ilgili kafamda ciddi soru işaretleri var. Şöyle izah edeyim:

Kaynağı burada paylaşmayayım; ancak yabancı bir platformda gördüğüm bir yoruma göre, DV-2026 pause’a karşı açılan davalardan birinde yer alan avukatlardan biri, hükümetle yalnızca dava katılımcılarına yönelik bir çözüm konusunda anlaşmaya yakın olduklarını belirtmiş. İfade edilen şey “relief” olarak geçiyor; yani hükümetin yalnızca plaintiffs için bir tür işlem/çözüm sağlaması ihtimalinden bahsediliyor.

Eğer bu bilgi doğruysa, bu durum dava dışı kalan DV-2026 başvurucuları açısından ciddi bir risk yaratıyor. Çünkü hükümet, mahkemenin pause hakkında geniş kapsamlı veya policy-wide bir karar vermesini engellemek için sadece davacıları rahatlatmayı tercih ediyor olabilir. Böylece davacılar açısından zarar ortadan kalktığı iddia edilerek dava kısmen veya tamamen moot edilmeye çalışılabilir.

Fakat burada çok ciddi bir çelişki var. Hükümet bugüne kadar DV issuance pause’u güvenlik incelemesi / vetting / screening gerekçesiyle savunuyor. Eğer gerçekten tüm DV başvurucuları için zorunlu ve genel bir güvenlik incelemesi yürütülüyorsa, yalnızca dava açan kişilere vize basılması veya işlem yapılması bu gerekçeyi zayıflatır. Çünkü aynı durumdaki kişiler arasında tek fark dava katılımcısı olup olmamaksa, bu artık güvenlik temelli tutarlı bir politika gibi değil, dava baskısına göre seçici uygulanan keyfi bir işlem gibi görünür.

Yani hükümet plaintiffs’e özel relief verirse, bir anlamda şu sonucu doğurmuş olur: “Bu kişilere işlem yapabiliyoruz, ama dava açmayanlara yapmıyoruz.” Bu da pause’un gerçekten zorunlu bir güvenlik tedbiri olup olmadığı konusunda ciddi soru işareti yaratır. Eğer plaintiffs’e vize basılabiliyorsa, aynı şekilde mülakatını tamamlamış veya aynı statüde bekleyen non-plaintiffs için neden işlem yapılamadığı açıklanmalıdır.

Benim asıl endişem şu: Davacı taraf en başından beri class-wide değil, plaintiffs odaklı bir dava açtıysa ve hükümet de yalnızca plaintiffs için relief vermeyi kabul ederse, taraflar anlaşmış olacağı için pratik sonuç plaintiffs-only olabilir. Bu durumda non-plaintiffs için pause devam edebilir ve 30 Eylül 2026 mali yıl sonuna kadar çözüm gelmezse bu kişiler haklarını kaybedebilir.

Buna rağmen, bence davanın tamamen moot edilip edilmemesi tartışmalı olmalı. Çünkü hükümet yalnızca davacıları rahatlatmış olur; fakat davaya konu edilen genel pause politikası dava dışı binlerce kişi için yürürlükte kalmaya devam eder. Bu nedenle bunun “voluntary cessation” gibi değerlendirilip değerlendirilemeyeceği önemli. Yani hükümet sadece dava baskısı nedeniyle plaintiffs’i istisna tutup, aynı politikayı diğer herkes üzerinde sürdürüyorsa, mahkemenin hâlâ pause’un hukuka uygunluğunu inceleyip inceleyemeyeceği kritik bir soru.

Benim bilgi ve görüşümün yetmediği nokta da burası: Taraflar plaintiffs-only relief üzerinde anlaşırsa, hâkim buna ne ölçüde müdahale edebilir? Hâkim, “davacılar için zarar ortadan kalktı” diyerek davayı daraltır mı; yoksa hükümetin bu seçici uygulamasını ve genel pause’un devam etmesini dikkate alarak yine de pause’un hukuka uygunluğu hakkında karar verebilir mi?

Özetle, eğer hükümet gerçekten sadece plaintiffs’e relief vererek davayı kapatmaya çalışıyorsa, bu dava dışı DV-2026 başvurucuları için çok riskli bir tablo olur. Çünkü sonuç fiilen plaintiffs-only hale gelir. Ancak aynı zamanda bu durum, hükümetin security/vetting gerekçesini ciddi biçimde çelişkili hale getirir: Eğer güvenlik gerekçesi gerçek ve genel ise, plaintiffs neden ayrı tutulabiliyor? Eğer plaintiffs’e işlem yapılabiliyorsa, aynı durumdaki non-plaintiffs neden bekletiliyor? Aslında bunların cevabını biliyoruz..

Bu işin hukuki tarafında söylenebilecek çok şey var ancak pratik çok başka dinamiklere sahip gibi görünüyor bu arada şunu da belirteyim ben de dava katılımcısı değilim.

• kasım 2025 de başvuruları vermiş olsaydık. şimdiye green card sonuçlarımıza bakmıştık

• ⭐⭐

spirit airlines iflas etmiş 17bin çalışanını işten çıkarmışlar gerekçe olarak artan yakıt fiyatlarını göstermişler. Bu firma özellikle ucuz biletle önde gelen hava yolu şirketi kalitesiz bir hizmet verse de çok uygundu fiyatları 2025 yılında miamiden new york uçuşumda bu havayolu şirketini tercih etmiştim alternatif şirketlere göre arasında 2 katı daha ucuzdu iç hatlarda uçanlar ne yapacak göreceğiz

• ⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici ucuz bir çok hava yolu şirketi var halen çok etkilemez yolcuları bu yüzden bence spirit gibi frontier, american airlines, alaska diğer büyük şirketlere nazaran daha ucuz uçuşlar yapan firmalar ancak bunlarında tabii ki giderleri artmış olabilir sonları spirit gibi olmaz umarım

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş x de mağdurların yazılarına çok denk geldim hatta bir tane ailenin şöyle bir yazısı vardı 7 kişilik miami uçuşunu 5**usd aldığını uçuş iptalinden sonra yeni bilet almak istediğinde fraklı hafa yolu şirketlerinden 7 kat daha pahalı olduğunu yazmıştı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici sadece spirit değil dolmuş gibi sürekli rusya - ingiltereden Türkiye kalkan ucuz havayolu şirketleri de aynı açıklamayı yaptı. Bizim de sonumuz iflas dediler. Lufthansa 12.000 uçuşu kademeli olarak iptal edecek açıklamasını yaptı.

• ⭐⭐

@ayvalik10 evet okumuştum o haberi yakıt varil fiyatı hala artıyor bakalım ne olacak

• @ayvalik10 ben mayıs 15 de gelişme olacak umuduyla beklerken, dünya firma iflasa gidiyor, bu gidişle viza alsak bile otostopla yada balonla gideceğiz ABD ye... 🙃

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |