Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @elfdvc

Çok teşekkürler, İletiyi yazdıktan sonra farkettim 🙂 mülakata yaklaştıkça ufak detaylara takılıyoruz, ne süreç ama.

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3 tercümeye gerek yok tabiki.

• @ozyurta, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

(forum kuralları gereği görsel kaldırıldı)

Viyana için edevletten alınan bu transkript "diploma of educational institute" belgesi yerine geçer mi? E devlette mezuniyet belgesi Türkçe, transkript ise Türkçe ve İngilizce?
    Eğer bu geçerli olmazsa, bu sefer de eski İTÜ diplomam var o da Türkçe, onu ingilizceye çevirmek gerekecek sanırım değil mi?

Merhaba
    Bizim okulun ogrenci isleri ek olarak ingilizce ciktisini dokup sizlere gonderebiliyor yanlis hatirlamiyorsam 10-15tl bir ucret getirildi suan. Ticket acip sormaniz yeterli. Suanki guncel diplomalarda bolum %30 ingilizce olsa bile diplomanin yarisi turkce yarisi ingilizce veriliyor suan itude, ben viyana’da mulakata girerken de bu sekilde kabul edildi diplomalarim. Itu ogrenci islerinden gelen ingilizce belgeyi daha sonrasinda viyana konsolosluguna mail atip da sorabilirsiniz bu belge kabul olur mu yoksa noter tasdigi yaptirmam gerekir mi gibisinden.
    Kolayliklar,

• @aysegul

Teşekkürler

• @onur12 bir an önce kayıtlı olduğunuz sağlık ocağına giderek aşı listesini gösterin ve aşılarınızı olun. Hemen enabız a yüklüyorlar. Akabinde bulunduğunuz yerdeki en yakın il/ilçe sağlık müdürlüğünden aşı kartı isteyin. Kaşeli imzalı veriyorlar. Hatta 2 kopya isteyin biri yedek bulunsun

• Merhabalar, mülakatta götürdüğümüz mali belgeler için enpara uygulamasından çıkarttığım e-imzalı olan belgeleri (ingilizce konsolosluk yazısı, 6 aylık hesap hareketlerim, imza sirküleri) götürsem bir sorun olur mu yoksa şubeden ıslak imza gerekli mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MUHAMMED-SABAN öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• Ankara 20 mayıs için mülakat tarihi vermiş, mülakat tarihimi 8-10 haziran arası veya sonrası için değiştirmek istesem sizce sorunla karşılaşır mıyım? Yoksa sorunsuz hallederler mi ne diyorsunuz?

• 28 Nisan'da Viyanada randevum vardı. Yalnız dün sabah, istenen belgeler aasında pasaport fotokopisini olduğunu sandığımdan 🙂 (Gerek yokmuş) pasaportta resmin olduğu sayfayı fotokopi ö-çekerken sayfa yarıya kadar yırtıldı. Biz normalde dün gece araba ile yola çıkacaktık ve bu beklenmeyen durum için yola çıkamadık. Hemen navigator üzerinden Viyanaya mail atıp, durumu anlattım ve mümkünse Mayıs ayı içine bir tarih vermelerini rica ettim. Bugün hızlı bir şekilde dönüş yaptılar ve Mülakatı 20 Mayıs saat 08:30 a aldılar.

Yalnız attıkları mailde şu not da vardı "Please note that as of May we do not accept cash payments anymore. You may pay by credit or debit card."
    Yani ödeme orada sadece kredi kartı ile yapılabilecekmiş, Mayıs ayından itibaren.

Bugün sabah da pasaport yenileme başvurusu sırasında görevliye sordum, bu kısmi yrıtılan pasaport sayfası sıkıntı çıkarır mıydı diye. Kesin sıkıntı olurdu dedi, çok daha küçük yırtık hatta buruşuklar için bile geri gönderilenler oldu dedi.

• @ozyurta Çok geçmiş olsun. Yine görmüş oldukki Viyana söylendiği gibi anlayışlı ve hızlı yanıt veren bir konsolosluk.

• Evet Viyana gerçekten bu konuda çok iyi. Dosyamı Viyana'ya taşımam konusunda bana fikirlerini ileten form üyelerine gerçekten teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozyurta Geçmiş olsun, Viyana'yı alkışlıyorum👏
    Giderken yırtık olan pasaportunuzu da yanınızda götürmeyi unutmayın.

• Blokta destek veren ilgilenen herkese teşekkür ediyorum. Kendim panik halinde olduğum için bazen yazılanları sağlıklı okumakta anlamakta zorlandım. @Serapp hanım @gucarslan @aysegul hanım ve diğer yazan herkese Allah razı olsun. Bloga geç geldiğim için çok üzüldüm buradaki dayanışma çok güzel. Dış sesler danışmanım diye geçinenler baştan sona ihmal ediyorlar insanı. blog bir çok konuya güzel hızlı cevap veriyor. bana söylenen gibi başta @Serapp serap hanım anlattı konuyu pasaport sürecine başlayıp devam edeceğim yola. blogta bir rahatsızlık verdiysem lütfen içinde bulunduğum panik haline verin.

• @Scythep Covid sebebi ile mulakat tarihini 2 kez degistirmis birisi olarak tavsiyem, hic ugrasmayin, tarihinde girin mulakatiniza. Surec cok stresli oluyor. Simdiden hayirli olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Scythep, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ankara 20 mayıs için mülakat tarihi vermiş, mülakat tarihimi 8-10 haziran arası veya sonrası için değiştirmek istesem sizce sorunla karşılaşır mıyım? Yoksa sorunsuz hallederler mi ne diyorsunuz?

Öncelikle imzanızdaki mülakat yerini Ankara olarak değiştirin lütfen.

Ankara, son zamanlarda maillere hiç cevap vermez oldu ya da son gün dönüş yaptı. Hayati bir mesele yoksa gününde girmenizi öneririm.

• @emels Merhaba bu durum ile ilgili yaşadığınız süreç nasıl ilerledi acaba ?

• @ceyceycey aynı sorunu ben de almıştım. yeni soyadımla bir mail açıp o maille kaydoldum ve yeni soyadım cıktı ustravelda.

• @melisbasdurmus Çok teşekkür ederim 🙏 Hemen deneyeceğim.

• son dakika olarak avukatlar paylaşım yaptı abd federal temyiz mahkemesi trumpın sınırları sığınmacılara kapatan kararını yasa dışı bularak iptal etmiş. alınan kararla birlikte zulümden kaçarak abd ye giden göçmenler doğrudan sınır dışı edilmek yerine yasal olarak iltica talep etme ve mahkemede dinlenme hakkına yeniden kavuşmuş oldular. mahkeme de ayrıca başkanın kongre tarafından çıkarılan yasaları tek taraflı o0larak aşamayacağını belirterek hukukun üstünlüğünü net bir şekilde hatırlatmış. bu durumda bizim basılmayan green cardlarda başlar mı tekrar basıma bilinmez ama kaçak göçmenler için mahkeme hakkı geri gelmiş hayırlı olsun.

• @bketcrsur dolaylı da olsa güzel bir haber bizler için

Benzer Başlıklar

• 153
  • 316
  • 83
  • 11427
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |