Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @lamak-sadla

Ben yanlış bulduğum ve eksi puan verme sebebimi şöyle açıklayayım; yapay zeka’ya güvenimin olmaması, sizin gerçek verilere dayalı beyanlar sunmamanız ve sürekli süreci negatif iletilerle baltalamaya çalışma azminiz beni eksi puan vermeye itti. Büyüklerimiz her zaman “kötüyü çağırma, olumlu düşünü ve çalış başarıya ulaşırsın “ tarzı telkinlerde bulunurlar ve inanın çoğu kez de yanılmazlar. Kötüyü çağırma .

• ⭐⭐

@kıymet Yaşadığınız duygu tarif edilmez pandemi döneminde de pandemide kazananlarda buna benzer bir süreç yaşamışlardı onlarda kazandılar vizeleri bile basıldı bir çok kişinin ülkeler kapandığı için uçuşlar iptal oldu bu yüzden amerikaya giriş yapamadılar ve haklarını kaybetmişlerdi.

• ön not; "bu gc çekilişi açılsın mı", "kimler istiyor" diye yarışma yapsalar, ilk üçe girecek kadar istekliyim.
    bu eksileyince yazının soluklaşması olayı hiç adil değil. @lamak-sadla sizin başınıza gelen, aylar önce @MaxCaufield'in başına da geldi. insanlar beğenmediği bir şey gördüğü zaman, doğru-yanlış demeden basıyorlar eksiye. buna psikolojik tepkisellik (psychological reactance) deniyor. doğal ama hatalı bir davranış.
    fikirlerinize katılıyor ve konuyla ilgili geçmişdeki yazımı buraya ekliyorum. isteyen eksilesin ama yazı soluklaşmamalı.
    dip not: umarım bir an önce açılır bu çekiliş ve talihli olabilme şansına erişiriz. kalın sağlıcakla.

https://yesilkartforum.com/forum/post/526848

• Covid-19 varken virüs varken bile adamlar son aylarda olsada vize basmış. Şu anda ortada virüs yok bir şey yok. Niye virüs olan bir dönemle bu dönem i kıyaslıyorsunuz ?
    27 yi es geçme ihtimali olabilir ancak pause kalkmama ihtimali çok düşük. Kalkması yakın gibi 1-2ay içinde

• ⭐⭐

@Coestar covid ile şuanki durum elbette aynı değil aynı olan sadece kazanan insanların yaşadıkları üzüntü düşünsene kazanıyorsun mülakat tarihi aldın mülakata giriyorsun herşey tamam covid nedeni ile ülkeler sınırlarını kapattığı için amerikaya giriş yapamıyorsun ve hakkını kaybediyorsun şuan bir çok insan bu düşüncede kazandıklarına mutlu bile olamıyorlar belirsizlikten dolayı eylül 2026 kadar vizeleri alıp giriş yapmaları lazım haklarını kaybetmemeleri için

Umarım pause kalkar greencard başvuruları açılır

• @lamak-sadla negatif şeyler yazabilirsiniz ve negatif bir şey yazıldığında buradaki insanların bi tık yanlış algıladığını ben de deneyimledim ancak ben ara sıra foruma giren birisi olarak ne zaman sizin bir iletinizi görsem negatif bir ileti yazmış oluyorsunuz sanki bundan zevk alırmış gibi üzerine basa basa aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz. 1 kere yazın tamam 2 kere yazın yine eyvallah ama siz sürekli aynı şekilde aynı şeyleri yazmaya devam ederseniz doğal olarak insanlar sizin iletinizi daha fazla görmek istemeyebilir. Bir de öyle bir üslubunuz var ki sanki her şeyi ben biliyoruma getiriyorsunuz. Bu foruma gelen insanların yarısı zaten bizim ülkemizde yaygın olan bu üsluptan kaçmaya çalışırken forumda böyle bir ileti görünce doğal olarak beğenmiyorlar. Üslubunuza örnek vermek gerekirse Trump'ın greencard konusunda hiç üzerinde baskı yok demişsiniz kendinizden çok emin şekilde ancak savaş çıkmadan önce demokratların en çok eleştirdiği ve Trump'ın sürekli kaçındığı bir konuydu. Bence siz insanlara sitem etmeden önce "her şeyi ben bilirim" üslubunu bir kenara bırakıp empati duymaya çalışarak yazmayı deneyin daha sonra siteminizi edersiniz.

• ⭐⭐

1 Aydır beklediğim schengen vizem bugun geldi sağolsunlar 24 gün vermişler bir önceki başvurumda 23 gündü hızla yükseliyorum seneye başvurursam 25 gün garanti gibi 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici yeşil passaporta sahip olmak harbiden büyük avantajmış

• GreenCard çıkmazsa tek seçeneğim WAT veya O-1 Yetenek vizesi ile gitmek kalıyor. Bakalım, önümüzdeki 1-2 sene içerisinde.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq O1 vizesi alabileceğinizi düşünüyorsanız bence şu anda veya şu zamana kadar lottery bekleyerek boşa zaman kaybediyorsunuz

• ⭐⭐

@Onur-Kürekçi kesinlikle katılıyorum hem masrafllı bir süreç hemde stresli tatili alıyorum ödemesini yapıyorum herşeyim bitiyor acaba randevu bulacakmıyım stresi buldum acaba verecekeler mi stresi yaşıyorum neyse allahtan 2. schgen oldu cascade uymamıştım ilk sene 1 yıl geçmişti üstünden şimdi önümüzdeki sene planımda California gitmek vardı olmadı bir avrupa daha yapıp cascade ile daha uzun vize almak niyetim

• @T-C-Kubilay-Dikici 23 günden sonra 3 ay veya 6 ay gelmeliydi, Cascade uygulamamışlar. Hangi ülkeden aldınız vizeyi? Keşke Norveç, Danimarka gibi Cascade sistemini iyi uygulayan bir ülkeden başvuru yapsaydınız

• ⭐⭐

@Müberra-Dikici Maalesef cascade kuralları gereğince yapmam gereken başvuruyu yapmamıştım şuan ki vizemi norveçten aldım uzun verirler belki diye çok umutluydum maalesef kısa aldım

Benim llk vizemi 05.07.2024 - 28.07.2024 arasında almıştım italyadan kurallara uydum giriş çıkış ülkem italya idi ama tek sorun cascade için benim bir sonraki vize başvurumu en geç 28.07.2025 kadar yapmam gerekiyordu 2025 yılında amerikaya gittiğim için o başvuruyu yapamadım bu sene de norveçe gideceğim için orasıda vizeyi 02.08.2026 ile 26.08.2026 arası verdi bir sonraki başvurumu eğer 26.08.2027 kadar yine cascade kullarına uyan bir ülkeden yaparsam başvurumu anca o zaman 6 ay alırım aksi halde hakkım gider

249c737b-db17-42c7-827d-6318873ecc90-image.png

• @T-C-Kubilay-Dikici İki vize arası uzun olursa Cascade uygulanmıyor evet, ben zaman olarak hemen başvuru yaptığınızı düşünerek yazdım. Norveç cascade iyi uygulayan bir ülke çünkü. Bir sonraki vizeniz daha uzun olur. Bu arada Norveç e ne zaman gidiyorsunuz? Biz de 20-25 Haziran da Norveç de olacağız. Stryn/Loen bölgesini gezmeyi planladık. Belki karşılaşırız 😀

• ⭐⭐

@Müberra-Dikici Nerdeyse tur planlarında sizi takip ediyor gibiyim miami gitmeden önce instagram'dan gittiğin her lokasyona gitmeye özen göstermiştim tek şansızlığım siizn key west yollarında güneşli bir günde geçtiğiniz köprüleri ben yağmurdan dolayı değil manzara önümü bile zor görmüştüm 🙂

Norveç biz ağustosda gideceğiz gemi turu satın aldım firyotlara gideceğiz bir kaç lokasyon var size turu atayım çok tavsiye ettiler bu turu daha öncede italyada gemi turu yaptığım için çok rahat ve zevkli olmuştu eşimle beraber bu senede gemi turunda kullandık tatilimizi

2027 planı için allahtan bir mani gelmez ise özel sektörde çalıştığımız için ramazan bayramı ile birleştirmek istiyoruz eğer yeterli izin alabilirsem california almaz isem thailand tarafını düşünüyorum 2027 Tomorrowland thailnad olacak kaçırmak istemem 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici Turun içeriği çok güzel. Benzer bir rotayı 2019 da karadan araçla yapmıştık, Cruise ile de çok keyifli olur eminim, Norveç doğası muhteşem güzellikte bir ülke, bu bizim beşinci gidişimiz olacak Norveç'e. Biz emekli gezginler olduğumuz için Cruise veya paket tur fiyatları bütçemizi aşıyor maalesef. Araç kiralayarak geziyoruz ekonomik olması açısından.
    Kaliforniya'ya giderseniz, bazı Milli Parklara mutlaka önceden online rezervasyon yapmanızı öneririm. Biz yıllık geçiş kartı olan Annuel Pass aldığımız halde, mesela görmeyi çok istediğim Yosemite National Park'a giremedik, rezervasyonlar doluymuş, önceden yapmamıştık. Arizona ya geçerseniz, Antilop Kanyonu için de minimum 3 ay önceden rezervasyon yapın mutlaka.
    Norveç de, şimdiden iyi seyahatler dilerim.

• ⭐⭐

@Müberra-Dikici Evet tur programları normale göre fiyatı yüksek oluyor eşiminde benimde maalesef dil sorunumuz var amerika dışında genellikle her yere turla gittim amerikada sadece sizin gibi araç kiralayıp gezmiştim onda bile eminim kaçırdığım çok şey oldu california için evet onu okumuştum forumda izlediğim bir kaç tur videolarında da söylemişti gezginler sanırım kasım gibi netleştirmiş olurum gideceğim yeri kasımda tüm rezervasyonları yaparım o gün yaklaşırsa sizleri rahatsız ederim tüm planımı burada forumda bana verilen tavsiyeler doğrultusunda yapmıştım harika bir tatil olmuştu yine forumdan çok faydalanacağımı düşünüyorum 🙂

Sizede güzel seyahatler dilerim maşşallahınız var ilerde eşimle birlikte sizler gibi gezeriz hatta sizin videoları eşime gösteriyorum neşe dolu videolar soyisimde aynı olunca eşime diyorum ki gelecekte biz 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkürler 🥰

• 2028’de green card’la abd’ye taşınma hayali olan var mı? Benim varda hala umutlanıyorum. İnş ekimde başvurular başlayacak tekrar😀

• ⭐⭐

@LSkae her sene bu hayali kuruyordum bu sene hayal kurmadım ama umutluyum 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |